Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
1 godzinę temu, Nesiowata napisał:

Tak, chcę zabrać te biedaczkę do siebie. Tylko mam prośbę - czy mogę liczyć na ewentualną Waszą pomoc w opłaceniu weterynarza - jeśli taka będzie konieczność? Leczenie Nesi przetrzepało wszystkie moje kieszenie. A ta bieda chodzi za mną od chwili kiedy Tola wstawiła jej zdjęcie. 

Dziękuję Tolu! Mam nadzieję, że uda się jej wyjść na wolność. 

Ja też postaram się pomóc w ogarnięciu weta,  jak będzie potrzeba to wystawię zbiórkę, a transport może uda się połączyć z  innym psem. W poniedziałek okaże się, czy sunia może jechać niedługo, czy dopiero po sterylce. 

Posted
55 minut temu, Tola napisał:

Ja też postaram się pomóc w ogarnięciu weta,  jak będzie potrzeba to wystawię zbiórkę, a transport może uda się połączyć z  innym psem. W poniedziałek okaże się, czy sunia może jechać niedługo, czy dopiero po sterylce. 

Ja też wesprę i dodatkowo poproszę Staruszkową Skarpetę o pomoc dla niej.

• Like 2
Posted
2 godziny temu, Nesiowata napisał:

Tak, chcę zabrać te biedaczkę do siebie. Tylko mam prośbę - czy mogę liczyć na ewentualną Waszą pomoc w opłaceniu weterynarza - jeśli taka będzie konieczność? Leczenie Nesi przetrzepało wszystkie moje kieszenie. A ta bieda chodzi za mną od chwili kiedy Tola wstawiła jej zdjęcie. 

Nesiu kochana, wspaniała Kobieto, niech Cię zdrowie i szczęście nie opuszczają za Twoją dobroć. Trzymam kciuki, żeby wszystko się udało po Twojej myśli.
A lajków jak zwykle brak. Ale ja to nadrobię  🙂   

• Like 1
Posted

Mam nadzieję, że tak będzie. A kiedy - to już czas pokaże.

764 Best Copic ciao images | Etykietki do prezentów świątecznych ...

Ciociu sciskam za wszystko sciskam z caluniej duszy
Posted
13 godzin temu, Nesiowata napisał:

Tak, chcę zabrać te biedaczkę do siebie. Tylko mam prośbę - czy mogę liczyć na ewentualną Waszą pomoc w opłaceniu weterynarza - jeśli taka będzie konieczność?

Też pomogę.

• Like 1
Posted

Sunia wzrusza, widac jej niepełnosprawnosć, więc myślę, że jesli Tola zrobi zbiórkę na jej zabezpieczenie weterynaryjne, to bez problemu się nazbiera. Jak bedzie, to poudostępniam ją na FB. Najgorzej jak psu dolega coś, czego nie widać,. Wtedy trudno o pomoc.

Nadal podtrzymuję ofertę podzielenia się pieniędzmi Borysa, ale jesli u tej suni udałoby się nazbierac fundusze z zewnątrz dzieki zbiórce, to może pieniądze na koncie ZEA przydadzą się na ratowanie jeszcze któregoś? Niedługo skończą sie wakacje, pozwalniają miejsca w hotelikach, więc może pojawi się i szansa dla innego psiaka.

• Like 1
Posted
3 godziny temu, Jaaga napisał:

Sunia wzrusza, widac jej niepełnosprawnosć, więc myślę, że jesli Tola zrobi zbiórkę na jej zabezpieczenie weterynaryjne, to bez problemu się nazbiera. Jak bedzie, to poudostępniam ją na FB. Najgorzej jak psu dolega coś, czego nie widać,. Wtedy trudno o pomoc.

Nadal podtrzymuję ofertę podzielenia się pieniędzmi Borysa, ale jesli u tej suni udałoby się nazbierac fundusze z zewnątrz dzieki zbiórce, to może pieniądze na koncie ZEA przydadzą się na ratowanie jeszcze któregoś? Niedługo skończą sie wakacje, pozwalniają miejsca w hotelikach, więc może pojawi się i szansa dla innego psiaka.

Niestety wakacje widać w schroniskach, psów przybywa :( u mnie w domu też na samym początku wakacji przybyło i "utknęło" czworo :( 

Oby wakacje nie "dotarły" na dogo :(  wychudzony, pręgowany, rudy z dredami i niby-agresor... one najbardziej czekają na koniec wakacji... 

Posted

Dzisiaj ze schroniska dostałam wiadomość,  że wet będzie dopiero jutro, więc nadal czekamy na decyzję co do zabiegu. Do Warszawy pojedzie jeszcze prawdopodobnie  co najmniej dwa psy, więc transport byłby wspólny. Ja od dzisiaj na krótkim urlopie, ale z laptopem i telefonem, więc jakoś dam radę to ogarniać. 

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
3 godziny temu, Nesiowata napisał:

Ciekawe czy weterynarz dojechał i jaka jest decyzja...

Szybko to pewnie nie będzie, oby tylko pozytywnie. Bardzo się martwię...

Posted

Ja się boję, że on się jednak uprze na sterylkę w schronie. Nie wiem czy malutka najgorsze dni przeczeka gdzieś w szpitalu, ale i tak lepiej byłoby, aby była zaopiekowana w DT. Zawsze to troskliwiej, tym bardziej, że śleputka : (

Posted
33 minuty temu, Nesiowata napisał:

Dostałam smsa od Toli - weterynarz zgodził się na odstąpienie od sterylki!

Świetna wiadomość. Bardzo się cieszę, bo malutka sunieczka zapadła mi w serce.

Posted
6 godzin temu, mari23 napisał:

Szybko to pewnie nie będzie, oby tylko pozytywnie. Bardzo się martwię...

6 godzin temu, Aska7 napisał:

Ja się boję, że on się jednak uprze na sterylkę w schronie. Nie wiem czy malutka najgorsze dni przeczeka gdzieś w szpitalu, ale i tak lepiej byłoby, aby była zaopiekowana w DT. Zawsze to troskliwiej, tym bardziej, że śleputka : (

5 godzin temu, Tyśka) napisał:

Trzymam kciuki za dobrą decyzję weta 😞

4 godziny temu, Nesiowata napisał:

Dostałam smsa od Toli - weterynarz zgodził się na odstąpienie od sterylki!

4 godziny temu, Tyśka) napisał:

Hurra!!!! 🙂

4 godziny temu, elik napisał:

Świetna wiadomość. Bardzo się cieszę, bo malutka sunieczka zapadła mi w serce.

3 godziny temu, Aska7 napisał:

Uff

Decyzja jest pomyślna dla suni, bo nie będzie zabiegu i można ją wcześniej zabrać.  Transport umówiłam z PatiC, koszt to 500 zł za dowóz suni do Nesiowatej i jeszcze dwóch psów że schroniska do hoteliku w Konstancinie. Gabi zgodziła się zrobić bazarek transpotowy, więc bardzo proszę o pomoc w uzbieraniu potrzebnej  kwoty na transport, to wielka szansa dla suni, żeby dotarła jak najszybciej do Danusi. 

• Like 3
Posted
Dnia 14.08.2021 o 20:26, Nesiowata napisał:

Ale cudna wiadomość! Zaglądam, a tu taka niespodzianka! Nesiowata, super decyzja :)

• Like 2
Posted
4 godziny temu, Aska7 napisał:

Uff

ogromne uffff..... bardzo, bardzo się cieszę!!!

teraz to odważę sie napisać - bałam się, żeby nie było, jak z "moim"  Misiem :( :( :(

Posted

1628937672144.jpg.58895bcb64a4bece67949bd6a596adde.jpgDziewczyny z Warszawy chciały też zabrać tego rudego, ale nie zdążyły, mały w niedzielę został wydany. Teraz zastanawiają się nad kolejnym, zobaczymy co z tego wyjdzie, dam znać. 

• Like 1
Posted
48 minut temu, mari23 napisał:

ogromne uffff..... bardzo, bardzo się cieszę!!!

teraz to odważę sie napisać - bałam się, żeby nie było, jak z "moim"  Misiem 😞 😞 😞

Wszyscy baliśmy się 😞, dobrze, że sunia dostała zgodę na wyjazd. Podobno ma ok. 12 lat.

• Like 1