Tola Posted October 14, 2018 Author Posted October 14, 2018 Tydzień temu do gabinetu naszej wetki wskoczył młody kocurek. Najpierw poszukiwany był właściciel, ale teraz już wiadomo, ze kociak został porzucony, bo w czwartek na tej samej ulicy został znaleziony jego brat. Hubert został w gabinecie wetki, Hektor jest w domu tymczasowym - dla obu kocurków szukamy domów - mają po ok. 5 mies. są bardzo przyjażni, korzystają z kuwety, wolni od FIV+FeLv, odrobaczeni. Po spotkaniu w gabinecie widać było od razu, ze maluchy się znają. Bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu. Biało rudy kocurek KLEMENS nadal bez domu - telefonów sporo, ale nic konkretnego... O czarą koteczkę Mirabelkę nie mam zupełnie zapytań:( Quote
Tola Posted October 14, 2018 Author Posted October 14, 2018 Drako ma dom!!! W czwartek Jo37 była w Warszawie na wizycie PA u p. prawnik, której odszedł starszy psiak i która szuka nowego czworonoga, a dzisiaj rano odwiedziła panią z 2 psiaków i niepełnosprawną córką. Zdecydowanie poleciła pierwszy z domów i tam pojedzie Drako - psiak będzie miał zapewnioną wspaniałą opiekę, spacery, wyjazdy wakacyjne. Po uzgodnieniu z panią ustaliśmy, ze kastracja będzie w Warszawie za jakiś czas - Drako trzeba zabierać jak najszybciej w bezpieczne miejsce, czyli w tym przypadku do własnego domu. Szukam pilnie transportu do Warszawy! Jo37 - pięknie dziękuję 2 3 Quote
Jaaga Posted October 15, 2018 Posted October 15, 2018 Dnia 12.10.2018 o 20:23, Tola napisał: Tak, niestety większość to te średnie i duże psy no i stare:(. Tych ostatnich też ubywa, nie ma już tej starej owczareczki:(. Noce coraz chłodniejsze, zaczyna się ten czas, kiedy patrząc na spadającą za oknem temperaturę będę z przerażeniem myślała, które z nich nie dadzą rady:( Tak mi przykro z powodu owczareczki. Niestety, nie mogłam jej pomóc. Co innego młody, mniejszy piesek, który za jakiś czas zostanie wyadoptowany, a w przypadku dużego, starego, jeszcze długowłosego psa tymczasowanie jest z załozenia dożywotnie. Tak samo nie potrafię z głowy wyrzucić tej suni, co była z Sabą i nie przezyła zimy. Sabcia dawno szczęśliwa w nowym domu, a tamta nie doczekała swojej szansy. Za to bardzo cieszę się z domu dla Drako. Wiedziałam, ze trzeba poczekac na ten właściwy, mimo że trochę dołowały te wszystkie wczesniejsze nieudane oferty adopcji. Gdyby była jakaś opcja transportu, to proszę o wiadomość, moge zrobić na Katowice ogłoszenia kociakom. Chociaż u nas podobne zakocenie, kiedy byłam ostatnio w schronisku po ksiażeczke od Tyci, to nic nie ubyło maluchów, widziałam nowe, a te które tam siedzą, rosną i czekają juz długo. Quote
Havanka Posted October 15, 2018 Posted October 15, 2018 23 godziny temu, Tola napisał: Drako ma dom!!! W czwartek Jo37 była w Warszawie na wizycie PA u p. prawnik, której odszedł starszy psiak i która szuka nowego czworonoga, a dzisiaj rano odwiedziła panią z 2 psiaków i niepełnosprawną córką. Zdecydowanie poleciła pierwszy z domów i tam pojedzie Drako - psiak będzie miał zapewnioną wspaniałą opiekę, spacery, wyjazdy wakacyjne. Po uzgodnieniu z panią ustaliśmy, ze kastracja będzie w Warszawie za jakiś czas - Drako trzeba zabierać jak najszybciej w bezpieczne miejsce, czyli w tym przypadku do własnego domu. Szukam pilnie transportu do Warszawy! Jo37 - pięknie dziękuję Czasami los uśmiechnie sie do bezdomnego. Tym razem Drako miał to szczęście ! Mam nadzieję, ze zostanie z nim już na zawsze ! Powodzenia Drako !!! Quote
Tyśka) Posted October 15, 2018 Posted October 15, 2018 Dnia 12.10.2018 o 08:25, Tianku napisał: tez mi się wydaje że to ta sama :( podesłałam do znajomych belgomaniaków Mam potiwerdzenie że to ta sama. Quote
Tola Posted October 16, 2018 Author Posted October 16, 2018 13 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Mam potiwerdzenie że to ta sama. Tez myślę, ze to ta sama sunia:( Quote
Tola Posted October 16, 2018 Author Posted October 16, 2018 I jeszcze pozdrowienia od Funcika:) - jest wszystko ok, z kotem nawet przyjaźń, z pańciem już też;) 1 Quote
Tyśka) Posted October 16, 2018 Posted October 16, 2018 Hektor i Hubercik mają śliczne umaszczenia... Ojoj, Funcik ma przodozgryz czy tak tylko wyszedł? :D Quote
Tola Posted October 16, 2018 Author Posted October 16, 2018 42 minuty temu, Tyś(ka) napisał: Hektor i Hubercik mają śliczne umaszczenia... Ojoj, Funcik ma przodozgryz czy tak tylko wyszedł? :D Od początku ma przodozgryz;) Quote
Tyśka) Posted October 16, 2018 Posted October 16, 2018 1 minutę temu, Tola napisał: Od początku ma przodozgryz;) Jakoś przeoczyłam :D Quote
Tola Posted October 17, 2018 Author Posted October 17, 2018 OLX na Warszawę dla Huberta i Hektora https://www.olx.pl/oferta/dwa-5-miesieczne-kocurki-do-adopcji-razem-lub-oddzielnie-CID103-IDx6kdV.html Quote
Tola Posted October 18, 2018 Author Posted October 18, 2018 Drako już bezpieczny, przebywa pod opieką p. Joasi - sąsiadki byłej właścicielki, mamy zrzeczenie się psa (bez odrobiny żalu z ich strony, bez żadnej refleksji, żadnego zapytania:(. Dzisiaj bylismy w lecznicy - Drako został zaszczepiony p/wciekliźnie, a jak wszystko ułozy sie po naszej myśli to 23.10 jedzie do swojej pańci do Warszawy:). Drako dzisiaj w lecznicy Quote
terra Posted October 18, 2018 Posted October 18, 2018 Jagger i Jordan na olx na Kraków: https://www.olx.pl/oferta/jordan-mlodziutki-ok-5-miesieczny-kotek-czeka-na-dom-CID103-IDx743F.html https://www.olx.pl/oferta/jagger-ok-5-miesieczny-kotek-szuka-domu-CID103-IDx73Zc.html Quote
Tola Posted October 20, 2018 Author Posted October 20, 2018 Dnia 18.10.2018 o 19:44, terra napisał: Jagger i Jordan na olx na Kraków: https://www.olx.pl/oferta/jordan-mlodziutki-ok-5-miesieczny-kotek-czeka-na-dom-CID103-IDx743F.html https://www.olx.pl/oferta/jagger-ok-5-miesieczny-kotek-szuka-domu-CID103-IDx73Zc.html Pięknie terra dziękuję Quote
Tola Posted October 20, 2018 Author Posted October 20, 2018 Miałam 2 zapytania z Krakowa o biało rudego Klemensa, w ogłoszeniu na Kraków - Toffika. W jednym z domów będę organizowała wizytę - zobaczymy.... Chciałam Wam jeszcze pokazać naszą białaczkową koteczkę Agę, zabraną z zamojskiego schroniska - koteczka jest w dt razem z kocurkiem też z białaczką. Nie szukamy domu, koteczka już zostanie u p. Małgosi na dożywocie, ale chciałam ją pokazać tutaj na zamojskim wątku. Aga była w złym stanie, teraz wygląda bardzo ładnie, ma apetyt, p. Małgosia bardzo o nią dba. 1 1 Quote
Jolanta08 Posted October 20, 2018 Posted October 20, 2018 Śliczna koteczka widać że jest szczęśliwa ,oby cieszyła się życiem jak najdłużej Quote
Havanka Posted October 20, 2018 Posted October 20, 2018 Może Toffikowi się uda tym razem. Trzymam za to kciuki ! Tolu, czy dałoby radę zrobić kilka zdjeć Mirabelce? Wiem, ze trudno o dobre zdjęcia, bo jest cała czarna, ale bez lepszych zdjęć marne szanse. Z nadmiaru obowiązków, jakie ostatnio wzięłam na siebie, trudno o trochę wolnego czasu. Może dziś uda mi sie zrobić ogłoszenie dla Hektora i Huberta. Zrobiłam OLX na Kraków dla Hektora i Huberta ( Filemon i Bonifacy): https://www.olx.pl/oferta/5-miesieczne-dwa-kotki-do-adopcji-CID103-IDx8oh6.html Quote
Tola Posted October 21, 2018 Author Posted October 21, 2018 Pojechałam dzisiaj do schroniska, myślałam, że uda się pomóc jakiemuś kudłaczowi, który miał trafi pod opiekę Anuli i Bogusik i że od razu i ja zabiorę do szafirki jakiego malucha... Kudłaczy nie ma, nowe psy nadal pozamykane, chyba jeszcze po zabiegach, w boksach większość to średnie i duże psy - stara bieda:( Quote
Recommended Posts