Tola Posted June 28, 2022 Author Posted June 28, 2022 Na koncie ZEA jest wpłata z bazarku Gabi na koty - 270 zł, bardzo dziękuję🌹 Mamy też fakturę z lecznicy za kociaki - 2936 zł. Quote
Tola Posted June 28, 2022 Author Posted June 28, 2022 Dnia 28.06.2022 o 23:04, Alaskan malamutte napisał: Zrobiłam szczeniaczkowi ogłoszenie na Warszawę. Szczeniaczek Fender do adopcji! Warszawa Ochota • OLX.pl Bardzo dziękuję, oby tylko ktoś zadzwonił🌹. Mamy zgłoszenie o kolejnych 5 szczeniakach😥Miałam jechać dzisiaj zrobić zdjęcia, ale był za duży upał. Maluchy i suczka w typie labka są na wsi u starszej kobiety😥 Quote
Alaskan malamutte Posted June 28, 2022 Posted June 28, 2022 Dnia 28.06.2022 o 23:12, Tola napisał: Bardzo dziękuję, oby tylko ktoś zadzwonił🌹. Mamy zgłoszenie o kolejnych 5 szczeniakach😥Miałam jechać dzisiaj zrobić zdjęcia, ale był za duży upał. Maluchy i suczka w typie labka są na wsi u starszej kobiety😥 To jakaś plaga...😥 kotki , szczeniaki...Masakra... Quote
Tola Posted June 28, 2022 Author Posted June 28, 2022 Dnia 28.06.2022 o 23:18, Alaskan malamutte napisał: To jakaś plaga...😥 kotki , szczeniaki...Masakra... No niestety, to ten czas 😥 Quote
Tola Posted June 28, 2022 Author Posted June 28, 2022 Zamojski Melon, który przeszedł niedawno operację usunięcia guza na śledzionie, czuje się dobrze, pozdrawia z domu w Warszawie 1 Quote
Jaaga Posted June 29, 2022 Posted June 29, 2022 Moje ogłoszenie malucha na Lublin : https://www.olx.pl/d/oferta/robcio-2-mies-piesek-szczeniak-sredni-adopcja-CID103-IDPO1dJ.html?bs=olx_pro_listing Quote
elik Posted June 29, 2022 Posted June 29, 2022 Dnia 28.06.2022 o 22:50, Tola napisał: Nie wiem Elu, wydaje mi się, że może być problem... Psy są ponad 20 km od Zamościa, pani wczoraj wydawała się przerażona jak powiedziałam, że trzeba byłoby psy przetrzymać u niej na posesji w noc poprzedzającą wyjazd...Martwi mnie też, że ani wczoraj wieczorem, ani dzisiaj nie odezwała się... Dwie osoby zgłosiły mi te psy, wydawały się zaangażowane w pomoc i zorientowane, a jak jest szansa na ratunek, to okazuje się, że psy są tam od grudnia i właściwie nikt o nich nic nie wie. Dnia 28.06.2022 o 22:59, Tola napisał: Elu, pan nie zrzeknie się psa, TZ rozmawiał w tej sprawie. Czyli piesek z zamkniętej posesji jest poza zasięgiem, jak rozumiem, a pomoc dla tych dwóch też stoi pod znakiem zapytania. Może więc jakiś pies ze schroniska? Quote
Jaaga Posted June 29, 2022 Posted June 29, 2022 Dwa miesiące temu Tola dała namiary na nas swojej znajomej, która bezskutecznie szukała miejsca dla dzikiej suni w zaawansowane ciąży. Udało się złapać ją, przywieźć do nas i zrobić sterylizację aborcyjną. Okazało się, że Zoja nie jest dzika, a gryzła ze strachu. Dziś jest gotowa do adopcji. Jej opiekunka jest osobą prywatną, nie ma żadnego doświadczenia w szukaniu domu i adopcjach. Ustaliłyśmy wspólnie, ze Zoja będzie ogłaszana na tel. Toli i fundację ZEA. Zrobiłam jej ogłoszenie i bedę bardzo wdzięczna, jesli ktoś mógłby też jej zrobić na inne miasta: https://www.olx.pl/d/oferta/zoja-madra-rezolutna-mloda-srednia-suczka-adopcja-CID103-IDPNZhF.html?bs=olx_pro_listing Quote
Tola Posted June 29, 2022 Author Posted June 29, 2022 Dnia 29.06.2022 o 09:32, Jaaga napisał: Moje ogłoszenie malucha na Lublin : https://www.olx.pl/d/oferta/robcio-2-mies-piesek-szczeniak-sredni-adopcja-CID103-IDPO1dJ.html?bs=olx_pro_listing Bardzo dziękuję Dnia 29.06.2022 o 10:43, Jaaga napisał: Dwa miesiące temu Tola dała namiary na nas swojej znajomej, która bezskutecznie szukała miejsca dla dzikiej suni w zaawansowane ciąży. Udało się złapać ją, przywieźć do nas i zrobić sterylizację aborcyjną. Okazało się, że Zoja nie jest dzika, a gryzła ze strachu. Dziś jest gotowa do adopcji. Jej opiekunka jest osobą prywatną, nie ma żadnego doświadczenia w szukaniu domu i adopcjach. Ustaliłyśmy wspólnie, ze Zoja będzie ogłaszana na tel. Toli i fundację ZEA. Zrobiłam jej ogłoszenie i bedę bardzo wdzięczna, jesli ktoś mógłby też jej zrobić na inne miasta: https://www.olx.pl/d/oferta/zoja-madra-rezolutna-mloda-srednia-suczka-adopcja-CID103-IDPNZhF.html?bs=olx_pro_listing Wieczorem lub najpóźniej jutro też zrobię Zoi olx. To młoda suczka, może jej uda się znalezc szybko dom.... Dzisiaj rano TZ dowiedział się o biało rudej koteczce, która przesiaduje pod sąsiadującym blokiem. Zawiózł ją do wetki na badanie i tam okazało się, że kotka jest prawdopodobnie karmiąca, może gdzieś ma maluchy, więc wróciła znowu pod ten blok. Ma jedzenie, wodę, będziemy obserwować... Quote
Poker Posted June 29, 2022 Posted June 29, 2022 Ogłoszenie fajne, ale bardzo brakuje informacji o wadze i wysokości. Quote
elik Posted June 29, 2022 Posted June 29, 2022 Dnia 28.06.2022 o 22:50, Tola napisał: Nie wiem Elu, wydaje mi się, że może być problem... Psy są ponad 20 km od Zamościa, pani wczoraj wydawała się przerażona jak powiedziałam, że trzeba byłoby psy przetrzymać u niej na posesji w noc poprzedzającą wyjazd...Martwi mnie też, że ani wczoraj wieczorem, ani dzisiaj nie odezwała się... Dwie osoby zgłosiły mi te psy, wydawały się zaangażowane w pomoc i zorientowane, a jak jest szansa na ratunek, to okazuje się, że psy są tam od grudnia i właściwie nikt o nich nic nie wie. W tej sytuacji będę szukać lokum dla tego psiaka, który jest w schronisku w Zamościu. 2 Quote
Tola Posted June 29, 2022 Author Posted June 29, 2022 Szukamy miejsca dla Kajtka znalezionego na ulicy, do DT już go nie wciśniemy:( Ma ok.2 lat i jest bardzo łagodnym, przyjaznym kocurkiem. Został prawdopodobnie porzucony, więc jego dotychczasowe życie nie było radosne. Na szczęście został w porę zauważony, zabrany z ulicy, ale w obecnym miejscu nie może zostać na stałe. Nie miał łatwego życia, na pewno wiele przeszedł, o czym świadczy jego wychudzenie i zły stan sierści. Kajtek na pewno odwdzięczy się przytulaniem i mruczeniem. Kocurek ma książeczkę zdrowia, jest wolny od FIV+FeLv, korzysta z kuwety, jest odrobaczony, będzie wykastrowany. Quote
Jaaga Posted June 29, 2022 Posted June 29, 2022 Dnia 29.06.2022 o 16:42, elik napisał: W tej sytuacji będę szukać lokum dla tego psiaka, który jest w schronisku w Zamościu. Elu, podziwiam Cię, Twoja energię i chęć pomocy . Oby udalo Ci się psiakowi szybko pomóc. Jak go gdzieś umieścisz, to napiszę do Moniki od sznaucerów prośbę o udostępnianie na sznaucerach w potrzebie. Piesek po groomerze będzie piękny. 1 1 Quote
Anula Posted June 29, 2022 Posted June 29, 2022 Dnia 29.06.2022 o 16:42, elik napisał: W tej sytuacji będę szukać lokum dla tego psiaka, który jest w schronisku w Zamościu. Piesek chyba jest z tych większych.Trudno będzie dla niego znaleźć miejsce.W każdym razie trzeba próbować. Czy to ten sam? Quote
Sara2011 Posted June 29, 2022 Posted June 29, 2022 Dnia 29.06.2022 o 10:43, Jaaga napisał: Dwa miesiące temu Tola dała namiary na nas swojej znajomej, która bezskutecznie szukała miejsca dla dzikiej suni w zaawansowane ciąży. Udało się złapać ją, przywieźć do nas i zrobić sterylizację aborcyjną. Okazało się, że Zoja nie jest dzika, a gryzła ze strachu. Dziś jest gotowa do adopcji. Jej opiekunka jest osobą prywatną, nie ma żadnego doświadczenia w szukaniu domu i adopcjach. Ustaliłyśmy wspólnie, ze Zoja będzie ogłaszana na tel. Toli i fundację ZEA. Zrobiłam jej ogłoszenie i bedę bardzo wdzięczna, jesli ktoś mógłby też jej zrobić na inne miasta: https://www.olx.pl/d/oferta/zoja-madra-rezolutna-mloda-srednia-suczka-adopcja-CID103-IDPNZhF.html?bs=olx_pro_listing Zrobiłam na Bielsko-Biała . W ogłoszeniu brak informacji o wadze suni. https://www.olx.pl/d/oferta/urocza-mloda-zoya-wierny-przyjaciel-czeka-na-kochajacy-domek-CID103-IDPPmie.html?bs=olx_pro_listing Quote
wiolhelm170 Posted June 29, 2022 Posted June 29, 2022 Tolu a gdzie jest teraz kot? W razie potrzeby ja mogę być dt ale tylko do 12 bo wyjeżdżam. Quote
elik Posted June 29, 2022 Posted June 29, 2022 Dnia 29.06.2022 o 19:47, Anula napisał: Piesek chyba jest z tych większych.Trudno będzie dla niego znaleźć miejsce.W każdym razie trzeba próbować. Czy to ten sam? Miejsce mógłby mieć od 15.07. a cena zależy od wagi. Do 15 kg - doba 12 zł, powyżej 15 kg - doba 15 zł. A czy to ten sam? To Martusia nam powie 🙂 Quote
elik Posted June 29, 2022 Posted June 29, 2022 Dnia 29.06.2022 o 19:09, Jaaga napisał: Elu, podziwiam Cię, Twoja energię i chęć pomocy . Oby udalo Ci się psiakowi szybko pomóc. Jak go gdzieś umieścisz, to napiszę do Moniki od sznaucerów prośbę o udostępnianie na sznaucerach w potrzebie. Piesek po groomerze będzie piękny. Jaguś, ja kocham zwierzęta i gdyby tylko warunki mi pozwoliły, cały czas chętnie poświęciłabym dla nich. Niestety mam dużo innych obowiązków, a i kasy nie ma na tyle. Anula zaproponowała wsparcie finansowe więc ruszam 🙂 Będę Ci bardzo wdzięczna za polecenie psiaczka. Quote
Jaaga Posted July 1, 2022 Posted July 1, 2022 fajny staruszek z boksu wolontariackiego-zdęcie z profilu schroniska na FB Dziadek - duży, starszy pies. Do ludzi jest przyjazny, psom raczej schodzi z drogi. Uwielbia przysmaki. Quote
Jaaga Posted July 1, 2022 Posted July 1, 2022 Zrobiłam ogłoszenie na Kraków malutkiej koteczce pod opieką Toli. Wstawię link po akceptacji przez serwis. Dziś długo jest oczekujące. Quote
kado Posted July 1, 2022 Posted July 1, 2022 Straszny upał w klimatyzowanym pokoju,to jest to....😻 2 Quote
kado Posted July 1, 2022 Posted July 1, 2022 Jak na forum,gdzie 99 persent 😉,to kobiety,to wieści słabo się roznoszą....Alaskan....🥳🥳🥳 Quote
elik Posted July 1, 2022 Posted July 1, 2022 Dnia 1.07.2022 o 23:17, kado napisał: Jak na forum,gdzie 99 persent 😉,to kobiety,to wieści słabo się roznoszą....Alaskan....🥳🥳🥳 ??? Quote
Alaskan malamutte Posted July 1, 2022 Posted July 1, 2022 Dnia 1.07.2022 o 23:17, kado napisał: Jak na forum,gdzie 99 persent 😉,to kobiety,to wieści słabo się roznoszą....Alaskan....🥳🥳🥳 Dnia 1.07.2022 o 23:33, elik napisał: ??? No dobrze..😊 Malutki kotek tymczasik zostaje u nas. No chyba że nie przejdę procedur adopcyjnych.....😏 7 1 Quote
Recommended Posts