elik Posted December 11, 2023 Posted December 11, 2023 Dnia 11.12.2023 o 18:43, b-b napisał: Czy ten kotek ma już domek? To chyba Kminek i jeśli tak, to już ma domek 🙂 1 Quote
Jaaga Posted December 12, 2023 Posted December 12, 2023 Bardzo dziękuję Toli za podesłanie kontaktu z ogłoszenia Kminka dla naszego biłgorajskiego tymczasowicza Landrynka. Skorzystał na przepięknych zdjęciach Murki 🙂 Pojechał do domu w Chorzowie, tak samo jak Lentilka. Oby tylko nie powtórzył jej problemów kuwetowych. Pani nim się zachwyciła. Powiedziała, że jest taki, jakiego sobie wymarzyła. Wszystko dla niego czekało już przygotowane. 2 Quote
Poker Posted December 12, 2023 Posted December 12, 2023 Uwielbiam czarne kotki. Miałam ukochanego Bonuska Quote
Tola Posted December 12, 2023 Author Posted December 12, 2023 Dnia 11.12.2023 o 18:43, b-b napisał: Czy ten kotek ma już domek? Dnia 11.12.2023 o 22:31, elik napisał: To chyba Kminek i jeśli tak, to już ma domek 🙂 Tak, to jest Kminek, który w niedzielę pojechał do swojego domciu w Krakowie. Jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc w ogłaszaniu 1 Quote
Tola Posted December 13, 2023 Author Posted December 13, 2023 W poniedziałek, oprócz Bambosza, transportem z TZem anecik pojechała młodziutka sunia beagle z Zamościa, której zmarł właściciel, a której rodzina nie chciała. Dziękuję Jaaga za pomoc w szukaniu jej miejsca🌹🌹 4 Quote
Sowa Posted December 13, 2023 Posted December 13, 2023 Nie ma możliwości w naszym prawie ustanowić w testamencie zapisu na rzecz zwierzęcia. Zapis na rzecz ewentualnego opiekuna chyba jest możliwy - mamy tu prawnika? Quote
rozi Posted December 13, 2023 Posted December 13, 2023 Dnia 13.12.2023 o 10:57, Sowa napisał: Nie ma możliwości w naszym prawie ustanowić w testamencie zapisu na rzecz zwierzęcia. Zapis na rzecz ewentualnego opiekuna chyba jest możliwy - mamy tu prawnika? https://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/1487410,testament-notariusz-pies-kot-dziedziczenie-zwierzeta-spadkodawca.html 1 1 Quote
Jaaga Posted December 13, 2023 Posted December 13, 2023 Dnia 13.12.2023 o 09:51, Tola napisał: W poniedziałek, oprócz Bambosza, transportem z TZem anecik pojechała młodziutka sunia beagle z Zamościa, której zmarł właściciel, a której rodzina nie chciała. Dziękuję Jaaga za pomoc w szukaniu jej miejsca🌹🌹 Jak miło zobaczyć ją bezpieczną. Pani Sylwia z mojego oddziału ZKwP stanęła na wysokości zadania, uruchomiła swoje kontakty i sunia ma dom 🙂 Świetnie, że ją wypatrzyliście i zaopiekowali. Nie wiadomo jakby skończyła się jej historia, gdyby nie Zea. 7 Quote
Tola Posted December 13, 2023 Author Posted December 13, 2023 Na konto Zea wpłynęło 200 zł od mari23 dla zamojskich staruszków(12.12.), bardzo dziękuję Po uzgodnieniu z mari23 kwota została podzielona na 4 psy: 50 zł - Koda Wątek 50 zł - Neri Wątek 50 zł Drugi Wątek 50 zł - Duch Wątek Quote
elik Posted December 13, 2023 Posted December 13, 2023 Dnia 13.12.2023 o 22:38, Tola napisał: Na konto Zea wpłynęło 200 zł od mari23 dla zamojskich staruszków(12.12.), bardzo dziękuję Po uzgodnieniu z mari23 kwota została podzielona na 4 psy: 50 zł - Koda Wątek 50 zł - Neri Wątek 50 zł Drugi Wątek 50 zł - Duch Wątek Bardzo, bardzo serdecznie dziękuję. To wspaniała niespodzianka. Bardzo się przyda Neruni, bo okazało się, że jej leczenie było dość kosztowne. ZEA dostała fakturę na ponad tysiąc złotych, a to prawdopodobnie jeszcze nie koniec leczenia. Quote
rozi Posted December 14, 2023 Posted December 14, 2023 Dnia 13.12.2023 o 22:38, Tola napisał: Na konto Zea wpłynęło 200 zł od mari23 dla zamojskich staruszków(12.12.), bardzo dziękuję Po uzgodnieniu z mari23 kwota została podzielona na 4 psy: 50 zł - Koda Wątek 50 zł - Neri Wątek 50 zł Drugi Wątek 50 zł - Duch Wątek Quote
rozi Posted December 14, 2023 Posted December 14, 2023 Jest bazarek Jo37 dla Bambosza. Książkowy. Dołożyłam kluski po 80gr i po 1,05. Się ktoś uprze, to wyślę. Quote
Tola Posted December 15, 2023 Author Posted December 15, 2023 Bardzo dziękuję Jaaga za paczkę dla bezdomniaków, już jestem wstępnie umówiona z wolontariuszką Lidką na przekazani większości z tych fantów.🌹❤️❤️ W robieniu zdjęć intensywnie pomagała mi moja 15 letnia Telmusia. Quote
Poker Posted December 15, 2023 Posted December 15, 2023 Wielki prezent mikołajowy. Telmusia jest bardzo podobna do mojej 14,5. letniej Kulki. Quote
elik Posted December 20, 2023 Posted December 20, 2023 Wiem, że to wątek zamojski, ale ja w dobrej sprawie. Szukam wsparcia dla malutkiego, rocznego bezdomniaczka, osadzonego w jeszcze chyba gorszmy schronie niż zamojski. Ma zarezerwowane miejsce w hotelu i potrzebne jest wsparcie finansowe. Serdecznie zapraszam na jego wątek na bazarek imienny dla maluszka oraz na bazarek zorganizowany dla maluszka przez Nadziejeczkę 1 Quote
Tola Posted December 20, 2023 Author Posted December 20, 2023 Od 1.01.24 musimy ograniczyć ilość opłacanych faktur w miesiącu, ponieważ firma księgująca zapowiada znaczną podwyżkę cen za usługi ( dużo większy wpływ dokumentów finansowych z fundacji). W związku z tym od nowego roku prosimy o ograniczenie rozliczeń psów w postaci faktur wystawianych na fundację. Oczywiście nie dotyczy to rozliczeń ze zbiórek zorganizowanych przez Zea. Jednak zwykłe, miesięczne rozliczenia prosimy regulować bezpośrednio z hotelikami. Podobnie z zakupem karm. Quote
Tola Posted December 20, 2023 Author Posted December 20, 2023 Nesiowata - pięknie dziękuję za kolejną paczuszkę z kompletami szelek i obroży✨♥️🎄✨♥️🎄✨ Quote
elik Posted December 20, 2023 Posted December 20, 2023 Dnia 20.12.2023 o 22:15, Tola napisał: Od 1.01.24 musimy ograniczyć ilość opłacanych faktur w miesiącu, ponieważ firma księgująca zapowiada znaczną podwyżkę cen za usługi ( dużo większy wpływ dokumentów finansowych z fundacji). W związku z tym od nowego roku prosimy o ograniczenie rozliczeń psów w postaci faktur wystawianych na fundację. Oczywiście nie dotyczy to rozliczeń ze zbiórek zorganizowanych przez Zea. Jednak zwykłe, miesięczne rozliczenia prosimy regulować bezpośrednio z hotelikami. Podobnie z zakupem karm. Czyli część deklaracji musi być wpłacana na prywatne konta opiekunów. Niewłaściwa interpretacja. Quote
Ewa Marta Posted December 20, 2023 Posted December 20, 2023 Dnia 20.12.2023 o 22:15, Tola napisał: Od 1.01.24 musimy ograniczyć ilość opłacanych faktur w miesiącu, ponieważ firma księgująca zapowiada znaczną podwyżkę cen za usługi ( dużo większy wpływ dokumentów finansowych z fundacji). W związku z tym od nowego roku prosimy o ograniczenie rozliczeń psów w postaci faktur wystawianych na fundację. Oczywiście nie dotyczy to rozliczeń ze zbiórek zorganizowanych przez Zea. Jednak zwykłe, miesięczne rozliczenia prosimy regulować bezpośrednio z hotelikami. Podobnie z zakupem karm. Tolu, ale zebrane juz pieniądze bedzie można rozliczyć fakturami? Nie wiedząc o tej sytuacji wpłaciłam pewną kwotę na Bonusa .. Czy mam poprosić darczyńców, żeby nie wpłacali już pieniędzy na ZEA? Bonus ma rozliczany tylko pobyt u kikou fakturą 😞 Quote
Tola Posted December 20, 2023 Author Posted December 20, 2023 Dnia 20.12.2023 o 23:28, Ewa Marta napisał: Tolu, ale zebrane juz pieniądze bedzie można rozliczyć fakturami? Nie wiedząc o tej sytuacji wpłaciłam pewną kwotę na Bonusa .. Czy mam poprosić darczyńców, żeby nie wpłacali już pieniędzy na ZEA? Bonus ma rozliczany tylko pobyt u kikou fakturą 😞 Spokojnie, wszystkie wpłacone pieniądze zostaną rozliczone fakturami, a ci, którzy swoje pojedyncze deklaracje wpłacają na ZEA, mogą dalej to robić. Musimy jednak ograniczyć przyjmowanie właśnie tych wszystkich dodatkowych wpłat przez opiekunów, np. z tytułu robionych przez nich bazarków lub w celu uzupełniania brakujących kwot. Pobyt Bonusa będzie nadal rozliczany fakturą, ale tylko na kwotę, zebrana od stałych deklarowiczöw. Niestety trochę przeholowaliśmy z przyjmowaniem wpłat, a co się z tym wiąże - z ilością nowych faktur i rozliczanych pieniędzy, a nie stać nas na wyższe opłaty za usługi księgowe. Quote
Ewa Marta Posted December 21, 2023 Posted December 21, 2023 Dnia 20.12.2023 o 23:51, Tola napisał: Spokojnie, wszystkie wpłacone pieniądze zostaną rozliczone fakturami, a ci, którzy swoje pojedyncze deklaracje wpłacają na ZEA, mogą dalej to robić. Musimy jednak ograniczyć przyjmowanie właśnie tych wszystkich dodatkowych wpłat przez opiekunów, np. z tytułu robionych przez nich bazarków lub w celu uzupełniania brakujących kwot. Pobyt Bonusa będzie nadal rozliczany fakturą, ale tylko na kwotę, zebrana od stałych deklarowiczöw. Niestety trochę przeholowaliśmy z przyjmowaniem wpłat, a co się z tym wiąże - z ilością nowych faktur i rozliczanych pieniędzy, a nie stać nas na wyższe opłaty za usługi księgowe. Rozumiem. Moja ostatnia wpłata jest spora, bo wpłaciłam za 2 miesiące z góry.Sczęśliwie za Zewa i Dylana wpłaciłam jednym przelewem za 6 miesięcy, więc trochę mniej będzie przelewów. Quote
Recommended Posts