Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wieści z nowych domów rewelacyjne, ale największy sentyment mam do Dexa. Pamiętam jego zdjęcia w roli niani swojego, małego pana. Dziś wciąż pełni tę rolę, chociaż chłopczyk bardzo urósł od tamtego czasu.. Dex ma piękne oczy i wielkie serce dla swej ludzkiej rodziny.

• Upvote 3
Posted

W sprawie  tych ostatnio zaopiekowanych miotów z kulinarnymi imionami  telefon wciąż dzwoni,  a zapytania dotyczą właściwe tylko Napoleonki z heterochromią.

Udało mi się wytypować dwa domy - w Hrubieszowie i w Sosnowcu, postaram się podjechać najpierw do Hrubieszowa...

Dom w Sosnowcu daleko, ale  na przełomie lipca i sierpnia  w nasze strony wybiera się Iwona z Sosnowca, więc zorganizowanie  transportu nie byłoby takie straszne.

Jest chętny dom w Rembertowie dla Bagietki, a w Krakowie dla Omlecika. Próbuję zorganizować wizyty.

Bardzo dziękuję za ogłoszenia, bo nie byłoby tych domów bez Waszej kochane pomocy!

Posted

A mi, jak zwykle dostał się kotecek.  Maleńka koteczka trikolorek. Jutro jedziemy z nią do weta, żeby odrobaczyć i po poradę. Nie chce nic jeść :(

20190720_071011.jpg.f0743a8c3758094c75821952d270d300.jpg

20190720_071026.jpg.6130fd4d23b6ebf452cfdc42c86a0246.jpg

20190720_071027.jpg.7143799b2e29401464d8751d3e15873b.jpg

20190720_071038.jpg.ac94f0ae2d84a04f101426fc972c91ca.jpg

20190720_071050.jpg.5dff398aedc8a511fd11dedfcbc48d72.jpg

Posted

No i na koniec wieczoru bardzo dobra informacja - wczoraj do DS do Myślenic pojechała Kalinka:).

Państwo są nią zachwyceni, wypatrzyli koteczkę w ogłoszeniu, bo jest bardzo podobna do ich rezydentki, znalezionej na działkach.

Kalinka dzisiaj  w DS

SAVE_20190721_203203.jpg

SAVE_20190721_203151.jpg

SAVE_20190721_203146.jpg

SAVE_20190721_203132.jpg

SAVE_20190721_203124.jpg

• Like 1
Posted
17 minut temu, Havanka napisał:

Noa na Warszawę: https://www.olx.pl/oferta/noa-piekna-kotka-o-oryginalnej-budowie-ciala-CID103-IDAPct5.html

Elu, kotek śliczny. Pomogę w ogłoszeniach, jak już dojdzie do siebie.

Bardzo dziękuję, nie wiem,co zrobiłabym bez tej pomocykwiat-emotikon-ruchomy-obrazek-0129

Elik - kociak cudny, oby szybko kogoś zauroczył, trzymam kciuki.

Na naszym terenie dawno nie było tylu bezdomnych, porzuconych maluchów, oby te Wasze tereny były łaskawsze dla zwierząt!

Posted
39 minut temu, Havanka napisał:

Elu, kotek śliczny. Pomogę w ogłoszeniach, jak już dojdzie do siebie.

Dzięki wielkie :)

Posted
20 minut temu, Tola napisał:

Elik - kociak cudny, oby szybko kogoś zauroczył, trzymam kciuki.

Na naszym terenie dawno nie było tylu bezdomnych, porzuconych maluchów, oby te Wasze tereny były łaskawsze dla zwierząt!

Ty działasz na bardzo dużym terenie. Ja tylko na terenie naszych działek, a już jest to trzeci kotek w tym roku :( Jednego kocurka wykastrowałam, jednemu niestety trzeba było skrócić cierpienia - zapadnięte płuco i zapalenie otrzewnej  :(  Ta malizna to już trzeci kociak. A ile jeszcze będzie do października?

Posted

Wracając do Małego- kotki super, ale jako alergik mniejsze zainteresowanie wykazuję, głaskam czasem osiedlowego miziastego, ociera, wywala się na plecki, ma dom, ale między blokami łazi z nudow

- to przy nużycy wskazana jest chyba izolacja, od innych psów?może napisać tylko, że pies w trakcie leczenia / wyleczania?

Napatrzyłam się na nużeńce na kanale Vet ranch, kąpią je tam parę tygodni w szamponach

• Like 1
Posted
21 godzin temu, helli napisał:

Wracając do Małego- kotki super, ale jako alergik mniejsze zainteresowanie wykazuję, głaskam czasem osiedlowego miziastego, ociera, wywala się na plecki, ma dom, ale między blokami łazi z nudow

- to przy nużycy wskazana jest chyba izolacja, od innych psów?może napisać tylko, że pies w trakcie leczenia / wyleczania?

Napatrzyłam się na nużeńce na kanale Vet ranch, kąpią je tam parę tygodni w szamponach

W ogłoszeniach jest chyba informacja, że Mały jest leczony, a na zdjęciach widać,  że jest m.in. choroba skóry.

Pies jest w lecznicy, więc pod dobra opieką.

Posted
Dnia 21.07.2019 o 17:34, Tyś(ka) napisał:

A ja tak, ku pokrzepieniu serc... Pamiętacie?

Obraz może zawiera�: pies

Wakacje :)

Obraz może zawiera�: co najmniej jedna osoba, pies, na zewn�trz i przyroda

Obraz może zawiera�: pies

Obraz może zawiera�: pies, kot i w budynku

Zumi miał trochę problemów z agresją, ale Państwo pracują z behawiorystą i już jest lepiej :) Rodzina zakochana po uszy w puchaczu.

Miód na serce , takie relacje serduszka2.gif

Posted

Dzisiaj odbyły się 3 wizyty PA dla kocich maluchów - dwie  w Krakowie i jedna w Warszawie:)

Bardzo dziękuję Jo37 i p. Agacie za przeprowadzone wizyty 

serce-ruchomy-obrazek-0820

• Upvote 1
Posted

Malutka cudna Bagietka zamieszka w Warszawie taniec-emotikon-ruchomy-obrazek-0055

Bagietka będzie miała do dyspozycji duże mieszkanie w bloku, w domu rezydentka kotka; balkon zabezpieczony:).

IMGP9461.JPG

• Like 2
Posted

Mały cudny Omlecik zamieszka w Krakowie taniec-emotikon-ruchomy-obrazek-0055

Tutaj też mieszkanie w bloku, rodzina kociolubna od pokoleń;). Pan powiedział, ze bez problemu może przyjechać po małego cudaczka:)

IMGP9502.JPG

• Like 2
Posted

Niestety kolejny z domów w Krakowie dla jednego z rudych kociaków nie został pozytywnie zweryfikowany przez p. Agatę.

Czekamy dalej, ogłoszeń jest sporo...

Posted

Czyli mamy kolejną Warszwiankę i Krakowiankę w kolekcji zamojskich, kocich futerek !

Ostatni rudasek bardzo podrósł od ostatnich zdjęć. Miałam sporo zapytań w jego sprawie i myślałam, że w końcu będzie juz szczęśliwy finał. Ale widać ludziom specjalnie nie zależało, bo już nie kontynuowali sprawy adopcji dalej.

Wybrałam dwa aktualne zdjecia i wstawiłam do ogłoszenia.