b-b Posted October 8, 2023 Posted October 8, 2023 Wpłaciłam i udostępniłam :) Dnia 6.10.2023 o 21:10, Tola napisał: Skarbonka na zamojskie psie staruszki w ramach akcji "Otul ciepłem zwierzaki", bardzo proszę o rozsyłanie, szczególnie do znajomych https://www.ratujemyzwierzaki.pl/chorepsiestaruszki Wyjeżdżam na dwa dni, proszę o pilnowanie zbiórki, pomoc w udostępnianiu, rozsyłaniu. 1 Quote
Tola Posted October 8, 2023 Author Posted October 8, 2023 W piątek dostaliśmy wykaz osób, które w tym roku wsparły nas przekazaniem 1,5 % podatku. Ogromnie dziękujemy wszystkim z forum, którzy zdecydowali się na taką pomoc bezdomnym zwierzętom. 4 Quote
Tola Posted October 11, 2023 Author Posted October 11, 2023 Przy wstawianiu zdjęć z ostatniego mojego pobytu w schronisku zupełnie zapomniałam pokazać hienkę, koleżankę Iskry od Poker i Natki z niewładną łapką; sunia już bardzo długo czeka na kogoś, kto znajdzie dla niej miejsce w swoim dom Hienkę pokazywałam już dwa razy, pierwszy raz w grudniu (wtedy już zarezerwowałam Balbinkę) i na pewno w styczniu ( wtedy ze schroniska wyjechała Natka). Hienka bardzo źle zniosła rozstania z koleżankami z boksu więc dzięki pomocy wolontariuszki Lidki trafiła do boksu wolontariackiego, ale i ta zmiana nie otworzyła jej drogi do opuszczenia schroniska. Może tym razem się uda.... Sunia nie ma powalającej urody, ale jest bardzo proludzka i najpiękniej na świecie cieszy się z kontaktu z człowiekiem. Ma ok. 3 lat, waży 10 kg i wciąż czeka na swój dzień. To zdjęcie zrobione w grudniu, jeszcze z Iskrą od Poker Quote
Tola Posted October 12, 2023 Author Posted October 12, 2023 Jeszcze mam takie zdjęcia hienki z boksu ogólnego 1 Quote
Tola Posted October 12, 2023 Author Posted October 12, 2023 I z boksu wolontariackiego, jak bardzo prosi o miłość 1 Quote
Tola Posted October 12, 2023 Author Posted October 12, 2023 Od wczorajszego ranka nie ma żadnego udostępnienia zbiórki, kto może jeszcze udostępnić czy rozesłać to bardzo proszę, bo stoimy w miejscu, a to jeszcze tylko dwa tyg. https://www.ratujemyzwierzaki.pl/chorepsiestaruszki. Jest wystawionych 12 psów, wielu opiekunów - każdy ma znajomych i rodzinę, wystarczy poprosić o najmniejsze wpłaty i zbiórka pójdzie do przodu. Przy Skarbonce ona nie jest pokazywana na portalu Ratujemy Zwierzaki. Quote
elik Posted October 12, 2023 Posted October 12, 2023 Dnia 11.10.2023 o 23:02, Ewa Marta napisał: Moim zdaniem Hienka jest śliczna. Wczoraj napisałam, że moim też, ale nie ma tego postu Czyżby znowu dogo dziczyło? Quote
elik Posted October 12, 2023 Posted October 12, 2023 Dnia 12.10.2023 o 09:16, Tola napisał: I z boksu wolontariackiego, jak bardzo prosi o miłość O rety ale ona spragniona człowieka Biduleńka. Jak ona musi cierpieć i tęsknić za tymi kratami Serce pęka na tysiące kawałeczków Quote
Murka Posted October 12, 2023 Posted October 12, 2023 Na prośbę Toli aktualne fotki Kminka, chłopak już dogonił wielkościowo brata :) 1 Quote
Murka Posted October 12, 2023 Posted October 12, 2023 Zostawiam tu info, że szukam domku dla 6 tygodniowej koteczki, którą ktoś mi podrzucił (płakała w krzakach przy ogrodzeniu, nikt z sąsiadów się do niej nie przyznał). Malutka jest zdrowa, odrobaczona, będzie szczepiona w przyszłym tygodniu. Kicia jest wesoła, miziasta, mrucząca. 2 Quote
Tola Posted October 12, 2023 Author Posted October 12, 2023 Piękne te Twoje zdjęcia Murko, aż chciałoby się wyciągnąć rękę i pogłaskać wszystkie piękne maluszki. Ale z adopcjami kotów jest teraz jak jest, a już czarny Kminek to na pewno znajdzie dom jako ostatni. Tak jakoś się składa, że ostatnio te czarne kociaki trafiają do nas. Quote
Tola Posted October 12, 2023 Author Posted October 12, 2023 Mój laptop jest do odebrania dopiero za tydzień, jakoś będę próbowała zrobić nowy olx z tel. Quote
elik Posted October 12, 2023 Posted October 12, 2023 Kochani, widok tej suni zawieszonej na schroniskowej kracie, z głową wciśniętą w dłoń wolontariuszki, nie daje mi spokoju. Nie będę mogła spokojnie funkcjonować ze świadomością, że nie próbowałam znaleźć dla tej suni pomocy. Zrobiłam pierwszy krok i jest dla niej miejsce w hotelu. W tym samym, w którym mieszkała Żabcia, a teraz mieszka Rysiu. Koszt miesięcznego pobytu suni to 600,00 zł. Mam pierwsze deklaracje. Z mojej strony to 90,00 zł. Ogromnie Was proszę o pomoc dla tej suni. Ona zasługuje na dom, jak każdy pies, ale wszystkim nie damy rady pomóc. Pomóżmy więc na razie chociaż tej jednej suni. Bardzo, bardzo, bardzo o to proszę w imieniu tej biednej suni. 1 Quote
Nesiowata Posted October 12, 2023 Posted October 12, 2023 Dnia 12.10.2023 o 15:09, elik napisał: Kochani, widok tej suni zawieszonej na schroniskowej kracie, z głową wciśniętą w dłoń wolontariuszki, nie daje mi spokoju. Nie będę mogła spokojnie funkcjonować ze świadomością, że nie próbowałam znaleźć dla tej suni pomocy. Zrobiłam pierwszy krok i jest dla niej miejsce w hotelu. W tym samym, w którym mieszkała Żabcia, a teraz mieszka Rysiu. Koszt miesięcznego pobytu suni to 600,00 zł. Mam pierwsze deklaracje. Z mojej strony to 90,00 zł. Ogromnie Was proszę o pomoc dla tej suni. Ona zasługuje na dom, jak każdy pies, ale wszystkim nie damy rady pomóc. Pomóżmy więc na razie chociaż tej jednej suni. Bardzo, bardzo, bardzo o to proszę w imieniu tej biednej suni. 10,00 zł 2 Quote
Ellig Posted October 12, 2023 Posted October 12, 2023 Dnia 12.10.2023 o 15:09, elik napisał: Kochani, widok tej suni zawieszonej na schroniskowej kracie, z głową wciśniętą w dłoń wolontariuszki, nie daje mi spokoju. Nie będę mogła spokojnie funkcjonować ze świadomością, że nie próbowałam znaleźć dla tej suni pomocy. Zrobiłam pierwszy krok i jest dla niej miejsce w hotelu. W tym samym, w którym mieszkała Żabcia, a teraz mieszka Rysiu. Koszt miesięcznego pobytu suni to 600,00 zł. Mam pierwsze deklaracje. Z mojej strony to 90,00 zł. Ogromnie Was proszę o pomoc dla tej suni. Ona zasługuje na dom, jak każdy pies, ale wszystkim nie damy rady pomóc. Pomóżmy więc na razie chociaż tej jednej suni. Bardzo, bardzo, bardzo o to proszę w imieniu tej biednej suni. Jednorazowo wpłacę jakiś grosik. 2 Quote
elik Posted October 12, 2023 Posted October 12, 2023 Dnia 12.10.2023 o 15:53, Nesiowata napisał: 10,00 zł Dzięki wielgachne Danutka Jak zwykle odzew natychmiastowy Quote
elik Posted October 12, 2023 Posted October 12, 2023 Dnia 12.10.2023 o 15:56, Ellig napisał: Jednorazowo wpłacę jakiś grosik. Bardzo, ogromnie dziękuję Macie wiele psiaczków pod opieką, a mimo to pomagasz psiaczkom, wobec których nie masz zobowiązań Quote
elik Posted October 12, 2023 Posted October 12, 2023 Jeśli zbierzemy przynajmniej połowę deklaracji, sunia będzie mogła opuścić schron już w przyszłym tygodniu. Zanim założę jej wątek, będę na tym wątku zapisywać zaoferowaną pomoc dla suni. Deklaracje stałe: 10,00 zł - Nesiowata 30,00 zł - elik 60,00 zł - moja Agnieszka 10,00 zł - Jo37 50,00 zł - Pani Iwona znajoma Tola 100,00 zł - agat21 =:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:= 260,00 zł - potrzeba 600,00 zł/m-c + wet Deklaracje jednorazowe: grosik - Ellig 1 Quote
elik Posted October 12, 2023 Posted October 12, 2023 Dnia 12.10.2023 o 18:42, Jo37 napisał: Ode mnie 10,00 Witaj Asiu Bardzo, bardzo serdecznie dziękuję Szanse sunieczki rosną z każdą złotówką i nadzieja rośnie Quote
Recommended Posts