Tola Posted March 30, 2016 Author Posted March 30, 2016 16 minut temu, mar.gajko napisał: Gdzieś, kiedyś jakiś haszczak albo malamut był po drodze u tej suni. Jakiej ona wielkości? Podobna do husky - tak mi powiedziano w gminie, mam tylko te zdjęcia Quote
Tola Posted March 30, 2016 Author Posted March 30, 2016 21 minut temu, agat21 napisał: Boże niekończące się pasmo cierpienia i bezdomności.. :( Co z nimi zrobić? Nie wiem, nie mam pomysłu :( Gmina jest skłonna ponieść koszty, o których wspomniałam, aby tylko pozbyć się suczki. Podobno to nie jedyne porzucone przed świętami psy w tamtych okolicach :( Quote
agat21 Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 Czy sunia spokojna? Cokolwiek o niej wiadomo? Quote
agat21 Posted March 31, 2016 Posted March 31, 2016 Zgłoszenie do jakiejś funadcji z prośbą o pomoc myślicie, że ma sens? jak ogarnąć kolejne osiem maluszków? Podobno jest hotelik dla szczeniorków, nie pamiętam już kto mi o nim mówił - może z pomocą fundacji udałoby się je tam umieścić? Quote
konfirm31 Posted March 31, 2016 Posted March 31, 2016 19 minut temu, agat21 napisał: Zgłoszenie do jakiejś funadcji z prośbą o pomoc myślicie, że ma sens? jak ogarnąć kolejne osiem maluszków? Podobno jest hotelik dla szczeniorków, nie pamiętam już kto mi o nim mówił - może z pomocą fundacji udałoby się je tam umieścić? Jest hotel dla szczeniaków(załączony link), ale nie wiem, czy są akurat miejsca. Pomoc ze strony fundacji, z pewnością by była mile widziana. Pani Małgosia, która prowadzi Tymczasowy Dom dla szczeniaków Judyta, https://www.facebook.com/Dom-Tymczasowy-dla-Szczeniak%C3%B3w-Judyta-304551119750449/ jest cudownym człowiekiem i bardzo wielu maleństwom pomogła - dała im opiekę i serce i znalazła dla nich wspaniałe domy :) Quote
Tola Posted March 31, 2016 Author Posted March 31, 2016 20 godzin temu, agat21 napisał: Czy sunia spokojna? Cokolwiek o niej wiadomo? Jutro zapytam, dzisiaj pracownik gminy jeździł z karma do suni z 8 szczeniakami, ona zyje w jakiejs stodole :( 7 godzin temu, agat21 napisał: Zgłoszenie do jakiejś funadcji z prośbą o pomoc myślicie, że ma sens? jak ogarnąć kolejne osiem maluszków? Podobno jest hotelik dla szczeniorków, nie pamiętam już kto mi o nim mówił - może z pomocą fundacji udałoby się je tam umieścić? 7 godzin temu, konfirm31 napisał: Jest hotel dla szczeniaków(załączony link), ale nie wiem, czy są akurat miejsca. Pomoc ze strony fundacji, z pewnością by była mile widziana. Pani Małgosia, która prowadzi Tymczasowy Dom dla szczeniaków Judyta, https://www.facebook.com/Dom-Tymczasowy-dla-Szczeniak%C3%B3w-Judyta-304551119750449/ jest cudownym człowiekiem i bardzo wielu maleństwom pomogła - dała im opiekę i serce i znalazła dla nich wspaniałe domy :) Ja nie mam konta na Fb; szukałam dzisiaj kontaktu do tego DT dla maluszków, ale tam nie ma żadnego nr tel. Nie wiem, jak pomóc - to 8 szczeniaków i karmiaca sunia :( Quote
Marysia R. Posted March 31, 2016 Posted March 31, 2016 15 minut temu, Tola napisał: [...] Ja nie mam konta na Fb; szukałam dzisiaj kontaktu do tego DT dla maluszków, ale tam nie ma żadnego nr tel. Nie wiem, jak pomóc - to 8 szczeniaków i karmiaca sunia :( Numer udało mi się znaleźć tutaj: http://dtjudyta.pl.tl/Kontakt.htm Dom Tymczasowy dla Szczeniaków tel. 502-159-114 Quote
Tola Posted March 31, 2016 Author Posted March 31, 2016 2 minuty temu, Marysia O. napisał: Numer udało mi się znaleźć tutaj: http://dtjudyta.pl.tl/Kontakt.htm Dom Tymczasowy dla Szczeniaków tel. 502-159-114 Dziękuję, już dzwonię Quote
Tola Posted March 31, 2016 Author Posted March 31, 2016 14 minut temu, Tola napisał: Dziękuję, już dzwonię Ale to jest numer, pod który dzwoniłam już 2 tyg, temu w sprawie 3 szczeniaków, które maja jechać do elik ... Pani nie ma miejsca :( Quote
Tola Posted March 31, 2016 Author Posted March 31, 2016 Rozmawiałam przed chwilką z Gretą z SOS Husky - poprosiłam o pomoc, wysyłam zdjęcie suni. Quote
konfirm31 Posted March 31, 2016 Posted March 31, 2016 Godzinę temu, Tola napisał: Ale to jest numer, pod który dzwoniłam już 2 tyg, temu w sprawie 3 szczeniaków, które maja jechać do elik ... Pani nie ma miejsca :( Może się coś zmieniło? Quote
mar.gajko Posted March 31, 2016 Posted March 31, 2016 2 godziny temu, Tola napisał: Rozmawiałam przed chwilką z Gretą z SOS Husky - poprosiłam o pomoc, wysyłam zdjęcie suni. Tolu, może jeszcze do Malamutów w potrzebie, ona ma coś z malamutka. Quote
agat21 Posted April 1, 2016 Posted April 1, 2016 Przepraszam, że się głupio zapytam, czy coś się udało znaleźć dla psiaków? Quote
Tola Posted April 1, 2016 Author Posted April 1, 2016 Dzisiaj dostałam zdjęcie matki szczeniaków. Pracownik gminy mówił, ze nie zdążyli ze sterylką, ale jak z odłowieniem suczki spieszył się podobnie jak wyłapywał Polę, to się nie dziwię :( Nie mogę spać, jakie życie czeka te maluchy:( :( I jeszcze maluszki O 31.03.2016o20:18, konfirm31 napisał: Może się coś zmieniło? 22 godzin temu, agat21 napisał: Czyli pod górkę jak zwykle :( :( 5 godzin temu, agat21 napisał: Przepraszam, że się głupio zapytam, czy coś się udało znaleźć dla psiaków? Na razie nic, kto przyjmie sukę z 8 szczeniakami Ten dom tymczasowy dla szczeniorków na razie nie przyjmuje suk, tylko same maluchy, pani nie ma miejsca Quote
Gabi79 Posted April 1, 2016 Posted April 1, 2016 Czy wiadomo, ile mają te maluchy? Czy jeszcze długo muszą być przy mamie? Quote
Tola Posted April 1, 2016 Author Posted April 1, 2016 6 minut temu, Gabi79 napisał: Czy wiadomo, ile mają te maluchy? Czy jeszcze długo muszą być przy mamie? Ok. 2 mies., ten facet sam tego nie wie, bo to ten od Poli... A ja mam kolejny tel z prośbą o zabranie suczki - ta chociaż wysterylizowana, odrobaczona i jest w gminie, która ma miejsce dla bezdomniaka na czas posterylkowy... Siedzi od 9 marca w gabinecie weta na wsi. Ale co dalej ? Quote
Tola Posted April 1, 2016 Author Posted April 1, 2016 4 minuty temu, Gabi79 napisał: Kurcze, nie mam żadnego pomysłu... To wszystko strasznie dołujące :( Quote
mar.gajko Posted April 1, 2016 Posted April 1, 2016 Szczeniaczki już, teoretycznie, mogą być oddzielone od mamy. Jak mają 8 tygodni, to sobie poradzą z jedzeniem i w ogóle. Obie sunie ładne. Tylko z tych większych chyba? Nie do 10 kg? Będzie trudniej o domek. Quote
mar.gajko Posted April 1, 2016 Posted April 1, 2016 Maluchy fajne, ten biały/a i beżowe, to domki w mig by znalazły. Łaciatek pewnie też, gorzej czarne podpalane ;) owczarki. Quote
mar.gajko Posted April 1, 2016 Posted April 1, 2016 A co z tą sunią podobną do malamutki? Ktoś się odezwał? Z SOS Husky albo Adopcji Malamutów? Quote
Tola Posted April 1, 2016 Author Posted April 1, 2016 Z SOS Husky dziewczyna miała dzwonić dzisiaj i cisza. Do Adopcji Malamutów dopiero napisałam. Quote
konfirm31 Posted April 1, 2016 Posted April 1, 2016 1 godzinę temu, Tola napisał: Na razie nic, kto przyjmie sukę z 8 szczeniakami Ten dom tymczasowy dla szczeniorków na razie nie przyjmuje suk, tylko same maluchy, pani nie ma miejsca Jeżeli Pani Małgosia zgadza się przyjąć szczeniaki, to myślę, że warto z tego skorzystać. Zawsze to 8 uratowanych istnień. Quote
agat21 Posted April 1, 2016 Posted April 1, 2016 Ile kosztowałoby umieszczenie szczeniorków u tej pani? I potrzebne hoteliki lub dt dla dwóch, a chyba nawet trzech suń? Może jedną wziełaby Gajowa, tę wysterylizowaną na przykład? Quote
Recommended Posts