Tola Posted October 28, 2018 Author Posted October 28, 2018 Kolejny dramat, ratuje się jedno zwierzę, a za chwile są kolejne i kolejne:( Na razie nie wiem jak pomóc, będe myśleć, ale problemem jest znalezienie miejsca dla jednego zwierzaka, a tu matka i szczeniaki... Może na razie spróbować pomóc kobiecie w utrzymaniu tych psów i w tym czasie szukać gdzieś jakiegoś dt? hoteliku?, chociaż na czas znalezienie domów dla szczeniaków... Schronisko w Zamościu nie przyjmuje psów od osób prywatnych, musi być zgłoszenie z UG. Quote
Tola Posted October 28, 2018 Author Posted October 28, 2018 Dzisiaj był u nas Ludwieczek, porobiłam chłopakowi zdjęcia, trzeba szybciutko szukać domu. Psiak jest cudowny, typowy przytulak, najlepiej czuje się na rękach i przy człowieku. Maluch dogaduje się z psami, nie zwraca uwagi na koty. Ludwiczek Quote
b-b Posted October 28, 2018 Posted October 28, 2018 Prawie jak york biewer. Telefony będą się urywać! Quote
b-b Posted October 28, 2018 Posted October 28, 2018 To teraz tylko Tolu tekst i jedziemy z ogłoszeniami :) Quote
Tyśka) Posted October 28, 2018 Posted October 28, 2018 Jakie cudo :) Chyba tutaj mezalians był: kiwi z cairn terierem :) X I nie chcę nic mówić, ale pasuje kolorystycznie do Waszego stada :) 1 Quote
Gabi79 Posted October 28, 2018 Posted October 28, 2018 18 minut temu, Tyś(ka) napisał: Jakie cudo :) I nie chcę nic mówić, ale pasuje kolorystycznie do Waszego stada :) Zgadzam się!!! Quote
Tola Posted October 28, 2018 Author Posted October 28, 2018 20 minut temu, Tyś(ka) napisał: Jakie cudo :) Chyba tutaj mezalians był: kiwi z cairn terierem :) X I nie chcę nic mówić, ale pasuje kolorystycznie do Waszego stada :) 1 minutę temu, Gabi79 napisał: Zgadzam się!!! Też to zauważyliśmy;) 1 Quote
Poker Posted October 28, 2018 Posted October 28, 2018 Maluch jest przecudowny. Już bym go schrupała. 1 Quote
Jaaga Posted October 29, 2018 Posted October 29, 2018 11 godzin temu, b-b napisał: Prawie jak york biewer. Telefony będą się urywać! Od razu z biewer Y.T. mi sie skojarzył i pisałam, ze wiele szczeniakow w ogłoszeniach go przypomina. Trzeba tylko uważac, żeby jakis pseuduch nie chciał zaoszczędzić i wziać go na reproduktora, jak to było przy oglaszaniu Drako. Na pewno telefony bedą zaraz o niego, jest zachwycający. Quote
Havanka Posted October 29, 2018 Posted October 29, 2018 Zrobiłam tej ślicznej, białej kuleczce - Ludwiczkowi OLX na Warszawę ( w ogłoszeniu Dyzio):https://www.olx.pl/oferta/dyzio-psia-perelka-do-adopcji-CID103-IDxgbrG.html Trzymam mocno kciuki, żeby i jemu się poszczęściło ! 2 Quote
Tola Posted October 30, 2018 Author Posted October 30, 2018 Dnia 29.10.2018 o 15:20, Havanka napisał: Zrobiłam tej ślicznej, białej kuleczce - Ludwiczkowi OLX na Warszawę ( w ogłoszeniu Dyzio):https://www.olx.pl/oferta/dyzio-psia-perelka-do-adopcji-CID103-IDxgbrG.html Trzymam mocno kciuki, żeby i jemu się poszczęściło ! Elu - bardzo dziękuję, czekam więc na wyjątkowy telefon. Na razie jedyny sensowne zapytanie miałam z Katowic (dziękuję osobie, która zrobiła ogłoszenie na Katowice). Telefon dzwoni, nawet w środku nocy, mogę nawet powiedzieć, że rozpoczęło się szaleństwo, ale jak na razie to zapał i zainteresowanie większości dzwoniących kończy się z chwilą kiedy mówię o wizycie i kastracji, a o reszcie telefonów w ogóle nie ma sensu tu wspominać. Dzisiaj w nocy (2.30) otrzymałam sms, w którym pani opisuje mi dokładnie swoje życie, błaga o telefon "bladym świtem", bo boi się, ze ktoś jej zabierze pieska, potem dzwoni ok 10 razy jak jestem w szkole, a po informacji, ze trzeba będzie malucha wykastrować nagle oświadcza, że jednak musi się zastanowić. Przerabiałam to już ze "swoim" Homerem, nic mnie już chyba nie zaskoczy. Quote
Tyśka) Posted October 30, 2018 Posted October 30, 2018 Współczuję telefonów. :( Czasem dopisanie parę słów o wymaganej kastracji trochę przesiewa chętnych - ale nie zawsze, bo nie wszyscy czytają przed zadzwonieniem. 1 Quote
Aldrumka Posted October 30, 2018 Posted October 30, 2018 żeby dzwonić w środku nocy to chyba trzeba mieć źle w głowie 1 Quote
Tola Posted October 31, 2018 Author Posted October 31, 2018 22 godziny temu, Tyś(ka) napisał: Współczuję telefonów. :( Czasem dopisanie parę słów o wymaganej kastracji trochę przesiewa chętnych - ale nie zawsze, bo nie wszyscy czytają przed zadzwonieniem. Większość z tych dzwoniących osób to nawet nie wie, o jakiego psa w danej chwili pyta; ludzie często spisują nr tel z wielu ogłoszeń i potem w wolnej chwili dzwonią. 21 godzin temu, Aldrumka napisał: żeby dzwonić w środku nocy to chyba trzeba mieć źle w głowie Niestety i tacy szukają psów; zdarza się też, że dzwonią nocni dowcipnisie - tak dla żartu. Quote
Tola Posted October 31, 2018 Author Posted October 31, 2018 Melduję, ze malutki Toffik zaklimatyzowany w DS w Krakowie:) 3 2 Quote
b-b Posted October 31, 2018 Posted October 31, 2018 Jeśli mam zrobić ogłoszenie małemu to proszę Tolu podaj na jakie miasto Z ogłoszeniami też tak miałam ,że po nocach rozbawione towarzystwo dzwoniło :/ 1 Quote
Recommended Posts