Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na miejscu okazało się, że ta jasna sunia jest do zabrania na już - przyjacielska, łagodna, domagała się głaskania tyko ja nie mam gdzie jej przetrzymać do momentu wyłapania drugiej suczki i szczeniaka.

Starsza  ciemna sunia, być może z racji tego, że ma szczeniaka, jest mniej ufna, wychodzi tylko na jedzenie (daje się wtedy  głaskać ), szczeniak wychodzi na krótko i najwięcej problemu będzie z wyłapaniem właśnie jego:(

Dzisiaj, jak poczuły obcych, nie wyszła ani suczka ani szczeniak, a znalezienie ich w tej stercie desek było  niemożliwe (zdjęcia zrobione zostały wcześniej).

Nie uda się więc chyba wyłapać ich do niedzieli, bo wtedy prawdopodobnie  przyjeżdza TZ Jaaga.

A potem z transportem do Katowic nie dam rady, teraz trudny czas,  mało osób jeździ...

Jestem załamana,  nie mogę zabrać tylko jednej suni, koszt transportu do szafirki jest bardzo duż, nie można wysyłać psów na raty:(

Posted

Jasny gwint, nie mam pomysłu, jak pomóc. Tolu, może klatka-łapka zdałaby egzamin? Tylko czy ktoś ma i może udostępnić? Bidulki nie mogą tam zostać 

Posted
7 minut temu, Gabi79 napisał:

Jasny gwint, nie mam pomysłu, jak pomóc. Tolu, może klatka-łapka zdałaby egzamin? Tylko czy ktoś ma i może udostępnić? Bidulki nie mogą tam zostać 

My mamy klatkę - łapkę, ale na tym terenie to strach zostawiać  no i to daleko :( .

A trzeba złapać jednocześnie i sunię i malucha.

Posted
Przed chwilą, Tola napisał:

My mamy klatkę - łapkę, ale na tym terenie to strach zostawiać :( .

No tak, ktoś by musiał czuwać w pobliżu i obserwować. 

Posted
13 godzin temu, Tola napisał:

Na miejscu okazało się, że ta jasna sunia jest do zabrania na już - przyjacielska, łagodna, domagała się głaskania tyko ja nie mam gdzie jej przetrzymać do momentu wyłapania drugiej suczki i szczeniaka.

Starsza  ciemna sunia, być może z racji tego, że ma szczeniaka, jest mniej ufna, wychodzi tylko na jedzenie (daje się wtedy  głaskać ), szczeniak wychodzi na krótko i najwięcej problemu będzie z wyłapaniem właśnie jego:(

Dzisiaj, jak poczuły obcych, nie wyszła ani suczka ani szczeniak, a znalezienie ich w tej stercie desek było  niemożliwe (zdjęcia zrobione zostały wcześniej).

Nie uda się więc chyba wyłapać ich do niedzieli, bo wtedy prawdopodobnie  przyjeżdza TZ Jaaga.

A potem z transportem do Katowic nie dam rady, teraz trudny czas,  mało osób jeździ...

Jestem załamana,  nie mogę zabrać tylko jednej suni, koszt transportu do szafirki jest bardzo duż, nie można wysyłać psów na raty:(

A może by było można umieścić je u Anecik,zawsze to bliżej.Szkoda transportu TZ Jaaga przepuścić.

A ta Pani co zgłosiła może by pomogła w załapaniu.

A ta sunia jest w sam raz dla myśliwych przydatna w norowaniu.

image000001_2.jpg

Posted
Dnia 30.04.2020 o 19:48, Tola napisał:

Rozmawiałam z panią, która zadzwoniła; suczki to prawdopodobnie matka i córka, szczeniak jest tej starszej suni, ciemniejszej.

Było ich więcej, ale prawdopodobnie padły ofiarą lisów:(

Psy są tam od listopada,  pani nie wie, czemu nie dzwoniła wcześniej,  na początku myślała,  ze to czyjeś psy, dopiero jak sunia wyprowadziła szczeniaka, to zaczęła szukać pomocy.

Stodoła stoi na końcu wsi, dalej tylko pola, las, sporo ambon, bo we wsi są  myśliwi.

Suczki podobno w zimie żywiły się ziarnem, które wykradały z najbliższej  posesji:(.

Psią rodzinkę zgodziła się przyjąć Hania;  wymyśliłam sobie, że może uda się je podać TZowi Jaaga, jak będzie w Lublinie, a potem z Katowic odebrałby je szafirek...

Ale plany  weryfikuje życie no i tak jest niestety w tym przypadku:(

Dnia 30.04.2020 o 20:01, Tola napisał:

Dnia 30.04.2020 o 20:12, Gabi79 napisał:

Dnia 1.05.2020 o 09:13, Anula napisał:

A może by było można umieścić je u Anecik,zawsze to bliżej.Szkoda transportu TZ Jaaga przepuścić.

A ta Pani co zgłosiła może by pomogła w załapaniu.

A ta sunia jest w sam raz dla myśliwych przydatna w norowaniu.

ZAPRASZAM NA WĄTEK SUCZEK I SZCZENIAKA

PSIA RODZINA W OPUSZCZONEJ STODOLE

Posted
Dnia 30.04.2020 o 22:24, wiolhelm170 napisał:

A ile trzeba by bylo przetrzymac ta suczke ?

Nie potrafię powiedzieć, teraz wszystko jeszcze bardziej się skomplikowało:(

Posted
1 godzinę temu, Tola napisał:

Nie potrafię powiedzieć, teraz wszystko jeszcze bardziej się skomplikowało:(

Dlaczego się skomplikowało jeszcze bardziej ?

Posted
29 minut temu, Poker napisał:

Dlaczego się skomplikowało jeszcze bardziej ?

Nie wiem, gdzie suczki mam zabrać od poniedziałku, nie wiem, gdzie pojada potem, czy druga jest zdrowa, a przy nadal jest niewyłapana.

Posted

Dostaliśmy przesyłkę od b-b z aksesoriami dla bezdomniaków, bardzo dziękuję, bo u nas nadal brak szeleczek. 

IMG_20200501_131145.jpg

B- B - dla Ciebie :)

qq6.gif

Szczególnie dziękuje Pajda, bo jutro zadebiutuje chyba w tych różowych szeleczkach, są dla niej dobre:).

Posted
3 godziny temu, Tola napisał:

Szczególnie dziękuje Pajda, bo jutro zadebiutuje chyba w tych różowych szeleczkach, są dla niej dobre:).

:D

Posted

Niestety okazało się, że kotka Blue, którą nam podrzucono na wieś, jest ciężarna no i dzisiaj pojechała do lecznicy w Izbicy, w środę zabieg.

Wetka obiecała parę zdjęć, bo ja nie zdążyłam nic zrobić przez to zamieszanie z Pajdą;  określi też  wiek i można spróbować ogłaszać koteczkę, jest bardzo ładna, może szybko znajdzie dom, bo ten wyjazd do Izbicy to taki niezaplanowany, chcieliśmy  trochę zejść z kosztów...

Tutaj takie zdjęcia zrobione jeszcze na wsi, telefonem.

Czy widzicie te oryginalne niebieskie oczy...

SAVE_20200503_165725.jpg

SAVE_20200503_165732.jpg

SAVE_20200503_165745.jpg

SAVE_20200503_165800.jpg

SAVE_20200502_230411.jpg

Posted

A z lecznicy z Izbicy przyjechały dzisiaj do Dt p. Małgosi dwa kocurki od dzikiej kotki, która jest u Jaaga.

Kocurki miały inne imiona, DT nazwał je od nowa - Amon i Ramzes i niech tak zostanie, może te zmiany przyniosą  im szczęście;)

Marzy mi się chwila, kiedy będzie można je ogłaszać, bo były w lecznicy  od grudnia:(.

Nawet zdjęć jeszcze nie mają:(

83802513_3020710641313701_2583019303481638912_n.jpg

Posted

Dzisiaj, wraz z psia rodziną ze stodoły, do hoteliku w  Nowej Soli pojechała również niebieskooka koteczka Blue.

We wtorek miała zabieg sterylizacji, jest wszytsko ok. ; wetka jednak podejrzewa, że kotka nie słyszy...

Jutro szafirka napisze więcej, na pewno trzeba będzie poobserwować koteczkę.

Podróż zniosła bardzo dobrze.

Posted
Dnia 9.05.2020 o 22:28, Tola napisał:

Dzisiaj, wraz z psia rodziną ze stodoły, do hoteliku w  Nowej Soli pojechała również niebieskooka koteczka Blue.

We wtorek miała zabieg sterylizacji, jest wszytsko ok. ; wetka jednak podejrzewa, że kotka nie słyszy...

Jutro szafirka napisze więcej, na pewno trzeba będzie poobserwować koteczkę.

Podróż zniosła bardzo dobrze.

Dostałam od Hani zdjęcia koteczki

received_186371512495046.jpg

received_882141278920866.jpg

received_2046200055523586.jpg

received_2621018534852744.jpg