Havanka Posted July 21, 2019 Posted July 21, 2019 Wieści z nowych domów rewelacyjne, ale największy sentyment mam do Dexa. Pamiętam jego zdjęcia w roli niani swojego, małego pana. Dziś wciąż pełni tę rolę, chociaż chłopczyk bardzo urósł od tamtego czasu.. Dex ma piękne oczy i wielkie serce dla swej ludzkiej rodziny. 3 Quote
Havanka Posted July 21, 2019 Posted July 21, 2019 Noa jest piekna. Ma bardzo oryginalną figurę i stosowne do niej imię. Zaraz zrobię jej olx na Warszawę. Quote
Tola Posted July 21, 2019 Author Posted July 21, 2019 W sprawie tych ostatnio zaopiekowanych miotów z kulinarnymi imionami telefon wciąż dzwoni, a zapytania dotyczą właściwe tylko Napoleonki z heterochromią. Udało mi się wytypować dwa domy - w Hrubieszowie i w Sosnowcu, postaram się podjechać najpierw do Hrubieszowa... Dom w Sosnowcu daleko, ale na przełomie lipca i sierpnia w nasze strony wybiera się Iwona z Sosnowca, więc zorganizowanie transportu nie byłoby takie straszne. Jest chętny dom w Rembertowie dla Bagietki, a w Krakowie dla Omlecika. Próbuję zorganizować wizyty. Bardzo dziękuję za ogłoszenia, bo nie byłoby tych domów bez Waszej kochane pomocy! Quote
elik Posted July 21, 2019 Posted July 21, 2019 A mi, jak zwykle dostał się kotecek. Maleńka koteczka trikolorek. Jutro jedziemy z nią do weta, żeby odrobaczyć i po poradę. Nie chce nic jeść :( Quote
Tola Posted July 21, 2019 Author Posted July 21, 2019 No i na koniec wieczoru bardzo dobra informacja - wczoraj do DS do Myślenic pojechała Kalinka:). Państwo są nią zachwyceni, wypatrzyli koteczkę w ogłoszeniu, bo jest bardzo podobna do ich rezydentki, znalezionej na działkach. Kalinka dzisiaj w DS 1 Quote
Havanka Posted July 21, 2019 Posted July 21, 2019 Noa na Warszawę: https://www.olx.pl/oferta/noa-piekna-kotka-o-oryginalnej-budowie-ciala-CID103-IDAPct5.html Elu, kotek śliczny. Pomogę w ogłoszeniach, jak już dojdzie do siebie. 1 Quote
Tola Posted July 21, 2019 Author Posted July 21, 2019 17 minut temu, Havanka napisał: Noa na Warszawę: https://www.olx.pl/oferta/noa-piekna-kotka-o-oryginalnej-budowie-ciala-CID103-IDAPct5.html Elu, kotek śliczny. Pomogę w ogłoszeniach, jak już dojdzie do siebie. Bardzo dziękuję, nie wiem,co zrobiłabym bez tej pomocy Elik - kociak cudny, oby szybko kogoś zauroczył, trzymam kciuki. Na naszym terenie dawno nie było tylu bezdomnych, porzuconych maluchów, oby te Wasze tereny były łaskawsze dla zwierząt! Quote
Tola Posted July 21, 2019 Author Posted July 21, 2019 Wątek Małego założę jutro, dzisiaj już nie dam rady. Quote
elik Posted July 21, 2019 Posted July 21, 2019 39 minut temu, Havanka napisał: Elu, kotek śliczny. Pomogę w ogłoszeniach, jak już dojdzie do siebie. Dzięki wielkie :) Quote
elik Posted July 21, 2019 Posted July 21, 2019 20 minut temu, Tola napisał: Elik - kociak cudny, oby szybko kogoś zauroczył, trzymam kciuki. Na naszym terenie dawno nie było tylu bezdomnych, porzuconych maluchów, oby te Wasze tereny były łaskawsze dla zwierząt! Ty działasz na bardzo dużym terenie. Ja tylko na terenie naszych działek, a już jest to trzeci kotek w tym roku :( Jednego kocurka wykastrowałam, jednemu niestety trzeba było skrócić cierpienia - zapadnięte płuco i zapalenie otrzewnej :( Ta malizna to już trzeci kociak. A ile jeszcze będzie do października? Quote
elik Posted July 21, 2019 Posted July 21, 2019 Długo, długo nic, a potem cztery razy ten sam post!!!! Quote
helli Posted July 21, 2019 Posted July 21, 2019 Wracając do Małego- kotki super, ale jako alergik mniejsze zainteresowanie wykazuję, głaskam czasem osiedlowego miziastego, ociera, wywala się na plecki, ma dom, ale między blokami łazi z nudow - to przy nużycy wskazana jest chyba izolacja, od innych psów?może napisać tylko, że pies w trakcie leczenia / wyleczania? Napatrzyłam się na nużeńce na kanale Vet ranch, kąpią je tam parę tygodni w szamponach 1 Quote
Tola Posted July 22, 2019 Author Posted July 22, 2019 Zapraszam do Małego https://www.dogomania.com/forum/topic/350273-najbardziej-upodlony-pies-na-dogo-–-jest-stary-chory-porzucony-na-pustkowiu-dlatego-w-oczach-nie-ma-już-nadziei-zajrzyjcie-proszę-do-małego/ Quote
Tola Posted July 22, 2019 Author Posted July 22, 2019 21 godzin temu, helli napisał: Wracając do Małego- kotki super, ale jako alergik mniejsze zainteresowanie wykazuję, głaskam czasem osiedlowego miziastego, ociera, wywala się na plecki, ma dom, ale między blokami łazi z nudow - to przy nużycy wskazana jest chyba izolacja, od innych psów?może napisać tylko, że pies w trakcie leczenia / wyleczania? Napatrzyłam się na nużeńce na kanale Vet ranch, kąpią je tam parę tygodni w szamponach W ogłoszeniach jest chyba informacja, że Mały jest leczony, a na zdjęciach widać, że jest m.in. choroba skóry. Pies jest w lecznicy, więc pod dobra opieką. Quote
anica Posted July 23, 2019 Posted July 23, 2019 Dnia 21.07.2019 o 17:34, Tyś(ka) napisał: A ja tak, ku pokrzepieniu serc... Pamiętacie? Wakacje :) Zumi miał trochę problemów z agresją, ale Państwo pracują z behawiorystą i już jest lepiej :) Rodzina zakochana po uszy w puchaczu. Miód na serce , takie relacje Quote
Tola Posted July 23, 2019 Author Posted July 23, 2019 Dostałam dzisiaj zdjęcia z DT ostatniego rudego kocurka, można podmienić, bo malec nie wygląda już tak, jak na tych pierwszych zdjęciach;) Nadal bez domu trójka rudych maluchów, które przebywają w lecznicy. Zmieniłam OLX 4 rudasów na OLX tylko dla tego ostatniego kocurka https://www.olx.pl/oferta/kocurek-aramis-do-adopcji-CID103-IDAQK1E.html Quote
Tola Posted July 23, 2019 Author Posted July 23, 2019 Dzisiaj odbyły się 3 wizyty PA dla kocich maluchów - dwie w Krakowie i jedna w Warszawie:) Bardzo dziękuję Jo37 i p. Agacie za przeprowadzone wizyty 1 Quote
Tola Posted July 23, 2019 Author Posted July 23, 2019 Malutka cudna Bagietka zamieszka w Warszawie Bagietka będzie miała do dyspozycji duże mieszkanie w bloku, w domu rezydentka kotka; balkon zabezpieczony:). 2 Quote
Tola Posted July 23, 2019 Author Posted July 23, 2019 Mały cudny Omlecik zamieszka w Krakowie Tutaj też mieszkanie w bloku, rodzina kociolubna od pokoleń;). Pan powiedział, ze bez problemu może przyjechać po małego cudaczka:) 2 Quote
Tola Posted July 23, 2019 Author Posted July 23, 2019 Niestety kolejny z domów w Krakowie dla jednego z rudych kociaków nie został pozytywnie zweryfikowany przez p. Agatę. Czekamy dalej, ogłoszeń jest sporo... Quote
Havanka Posted July 23, 2019 Posted July 23, 2019 Czyli mamy kolejną Warszwiankę i Krakowiankę w kolekcji zamojskich, kocich futerek ! Ostatni rudasek bardzo podrósł od ostatnich zdjęć. Miałam sporo zapytań w jego sprawie i myślałam, że w końcu będzie juz szczęśliwy finał. Ale widać ludziom specjalnie nie zależało, bo już nie kontynuowali sprawy adopcji dalej. Wybrałam dwa aktualne zdjecia i wstawiłam do ogłoszenia. Quote
Recommended Posts