Tola Posted October 16, 2023 Author Posted October 16, 2023 Starsza owczarka, podobno nowa; z tyłu ma sporo zlepionej sierści. Jak przyszłam od razu podeszła do siatki 2 Quote
Tola Posted October 16, 2023 Author Posted October 16, 2023 I jeszcze boks wolontariacki, a w nim ten smutny białasek, którego zdjęcia pokazałam.orzy ostatnim pobycie w schronisku. Piesek obok niego dzisiaj pojechał do swojego domu. Quote
Tola Posted October 16, 2023 Author Posted October 16, 2023 Właśnie przed chwilą dostałam wiadomość od Rude ZŁO, że po moim wyjeździe rudas został adoptowany. 2 Quote
b-b Posted October 17, 2023 Posted October 17, 2023 Dnia 16.10.2023 o 16:37, Tola napisał: Właśnie przed chwilą dostałam wiadomość od Rude ZŁO, że po moim wyjeździe rudas został adoptowany. Dobrze,że choć jemu się udało. Mam tylko nadzieję,że dobrze trafił. Szkoda tych wszystkich psiaczków :((( To maleństwo jest cudne... 1 Quote
elik Posted October 17, 2023 Posted October 17, 2023 Dnia 17.10.2023 o 11:11, b-b napisał: To maleństwo jest cudne... Też zwróciłam na niego uwagę, ale sił już coraz mniej... Quote
Isiak Posted October 17, 2023 Posted October 17, 2023 Dnia 17.10.2023 o 13:19, rozi napisał: To spojrzenie jest porażające To prawda, też zwróciłam na nią uwagę i aż się poryczałam, tak ściska za serce. Tyle w tym spojrzeniu rozpaczy, bezsilności i beznadzieji. Taka "pospolita bura suka" bez szans na poprawę losu, przegrane psie życie A nie mam jak pomóc, z mojego "ryczenia" nic nie wyniknie, ani miejsca, ani kasy 2 Quote
rozi Posted October 17, 2023 Posted October 17, 2023 Dnia 17.10.2023 o 13:56, Isiak napisał: To prawda, też zwróciłam na nią uwagę i aż się poryczałam, tak ściska za serce. Tyle w tym spojrzeniu rozpaczy, bezsilności i beznadzieji. Taka "pospolita bura suka" bez szans na poprawę losu, przegrane psie życie A nie mam jak pomóc, z mojego "ryczenia" nic nie wyniknie, ani miejsca, ani kasy Miłość mojego życia, Olek, w schronie wyglądał tak: Quote
Isiak Posted October 17, 2023 Posted October 17, 2023 Dnia 17.10.2023 o 14:50, rozi napisał: Miłość mojego życia, Olek, w schronie wyglądał tak: Straszny bidulek... Domyślam się, że już go nie ma Teraz masz tylko Perełkę? Quote
rozi Posted October 17, 2023 Posted October 17, 2023 Dnia 17.10.2023 o 15:01, Isiak napisał: Straszny bidulek... Domyślam się, że już go nie ma Teraz masz tylko Perełkę? Tak. Quote
Rude ZŁO Posted October 18, 2023 Posted October 18, 2023 Dnia 17.10.2023 o 13:56, Isiak napisał: To prawda, też zwróciłam na nią uwagę i aż się poryczałam, tak ściska za serce. Tyle w tym spojrzeniu rozpaczy, bezsilności i beznadzieji. Taka "pospolita bura suka" bez szans na poprawę losu, przegrane psie życie A nie mam jak pomóc, z mojego "ryczenia" nic nie wyniknie, ani miejsca, ani kasy Dlatego ja pomagam w schronisku . Miałam ogromny niedosyt zajmując się tylko wyciąganiem pojedynczych jednostek. Mieszkam na miejscu, więc czułam, że mogę więcej zdziałać od środka. Aktualnie prowadzę wolontariat, jest nas już ponad 40 osób. Mamy do dyspozycji pojedyncze kojce, do których zabieramy psy, które sobie wyjątkowo słabo radzą. Gdy znajdą domy, zabieramy kolejne. Opiekujemy się też dodatkowo kotami i psimi staruszkami. Niedawno powstał psi wybieg. Zaczynamy przyzwyczajać psy z grupowych kojców do wyjść. Dzieje się! Najprostszy i bardzo skuteczny sposób, żeby pomóc - to obserwować nasze media (mamy stronę www, na Fb, na IG i na tik toku) i udostępniać nasze posty - zasięgi są obecnie mega ważne 8 Quote
Murka Posted October 18, 2023 Posted October 18, 2023 Nie szykuję się jakiś transport do Warszawy? Bo prawdopodobnie moja mała podopieczna będzie jechać do domku, po weekendzie będzie wizyta pa (dziękuję serdecznie Jo37). Quote
Tola Posted October 18, 2023 Author Posted October 18, 2023 Dnia 18.10.2023 o 18:08, Murka napisał: Nie szykuję się jakiś transport do Warszawy? Bo prawdopodobnie moja mała podopieczna będzie jechać do domku, po weekendzie będzie wizyta pa (dziękuję serdecznie Jo37). Cudna ta kocia, bardzo się cieszę, że ma domek Quote
Tola Posted October 18, 2023 Author Posted October 18, 2023 U nas te ostatni tydzień był dosyć trudny, straciliśmy 3 maleńkie kocięta znalezione na działkach Zostały znalezione w bardzo złym stanie, wycieńczone, wyziębione, z zaawansowanym kk i do tego wszystkiego z białaczkąPierwszy odszedł zaraz na drugi dzień, o dwa kolejne trwała walka, niestety nie udało się Quote
Tola Posted October 18, 2023 Author Posted October 18, 2023 Są też dobre informacje - w piątek do swojego domu jedzie mały Puzelek, który wraz z bratem jest w hoteliku u Murki. Maluchowi trafiła się b. kociolubna rodzina, która wypatrzyła go na ogłoszeniu w zupełnie innym regionie Polski. 1 Quote
Tola Posted October 18, 2023 Author Posted October 18, 2023 Dnia 17.10.2023 o 11:11, b-b napisał: Dobrze,że choć jemu się udało. Mam tylko nadzieję,że dobrze trafił. Szkoda tych wszystkich psiaczków :((( To maleństwo jest cudne... Dnia 17.10.2023 o 11:58, elik napisał: Też zwróciłam na niego uwagę, ale sił już coraz mniej... Mam dobrą wiadomość - ta mała chudziutka sunieczka prawdopodobnie w przyszłym tyg. pojedzie do Murki. Wcześniej miała jechać inna sunia z pierwszego boksu, ta mała czarna podpalana, ale wygląda dużo lepiej; tej chudzince ciężko byłoby przeżyć te nadchodzące mroźne noce w zimnym boksie. Jak już będzie znany termin wyjazdu suni to założę jej wątek, na który już cieplutko zapraszam. 5 Quote
Tola Posted October 18, 2023 Author Posted October 18, 2023 Na koncie fundacji są wpłaty od dogomaniaczek, za które pięknie dziękuję 50 zł - MikAga (przeznaczam je dla małej Olinki, która jest u Jaaga) 200 zł - Figunia (przeznaczę je na dobry początek właśnie dla tej małej chudzinki, która w następnym tyg. ma opuścić schronisko.) Jeszcze raz pięknie dziękuję za wpłaty, jak odzyskam laptop to wpiszę je Olinki i u nowej suni Quote
Nadziejka Posted October 18, 2023 Posted October 18, 2023 zapraszam z serca na kramik Cegielki Deklaracje Jednorazowe Dla Pikusi A Dla oneczki Dakoty Cegielki. Księgi nowe,ozdoby św.30.10 Quote
elik Posted October 18, 2023 Posted October 18, 2023 Dnia 18.10.2023 o 20:14, Tola napisał: Mam dobrą wiadomość - ta mała chudziutka sunieczka prawdopodobnie w przyszłym tyg. pojedzie do Murki. Wcześniej miała jechać inna sunia z pierwszego boksu, ta mała czarna podpalana, ale wygląda dużo lepiej; tej chudzince ciężko byłoby przeżyć te nadchodzące mroźne noce w zimnym boksie. Jak już będzie znany termin wyjazdu suni to założę jej wątek, na który już cieplutko zapraszam. HURAAAA Quote
Tola Posted October 20, 2023 Author Posted October 20, 2023 Dnia 18.10.2023 o 22:16, elik napisał: HURAAAA Mam nadzieję, że wszystko się uda. Tymczasem dzisiaj do swojego domu pod Wrocławiem pojechał Puzelek Już jest na miejscu; dostałam info od p. Andrzeja, że kocio zmęczony, ale ciekawość go rozpiera Dziękuję Murce za opiekę 1 Quote
elik Posted October 20, 2023 Posted October 20, 2023 Ależ Puzelek jest posobny do mojego Kotika, który został na wiosnę porzucony na działkach i oczywiście przyszedł do nas i się zadomowił, bo to nie jest dzikusek. Ogłaszam go, ale jak dotychczas bez powodzenia 2 1 Quote
Grażka123 Posted October 21, 2023 Posted October 21, 2023 Ta suczka przykuła moją uwagę. Wygląda na starszą i strasznie chudą. 2 Quote
Recommended Posts