Tola Posted March 15, 2023 Author Posted March 15, 2023 Ale wiele dobrego się dzieje, świetnie! Tyle bezdomniaków uratowanych, tyle psich żyć odmienionych😘 Quote
Tola Posted March 15, 2023 Author Posted March 15, 2023 Dnia 15.03.2023 o 14:06, Tyśka) napisał: Jakby ktoś chciał to zdjęcia i filmiki z Mary i jej synkiem wrzucałam na wątek Piksela, można tam zobaczyć wielkość suni. Oraz pokazałam tam rudego Fado, o którego też nie mam zapytań... Wiem, że Mary bierze zastrzyki hormonalne. 😞 Mary dostała hormon w październiku. Quote
Jaaga Posted March 17, 2023 Posted March 17, 2023 Nie zamojskie, ale wątek czesto odwiedzany. U Mariny jest miot takich cudnych szczeniaków, o których pisałam na watku Amely. Może ktoś chce? Quote
Tyśka) Posted March 17, 2023 Posted March 17, 2023 Wyglądają jak użytkowe husky 🥰 Piękne... może pokazać organizacjom od husky? Quote
rozi Posted March 17, 2023 Posted March 17, 2023 Dnia 17.03.2023 o 12:17, Jaaga napisał: Nie zamojskie, ale wątek czesto odwiedzany. U Mariny jest miot takich cudnych szczeniaków, o których pisałam na watku Amely. Może ktoś chce? !!!!! Wyłącz prund najlepiej. Quote
Jaaga Posted March 17, 2023 Posted March 17, 2023 Zastanowię się nad tym, zwłaszcza przy rachunkach za niego ponad osiemset zł co 2 miesiąc. Wszechstronnie pożądana decyzją. Quote
rozi Posted March 17, 2023 Posted March 17, 2023 Mnie się podoba ten pierwszy od prawej na górze. Zakapior. Quote
Jaaga Posted March 17, 2023 Posted March 17, 2023 Dnia 17.03.2023 o 13:51, rozi napisał: Mnie się podoba ten pierwszy od prawej na górze. Zakapior. Mamy ten sam psi gust😉 Właśnie o tego pytałam na poczatku Olę, bo go wypatrzyłam na filmiku. Jest dość drobny, więc to pewnie sunia. Quote
rozi Posted March 17, 2023 Posted March 17, 2023 Dnia 17.03.2023 o 14:07, Jaaga napisał: Mamy ten sam psi gust😉 Właśnie o tego pytałam na poczatku Olę, bo go wypatrzyłam na filmiku. Jest dość drobny, więc to pewnie sunia. Drobny samiec, albo charakterna suczka. Quote
wiolhelm170 Posted March 19, 2023 Posted March 19, 2023 Dnia 10.03.2023 o 15:26, Jo37 napisał: ZEA to dwie - trzy osoby. Co najmniej połowa środków na opłacenie faktur to są pieniądze, które wpłaca opiekun psa. Zero dotacji. Reszta to 1% procent i zbiórki na leczenie konkretnego psa. Paliwo i samochód własny bo ze środków fundacyjnych nie można kupić benzyny. Czy Ty oddajesz 1% na ZEA, czy kupujesz przez FaniMani ze wskazaniem na ZEA? Oni i tak robią bardzo dużo. Tak samo Ty możesz jechać po pracy szukać psa jak i oni. Mój post dotyczy postu wiolhelm170. Tak, wpłacałam 1 procent dla ZEA. Quote
wiolhelm170 Posted March 19, 2023 Posted March 19, 2023 Ze smutkiem przeczytałam Wasze wpisy świadczące o mojej niewiedzy, roszczeniowości, ignorancji dotyczących fundacji.Jestem na dogomanii wiele lat, wiem jak wszystko działa.Przez ten czas wydałam mnóstwo pieniędzy na zwierzęta, nie tylko na dogomanii.Byly sytuacje że samodzielnie opłacałam faktury, po 1000 zł, psów z mojej miejscowości.Nie mówię już o niezliczonych kotach, którym opłacałam sterylki,opłacałam sama hoteliki w Izbicy.Byly to koty moich sąsiadów, które przychodziły do mnie po pomoc, dlatego nie mogłam ich nigdzie ogłosić.Koty dokarmiam, dlatego u schyłku życia, białaczkowe, z raną, zawsze znajdowały schronienie. Dzialalam wiele na miau miau.Wielkrotnie walczyłam o życie podczas tych lat, ale nawet ze szpitala, nawet w bardzo ciężkich stanach i podczas tragedii nie zaniedbałam wpłat. Zaniedbuje je teraz i za to przepraszam. Jednak naprawdę nie trzeba mnie pouczać . dziękuję Gabi, która jako jedyna tego nie robiła. Postaram się pospłacać moje zaległości tutaj. I będę dalej działać ale nie tutaj. Quote
Jo37 Posted March 19, 2023 Posted March 19, 2023 Dnia 19.03.2023 o 08:20, wiolhelm170 napisał: Ze smutkiem przeczytałam Wasze wpisy świadczące o mojej niewiedzy, roszczeniowości, ignorancji dotyczących fundacji.Jestem na dogomanii wiele lat, wiem jak wszystko działa.Przez ten czas wydałam mnóstwo pieniędzy na zwierzęta, nie tylko na dogomanii.Byly sytuacje że samodzielnie opłacałam faktury, po 1000 zł, psów z mojej miejscowości.Nie mówię już o niezliczonych kotach, którym opłacałam sterylki,opłacałam sama hoteliki w Izbicy.Byly to koty moich sąsiadów, które przychodziły do mnie po pomoc, dlatego nie mogłam ich nigdzie ogłosić.Koty dokarmiam, dlatego u schyłku życia, białaczkowe, z raną, zawsze znajdowały schronienie. Dzialalam wiele na miau miau.Wielkrotnie walczyłam o życie podczas tych lat, ale nawet ze szpitala, nawet w bardzo ciężkich stanach i podczas tragedii nie zaniedbałam wpłat. Zaniedbuje je teraz i za to przepraszam. Jednak naprawdę nie trzeba mnie pouczać . dziękuję Gabi, która jako jedyna tego nie robiła. Postaram się pospłacać moje zaległości tutaj. I będę dalej działać ale nie tutaj. Dlaczego prawie każdy wpis odbierasz jako atak na siebie i pouczanie? Moje i innych posty były tylko próbą wyjaśnienia, że fundacja to kilka osób, które nie mają nieograniczonych możliwości aby pomóc każdemu, natychmiast, tu i teraz. Pomyśl jak poczuła się Tola. Stanowimy grupę osób, które pomagają jak tylko mogą. Nikt z nas nie odmawia pomocy o ile może jej udzielić. Nie zawsze jest to możliwe i po myśli proszącego, niestety. Szkoda by było gdybyś zrezygnowała z Dogo. 2 1 Quote
Jaaga Posted March 19, 2023 Posted March 19, 2023 Dnia 17.03.2023 o 12:17, Jaaga napisał: Nie zamojskie, ale wątek czesto odwiedzany. U Mariny jest miot takich cudnych szczeniaków, o których pisałam na watku Amely. Może ktoś chce? Przedwczoraj zadzwoniła Ola, że całą piątkę może przejąć Szajka Szarego Wilka. W tej sytuacji zrezygnowałam z wzięcia tego upatrzonego szczenięcia, niech jadą wszystkie razem, kamień z serca. Niestety okazało się, że w sumie była 7 maluchów, ale udało się odłowić tylko 5. Dwa zostały i dziczeją. Nie wiadomo, czy jeszcze ktoś pojedzie ich szukać i łapać. Teraz to na pewno będzie trudniejsze, niż kilka tygodni temu 😞 1 Quote
Gabi79 Posted March 19, 2023 Posted March 19, 2023 Dnia 19.03.2023 o 08:20, wiolhelm170 napisał: Ze smutkiem przeczytałam Wasze wpisy świadczące o mojej niewiedzy, roszczeniowości, ignorancji dotyczących fundacji.Jestem na dogomanii wiele lat, wiem jak wszystko działa.Przez ten czas wydałam mnóstwo pieniędzy na zwierzęta, nie tylko na dogomanii.Byly sytuacje że samodzielnie opłacałam faktury, po 1000 zł, psów z mojej miejscowości.Nie mówię już o niezliczonych kotach, którym opłacałam sterylki,opłacałam sama hoteliki w Izbicy.Byly to koty moich sąsiadów, które przychodziły do mnie po pomoc, dlatego nie mogłam ich nigdzie ogłosić.Koty dokarmiam, dlatego u schyłku życia, białaczkowe, z raną, zawsze znajdowały schronienie. Dzialalam wiele na miau miau.Wielkrotnie walczyłam o życie podczas tych lat, ale nawet ze szpitala, nawet w bardzo ciężkich stanach i podczas tragedii nie zaniedbałam wpłat. Zaniedbuje je teraz i za to przepraszam. Jednak naprawdę nie trzeba mnie pouczać . dziękuję Gabi, która jako jedyna tego nie robiła. Postaram się pospłacać moje zaległości tutaj. I będę dalej działać ale nie tutaj. Proszę nie odchodź z Dogo, już nas tu coraz mniej. Czy masz jakieś wieści o suni? Cały czas o niej myślę Quote
Poker Posted March 19, 2023 Posted March 19, 2023 wiolhelm, naprawdę nikt Ciebie nie atakował. Szkoda, że tak niekorzystnie odebrałaś nasze wypowiedzi. Wyraziłyśmy opinię o ZEA, która robi więcej niż może licząc na to, że zmienisz zdanie. Każda z nas robi ile może i jak może. I każda pomoc jest tak samo cenna. Jak już kiedyś pisałam, dla jednej osoby 5 zł to duży wydatek, dla drugiej 100 zł to nic. Zostań z nami i pomagaj nadal. Ja też miewam kryzysy, ale się podnoszę i wracam. Quote
Tola Posted March 19, 2023 Author Posted March 19, 2023 Dnia 19.03.2023 o 10:56, Gabi79 napisał: Proszę nie odchodź z Dogo, już nas tu coraz mniej. Czy masz jakieś wieści o suni? Cały czas o niej myślę Gabi, to młody piesek, już wykąpany, zabezpieczony przez Stowarzyszenie. 2 Quote
Poker Posted March 19, 2023 Posted March 19, 2023 Kolejny, fajny piegusek Jest podobny do Miodka. 1 Quote
elik Posted March 19, 2023 Posted March 19, 2023 Biedactwo. Jeszcze niepewny, jeszcze strach w oczkach, ale już szczęście blisko 🙂 Quote
b-b Posted March 19, 2023 Posted March 19, 2023 Sorki ,że zaśmiecam wątek ale potrzebuję pomocy. Na moim bazarku Aska7 kupowała dla p.Irenki z Katowic. Przesłałam Aśce namiary na konto. Pani Irenka wpłaciła ale ja nie mam informacji gdzie i jak mam wysłać kupione rzeczy . Czy ktoś z Was mający jej telefon może dać jej o tym znać? Ja już pisałam dwie wiadomości ale chyba nie mam jej na dogo. Mi już jest głupio,że ta Kobieta zapłaciła i jeszcze na nie czeka. Quote
Gabi79 Posted March 19, 2023 Posted March 19, 2023 Dnia 19.03.2023 o 12:14, Tola napisał: Gabi, to młody piesek, już wykąpany, zabezpieczony przez Stowarzyszenie. Jakie cudeńko biedne, dziękuję Martusiu za info i fortki, Asia mi już dzisiaj pisała na whats'appie, że piesio bezpieczny. Bardzo, bardzo się cieszę! Quote
rozi Posted March 19, 2023 Posted March 19, 2023 Dnia 19.03.2023 o 16:41, b-b napisał: Sorki ,że zaśmiecam wątek ale potrzebuję pomocy. Na moim bazarku Aska7 kupowała dla p.Irenki z Katowic. Przesłałam Aśce namiary na konto. Pani Irenka wpłaciła ale ja nie mam informacji gdzie i jak mam wysłać kupione rzeczy . Czy ktoś z Was mający jej telefon może dać jej o tym znać? Ja już pisałam dwie wiadomości ale chyba nie mam jej na dogo. Mi już jest głupio,że ta Kobieta zapłaciła i jeszcze na nie czeka. Zaraz będziesz miała. Quote
elik Posted March 19, 2023 Posted March 19, 2023 Dnia 19.03.2023 o 16:41, b-b napisał: Czy ktoś z Was mający jej telefon może dać jej o tym znać? Ja już pisałam dwie wiadomości ale chyba nie mam jej na dogo. Mi już jest głupio,że ta Kobieta zapłaciła i jeszcze na nie czeka. Boguniu masz na PW. Quote
Recommended Posts