Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
21 minut temu, Havanka napisał:

Zauważyłam, ze przybył szczeniaczek. Jest na pierwszym zdjęciu.

Tak, to dziewczynka, bardzo milusińska; był jeszcze jej brat, ale już zabrany.

Posted

Morel vel Azyr na spacerku we Wrocławiu :)

Wygląda na bardzo zadowolonego :)

Pani Agnieszka napisała - Super pies - zdrowy i wesoły, nie ma  żadnych problemów. Pozdrawiamy

9855-Azyr-400x400.jpg

• Upvote 1
Posted

Na transportowym wątku jest oferta transportu.Szkoda,że tak późno ale może jednak jakiś psiak skorzysta.

wojciech_s

• Newbie
  •  
  • wojciech_s
  • Members
  •  0
  • 1 post

Niedługo będę leciał z Wielunia do Hoteliku u Murki pod Janowem Podlaskim(trasa z googli , z racji dużej odległości może być zmodyfikowana) i w drugą . Termin nie jest jescze dokładnie ustalony i mam dość elastyczne podejście do czasu . Opłata oczywiście po "dostarczeniu przesyłki" , jakas psia karma , puszki itp. lub bilety Narodowego Banku Polskiego .  Miejsca trochę jest - Peugeot 308SW . Od Murki z powrotem będę miał swój "towar" ( Bambi ;) )

Ktoś wyżej potrzebuje transportu Zamosć - Wrocław , także po podrzuceniu psiny do Murki byłbym skłonny dotoczyć się aż do Kępna a stąd już tylko 70km do Wrocka . 

Prawdopodobnie gdzieś po drodze będę musiał się kimnąć bo trochę kilometrów jest do zrobienia np. dotrę na wschód w nocy a rano kontynuacja .

Wojtek. Tel. 694361099 .

Posted
2 godziny temu, Alaskan malamutte napisał:

Koteczka Zuzia pozdrawia  k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,08_yZ_orig. 

FOTCC5.JPG

Koteczka śliczności, a poza :)

Gdzie ona rezyduje ?

Posted
2 godziny temu, elik napisał:

Koteczka śliczności, a poza :)

Gdzie ona rezyduje ?

W Zamościu, to ta koteczka przywieziona prze nas ze wsi.

We wtorek wizyta PA w Krakowie dla Maciejki - prosimy o kciuki.

Posted
27 minut temu, Tola napisał:

W Zamościu, to ta koteczka przywieziona prze nas ze wsi.

We wtorek wizyta PA w Krakowie dla Maciejki - prosimy o kciuki.

Ale już w DS ?

T Maciejka będzie krakowianką :)

Posted
Teraz, Alaskan malamutte napisał:

Tak Elu, w domku stałym jest koteczka Zuzia. Pani Ania juz po pierwszym dniu pobytu koteczki nie potrafiła się z nią rozstać, to była miłość od pierwszego wejrzenia 11.gif  

Wspaniałe zakończenie  :) Oby takich jak najwięcej :)

• 2 weeks later...
Posted
O 6.06.2016 o 06:42, terra napisał:

Zaciskam kciuki za Maciejkę i jej naj, naj domek.

Maizianka dla Zuzi.

Wizyta wypadła pomyślnie; małżeństwo ok 45 - 50, mieszkanie  w bloku, parter, ale w oknach są zabezpieczenia, bo w domu jest już 7 mies. wysterylizowana koteczka (aktualna książeczka zdrowia, obok znajomy weterynarz).

Maciejka może śmiało jechać; na razie nie mam transportu, ten najbliższy dopiero w pierwszym tyg. lipca, ale rodzina poczeka ;)

A może znajdzie  ktoś, kto wcześniej będzie jechał do Krakowa.

terra - bardzo dziękuję za ogłoszenia :)

U Morela vel Azyra wszystko dobrze, psiak zachowuje się tak, jakby mieszkał z rodzina od zawsze:)

Tutaj odpoczynek na balkonie :)

13308567_1151216001595375_8715503717143468930_o.jpg

Posted
26 minut temu, anecik napisał:

Morel - tak jak Kejla - wiedział na co czeka :)

No tak :)

Tylko dobrze byłoby, żeby  powiedział, ze czeka na ten właśnie dom, byłoby po drodze  mniej stresu i zamartwiania  się, czekalibyśmy sobie spokojnie te 8 miesięcy ;)

• Upvote 1
Posted
13 minut temu, xcat napisał:

Nie było mnie jakiś czas. Który psiak potrzebuje teraz najbardziej deklaracji stałej? ( moje 25zł jest wolne).

Nie wiem jaka sytuacja u Anuli z Bogusik z zamojskimi psiakami, jak u Kaśki; u Murki najgorzej z finansami stoi Aschita - brak deklaracji, a sunia potrebuje jeszcze specjalistyczną karmę...

Posted
5 minut temu, Tola napisał:

Nie wiem jaka sytuacja u Anuli z Bogusik z zamojskimi psiakami, u Murki najgorzej z finansami stoi Aschita...

U nas z finansami dajemy radę,mamy 4 psiaki pod opieką ale jest okey.Abi szykuje się do domku,jeżeli wizyta wypadnie pomyślnie a Cypisek wybiera się do domku 24.06.16.

Posted
18 minut temu, Tola napisał:

Nie wiem jaka sytuacja u Anuli z Bogusik z zamojskimi psiakami, jak u Kaśki; u Murki najgorzej z finansami stoi Aschita - brak deklaracji, a sunia potrebuje jeszcze specjalistyczną karmę...

Oj tak, tak. Myślałam, że podgonię bazarkiem, ale poszło słabiutko :(  Planuję następny, ale chwila zejdzie. Muszę zakończyć ten i dopiero zacznę przygotowywać następny.

Posted
4 godziny temu, Tola napisał:

czyli na razie deklaruję na sunię :)

Posted
O 6.05.2016 o 22:17, Tyś napisał:

A ja niestety przerwę tę wesołą atmosferę, bo szukamy zwyrodnialca, który porzucił te zwierzęta w stanie niemal agonalnym...

W tej chwili i kotka (białaczka + chłoniak), i duży psiak (guz śledziony) walczą o życie, mniejszy psiaczek również nie jest w najlepszym stanie (guz prostaty, o średnicy 4cm). Dla dużego szukamy dawcy krwi,musi być już-teraz operowany, jego guz śledziony może w każdej chwili pęknąć. Pies, który może być dla niego dawcą to: Pies 6lat. Waga ok 40kg. Zdrowy. Sam pies jedzie do Lublina na operację, ale krew może najbliżej przyjechać z Warszawy... Koszty niestety ogromne.

13118971_1038525446218870_66833969297727

Więcej na wydarzeniu: https://www.facebook.com/events/1306607819366841/

Duży pies, Misio oraz kotka są za TM - nie zdążyliśmy z pomocą.
Rudasek dostał najwspanialszy DS na Mazurach. Śpi pod pierzyną wraz z psami i kotami, ten to dopiero szczęściarz :). Za obecność na wydarzeniu i rady, dziękuję.

Z kolei ja na nowo zaczynam walkę łapania dzikich psów wielkości od  świnki morskiej aż do kolana... Mile widziane rady, Ciocie, bo jestem w tym zielona. Chcę je chociaż wyłapać na kastrację, bo suki (dwie) rodza non stop i szczeniaki albo kończą pod kołami samochodu, albo dołączają do stadka dzikusów.. :( Wiem, że jedynie jestem w miarę możliwości na Waszych wątkach, nie pomagam Wam finansowo ani materialnie, ale proszę ślicznie o porady w sprawie tych psów - ja naprawdę jestem zielona, a chciałabym przed przeprowadzką na studia załatwić sprawę z dzikuskami. Serce się kraje, jak się przechodzi obok ich miejsca bytowania.

Posted

Kochane - jakby ktoś mógł pomóc mi w ogłaszaniu kociaków, szukaniu  domów - bardzo proszę, jest ogromny wysyp, a ja nadal bez chwili czasu :(

Szafirek  - wiek około 8 tygodni. Został póki co odrobaczony i odpchlony.

DSCN2830.JPG

DSCN2831.JPG

DSCN2848.JPG

DSCN2851.JPG

DSCN2862.JPG