Ewa Marta Posted April 23, 2022 Posted April 23, 2022 Bardzo mi przykro, tak blisko było... A może mogłaby powiedzieć ludziom, że znalazł się właściciel? Quote
Tola Posted April 23, 2022 Author Posted April 23, 2022 Dnia 23.04.2022 o 19:24, Ewa Marta napisał: Bardzo mi przykro, tak blisko było... A może mogłaby powiedzieć ludziom, że znalazł się właściciel? Jej chyba nie bardzo już zależy, bo dzwoniłam, wysłalam wiadomość, że pies miałby zupełnie inne życie i nie odezwała się, nie odpowiedziała Quote
elik Posted April 23, 2022 Posted April 23, 2022 Wredne dziewuszysko Przepraszam, może nie powinnam tak o niej mówić, ale jestem na tą dziewuchę wściekła. Po co dzwoniła, jeśli miała zamiar wydać psinę byle gdzie!!! Wszystkie to teraz przeżywamy, a ona los tego psiaka ma gdzieś! 1 Quote
Poker Posted April 23, 2022 Posted April 23, 2022 Serce mi ścisnęło. Nie ma możliwości kontaktu osobistego z tą dziewczyną? Może jednak by powiedziała gdzie jest piesio. Pewnie jestem bardzo naiwna . Quote
Ewa Marta Posted April 23, 2022 Posted April 23, 2022 A może napisz jej, że pies zgłoszony do fundacji musi mieć podane miejsce przebywania, bo obowiązuje dwutygodniowy okres szukania właściciela. Albo zaproponować odkupienie osoby. Nie wiem już co wymyśleć. Quote
Tola Posted April 24, 2022 Author Posted April 24, 2022 Dnia 23.04.2022 o 20:31, Poker napisał: Serce mi ścisnęło. Nie ma możliwości kontaktu osobistego z tą dziewczyną? Może jednak by powiedziała gdzie jest piesio. Pewnie jestem bardzo naiwna . Dnia 23.04.2022 o 21:34, Ewa Marta napisał: A może napisz jej, że pies zgłoszony do fundacji musi mieć podane miejsce przebywania, bo obowiązuje dwutygodniowy okres szukania właściciela. Albo zaproponować odkupienie osoby. Nie wiem już co wymyśleć. Dziewczyna napisała, że ma nadzieję, że pies dobrze trafił i zamilkła. Pisałam, tłumaczyłam, pytałam - cisza. Zamilkła i wygląda to tak, jakby już zupełnie ją ten temat nie interesował. Mnie też wszystko boli na myśl, że taki młody pies mógł trafić na łańcuch, ale nic więcej nie mogę zrobić, nic mi nie przychodzi do głowy. Pisałam jeszcze do znajomej, u której wydawało mi się , ze na profilu widziałam ogłoszenie psa tego i to tego dnia, kiedy dziewczyna do mnie zadzwoniła. Okazuje się, że były ogłoszenia psa na fb i teraz wszystko zostało usunięte, już ich nie ma, a była tam też nazwa miejscowości. Quote
elik Posted April 25, 2022 Posted April 25, 2022 Dnia 24.04.2022 o 21:23, Tola napisał: Dziewczyna napisała, że ma nadzieję, że pies dobrze trafił i zamilkła. Pisałam, tłumaczyłam, pytałam - cisza. A jakby jej zaproponować jakąś kwotę np 100, czy 200 zł, że niby znalazł się właściciel i chce zapłacić za znalezienie. Może dziewucha się skusi. Dam, bo psina na bank trafiła na łańcuch, a przed nią całe życie 1 Quote
Jaaga Posted April 25, 2022 Posted April 25, 2022 Tola jest bezradna w tej sytuacji, bo kobieta nie odpowiada już i nie kontaktuje się z Nią. Osobiście nie wyobrażam sobie, ze fundacja ma proponować "okup" za psa. Kobieta zgłosiła go, beztrosko w międzczasie wydała, bo liczyła ze fundacja w momencie zgłoszenia się do nich, po niego przyjedzie. Przykre bardzo, ale przecież Tola nie może nękać i nagabywać stale tej osoby smsami. Smutna sytuacja, bo psiak był krok od nowego życia, jednak fundacja musi działać w obrębie prawa. Niestety, to sytuacje niezależne od naszej woli i tak samo, jak Tola i wszyscy tu przeżywałam wiadomość, że psu nie da się pomóc. Quote
elik Posted April 25, 2022 Posted April 25, 2022 Dnia 25.04.2022 o 11:38, Jaaga napisał: Osobiście nie wyobrażam sobie, ze fundacja ma proponować "okup" za psa. To nie ma być okup, tylko nagroda za znalezienie i nie Fundacja ma dać, tylko właściciel zadowolony ze znalezienia psa. Quote
Tola Posted April 25, 2022 Author Posted April 25, 2022 Nic więcej nie mogę zrobić z tego powodu, ze dziewczyna zamilkła, nie odzywa się. Bardzo mi przykro. Poproszono mnie o pomoc w znalezieniu domu dla kota syberyjskiego, z rodowodem, 2 letni, wykastrowany, zdrowy, z książeczką. Nie chcę na razie pokazywać go na olx, może ktoś tutaj zna miłośnika tej rasy? Quote
UlaFeta Posted April 25, 2022 Posted April 25, 2022 Dnia 25.04.2022 o 19:31, Tola napisał: Nic więcej nie mogę zrobić z tego powodu, ze dziewczyna zamilkła, nie odzywa się. Bardzo mi przykro. Poproszono mnie o pomoc w znalezieniu domu dla kota syberyjskiego, z rodowodem, ok. 2 letni, wykastrowany, zdrowy, z książeczką. Nie chcę na razie pokazywać go na olx, może ktoś tutaj zna miłośnika tej rasy? Ale cuudo. Quote
Isiak Posted April 25, 2022 Posted April 25, 2022 Jaki piękny! Bardzo podobają mi się długowłose koty. Quote
elik Posted April 25, 2022 Posted April 25, 2022 Dnia 25.04.2022 o 19:31, Tola napisał: Nic więcej nie mogę zrobić z tego powodu, ze dziewczyna zamilkła, nie odzywa się. Bardzo mi przykro. No cóż, trudno Quote
Tola Posted April 26, 2022 Author Posted April 26, 2022 Ostatnio jest dużo zabiegów u zamojszczaków. Wczoraj operację miała Lusia - mama znanego tutaj Dexa, zamieszkałego w Poznaniu. Lusia mieszka w Zamościu, ma 17 lat i wszyscy tutaj bardzo denerwowaliśmy się, czy aby nic złego się nie zadzieje. Zabieg był krótki, ale jednak pod narkozą. Wszystko przebiegło bez problemu, Lusia już dzisiaj samodzielnie wyszła na zewnątrz. Lusia przedwczoraj jeszcze przed zabiegiem Lusia dzisiaj w lecznicy na kroplówce 2 Quote
Tola Posted April 26, 2022 Author Posted April 26, 2022 W Poznaniu Dex ze swoją rodziną mocno trzyma kciuki 1 Quote
elik Posted April 26, 2022 Posted April 26, 2022 Bidulka Oby jak najprędzej wróciła do zdrowia. Quote
Ewa Marta Posted April 26, 2022 Posted April 26, 2022 17 lat, to piękny wiek. Dobrze, że zabieg już za nią. Quote
Tyśka) Posted April 28, 2022 Posted April 28, 2022 Zaczął się sezon... takie nieduże psiaki mają trafić do schroniska Zostały znalezione w lesie. Marta biłgorajska je ogłasza na fb z nadzieją na znalezienie im schronienia. Quote
Jaaga Posted April 28, 2022 Posted April 28, 2022 Jakie śliczne te psiaczki, jak ktoś mogl wyrzucić Quote
Poker Posted April 28, 2022 Posted April 28, 2022 Jak ktoś może wyrzucić jakiegokolwiek zwierzaka bez względu na urodę ? 1 1 Quote
rozi Posted April 28, 2022 Posted April 28, 2022 Dnia 28.04.2022 o 14:18, Jaaga napisał: Jakie śliczne te psiaczki, jak ktoś mogl wyrzucić Sama jesteś śliczna. Psy, jak psy. Quote
Recommended Posts