Ewa Marta Posted March 14, 2023 Posted March 14, 2023 Psiak z lasu przyjedzie w piątek do Anecik, Udało się wszystko zgrać i już w piątek będzie w hotelu. Zapraszamy serdecznie na jego wątek, gdyby ktoś miał chęć śledzić jego losy: Quote
rozi Posted March 14, 2023 Posted March 14, 2023 Wkleję tu link. Piesek nie z Zamościa, ale Jaaga mnóstwo psów z Zamościa bierze, to dla tego sieroty też może serce się komuś otworzy Quote
Tola Posted March 14, 2023 Author Posted March 14, 2023 A ja jeszcze raz pokażę suczkę z gminnej przechowalni, w której był Kalmar i Kefir, wtedy w październiku zobaczyłam ją po raz pierwszy. Może i ona dostanie kiedyś szansę na dom i własną rodzinę, na razie od lata siedzi w kojcu w środku lasu, a obok w drugim kojcu jej dzikawy szczeniak. Mary, bo tak na imię, jeszcze do niedawna była dziko żyjącą suczką, była wycofana i bała się człowieka. Została wyłapana ze szczeniakiem. Dzięki pracy paru osób, które tam przychodzą, Mary zaczęła się otwierać i coraz bardziej ufać człowiekowi, potrafi nawet pójść na spacer,daje sobie założyć szelki i co najważniejsze z radością przyjmuje wszelkie pieszczoty, przytula się z wdzięcznością do opiekunek. Zdjęcia są ładne, ale sunia żyje w ciężkich warunkach, w kojcu w środku lasu, odwiedzana i wyprowadzana raz na jakiś czas. Mary ma ok. 4 lata, waży do 10 kg , teraz chyba przytyła z tego siedzenia w kojcu. Quote
Tola Posted March 14, 2023 Author Posted March 14, 2023 A to jej szczeniak, jego też tutaj pokazywałam, był jeszcze mały. Quote
elik Posted March 14, 2023 Posted March 14, 2023 Dnia 14.03.2023 o 22:13, Tola napisał: Zdjęcia są ładne, ale sunia żyje w ciężkich warunkach, w kojcu w środku lasu, odwiedzana i wyprowadzana raz na jakiś czas. To dramat 😞 Nie wiem czy psiaki w schronisku nie maja jednak "lepiej" 😞 Może zadrży czyjeś serduszko? Może i do suni uśmiechnie się los i dobrzy ludzie zauważą ją? Quote
Poker Posted March 14, 2023 Posted March 14, 2023 Serce pęka od tylu nieszczęść. A o ilu nie wiemy ? 1 Quote
Tyśka) Posted March 15, 2023 Posted March 15, 2023 To ja pokaże jeszcze sunię, którą pokazała mi Marta biłgorajska. Sunia ma prawdopodobnie cieczkę, ludzie ją przeganiają 😭 Waży coś pomiędzy 10 a 15 kg. Też pilnie potrzebuje pomocy 😞 1 Quote
Tyśka) Posted March 15, 2023 Posted March 15, 2023 Dnia 14.03.2023 o 23:12, elik napisał: To dramat 😞 Nie wiem czy psiaki w schronisku nie maja jednak "lepiej" 😞 Może zadrży czyjeś serduszko? Może i do suni uśmiechnie się los i dobrzy ludzie zauważą ją? W mojej opinii: nie mają. Pracownik tutaj w gminnych kojcach o nie dba, jak widzi że chorują to wzywa weterynarza. Wyprowadza w każdej wolnej chwili, ale niestety nie w kazdy weekend ma czas. Psiaki mają w budzie słomę i nie muszą rywalizować o jedzenie. Co nie zmienia faktu, że Mary jak zaczarowana. Od roku ja ogłaszamy z Martą biłgorajska:( ani jednego telefonu. A Mary już zajada tęsknotę i nudę. Quote
Tyśka) Posted March 15, 2023 Posted March 15, 2023 Dnia 15.03.2023 o 09:57, Tyśka) napisał: To ja pokaże jeszcze sunię, którą pokazała mi Marta biłgorajska. Sunia ma prawdopodobnie cieczkę, ludzie ją przeganiają 😭 Waży coś pomiędzy 10 a 15 kg. Też pilnie potrzebuje pomocy 😞 Czy ktoś ją wezmie ze mną pod opieke? Quote
Alaskan malamutte Posted March 15, 2023 Posted March 15, 2023 Dnia 15.03.2023 o 10:37, Tyśka) napisał: Czy ktoś ją wezmie ze mną pod opieke? Tysiu. Ja ją biorę pod opiekę. Już rozmawiałam z Biłgorajskim azylem. Suczka pojedzie na BDT do Anecik. Rozmowy są zaawansowane!! 5 Quote
Tyśka) Posted March 15, 2023 Posted March 15, 2023 Dnia 15.03.2023 o 10:44, Alaskan malamutte napisał: Tysiu. Ja ją biorę pod opiekę. Już rozmawiałam z Biłgorajskim azylem. Suczka pojedzie na BDT do Anecik. Rozmowy są zaawansowane!! Hurra!!! Super. Chwilę temu rozmawiałam z Marta i nic nie wspominała, więc chyba rozmawiałaś z Kasią:). Cieszę się bardzo! Quote
agat21 Posted March 15, 2023 Posted March 15, 2023 Sunię z kojca z lasu przesłałam koleżance. Jej syn z żoną myślą o daniu domu jakiejś suni. Może?... Wysłałam też mojego Zoranka, ale on raczej sunią nie jest, więc chyba nie uda się mu przejść castingu 😁 4 Quote
Alaskan malamutte Posted March 15, 2023 Posted March 15, 2023 Dnia 15.03.2023 o 10:55, Tyśka) napisał: Hurra!!! Super. Chwilę temu rozmawiałam z Marta i nic nie wspominała, więc chyba rozmawiałaś z Kasią:). Cieszę się bardzo! Tak. Rozmawialam z Kasią 😊 Quote
Jaaga Posted March 15, 2023 Posted March 15, 2023 Dnia 15.03.2023 o 11:30, agat21 napisał: Sunię z kojca z lasu przesłałam koleżance. Jej syn z żoną myślą o daniu domu jakiejś suni. Może?... Wysłałam też mojego Zoranka, ale on raczej sunią nie jest, więc chyba nie uda się mu przejść castingu 😁 Gdyby się nie spodobała, to mam cały zestaw zdjeć podrostków od Mariny, mogę podesłac. Tych gotowych do wyjazdu. Quote
Jaaga Posted March 15, 2023 Posted March 15, 2023 Mam 35% znizki na OLX na psy, które ogłaszam, prosze o info, jesli które ew. wyróżnić. Nie jest to tym razem dużo, ale pokończyły się wszystkie wyróznienia. Każdy z psów ma po ileś wziętych nr telefonu oprócz Szymka. On dotychczas ani jednego 😞 Sa to: Zew, Dylan, Szymek, Toto, wiktor, Wena oraz fundacyjne kotki Zorka i Florentynka, gdyby ktos chciał im wyróżnić ogłoszenie. Quote
elik Posted March 15, 2023 Posted March 15, 2023 Dnia 15.03.2023 o 12:19, Jaaga napisał: Mam 35% znizki na OLX na psy, które ogłaszam, prosze o info, jesli które ew. wyróżnić. Nie jest to tym razem dużo, ale pokończyły się wszystkie wyróznienia. Każdy z psów ma po ileś wziętych nr telefonu oprócz Szymka. On dotychczas ani jednego 😞 Sa to: Zew, Dylan, Szymek, Toto, wiktor, Wena oraz fundacyjne kotki Zorka i Florentynka, gdyby ktos chciał im wyróżnić ogłoszenie. Proszę wyróżnij ogłoszenie Szymka i przypomnij mi nr konta 🙂 1 Quote
Alaskan malamutte Posted March 15, 2023 Posted March 15, 2023 Dnia 15.03.2023 o 12:41, Poker napisał: Sunia jest bardzo grubaśna 😞 Może być w ciąży..niestety. Quote
Jaaga Posted March 15, 2023 Posted March 15, 2023 Dnia 15.03.2023 o 12:39, elik napisał: Proszę wyróżnij ogłoszenie Szymka i przypomnij mi nr konta 🙂 Dziękuję Elu. Ty masz szczęśliwą rękę do adopcji, wiec moze i Szymkowi sie poszczęści. Wyroznilam za 16,20 zł. Na pw wyślę konto. 1 Quote
elik Posted March 15, 2023 Posted March 15, 2023 Dnia 15.03.2023 o 13:34, Jaaga napisał: Dziękuję Elu. Ty masz szczęśliwą rękę do adopcji, wiec moze i Szymkowi sie poszczęści. Wyroznilam za 16,20 zł. Na pw wyślę konto. Dziękuję 🙂 Teraz wychodzę na spacer z moimi psiurkami, po powrocie zrobię przelew. Quote
Tyśka) Posted March 15, 2023 Posted March 15, 2023 Dnia 14.03.2023 o 22:13, Tola napisał: A ja jeszcze raz pokażę suczkę z gminnej przechowalni, w której był Kalmar i Kefir, wtedy w październiku zobaczyłam ją po raz pierwszy. Może i ona dostanie kiedyś szansę na dom i własną rodzinę, na razie od lata siedzi w kojcu w środku lasu, a obok w drugim kojcu jej dzikawy szczeniak. Mary, bo tak na imię, jeszcze do niedawna była dziko żyjącą suczką, była wycofana i bała się człowieka. Została wyłapana ze szczeniakiem. Dzięki pracy paru osób, które tam przychodzą, Mary zaczęła się otwierać i coraz bardziej ufać człowiekowi, potrafi nawet pójść na spacer,daje sobie założyć szelki i co najważniejsze z radością przyjmuje wszelkie pieszczoty, przytula się z wdzięcznością do opiekunek. Zdjęcia są ładne, ale sunia żyje w ciężkich warunkach, w kojcu w środku lasu, odwiedzana i wyprowadzana raz na jakiś czas. Mary ma ok. 4 lata, waży do 10 kg , teraz chyba przytyła z tego siedzenia w kojcu. Jakby ktoś chciał to zdjęcia i filmiki z Mary i jej synkiem wrzucałam na wątek Piksela, można tam zobaczyć wielkość suni. Oraz pokazałam tam rudego Fado, o którego też nie mam zapytań... Wiem, że Mary bierze zastrzyki hormonalne. 😞 Quote
Jaaga Posted March 15, 2023 Posted March 15, 2023 Dnia 15.03.2023 o 14:06, Tyśka) napisał: Jakby ktoś chciał to zdjęcia i filmiki z Mary i jej synkiem wrzucałam na wątek Piksela, można tam zobaczyć wielkość suni. Oraz pokazałam tam rudego Fado, o którego też nie mam zapytań... Wiem, że Mary bierze zastrzyki hormonalne. 😞 Fatalnie. To w każdej chwili może dostać ropomacicze, a nie ma kontroli 😞 Nie zawsze jest otwarte, przy zamkniętym, kiedy pęknie macica lub dojdzie do zapalenia otrzewnej, to przy objawach na pomoc może byc już za późno. Mnie niezmiennie żal jej synka, całe dziecinstwo i okres młodzieńczy spędził sam w małym kojcu. Quote
Recommended Posts