Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
12 godzin temu, elik napisał:

Musimy uratować sunię ze szczeniaczkami. W tym celu zakładam im wątek i bardzo proszę odwiedzajcie Rodzinkę. Szukamy dla nich lokum. Około połowy kwietnia przyjmę sunię z jedną dziewczynką na BDT. Dla dwóch szczeniaczków musimy znaleźć inny DT lub hotelik.

Słowo się rzekło :)

Wątek byłby już wczoraj, ale po północy dogo padło. Poszłam i ja w jego ślady  :)

Bywajcie na wątku jak najczęściej, radźcie, pomagajcie, po prostu bądźcie :)

Posted

Byłam dzisiaj w schronisku, bo w niedziele jadą kolejne psinki no i chciałam zrobić zdjęcia szorstkiej suni, o którą pytała Gabi79.

Suczka ma ok. 6 lat, spokojniutka, łagodna.

Oto ona

P1200616.JPG.dc0a9193fe9fa82107e5a96adf6

P1200618.JPG.05cf092488ab1cafd7766a37b0a

P1200619.JPG.5e8d6ef7e70640fbca769fdce18

P1200620.JPG.1994591887463b83f0f349f5541

P1200621.JPG.6db2db6c985d2bb4fcc64eb5e4d

Posted

P1200652.JPG.29299876e604bfe164987ce4eae

P1200653.JPG.8cc5acfa8bfefd190f4eb73571c

P1200654.JPG.9c8cb8782b1d777021853b697a4

Młodziutki, nieduży piesek - ma na pół niewładne tylne łapki ( przebyta babeszjoza?), ciągnie nimi po ziemi, ma do krwi startą wierzchnią część obu tylnych łapinek :(:(

P1200635.JPG.86f2d4961880c47169665e1faa1

P1200642.JPG.3a04e99e5d71f83c859c8727b8b

Posted

Coś czuję, ze Anula z Bogusik nie przejdą obojętnie obok czarnego kudłaczka. Tyle tych psich bid, ze nie wiadomo, któremu pomóc w pierwszej kolejności. Mnie też zapadła w serce sunia w typie OH. Może spróbować wyciągnąc ja do hoteliku i zebrać deklaracje? To poważne wyzwanie, ale warto spróbować.

• Upvote 1
Posted
6 minut temu, Havanka napisał:

Coś czuję, ze Anula z Bogusik nie przejdą obojętnie obok czarnego kudłaczka. Tyle tych psich bid, ze nie wiadomo, któremu pomóc w pierwszej kolejności. Mnie też zapadła w serce sunia w typie OH. Może spróbować wyciągnąc ja do hoteliku i zebrać deklaracje? To poważne wyzwanie, ale warto spróbować.

Dobry pomysł, bardzo dobry, tylko dobrze byłoby, aby wątek założył ktoś inny i próbował "zciągnąć" swoich znajomych...

Kto chętny? Sunia wspaniała!!!

Spróbuję napisać do Marlena :), ktora adoptowała Afrę, może rozejrzy się z kolejnym fajnym domkiem...

Posted
4 minuty temu, Tola napisał:

Dobry pomysł, bardzo dobry, tylko dobrze byłoby, aby wątek założył ktoś inny i próbował "zciągnąć" swoich znajomych...

Kto chętny? Sunia wspaniała!!!

Wątku nie założę, bo nie mam w tym doświadczenia, ale będę wspierać sunię w inny sposób. 25 zł deklaracji, bazarek na poczet hotelowania i ogłoszenia.

Jaki byłby czynsz za tą sunię u Murki?  I czy w ogóle byłoby miejsce?

Posted
7 minut temu, Havanka napisał:

Wątku nie założę, bo nie mam w tym doświadczenia, ale będę wspierać sunię w inny sposób. 25 zł deklaracji, bazarek na poczet hotelowania i ogłoszenia.

Jaki byłby czynsz za tą sunię u Murki?  I czy w ogóle byłoby miejsce?

Miejsce byłoby, tylko trzeba poczekać no i ewentualnie zarezerwować sunię...

Ale jak rezerwować, jak ja muszę 2 tyg. po rezerwacji zabierać suczkę ze schronu :(

Jak to zorganizować?

Jednorazową pomoc oferowała tez Skarpeta Owczarkowa, pisałam już wczesniej do DOnki

Posted
3 minuty temu, Havanka napisał:

No to mamy ok. 2 tyg. na zebranie deklaracji. Może ktoś włączy się jeszcze do pomocy suni.

Ok, spróbuje założyć wątek...

Posted

Serdecznie zapraszam na bazarek, z którego 50 % dochodu będzie przeznaczone na potrzeby Poli, a drugie 50 % na potrzeby psiej rodzinki z tartaku.

Bardzo proszę, zapraszam do licytowania, podnoszenia i ubogacania swoją obecnością bazarku :)

Ja w najbliższym czasie będę bardzo zajęta więc ogromnie proszę zaglądajcie na bazarek i do psiaczków z tartaku :)

Piękne są te psie bidulki Tolu. Aż serce ściska, że tyle wspaniałych psich przyjaźni marnuje się w schroniskach :( :(

Posted

Znowu nie mogę cytować, Elu zaraz zajrzę na bazarek.

A tymczasem zapraszam na wątek suni. 

W niedzielę opuszcza schronisko razem z Arielką, a nie ma nic, nawet imienia.

Wszelka pomoc na wagę złota!!!

Posted
1 godzinę temu, Havanka napisał:

Na razie nie możemy pomóc jakiemuś kudłaczkowi.Na dzień dzisiejszy mamy 3 psiaki w Hoteliku i praktycznie utrzymujemy je same.Mamy nadzieję,że Rambi nie wróci z adopcji,ponieważ już przyjechał na miejsce Rambi, Oli z tego wątku:

http://www.dogomania.com/forum/topic/334842-śliczny-mały-czarny-olinekw-hoteliku-u-szafirki-prosi-o-wsparcie/?page=1

Ja będę prosiła Cię Havanka o ogłoszenia dla Oli.

Posted

A ja, przyznam, nie mogę się doczekać :) żeby "moja" moloska przyjechała do Murki :) to najprawdopodobniej będzie w poniedziałek :)

To małe z tymi łapkami biedne. Nie wiem jak on podwija te łapinki, ale mój ma za luźne jakieś wiązadła i też czasem podwija łapki z staje na "wierzchach". Musze bardzo uważać aby nie biegał po asfalcie, czy płytkach chodnikowych, bo ściera do krwi. Zabawy i bieganie wyłącznie po trawce i ziemi.

Posted

Młodziutki, nieduży piesek - ma na pół niewładne tylne łapki ( przebyta babeszjoza?), ciągnie nimi po ziemi, ma do krwi startą wierzchnią część obu tylnych łapinek :(:(

P1200642.JPG.3a04e99e5d71f83c859c8727b8b

A który  bidusiek ma niesprawne te łapinki :( ?