Tola Posted October 12, 2023 Author Posted October 12, 2023 Deklaracja dla hienki od Iwony z Sosnowca i malti - 50 zł Quote
Isiak Posted October 13, 2023 Posted October 13, 2023 Żal suni bardzo, dobrze, że chcesz jej pomóc. Ja w tym miesiącu już nie dam rady, wspomogłam "ponad plan" owczarkę i łaciatka, i wypadły mi jeszcze dodatkowe dość spore płatności 1 Quote
agat21 Posted October 13, 2023 Posted October 13, 2023 Dnia 12.10.2023 o 15:09, elik napisał: Kochani, widok tej suni zawieszonej na schroniskowej kracie, z głową wciśniętą w dłoń wolontariuszki, nie daje mi spokoju. Nie będę mogła spokojnie funkcjonować ze świadomością, że nie próbowałam znaleźć dla tej suni pomocy. Zrobiłam pierwszy krok i jest dla niej miejsce w hotelu. W tym samym, w którym mieszkała Żabcia, a teraz mieszka Rysiu. Koszt miesięcznego pobytu suni to 600,00 zł. Mam pierwsze deklaracje. Z mojej strony to 90,00 zł. Ogromnie Was proszę o pomoc dla tej suni. Ona zasługuje na dom, jak każdy pies, ale wszystkim nie damy rady pomóc. Pomóżmy więc na razie chociaż tej jednej suni. Bardzo, bardzo, bardzo o to proszę w imieniu tej biednej suni. Elu, masz umiejętności telepatyczne! Od kiedy ją zobaczyłam nie mogłam przestać o niej myśleć. Logistycznie nie dam teraz rady wziąć na siebie kolejnego psa, i tak myślałam, że gdyby ktoś ją zabrał, to pomogę ile sił. No i jest Twój post jak na zawołanie. Ode mnie 100 zł stałej. 1 Quote
elik Posted October 13, 2023 Posted October 13, 2023 Dnia 12.10.2023 o 23:41, Tola napisał: Deklaracja dla hienki od Iwony z Sosnowca i malti - 50 zł Martusiu proszę przekaż Pani Iwonie, że bardzo gorąco dziękuję 1 Quote
elik Posted October 13, 2023 Posted October 13, 2023 Dnia 13.10.2023 o 13:36, agat21 napisał: Elu, masz umiejętności telepatyczne! Od kiedy ją zobaczyłam nie mogłam przestać o niej myśleć. Logistycznie nie dam teraz rady wziąć na siebie kolejnego psa, i tak myślałam, że gdyby ktoś ją zabrał, to pomogę ile sił. No i jest Twój post jak na zawołanie. Ode mnie 100 zł stałej. Łaaaałłłaaaa Agatko stokrotne dzięki No to myślę, że sunia jest już prawie dwiema łapkami w hotelu Quote
elik Posted October 13, 2023 Posted October 13, 2023 Dnia 13.10.2023 o 13:29, Isiak napisał: Żal suni bardzo, dobrze, że chcesz jej pomóc. Ja w tym miesiącu już nie dam rady, wspomogłam "ponad plan" owczarkę i łaciatka, i wypadły mi jeszcze dodatkowe dość spore płatności Bardzo dziękuję, że zaglądnęłaś do suni, że wzruszył Cię jej widok. Biedna tak bardzo prosi o uwagę o pogłaskanie, przytulenie... Wierzę, że widok tej biedaczki wzruszy więcej osób i zbierzemy na hotel dla niej. Quote
agat21 Posted October 14, 2023 Posted October 14, 2023 Dnia 13.10.2023 o 13:44, elik napisał: Łaaaałłłaaaa Agatko stokrotne dzięki No to myślę, że sunia jest już prawie dwiema łapkami w hotelu Elu, dasz radę zrobić suni osobny wątek? Tutaj chyba nie każdy zagląda na bieżąco. Quote
Tola Posted October 14, 2023 Author Posted October 14, 2023 Ponieważ ciężko w tak krótkim czasie zebrać na forum deklaracje na kolejnego psa to rozmawiałam z Elą już parę dni temu, że ZEA opłaci pierwszy miesiąc pobytu suni w hoteliku, a potem będziemy zamawiać karmę, więc ten ogólny koszt pobytu hienki będzie mniejszy. 2 Quote
Tola Posted October 14, 2023 Author Posted October 14, 2023 Dziękujemy też wolontariusze Lidce, bo sunia wczoraj została zaszczepiona, mogą też pomoc w transporcie hienki do hoteliku. 2 Quote
Tola Posted October 14, 2023 Author Posted October 14, 2023 Dnia 14.10.2023 o 08:41, agat21 napisał: Elu, dasz radę zrobić suni osobny wątek? Tutaj chyba nie każdy zagląda na bieżąco. Ela założy wątek, tylko wciąż brak czasu. Quote
elik Posted October 14, 2023 Posted October 14, 2023 Dnia 14.10.2023 o 08:41, agat21 napisał: Elu, dasz radę zrobić suni osobny wątek? Tutaj chyba nie każdy zagląda na bieżąco. Dnia 14.10.2023 o 09:28, Tola napisał: Ela założy wątek, tylko wciąż brak czasu. Oczywiście założę suni wątek i może uda mi się zrobić to jeszcze dzisiaj. Problem w tym, że o tej porze roku jest ogrom pracy na działce przy zabezpieczeniu do zimowania rośli, źwirzątek (kotków, jeży...), jak i przy samym domu. Do tego wymyśliłam sobie zrobienie mięsnych konserw i mam ręce pełne roboty i mięsa Ale muszę dzisiaj znaleźć czas na zrobienie wątku dla suni. Jak zrobię, wstawię tu link do jej wątku. Quote
elik Posted October 14, 2023 Posted October 14, 2023 Dnia 14.10.2023 o 08:57, Tola napisał: Ponieważ ciężko w tak krótkim czasie zebrać na forum deklaracje na kolejnego psa to rozmawiałam z Elą już parę dni temu, że ZEA opłaci pierwszy miesiąc pobytu suni w hoteliku, a potem będziemy zamawiać karmę, więc ten ogólny koszt pobytu hienki będzie mniejszy. Dnia 14.10.2023 o 09:09, Tola napisał: Dziękujemy też wolontariusze Lidce, bo sunia wczoraj została zaszczepiona, mogą też pomoc w transporcie hienki do hoteliku. Dziękuję bardzo Martusiu To szczepienie jest p/chorobom zakaźnym, czy p/wściekliźnie? Quote
Ewa Marta Posted October 14, 2023 Posted October 14, 2023 Bardzo się cieszę, że hienka ma szansę na wyjazd do hotelu. Życzę, żeby zebrała pełne deklaracje. Naszej owczarce się nie udało, zabieramy ją mimo to, zeby jak najszybciej porobić badania. Elu, sercem jestem z Wami, ale niestety finansowo nie dam rady pomóc 2 Quote
elik Posted October 14, 2023 Posted October 14, 2023 Dnia 14.10.2023 o 13:54, Ewa Marta napisał: Bardzo się cieszę, że hienka ma szansę na wyjazd do hotelu. Życzę, żeby zebrała pełne deklaracje. Naszej owczarce się nie udało, zabieramy ją, zeby jak najszybciej porobić badania. Elu, sercem jestem z Wami, ale niestety finansowo nie dam rady pomóc Ewuniu bardzo serdecznie dziękuję za wsparcie psychiczne. Na pewno sama wiesz, jak wielkie ma to znaczenie Ja z kolei wiem, jak dużo psiaków otoczyłyście opieką i wiem, jak wiele środków finansowych potrzeba, żeby zapewnić im należytą opiekę. Bardzo będę wdzięczna za obecność na wątku suni i wszelkie porady. 1 Quote
elik Posted October 14, 2023 Posted October 14, 2023 Zapraszam serdecznie na wątek suni, którą Martusia roboczo nazwała Hienką Quote
mari23 Posted October 16, 2023 Posted October 16, 2023 Dnia 4.10.2023 o 07:38, Tola napisał: Samce Ten mały rudzielec tak bardzo chce się przedostać do człowieka.... chciałabym mu jakoś pomóc, serce się ściska na jego widok może gdyby jakieś psiaki jechały do szafirki, "po drodze" i on do mnie by się zabrał... wyglądem, budową bardzo przypomina moją Morelkę...mam nadzieję, że tylko z wyglądu jest do niej podobny, nie z zachowania. 2 Quote
mari23 Posted October 16, 2023 Posted October 16, 2023 Dnia 12.10.2023 o 15:56, Ellig napisał: Jednorazowo wpłacę jakiś grosik. Ja też, w mojej sytuacji boję się podejmować nowych stałych deklaracji. Poproszę o nr konta 1 Quote
Tola Posted October 16, 2023 Author Posted October 16, 2023 Dnia 16.10.2023 o 11:08, mari23 napisał: Ten mały rudzielec tak bardzo chce się przedostać do człowieka.... chciałabym mu jakoś pomóc, serce się ściska na jego widok może gdyby jakieś psiaki jechały do szafirki, "po drodze" i on do mnie by się zabrał... wyglądem, budową bardzo przypomina moją Morelkę...mam nadzieję, że tylko z wyglądu jest do niej podobny, nie z zachowania. Być może będę dzisiaj lub jutro rano w schronisku, bo chcę podać szeleczki i smycz dla hienki, to zobaczę, czy rudas jeszcze jest. 1 Quote
elik Posted October 16, 2023 Posted October 16, 2023 Dnia 16.10.2023 o 11:08, mari23 napisał: Ten mały rudzielec tak bardzo chce się przedostać do człowieka.... chciałabym mu jakoś pomóc, serce się ściska na jego widok może gdyby jakieś psiaki jechały do szafirki, "po drodze" i on do mnie by się zabrał... wyglądem, budową bardzo przypomina moją Morelkę...mam nadzieję, że tylko z wyglądu jest do niej podobny, nie z zachowania. Wcale się nie dziwię, że zwrócił na siebie Twoją uwagę. Początkowo właśnie tego psiaczka chciałam zabrać do hotelu i robiłam o nim rozpoznanie, ale gdy zobaczyłam z jaką determinacją Hienka lgnie do pracownika schroniska, nie mogłam przestać myśleć o jej cierpieniu. Postanowiłam pomóc jej w pierwszej kolejności. Wspaniale, że chcesz mu pomóc Marysiu, dziękuję Ci ogromnie Quote
Tola Posted October 16, 2023 Author Posted October 16, 2023 Dnia 16.10.2023 o 11:08, mari23 napisał: Ten mały rudzielec tak bardzo chce się przedostać do człowieka.... chciałabym mu jakoś pomóc, serce się ściska na jego widok może gdyby jakieś psiaki jechały do szafirki, "po drodze" i on do mnie by się zabrał... wyglądem, budową bardzo przypomina moją Morelkę...mam nadzieję, że tylko z wyglądu jest do niej podobny, nie z zachowania. Dnia 16.10.2023 o 11:36, Tola napisał: Być może będę dzisiaj lub jutro rano w schronisku, bo chcę podać szeleczki i smycz dla hienki, to zobaczę, czy rudas jeszcze jest. W schronisku byłam jednak dzisiaj, bo jutro rano mamy umówione wizyty w lecznicy z kotami. Rudas jest, jego koledzy również. Quote
Tola Posted October 16, 2023 Author Posted October 16, 2023 Jeszcze tutaj koledzy Ten czarny z białymi dodatkami bardzo przestraszony Quote
Tola Posted October 16, 2023 Author Posted October 16, 2023 Dzisiaj byłam u suczek; w boksach jest sporo nowych, widziałam również widziałam parę po sterylce - to te za kratami Quote
Tola Posted October 16, 2023 Author Posted October 16, 2023 Tutaj dwie szorstkie sunieczki, ta ciemniejsza jest malutka i bardzo wychudzona. Być może przyjechały razem, bo trzymają się blisko siebie. Quote
Recommended Posts