Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 23.04.2022 o 19:24, Ewa Marta napisał:

Bardzo mi przykro, tak blisko było... A może mogłaby powiedzieć ludziom, że znalazł się właściciel?

Jej chyba nie bardzo już zależy, bo dzwoniłam, wysłalam wiadomość, że pies miałby zupełnie inne życie i nie odezwała się, nie odpowiedziała😔 

Posted

Wredne dziewuszysko   🤬  
Przepraszam, może nie powinnam tak o niej mówić, ale jestem na tą dziewuchę wściekła. Po co dzwoniła, jeśli miała zamiar wydać psinę byle gdzie!!!  Wszystkie to teraz przeżywamy, a ona los tego psiaka ma gdzieś!

• Like 1
Posted

Serce mi ścisnęło. Nie ma możliwości kontaktu osobistego z tą dziewczyną? Może jednak by powiedziała gdzie jest piesio. 

Pewnie jestem bardzo naiwna .

Posted

A może napisz jej, że pies zgłoszony do fundacji musi mieć podane miejsce przebywania, bo obowiązuje dwutygodniowy okres szukania właściciela. Albo zaproponować odkupienie osoby. Nie wiem już co wymyśleć.

Posted
Dnia 23.04.2022 o 20:31, Poker napisał:

Serce mi ścisnęło. Nie ma możliwości kontaktu osobistego z tą dziewczyną? Może jednak by powiedziała gdzie jest piesio. 

Pewnie jestem bardzo naiwna .

Dnia 23.04.2022 o 21:34, Ewa Marta napisał:

A może napisz jej, że pies zgłoszony do fundacji musi mieć podane miejsce przebywania, bo obowiązuje dwutygodniowy okres szukania właściciela. Albo zaproponować odkupienie osoby. Nie wiem już co wymyśleć.

Dziewczyna napisała, że ma nadzieję, że pies dobrze trafił i zamilkła.

Pisałam, tłumaczyłam, pytałam - cisza.

Zamilkła i wygląda to tak, jakby już zupełnie ją ten temat nie interesował.

Mnie też wszystko boli na myśl, że taki młody pies mógł trafić na łańcuch, ale nic więcej nie mogę zrobić, nic mi nie przychodzi do głowy.

Pisałam jeszcze do znajomej, u której wydawało mi się , ze na profilu widziałam ogłoszenie psa tego i to tego dnia, kiedy dziewczyna do mnie zadzwoniła.

Okazuje się, że były ogłoszenia psa na fb i teraz wszystko zostało usunięte,  już ich nie ma, a była tam też nazwa miejscowości. 

Posted
Dnia 24.04.2022 o 21:23, Tola napisał:

Dziewczyna napisała, że ma nadzieję, że pies dobrze trafił i zamilkła.

Pisałam, tłumaczyłam, pytałam - cisza.

A jakby jej zaproponować jakąś kwotę np 100, czy 200 zł, że niby znalazł się właściciel i chce zapłacić za znalezienie. Może dziewucha się skusi. Dam, bo psina na bank trafiła na łańcuch, a przed nią całe życie  😞     

• Like 1
Posted

Tola jest bezradna  w tej sytuacji, bo kobieta nie odpowiada już i nie kontaktuje się z Nią. Osobiście nie wyobrażam sobie, ze fundacja ma proponować "okup" za psa. Kobieta zgłosiła go, beztrosko w międzczasie wydała, bo liczyła ze fundacja w  momencie zgłoszenia się do nich, po niego przyjedzie. Przykre bardzo, ale przecież Tola nie może nękać i nagabywać stale tej osoby smsami. Smutna sytuacja, bo psiak był krok od nowego życia, jednak fundacja musi działać w obrębie prawa. Niestety, to sytuacje niezależne od naszej woli i tak samo, jak Tola i wszyscy tu przeżywałam wiadomość, że psu nie da się pomóc.

Posted
Dnia 25.04.2022 o 11:38, Jaaga napisał:

Osobiście nie wyobrażam sobie, ze fundacja ma proponować "okup" za psa.

To nie ma być okup, tylko nagroda za znalezienie i nie Fundacja ma dać, tylko właściciel zadowolony ze znalezienia psa.

Posted

Nic więcej nie mogę zrobić z tego powodu, ze dziewczyna zamilkła, nie odzywa się. Bardzo mi przykro.

Poproszono mnie o pomoc w  znalezieniu domu dla kota syberyjskiego, z rodowodem,  2 letni, wykastrowany, zdrowy, z książeczką.

Nie chcę na razie pokazywać go na olx, może ktoś tutaj zna miłośnika tej rasy?

raro.jpg

20220123_152859.jpg

20220408_223522.jpg

raro2.jpg

raro3.jpg

rarus.jpg

Posted
Dnia 25.04.2022 o 19:31, Tola napisał:

Nic więcej nie mogę zrobić z tego powodu, ze dziewczyna zamilkła, nie odzywa się. Bardzo mi przykro.

Poproszono mnie o pomoc w  znalezieniu domu dla kota syberyjskiego, z rodowodem, ok. 2 letni, wykastrowany, zdrowy, z książeczką.

Nie chcę na razie pokazywać go na olx, może ktoś tutaj zna miłośnika tej rasy?

raro.jpg

20220123_152859.jpg

20220408_223522.jpg

raro2.jpg

raro3.jpg

rarus.jpg

Ale cuudo.♥️

Posted
Dnia 25.04.2022 o 19:31, Tola napisał:

No cóż, trudno  😞   

Posted

Ostatnio jest dużo zabiegów u zamojszczaków. Wczoraj operację miała Lusia  - mama znanego tutaj Dexa, zamieszkałego w Poznaniu. Lusia mieszka w Zamościu, ma 17 lat i wszyscy tutaj bardzo denerwowaliśmy się, czy aby nic złego się nie zadzieje. Zabieg był krótki, ale jednak pod narkozą. Wszystko przebiegło bez problemu, Lusia już dzisiaj samodzielnie wyszła na zewnątrz.                                 

Lusia przedwczoraj jeszcze przed zabiegiem 

IMG_20220426_202314.jpg

Lusia dzisiaj w lecznicy na kroplówce IMG_20220426_104416.jpg

IMG_20220426_104418.jpg

IMG_20220426_104419.jpg

• Like 2
Posted

Zaczął się sezon... takie nieduże psiaki mają trafić do schroniska 😞 Zostały znalezione w lesie.Może być zdjęciem przedstawiającym pies i trawa Może być zdjęciem przedstawiającym pies i na świeżym powietrzu

Marta biłgorajska je ogłasza na fb z nadzieją na znalezienie im schronienia. 😞