Marysia R. Posted March 16, 2016 Posted March 16, 2016 Tolu, w ich sytuacji ten kojec to dla nich wybawienie :) Teraz, kiedy są bezpieczne można spokojnie szukać dla nich jakiegoś innego miejsca. Quote
elik Posted March 17, 2016 Posted March 17, 2016 12 godzin temu, elik napisał: Musimy uratować sunię ze szczeniaczkami. W tym celu zakładam im wątek i bardzo proszę odwiedzajcie Rodzinkę. Szukamy dla nich lokum. Około połowy kwietnia przyjmę sunię z jedną dziewczynką na BDT. Dla dwóch szczeniaczków musimy znaleźć inny DT lub hotelik. Słowo się rzekło :) Wątek byłby już wczoraj, ale po północy dogo padło. Poszłam i ja w jego ślady :) Bywajcie na wątku jak najczęściej, radźcie, pomagajcie, po prostu bądźcie :) Quote
Tola Posted March 17, 2016 Author Posted March 17, 2016 Byłam dzisiaj w schronisku, bo w niedziele jadą kolejne psinki no i chciałam zrobić zdjęcia szorstkiej suni, o którą pytała Gabi79. Suczka ma ok. 6 lat, spokojniutka, łagodna. Oto ona Quote
Tola Posted March 17, 2016 Author Posted March 17, 2016 Sunia w typie OH - bardzo chciałabym jej pomóc, ale na razie nie mam jak :( Tak bardzo przypomina mi Afrę... Quote
Tola Posted March 17, 2016 Author Posted March 17, 2016 Nowe psy w schronie mała suczka, drobniutka (dawny boks Abi, Daszki, Effi, Bezuni) Quote
Tola Posted March 17, 2016 Author Posted March 17, 2016 Młodziutki, nieduży piesek - ma na pół niewładne tylne łapki ( przebyta babeszjoza?), ciągnie nimi po ziemi, ma do krwi startą wierzchnią część obu tylnych łapinek :(:( Quote
Tola Posted March 17, 2016 Author Posted March 17, 2016 Malusi biduś, starszy kudłaczek - pisałam o nim jakiś czas temu, jak był jeszcze na kwarantannie Quote
Tola Posted March 17, 2016 Author Posted March 17, 2016 No i jeszcze Czekoladka, która już się pakuje Quote
Havanka Posted March 17, 2016 Posted March 17, 2016 Coś czuję, ze Anula z Bogusik nie przejdą obojętnie obok czarnego kudłaczka. Tyle tych psich bid, ze nie wiadomo, któremu pomóc w pierwszej kolejności. Mnie też zapadła w serce sunia w typie OH. Może spróbować wyciągnąc ja do hoteliku i zebrać deklaracje? To poważne wyzwanie, ale warto spróbować. 1 Quote
Tola Posted March 17, 2016 Author Posted March 17, 2016 6 minut temu, Havanka napisał: Coś czuję, ze Anula z Bogusik nie przejdą obojętnie obok czarnego kudłaczka. Tyle tych psich bid, ze nie wiadomo, któremu pomóc w pierwszej kolejności. Mnie też zapadła w serce sunia w typie OH. Może spróbować wyciągnąc ja do hoteliku i zebrać deklaracje? To poważne wyzwanie, ale warto spróbować. Dobry pomysł, bardzo dobry, tylko dobrze byłoby, aby wątek założył ktoś inny i próbował "zciągnąć" swoich znajomych... Kto chętny? Sunia wspaniała!!! Spróbuję napisać do Marlena :), ktora adoptowała Afrę, może rozejrzy się z kolejnym fajnym domkiem... Quote
Havanka Posted March 17, 2016 Posted March 17, 2016 4 minuty temu, Tola napisał: Dobry pomysł, bardzo dobry, tylko dobrze byłoby, aby wątek założył ktoś inny i próbował "zciągnąć" swoich znajomych... Kto chętny? Sunia wspaniała!!! Wątku nie założę, bo nie mam w tym doświadczenia, ale będę wspierać sunię w inny sposób. 25 zł deklaracji, bazarek na poczet hotelowania i ogłoszenia. Jaki byłby czynsz za tą sunię u Murki? I czy w ogóle byłoby miejsce? Quote
Tola Posted March 17, 2016 Author Posted March 17, 2016 7 minut temu, Havanka napisał: Wątku nie założę, bo nie mam w tym doświadczenia, ale będę wspierać sunię w inny sposób. 25 zł deklaracji, bazarek na poczet hotelowania i ogłoszenia. Jaki byłby czynsz za tą sunię u Murki? I czy w ogóle byłoby miejsce? Miejsce byłoby, tylko trzeba poczekać no i ewentualnie zarezerwować sunię... Ale jak rezerwować, jak ja muszę 2 tyg. po rezerwacji zabierać suczkę ze schronu :( Jak to zorganizować? Jednorazową pomoc oferowała tez Skarpeta Owczarkowa, pisałam już wczesniej do DOnki Quote
Havanka Posted March 17, 2016 Posted March 17, 2016 No to mamy ok. 2 tyg. na zebranie deklaracji. Może ktoś włączy się jeszcze do pomocy suni. Quote
Tola Posted March 17, 2016 Author Posted March 17, 2016 3 minuty temu, Havanka napisał: No to mamy ok. 2 tyg. na zebranie deklaracji. Może ktoś włączy się jeszcze do pomocy suni. Ok, spróbuje założyć wątek... Quote
elik Posted March 17, 2016 Posted March 17, 2016 Serdecznie zapraszam na bazarek, z którego 50 % dochodu będzie przeznaczone na potrzeby Poli, a drugie 50 % na potrzeby psiej rodzinki z tartaku. Bardzo proszę, zapraszam do licytowania, podnoszenia i ubogacania swoją obecnością bazarku :) Ja w najbliższym czasie będę bardzo zajęta więc ogromnie proszę zaglądajcie na bazarek i do psiaczków z tartaku :) Piękne są te psie bidulki Tolu. Aż serce ściska, że tyle wspaniałych psich przyjaźni marnuje się w schroniskach :( :( Quote
Gabi79 Posted March 17, 2016 Posted March 17, 2016 Znowu nie mogę cytować, Elu zaraz zajrzę na bazarek. A tymczasem zapraszam na wątek suni. W niedzielę opuszcza schronisko razem z Arielką, a nie ma nic, nawet imienia. Wszelka pomoc na wagę złota!!! Quote
Anula Posted March 17, 2016 Posted March 17, 2016 1 godzinę temu, Havanka napisał: Coś czuję, ze Anula z Bogusik nie przejdą obojętnie obok czarnego kudłaczka. Tyle tych psich bid, ze nie wiadomo, któremu pomóc w pierwszej kolejności. Mnie też zapadła w serce sunia w typie OH. Może spróbować wyciągnąc ja do hoteliku i zebrać deklaracje? To poważne wyzwanie, ale warto spróbować. Na razie nie możemy pomóc jakiemuś kudłaczkowi.Na dzień dzisiejszy mamy 3 psiaki w Hoteliku i praktycznie utrzymujemy je same.Mamy nadzieję,że Rambi nie wróci z adopcji,ponieważ już przyjechał na miejsce Rambi, Oli z tego wątku: http://www.dogomania.com/forum/topic/334842-śliczny-mały-czarny-olinekw-hoteliku-u-szafirki-prosi-o-wsparcie/?page=1 Ja będę prosiła Cię Havanka o ogłoszenia dla Oli. Quote
Tola Posted March 17, 2016 Author Posted March 17, 2016 31 minut temu, Onaa napisał: to sa obydwa pieski ? :( Tak, to boks małych piesków Quote
mar.gajko Posted March 17, 2016 Posted March 17, 2016 A ja, przyznam, nie mogę się doczekać :) żeby "moja" moloska przyjechała do Murki :) to najprawdopodobniej będzie w poniedziałek :) To małe z tymi łapkami biedne. Nie wiem jak on podwija te łapinki, ale mój ma za luźne jakieś wiązadła i też czasem podwija łapki z staje na "wierzchach". Musze bardzo uważać aby nie biegał po asfalcie, czy płytkach chodnikowych, bo ściera do krwi. Zabawy i bieganie wyłącznie po trawce i ziemi. Quote
elik Posted March 17, 2016 Posted March 17, 2016 Młodziutki, nieduży piesek - ma na pół niewładne tylne łapki ( przebyta babeszjoza?), ciągnie nimi po ziemi, ma do krwi startą wierzchnią część obu tylnych łapinek :(:( A który bidusiek ma niesprawne te łapinki :( ? Quote
Onaa Posted March 17, 2016 Posted March 17, 2016 a to piesek ? ile ma lat ? jaki jest duży - 5kg wiecej? coś o nim wiadomo ? Quote
Recommended Posts