wiolhelm170 Posted March 3, 2023 Posted March 3, 2023 Koło mojej szkoły od tygodnia błąka się pies.Nie wiem czy pies czy suczka, czy młody, czy stary.Batdzo mi go szkoda, ucieka szczekając.Zostawiam mu jedzenie, tyle mogę. 1 Quote
wiolhelm170 Posted March 3, 2023 Posted March 3, 2023 Dnia 3.03.2023 o 16:33, Poker napisał: Oby to nie była zaciążona sunia. Od tygodnia jej jedzenie noszę, ale mogę tylko przez okno patrzeć jak je. Quote
Jaaga Posted March 3, 2023 Posted March 3, 2023 Dnia 3.03.2023 o 16:31, wiolhelm170 napisał: Koło mojej szkoły od tygodnia błąka się pies.Nie wiem czy pies czy suczka, czy młody, czy stary.Batdzo mi go szkoda, ucieka szczekając.Zostawiam mu jedzenie, tyle mogę. Napisz gdzie, wygląda na labradora. Pokazałabym go pani od naszej Zojki, ona siedzi w labradorach, moze go udostepni gdzieś. Quote
wiolhelm170 Posted March 3, 2023 Posted March 3, 2023 On nie wygląda na labradora wcale tylko ktoś komu przesłałam post tak napisał. Quote
Tyśka) Posted March 3, 2023 Posted March 3, 2023 Artur już opuścił aktualny hotel i dojechał do Tomaszowa na nocleg. Uff, jutro rusza z Aska7 i szczęśliwcami ze schroniska dalej. Bardzo się cieszę. Podobno fajny psoul, od razu garnie się aby go smyrać. Choć podobno niesie za sobą niezły smrodek... 😞 Po weekendzie zaloze mu wątek na prośbę tomaszowskiego Stowarzyszenia. 3 Quote
Poker Posted March 3, 2023 Posted March 3, 2023 Jutro kilka psów wyruszy w drogę po lepsze życie. 1 Quote
b-b Posted March 3, 2023 Posted March 3, 2023 Dnia 1.03.2023 o 22:38, Tola napisał: 1/4 dochodu dla chłopaka Mam nadzieję,że będzie co dzielić. 1 Quote
Tola Posted March 3, 2023 Author Posted March 3, 2023 Dnia 3.03.2023 o 16:31, wiolhelm170 napisał: Koło mojej szkoły od tygodnia błąka się pies.Nie wiem czy pies czy suczka, czy młody, czy stary.Batdzo mi go szkoda, ucieka szczekając.Zostawiam mu jedzenie, tyle mogę. Dnia 3.03.2023 o 16:33, Poker napisał: Oby to nie była zaciążona sunia. Dnia 3.03.2023 o 17:26, Poker napisał: Jest dość gruba, niestety. Też mi się wydaje, że to ciężarna sunia, niestety:( Wrzucę ją na profil fundacji, ale tutaj potrzebny jakiś DT chociaż na krótko, a ja niestety nie mam takiego:( Jak inaczej pomóc, jak żaden hotelik nie chce przyjmować psa bez szczepień. Dostałam info, ze sunia boi się i ucieka w stronę pobliskiego lasu, podobno dzieci jej dokuczają:( Quote
Tola Posted March 3, 2023 Author Posted March 3, 2023 Dnia 3.03.2023 o 19:28, b-b napisał: 1/4 dochodu dla chłopaka Mam nadzieję,że będzie co dzielić. Pięknie dziękuję, pomoc bardzo potrzebna Wstawię wszystko na nowe wątki, ale dzisiaj już chyba nie dam rady założyć, jestem bardzo zmęczona, rozwoziliśmy dzisiaj z TZem karmę ze zbiórek dla potrzebujących rodzin, mamy takie od lat na pobliskich wsiach. Quote
Tola Posted March 3, 2023 Author Posted March 3, 2023 Jutro rano po nowe życie wyrusza 6 psów: Artur z okolic Tomaszowa (do Jagny) pod opieką: Stowarzyszenie z Tomaszowa Lub. Mała suczka po chorej właścicielce (do anecik) pod opiekę: Poker Mała Balbina, od początku listopada czeka na wyjazd ze schroniska (do Jagny) pod opieką: Tola Suczka z chorą łapką z zamojskiego schroniska (do szafirki) operacja, rehabilitacja - Zea, elik Dixi - jeden z braci z przytuliska w Kozienicach (do anecik) pod opiekę: Poker Pixi - drugi z braci z przytuliska w Kozienicach (do Murki) pod opiekę: Tola Wszystko dzięki ogromnej pomocy Aska7, pięknie dziękujemy Jak będą wątki, pouzupełniam linki. 3 Quote
Tola Posted March 3, 2023 Author Posted March 3, 2023 Jesteśmy umówieni z Aska7 około 9.00, prosimy o kciuki. 1 Quote
Poker Posted March 3, 2023 Posted March 3, 2023 Kciuki potrzebne cały czas do powrotu Aska7 do domu. Quote
Tola Posted March 3, 2023 Author Posted March 3, 2023 Dnia 3.03.2023 o 22:55, Poker napisał: Kciuki potrzebne cały czas do powrotu Aska7 do domu. Oczywiście Quote
Tola Posted March 4, 2023 Author Posted March 4, 2023 Bracia już w aucie u Aska7, podobno przerażone, ale to początek nowego, dobrego. Szerokiej drogi, czekamy tu. 1 Quote
Poker Posted March 4, 2023 Posted March 4, 2023 Będzie dobrze, biedne ,maluchy. Czeka je długa podróż i nowe, ale za to dobre. Dziewczyny z przytuliska i tak wykonały dobrą robotę. Aska, szerokiej, bezpiecznej drogi. Quote
Jaaga Posted March 4, 2023 Posted March 4, 2023 Dnia 3.03.2023 o 18:48, Tyśka) napisał: Artur już opuścił aktualny hotel i dojechał do Tomaszowa na nocleg. Uff, jutro rusza z Aska7 i szczęśliwcami ze schroniska dalej. Bardzo się cieszę. Podobno fajny psoul, od razu garnie się aby go smyrać. Choć podobno niesie za sobą niezły smrodek... 😞 Po weekendzie zaloze mu wątek na prośbę tomaszowskiego Stowarzyszenia. Pani Karolina też mi pisała, że ponoć bardzo śmierdzi. Teraz otwieraja przychodnię, zadzwonię i spróbuję wyprosić kąpiel na poniedziałek. Bardzo się cieszę, ze jest fajny, oby jeszcze do psów był ok. Przygotowałam mu szelki, jakie przysłała nam ostatnio Poker i dostałam fajną odblaskową obrożę, ale p. Karolina powiedziała, że to nie jest średniak, ale większy pies, waży ok 25 kg, więc chyba nie będą pasować. Własnie dzwoniła Tola i potwierdziła, że Artur jest duży i na dodatek zatuczony. Nowe życie rozpoczął też Roberto w typie chihuaha/pinczerka z Ukrainy. Teraz Andrzej wyjechał po niego . Ola już po siódmej pisała, że błaga, żeby go odebrac, bo jest najgorszy z całego transportu 😉 2 Quote
Nadziejka Posted March 4, 2023 Posted March 4, 2023 Wszelka modlitwa za Aska7 za podroz za wszystkie istotki psinki za wszystko z calej duszy Quote
Tola Posted March 4, 2023 Author Posted March 4, 2023 Dnia 4.03.2023 o 09:09, Jaaga napisał: Pani Karolina też mi pisała, że ponoć bardzo śmierdzi. Teraz otwieraja przychodnię, zadzwonię i spróbuję wyprosić kąpiel na poniedziałek. Bardzo się cieszę, ze jest fajny, oby jeszcze do psów był ok. Przygotowałam mu szelki, jakie przysłała nam ostatnio Poker i dostałam fajną odblaskową obrożę, ale p. Karolina powiedziała, że to nie jest średniak, ale większy pies, waży ok 25 kg, więc chyba nie będą pasować. Własnie dzwoniła Tola i potwierdziła, że Artur jest duży i na dodatek zatuczony. Nowe życie rozpoczął też Roberto w typie chihuaha/pinczerka z Ukrainy. Teraz Andrzej wyjechał po niego . Ola już po siódmej pisała, że błaga, żeby go odebrac, bo jest najgorszy z całego transportu 😉 No kawał psa z niego, ale jest świetny, bardzo przyjazny.🙂 Myślę, że powinien szybko znaleźć dom. Psy wyjechały z Zamościa o 9.00, Asia ma dobry czas, ale trasa bardzo długa. Braci nie widziałam, bo byli już w klatce. Sunia z łapką nieśmiała, przestraszona, chowała się za nogi p. Wiesława. Sunia od chorej właścicielki pobudzona, skacząca. Wszystkie psy dostały obroże i smycze. Podałam też anecik i szafirce kocyki od pańci Czetki. Szerokiej drogi. 4 Quote
Tyśka) Posted March 4, 2023 Posted March 4, 2023 Ja dostałam wczoraj wieczorem filmiki z Arturem, byłam w szoku ze on taki duży. Pierwotnie ogłaszałam go jako 15kg psiaka... Dobrze, że dostał szansę na nowe życie, leżał mi na sercu. Quote
Recommended Posts