Tola Posted August 14, 2021 Author Posted August 14, 2021 1 godzinę temu, Nesiowata napisał: Tak, chcę zabrać te biedaczkę do siebie. Tylko mam prośbę - czy mogę liczyć na ewentualną Waszą pomoc w opłaceniu weterynarza - jeśli taka będzie konieczność? Leczenie Nesi przetrzepało wszystkie moje kieszenie. A ta bieda chodzi za mną od chwili kiedy Tola wstawiła jej zdjęcie. Dziękuję Tolu! Mam nadzieję, że uda się jej wyjść na wolność. Ja też postaram się pomóc w ogarnięciu weta, jak będzie potrzeba to wystawię zbiórkę, a transport może uda się połączyć z innym psem. W poniedziałek okaże się, czy sunia może jechać niedługo, czy dopiero po sterylce. Quote
mari23 Posted August 14, 2021 Posted August 14, 2021 55 minut temu, Tola napisał: Ja też postaram się pomóc w ogarnięciu weta, jak będzie potrzeba to wystawię zbiórkę, a transport może uda się połączyć z innym psem. W poniedziałek okaże się, czy sunia może jechać niedługo, czy dopiero po sterylce. Ja też wesprę i dodatkowo poproszę Staruszkową Skarpetę o pomoc dla niej. 2 Quote
elik Posted August 14, 2021 Posted August 14, 2021 2 godziny temu, Nesiowata napisał: Tak, chcę zabrać te biedaczkę do siebie. Tylko mam prośbę - czy mogę liczyć na ewentualną Waszą pomoc w opłaceniu weterynarza - jeśli taka będzie konieczność? Leczenie Nesi przetrzepało wszystkie moje kieszenie. A ta bieda chodzi za mną od chwili kiedy Tola wstawiła jej zdjęcie. Dziękuję Tolu! Mam nadzieję, że uda się jej wyjść na wolność. Nesiu kochana, wspaniała Kobieto, niech Cię zdrowie i szczęście nie opuszczają za Twoją dobroć. Trzymam kciuki, żeby wszystko się udało po Twojej myśli. A lajków jak zwykle brak. Ale ja to nadrobię 🙂 1 Quote
Nadziejka Posted August 14, 2021 Posted August 14, 2021 2 godziny temu, Nesiowata napisał: Tak, chcę zabrać te biedaczkę do siebie. Tylko mam prośbę - czy mogę liczyć na ewentualną Waszą pomoc w opłaceniu weterynarza - jeśli taka będzie konieczność? Leczenie Nesi przetrzepało wszystkie moje kieszenie. A ta bieda chodzi za mną od chwili kiedy Tola wstawiła jej zdjęcie. Dziękuję Tolu! Mam nadzieję, że uda się jej wyjść na wolność. 2 godziny temu, Nesiowata napisał: Mam nadzieję, że tak będzie. A kiedy - to już czas pokaże. Ciociu sciskam za wszystko sciskam z caluniej duszy Quote
limonka80 Posted August 15, 2021 Posted August 15, 2021 13 godzin temu, Nesiowata napisał: Tak, chcę zabrać te biedaczkę do siebie. Tylko mam prośbę - czy mogę liczyć na ewentualną Waszą pomoc w opłaceniu weterynarza - jeśli taka będzie konieczność? Też pomogę. 1 Quote
Jaaga Posted August 15, 2021 Posted August 15, 2021 Sunia wzrusza, widac jej niepełnosprawnosć, więc myślę, że jesli Tola zrobi zbiórkę na jej zabezpieczenie weterynaryjne, to bez problemu się nazbiera. Jak bedzie, to poudostępniam ją na FB. Najgorzej jak psu dolega coś, czego nie widać,. Wtedy trudno o pomoc. Nadal podtrzymuję ofertę podzielenia się pieniędzmi Borysa, ale jesli u tej suni udałoby się nazbierac fundusze z zewnątrz dzieki zbiórce, to może pieniądze na koncie ZEA przydadzą się na ratowanie jeszcze któregoś? Niedługo skończą sie wakacje, pozwalniają miejsca w hotelikach, więc może pojawi się i szansa dla innego psiaka. 1 Quote
mari23 Posted August 15, 2021 Posted August 15, 2021 3 godziny temu, Jaaga napisał: Sunia wzrusza, widac jej niepełnosprawnosć, więc myślę, że jesli Tola zrobi zbiórkę na jej zabezpieczenie weterynaryjne, to bez problemu się nazbiera. Jak bedzie, to poudostępniam ją na FB. Najgorzej jak psu dolega coś, czego nie widać,. Wtedy trudno o pomoc. Nadal podtrzymuję ofertę podzielenia się pieniędzmi Borysa, ale jesli u tej suni udałoby się nazbierac fundusze z zewnątrz dzieki zbiórce, to może pieniądze na koncie ZEA przydadzą się na ratowanie jeszcze któregoś? Niedługo skończą sie wakacje, pozwalniają miejsca w hotelikach, więc może pojawi się i szansa dla innego psiaka. Niestety wakacje widać w schroniskach, psów przybywa :( u mnie w domu też na samym początku wakacji przybyło i "utknęło" czworo :( Oby wakacje nie "dotarły" na dogo :( wychudzony, pręgowany, rudy z dredami i niby-agresor... one najbardziej czekają na koniec wakacji... Quote
Tola Posted August 15, 2021 Author Posted August 15, 2021 Dzisiaj ze schroniska dostałam wiadomość, że wet będzie dopiero jutro, więc nadal czekamy na decyzję co do zabiegu. Do Warszawy pojedzie jeszcze prawdopodobnie co najmniej dwa psy, więc transport byłby wspólny. Ja od dzisiaj na krótkim urlopie, ale z laptopem i telefonem, więc jakoś dam radę to ogarniać. 1 1 Quote
Nesiowata Posted August 17, 2021 Posted August 17, 2021 Ciekawe czy weterynarz dojechał i jaka jest decyzja... Quote
mari23 Posted August 17, 2021 Posted August 17, 2021 3 godziny temu, Nesiowata napisał: Ciekawe czy weterynarz dojechał i jaka jest decyzja... Szybko to pewnie nie będzie, oby tylko pozytywnie. Bardzo się martwię... Quote
Aska7 Posted August 17, 2021 Posted August 17, 2021 Ja się boję, że on się jednak uprze na sterylkę w schronie. Nie wiem czy malutka najgorsze dni przeczeka gdzieś w szpitalu, ale i tak lepiej byłoby, aby była zaopiekowana w DT. Zawsze to troskliwiej, tym bardziej, że śleputka : ( Quote
Nesiowata Posted August 17, 2021 Posted August 17, 2021 36 minut temu, Tyśka) napisał: Trzymam kciuki za dobrą decyzję weta 😞 Dostałam smsa od Toli - weterynarz zgodził się na odstąpienie od sterylki! 2 Quote
Tyśka) Posted August 17, 2021 Posted August 17, 2021 Przed chwilą, Nesiowata napisał: Dostałam smsa od Toli - weterynarz zgodził się na odstąpienie od sterylki! Hurra!!!! :) Quote
elik Posted August 17, 2021 Posted August 17, 2021 33 minuty temu, Nesiowata napisał: Dostałam smsa od Toli - weterynarz zgodził się na odstąpienie od sterylki! Świetna wiadomość. Bardzo się cieszę, bo malutka sunieczka zapadła mi w serce. Quote
Tola Posted August 17, 2021 Author Posted August 17, 2021 6 godzin temu, mari23 napisał: Szybko to pewnie nie będzie, oby tylko pozytywnie. Bardzo się martwię... 6 godzin temu, Aska7 napisał: Ja się boję, że on się jednak uprze na sterylkę w schronie. Nie wiem czy malutka najgorsze dni przeczeka gdzieś w szpitalu, ale i tak lepiej byłoby, aby była zaopiekowana w DT. Zawsze to troskliwiej, tym bardziej, że śleputka : ( 5 godzin temu, Tyśka) napisał: Trzymam kciuki za dobrą decyzję weta 😞 4 godziny temu, Nesiowata napisał: Dostałam smsa od Toli - weterynarz zgodził się na odstąpienie od sterylki! 4 godziny temu, Tyśka) napisał: Hurra!!!! 🙂 4 godziny temu, elik napisał: Świetna wiadomość. Bardzo się cieszę, bo malutka sunieczka zapadła mi w serce. 3 godziny temu, Aska7 napisał: Uff Decyzja jest pomyślna dla suni, bo nie będzie zabiegu i można ją wcześniej zabrać. Transport umówiłam z PatiC, koszt to 500 zł za dowóz suni do Nesiowatej i jeszcze dwóch psów że schroniska do hoteliku w Konstancinie. Gabi zgodziła się zrobić bazarek transpotowy, więc bardzo proszę o pomoc w uzbieraniu potrzebnej kwoty na transport, to wielka szansa dla suni, żeby dotarła jak najszybciej do Danusi. 3 Quote
Tola Posted August 17, 2021 Author Posted August 17, 2021 Jestem poza Zamościem, wieczorem postaram się wstawić zdjęcia psie, które wyjadą razem z sunią Quote
malagos Posted August 17, 2021 Posted August 17, 2021 Dnia 14.08.2021 o 20:26, Nesiowata napisał: Tak, chcę zabrać te biedaczkę do siebie. Tylko mam prośbę - czy mogę liczyć na ewentualną Waszą pomoc w opłaceniu weterynarza - jeśli taka będzie konieczność? Leczenie Nesi przetrzepało wszystkie moje kieszenie. A ta bieda chodzi za mną od chwili kiedy Tola wstawiła jej zdjęcie. Dziękuję Tolu! Mam nadzieję, że uda się jej wyjść na wolność. Ale cudna wiadomość! Zaglądam, a tu taka niespodzianka! Nesiowata, super decyzja :) 2 Quote
mari23 Posted August 17, 2021 Posted August 17, 2021 4 godziny temu, Aska7 napisał: Uff ogromne uffff..... bardzo, bardzo się cieszę!!! teraz to odważę sie napisać - bałam się, żeby nie było, jak z "moim" Misiem :( :( :( Quote
Tola Posted August 17, 2021 Author Posted August 17, 2021 45 minut temu, Aska7 napisał: Kiedy transport ? Patrycja napisała, że może przyjechać po psy w piątek. Quote
Tola Posted August 17, 2021 Author Posted August 17, 2021 Razem z sunią pojedzie ten jamnikowaty piesek 1 Quote
Tola Posted August 17, 2021 Author Posted August 17, 2021 Dziewczyny z Warszawy chciały też zabrać tego rudego, ale nie zdążyły, mały w niedzielę został wydany. Teraz zastanawiają się nad kolejnym, zobaczymy co z tego wyjdzie, dam znać. 1 Quote
Tola Posted August 17, 2021 Author Posted August 17, 2021 48 minut temu, mari23 napisał: ogromne uffff..... bardzo, bardzo się cieszę!!! teraz to odważę sie napisać - bałam się, żeby nie było, jak z "moim" Misiem 😞 😞 😞 Wszyscy baliśmy się 😞, dobrze, że sunia dostała zgodę na wyjazd. Podobno ma ok. 12 lat. 1 Quote
Recommended Posts