Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

MaDi napisał(a):
Mają właściciela czy to jakieś dzikusy? Są może zdjęcia?

Jest właścicielka, ale psy rozmnazają się w niekontrolowany sposób.
Kobieta pomimo oferowanej pomocy gminy (pokrycie kosztów sterylek) nie współpracuje.
Zdjęcia wstawi zadra jak wróci.
Dzisiaj do schroniska zostało zabranych pare psów, w tym chyba szczeniak w tragicznym stanie.
Nie mam innych wiadomosci; zadra prosiła o wrzucenie tej jednej informacji, bo na razie nie moze wejsc na forum.
Potrzebna bardzo karma, duzo karmy...

Posted

Dziś psy dostały z UG w Łabuniach 30 kg karmy, jutro kierownik naszego schroniska dowiezie kolejnych 30 kilogramów. Dr Dobrowolski będzie na bieżąco monitorował sprawę. Tymi najbiedniejszymi, które zostały przewiezione do schronu , zajął się nasz wet.
Na najbliższe dni psy mają zapewnione pożywienie. Mają też byle jaki dach nad głową.
Trzeba by opracować jakąś strategię pomocy psiakom, bo najpierw trzeba je odkarmić a dopiero póżniej myśleć o zabiegach ( w takim stanie nie przeżyją narkozy ).
Proponuję zapomnieć o antypatiach, wznieść się nad podziały i wspólnie pomyśleć o zorganizowaniu pomocy.
Deklaruję 10 kg worek karmy.
Ktoś jeszcze?
Chodzi mi oczywiście o psy z Majdanu Ruszowskiego.
Jakąś akcję tam można zrobić- szkoła? Ośrodek Zdrowia, Bank Spółdzielczy?

Posted

Co z resztą psów? Zostaną zabrane wszystkie? Skoro kobieta nie chce współpracować to trzeba to natychmiast ukrócić. Schronisko da radę zaopiekować się tymi w najgorszym stanie (co ten stan oznacza?).
W sumie to pewnie Zadra tylko zna szczegóły?

Posted

[quote name='MaDi']Co z resztą psów? Zostaną zabrane wszystkie? Skoro kobieta nie chce współpracować to trzeba to natychmiast ukrócić. Schronisko da radę zaopiekować się tymi w najgorszym stanie (co ten stan oznacza?).
W sumie to pewnie Zadra tylko zna szczegóły?
Zaraz założę wątek i podam link.

http://www.dogomania.pl/threads/216881-Tragedia-psy-umierają-powoli-z-niedozywienia-!!!!!?p=17897033&posted=1#post17897033

Posted

Żunia napisał(a):
A dla goldenka Karmela znalazłam dziś sprawdzony, cudowny dom.
Karmel 12 .11 opuszcza schronisko.

Ja się bardzo cieszę, że kolejny psiak opuszcza schronisko i że uratowałaś kolejne zwierzę!

Posted

*****Pati może jechać do domku!!!!!***
potrzebny transport do Warszawy!!!!!!najlepiej w piątek 4 listopada rano bo Pańcia ma wolny piątek sobotę i praktycznie niedzielę---POMÓŻCIE---PLISSS

Posted

zadra napisał(a):
Widze,że z baranem się zaprzyjazniła!!!!
Cudnie Afra wygląda,taka skupina i szcęśliwa.Marlenko napisz kiedy otrzymasz przesyłkę.

Pewnie w poniedziałek. Dziękuję :) Na pewno dam znać!

Posted

funia napisał(a):
Czy wiadomo co im dolega ?( szczeniaczkom ) Czy w razie gdyby ktos chciał je zabrac zagrażają zdrowym psom ?

Mysle, ze szczeniaki są takie słabe z niedożywienia.
Moze skontaktuj sie z zadrą?

Posted

Tola napisał(a):
Mysle, ze szczeniaki są takie słabe z niedożywienia.
Moze skontaktuj sie z zadrą?

Problem wynika z niedozywienia.Mam nadzieję,że nic więcej nie"wyskoczy"