Tola Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 MaDi napisał(a):Mają właściciela czy to jakieś dzikusy? Są może zdjęcia? Jest właścicielka, ale psy rozmnazają się w niekontrolowany sposób. Kobieta pomimo oferowanej pomocy gminy (pokrycie kosztów sterylek) nie współpracuje. Zdjęcia wstawi zadra jak wróci. Dzisiaj do schroniska zostało zabranych pare psów, w tym chyba szczeniak w tragicznym stanie. Nie mam innych wiadomosci; zadra prosiła o wrzucenie tej jednej informacji, bo na razie nie moze wejsc na forum. Potrzebna bardzo karma, duzo karmy... Quote
Żunia Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Dziś psy dostały z UG w Łabuniach 30 kg karmy, jutro kierownik naszego schroniska dowiezie kolejnych 30 kilogramów. Dr Dobrowolski będzie na bieżąco monitorował sprawę. Tymi najbiedniejszymi, które zostały przewiezione do schronu , zajął się nasz wet. Na najbliższe dni psy mają zapewnione pożywienie. Mają też byle jaki dach nad głową. Trzeba by opracować jakąś strategię pomocy psiakom, bo najpierw trzeba je odkarmić a dopiero póżniej myśleć o zabiegach ( w takim stanie nie przeżyją narkozy ). Proponuję zapomnieć o antypatiach, wznieść się nad podziały i wspólnie pomyśleć o zorganizowaniu pomocy. Deklaruję 10 kg worek karmy. Ktoś jeszcze? Chodzi mi oczywiście o psy z Majdanu Ruszowskiego. Jakąś akcję tam można zrobić- szkoła? Ośrodek Zdrowia, Bank Spółdzielczy? Quote
funia Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Marta czy chodzi o Panią ,ktora konie też miała? Quote
MaDi Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Co z resztą psów? Zostaną zabrane wszystkie? Skoro kobieta nie chce współpracować to trzeba to natychmiast ukrócić. Schronisko da radę zaopiekować się tymi w najgorszym stanie (co ten stan oznacza?). W sumie to pewnie Zadra tylko zna szczegóły? Quote
zadra Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 [quote name='MaDi']Co z resztą psów? Zostaną zabrane wszystkie? Skoro kobieta nie chce współpracować to trzeba to natychmiast ukrócić. Schronisko da radę zaopiekować się tymi w najgorszym stanie (co ten stan oznacza?). W sumie to pewnie Zadra tylko zna szczegóły? Zaraz założę wątek i podam link. http://www.dogomania.pl/threads/216881-Tragedia-psy-umierają-powoli-z-niedozywienia-!!!!!?p=17897033&posted=1#post17897033 Quote
Żunia Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 A dla goldenka Karmela znalazłam dziś sprawdzony, cudowny dom. Karmel 12 .11 opuszcza schronisko. Quote
Rewelacja Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Żunia napisał(a):A dla goldenka Karmela znalazłam dziś sprawdzony, cudowny dom. Karmel 12 .11 opuszcza schronisko. Ja się bardzo cieszę, że kolejny psiak opuszcza schronisko i że uratowałaś kolejne zwierzę! Quote
Tola Posted October 29, 2011 Author Posted October 29, 2011 Afra juz u Marleny:) w Warszawie w DT:loveu: Tutaj jeszcze w schronisku Quote
sonia71 Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 *****Pati może jechać do domku!!!!!*** potrzebny transport do Warszawy!!!!!!najlepiej w piątek 4 listopada rano bo Pańcia ma wolny piątek sobotę i praktycznie niedzielę---POMÓŻCIE---PLISSS Quote
Tola Posted October 29, 2011 Author Posted October 29, 2011 [quote name='Tola']Afra juz u Marleny:) w Warszawie w DT:loveu: [] A tu Afra juz w DT:) Quote
zadra Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Widze,że z baranem się zaprzyjazniła!!!! Cudnie Afra wygląda,taka skupina i szcęśliwa.Marlenko napisz kiedy otrzymasz przesyłkę. Quote
Tola Posted October 29, 2011 Author Posted October 29, 2011 Jest i Afra na spacerku:loveu: http://www.dogomania.pl/threads/216409-Skrajnie-wychudzona-suka-w-typie-OH-Afra-juz-w-DT-Prosimy-o-pomoc-w-oglaszaniu/page7 Quote
zadra Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Byłam dzisiaj w schronisku.Zrobiłam kilka fotek Przesliczne samce Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Marlena:) Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 zadra napisał(a):Widze,że z baranem się zaprzyjazniła!!!! Cudnie Afra wygląda,taka skupina i szcęśliwa.Marlenko napisz kiedy otrzymasz przesyłkę. Pewnie w poniedziałek. Dziękuję :) Na pewno dam znać! Quote
zadra Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Sunia o ktorą mialam się dowiedzić.Ma ok 4 lat.Patrzcie jakie cudeńko!! Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Foksikowaty szczeniak(sunia) odpoczywajaca na dachu budy. Uploaded with ImageShack.us Quote
zadra Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Dzsiaj przywieziony samic.Niestety nie wiem gdzie został odlowiony. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
zadra Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 To psiak z wczorajszej interwencji.Bardzo wystraszony.Gryzie i sika ze strachu-biedne maleństwo!! Uploaded with ImageShack.us Piękna onkowata suka zgarnieta wczoraj z ulicy. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
zadra Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Szczeniaczki z wczorajszej interwencji.Wszystkie przezyły noc.Jest szansa,że przezyją. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Tola Posted October 29, 2011 Author Posted October 29, 2011 Biedne maleństwa:( Ten rudawy na zdjęciach z watku psów wydawał sie większty, a to takie malenstwa:( Zapraszam na bazarek dla Zojki http://www.dogomania.pl/threads/216840-Pierwszy-listek-dla-wiary-drugi-dla-nadziei-zbieramy-na-behawiorystę-11.11.-22.00 Quote
handzia Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Ale maleństwa, mieszczą się w jednej dłoni... Quote
zadra Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Ten krecikowaty jest wnajgorszym stanie.Taki malutki i leciutki!! Quote
funia Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Czy wiadomo co im dolega ?( szczeniaczkom ) Czy w razie gdyby ktos chciał je zabrac zagrażają zdrowym psom ? Quote
Tola Posted October 30, 2011 Author Posted October 30, 2011 funia napisał(a):Czy wiadomo co im dolega ?( szczeniaczkom ) Czy w razie gdyby ktos chciał je zabrac zagrażają zdrowym psom ? Mysle, ze szczeniaki są takie słabe z niedożywienia. Moze skontaktuj sie z zadrą? Quote
zadra Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Tola napisał(a):Mysle, ze szczeniaki są takie słabe z niedożywienia. Moze skontaktuj sie z zadrą? Problem wynika z niedozywienia.Mam nadzieję,że nic więcej nie"wyskoczy" Quote
Tola Posted November 2, 2011 Author Posted November 2, 2011 Jakb ktos nie doczytał na wątku suni - Afra zostaje na stałe u Marleny:) Quote
Recommended Posts