Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
16 minut temu, mar.gajko napisał:

Gdzieś, kiedyś jakiś haszczak albo malamut był po drodze u tej suni.

Jakiej ona wielkości?

indeks.jpg.ac34b7d55d28a0a6517e3af40f82a

Podobna do   husky - tak mi powiedziano w gminie, mam tylko te zdjęcia

2.jpg.2f5df72154327042ca6792d98c5dd63f.j

Posted
21 minut temu, agat21 napisał:

Boże niekończące się pasmo cierpienia i bezdomności.. :( Co z nimi zrobić? 

Nie wiem, nie mam pomysłu :(

Gmina jest skłonna ponieść koszty, o których wspomniałam,  aby tylko pozbyć się suczki.

Podobno to nie jedyne porzucone przed świętami psy w tamtych okolicach :(

Posted

Zgłoszenie do jakiejś funadcji z prośbą o pomoc myślicie, że ma sens? jak ogarnąć kolejne osiem maluszków? Podobno jest hotelik dla szczeniorków, nie pamiętam już kto mi o nim mówił - może z pomocą fundacji udałoby się je tam umieścić? 

Posted
19 minut temu, agat21 napisał:

Zgłoszenie do jakiejś funadcji z prośbą o pomoc myślicie, że ma sens? jak ogarnąć kolejne osiem maluszków? Podobno jest hotelik dla szczeniorków, nie pamiętam już kto mi o nim mówił - może z pomocą fundacji udałoby się je tam umieścić? 

Jest hotel dla szczeniaków(załączony link), ale nie wiem, czy są akurat miejsca. Pomoc ze strony fundacji, z pewnością by była mile widziana. Pani Małgosia, która prowadzi Tymczasowy Dom dla szczeniaków Judyta,

https://www.facebook.com/Dom-Tymczasowy-dla-Szczeniak%C3%B3w-Judyta-304551119750449/

jest cudownym człowiekiem i bardzo wielu maleństwom pomogła - dała im opiekę i serce i znalazła dla nich wspaniałe domy :)

Posted
20 godzin temu, agat21 napisał:

Czy sunia spokojna? Cokolwiek o niej wiadomo?

Jutro zapytam, dzisiaj pracownik gminy jeździł z karma do suni z 8 szczeniakami, ona zyje w jakiejs stodole :(

7 godzin temu, agat21 napisał:

7 godzin temu, konfirm31 napisał:

Jest hotel dla szczeniaków(załączony link), ale nie wiem, czy są akurat miejsca. Pomoc ze strony fundacji, z pewnością by była mile widziana. Pani Małgosia, która prowadzi Tymczasowy Dom dla szczeniaków Judyta,

https://www.facebook.com/Dom-Tymczasowy-dla-Szczeniak%C3%B3w-Judyta-304551119750449/

jest cudownym człowiekiem i bardzo wielu maleństwom pomogła - dała im opiekę i serce i znalazła dla nich wspaniałe domy :)

Ja nie mam konta na Fb; szukałam dzisiaj kontaktu do tego DT dla maluszków, ale tam nie ma żadnego nr tel.

Nie wiem, jak pomóc - to 8 szczeniaków i karmiaca sunia :(

Posted
14 minut temu, Tola napisał:

Dziękuję, już dzwonię

Ale to jest numer, pod który dzwoniłam już 2 tyg, temu w sprawie 3 szczeniaków, które maja jechać do elik ...

Pani nie ma miejsca :(

Posted
Godzinę temu, Tola napisał:

Ale to jest numer, pod który dzwoniłam już 2 tyg, temu w sprawie 3 szczeniaków, które maja jechać do elik ...

Pani nie ma miejsca :(

Może się coś zmieniło?

Posted
2 godziny temu, Tola napisał:

Rozmawiałam przed chwilką z Gretą z SOS Husky - poprosiłam o pomoc, wysyłam zdjęcie suni.

Tolu, może jeszcze do Malamutów w potrzebie, ona ma coś z malamutka.

Posted

Dzisiaj dostałam zdjęcie matki szczeniaków.

Pracownik gminy mówił, ze nie zdążyli ze sterylką, ale jak z odłowieniem suczki spieszył się podobnie jak wyłapywał Polę, to się nie dziwię :(

Nie mogę spać, jakie życie czeka te maluchy:( :(

70.jpg.4308f5289f515cbd23ae65f798b43204.

I jeszcze maluszki

78.jpg.9bb28ac685591edcaa8e362b40e7a6b1.

O 31.03.2016o20:18, konfirm31 napisał:

Może się coś zmieniło?

22 godzin temu, agat21 napisał:

Czyli pod górkę jak zwykle :( 

:(

5 godzin temu, agat21 napisał:

Przepraszam, że się głupio zapytam, czy coś się udało znaleźć dla psiaków? 

Na razie nic, kto przyjmie sukę z 8 szczeniakami k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,028_z7_orig

Ten dom tymczasowy dla szczeniorków na razie nie przyjmuje suk, tylko same maluchy, pani nie ma miejsca k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,028_z7_orig

Posted
6 minut temu, Gabi79 napisał:

Czy wiadomo, ile mają te maluchy? Czy jeszcze długo muszą być przy mamie?

Ok. 2 mies., ten facet sam tego nie wie, bo to ten od Poli...

A ja mam kolejny tel z prośbą o zabranie suczki  - ta chociaż wysterylizowana, odrobaczona i jest w  gminie, która ma miejsce dla bezdomniaka na czas posterylkowy...

Siedzi od 9 marca w gabinecie weta na wsi.

Ale co dalej ?

20160229-02.jpg.6bb002ebe3882c9bd72f3b54

Posted

Szczeniaczki już, teoretycznie, mogą być oddzielone od mamy. Jak mają 8 tygodni, to sobie poradzą z jedzeniem i w ogóle.

Obie sunie ładne. Tylko z tych większych chyba? Nie do 10 kg? Będzie trudniej o domek.

Posted
1 godzinę temu, Tola napisał:

Na razie nic, kto przyjmie sukę z 8 szczeniakami k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,028_z7_orig

Ten dom tymczasowy dla szczeniorków na razie nie przyjmuje suk, tylko same maluchy, pani nie ma miejsca k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,028_z7_orig

Jeżeli Pani Małgosia zgadza się przyjąć szczeniaki, to myślę, że warto z tego skorzystać. Zawsze to 8 uratowanych istnień.

Posted

Ile kosztowałoby umieszczenie szczeniorków u tej pani? I potrzebne hoteliki lub dt dla dwóch, a chyba nawet trzech suń? Może jedną wziełaby Gajowa, tę wysterylizowaną na przykład?