Tyśka) Posted January 19, 2022 Posted January 19, 2022 Dnia 19.01.2022 o 20:40, Tola napisał: Tysiu, bardzo Ci dziękuję, ale nie uwierzysz, bo ja sama nie bardzo w to wierzę - Pastelka ma dom, dzisiaj pojechała! Zamieszkała w Dąbrowie Górniczej u młodych ludzi - dostałam spis rzeczy, które młodzi zakupili, a wczoraj p. Justyna była na wizycie i wszystko potwierdziła, okna i balkon osiatkowany, wszystko gotowe czekało na koteczkę. Pastelka w DS Ale nius! Baaaardzo się cieszę ♡ Szczęścia kochana kiciulo! Quote
Nadziejka Posted January 19, 2022 Posted January 19, 2022 Dnia 19.01.2022 o 20:40, Tola napisał: Tysiu, bardzo Ci dziękuję, ale nie uwierzysz, bo ja sama nie bardzo w to wierzę - Pastelka ma dom, dzisiaj pojechała! Zamieszkała w Dąbrowie Górniczej u młodych ludzi - dostałam spis rzeczy, które młodzi zakupili, a wczoraj p. Justyna była na wizycie i wszystko potwierdziła, okna i balkon osiatkowany, wszystko gotowe czekało na koteczkę. Pastelka w DS Dnia 19.01.2022 o 20:18, Tola napisał: Czy ktoś pamięta naszego niesfornego, terierkowatego łobuziaka Kenzo? Dawno nie miałam o nim informacji, aż tu dzisiaj niespodzianka. Psiak był odebrany interwencyjnie, łańcuch wrastał mu w szyję, ale jego panu to nie przeszkadzało. Kenzo zamieszkał w naszym kojcu i był niezwykle absorbujący. Z pierwszej adopcji do Warszawy wrócił po 2 dniach, żeby za moment stać się oczkiem w głowie pana z Krakowa - i tak jest do dzisiaj, zobaczcie Quote
elik Posted January 19, 2022 Posted January 19, 2022 Dnia 19.01.2022 o 20:43, Tola napisał: Bardzo proszę o udostępnianie zbiórki Sanda na FB https://www.ratujemyzwierzaki.pl/en/kalekisand Udostępnione. 1 Quote
Ellig Posted January 20, 2022 Posted January 20, 2022 Dnia 19.01.2022 o 20:43, Tola napisał: Bardzo proszę o udostępnianie zbiórki Sanda na FB https://www.ratujemyzwierzaki.pl/en/kalekisand Udostępniam 1 Quote
Tola Posted January 20, 2022 Author Posted January 20, 2022 Dnia 19.01.2022 o 23:54, elik napisał: Udostępnione. Dnia 20.01.2022 o 06:32, Ellig napisał: Udostępniam Dnia 20.01.2022 o 09:35, Jo37 napisał: Ja też. Bardzo Wam dziękuję Mam nadzieję, że uda się uzbierać większość potrzebnej kwoty, taka operacja to jednak spory koszt, a mamy jeszcze do opłacenia zaległy zabieg okulistyczny u Keksika. Quote
elik Posted January 20, 2022 Posted January 20, 2022 Dnia 20.01.2022 o 16:17, Tola napisał: ...Mam nadzieję, że uda się uzbierać większość potrzebnej kwoty, to jednak spory koszt, a mamy jeszcze do opłacenia zabiegi okulistyczne u Keksika i Sisi. Prosiłam Martusiu i zarezerwowanie dla Michu kwoty uzbieranej na moim koncie, której nie spożytkowały Bea i Kofi, ale jest tak dużo zwierzaczków, które też bardzo potrzebują kasy, że cofam Marusiu moją prośbę. Niech pieniądze idą na najbardziej potrzebujące zwierzaczki. Quote
Tola Posted January 20, 2022 Author Posted January 20, 2022 Dnia 20.01.2022 o 16:22, elik napisał: Prosiłam Martusiu i zarezerwowanie dla Michu kwoty uzbieranej na moim koncie, której nie spożytkowały Bea i Kofi, ale jest tak dużo zwierzaczków, które też bardzo potrzebują kasy, że cofam Marusiu moją prośbę. Niech pieniądze idą na najbardziej potrzebujące zwierzaczki. Elu, Zea dołożyła do faktury Micha i na pewno jeszcze byśmy pomogli, jak każdemu zamojskiemu psu, któremu brakuje funduszy, więc niech już te pieniądze posłużą Michowi. Quote
elik Posted January 20, 2022 Posted January 20, 2022 Dnia 20.01.2022 o 17:23, Tola napisał: Elu, Zea dołożyła do faktury Micha i na pewno jeszcze byśmy pomogli, jak każdemu zamojskiemu psu, któremu brakuje funduszy, więc niech już te pieniądze posłużą Michowi. Bardzo dziękuję Martusiu Robię co mogę, żeby Michowi dołożyć deklaracji. Zaprzyjaźnionych deklarowiczów proszę o przenoszenie deklaracji z moich psiaczków, które mają zapas, na Micha. Niewiele tego będzie, ale zawsze coś. Quote
Tianku Posted January 20, 2022 Posted January 20, 2022 Ja pamiętam Kenzo super że z Panem tworzą zgrany duet 1 Quote
Tola Posted January 20, 2022 Author Posted January 20, 2022 Dnia 20.01.2022 o 16:22, elik napisał: Prosiłam Martusiu i zarezerwowanie dla Michu kwoty uzbieranej na moim koncie, której nie spożytkowały Bea i Kofi, ale jest tak dużo zwierzaczków, które też bardzo potrzebują kasy, że cofam Marusiu moją prośbę. Niech pieniądze idą na najbardziej potrzebujące zwierzaczki. Rozumiem. Ja ze swojej strony proszę o udostępnienie zbiórki Sanda na Fb, bo im więcej uda się zebrać na operację, tym więcej zostanie dla psów tutaj. Quote
Jaaga Posted January 20, 2022 Posted January 20, 2022 Poudostepniałam zbiórkę na grupach FB, ale bez odzewu :( Niestety, to pierwsze zdjecie w nagłówku udostepniania nie pokazuje jego kalectwa. Trzeba wejsć w zbiórkę, żeby całe się otworzyło i było widac kaleką łapke.Ludzie rzucają okiem i skoro pies wygląda dobrze, lecą dalej. Trzeba było jako pierwsze dać zdjecie od łapki strony. Quote
Tola Posted January 20, 2022 Author Posted January 20, 2022 Dnia 20.01.2022 o 18:51, Jaaga napisał: Poudostepniałam zbiórkę na grupach FB, ale bez odzewu :( Niestety, to pierwsze zdjecie w nagłówku udostepniania nie pokazuje jego kalectwa. Trzeba wejsć w zbiórkę, żeby całe się otworzyło i było widac kaleką łapke.Ludzie rzucają okiem i skoro pies wygląda dobrze, lecą dalej. Trzeba było jako pierwsze dać zdjecie od łapki strony. To można zmienić, ale jak na zdjęciu widać łapkę, to pies jest roześmiany i wtedy efekt ten sam. Tam nie ma zdjęcia, które byłoby dobre jako profilowe. No i jednak to amputacja, a nie np. proteza... Quote
Tola Posted January 20, 2022 Author Posted January 20, 2022 Jeśli moderator zatwierdził zbiórkę bez poprawek, to mogę zmienić zdjęcie profilowe. Quote
elik Posted January 20, 2022 Posted January 20, 2022 Dnia 20.01.2022 o 19:10, Tola napisał: Tam nie ma zdjęcia, które byłoby dobre jako profilowe. A nie można poprosić o zrobienie zdjęcia odpowiednio ustawionego? Quote
Tyśka) Posted January 20, 2022 Posted January 20, 2022 A żadne zdjęcie jeszcze ze schroniska się nie nada na główne? Quote
agat21 Posted January 20, 2022 Posted January 20, 2022 Nie mogę znaleźć wątku Sanda teraz, czy on miał już amputację? Quote
Tianku Posted January 21, 2022 Posted January 21, 2022 Dnia 21.01.2022 o 00:02, agat21 napisał: Nie mogę znaleźć wątku Sanda teraz, czy on miał już amputację? na zbiórce na głównym zdjęciu jest po amputacji Biedaczek :((( Quote
Tola Posted January 21, 2022 Author Posted January 21, 2022 Dnia 20.01.2022 o 22:45, elik napisał: A nie można poprosić o zrobienie zdjęcia odpowiednio ustawionego? Prosiłam, ale nie zawsze się udaje, te bardzo ładne zdjęcia Sanda z poprzedniej strony nie bardzo nadają się na zdjęcie główne. Dnia 20.01.2022 o 22:56, Tyśka) napisał: A żadne zdjęcie jeszcze ze schroniska się nie nada na główne? Na tych zdjęciach schroniskowych też nie widać dobrze kalectwa psa. Wydawało mi się, że wybrałam to, gdzie widać brak łapy i Sand jest zasmucony...... Dnia 21.01.2022 o 00:02, agat21 napisał: Nie mogę znaleźć wątku Sanda teraz, czy on miał już amputację? Sand nie ma wątku, założyłam go w pierwszej kolejności suni Wabi, która też wyjechała ze schroniska, a potem to już tak zleciało....Wczoraj była operacja, Sand trochę przerażony, ale jutro będzie już lepiej. Dzisiaj wyjazd do lecznicy, mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze. Dnia 21.01.2022 o 07:32, Tianku napisał: na zbiórce na głównym zdjęciu jest po amputacji Biedaczek :((( Tak, Sand wczoraj miał operację Zbiórkę zatwierdzali 4 dni, stąd tak późno się ukazała. Ale może powolutku nazbieramy te pieniądze, bo teraz jeszcze czekają go wyjazdy do lecznicy, opatrunki, rehabilitacja. 1 Quote
elik Posted January 21, 2022 Posted January 21, 2022 Dnia 21.01.2022 o 09:23, Tola napisał: Sand wczoraj miał operację Teraz jest mu ciężko, ale gdy wszystko się wygoi, to będzie mu znacznie lepiej się żyło niż z tym merdającym się kikutem. Quote
Tola Posted January 21, 2022 Author Posted January 21, 2022 Dnia 21.01.2022 o 09:59, elik napisał: Teraz jest mu ciężko, ale gdy wszystko się wygoi, to będzie mu znacznie lepiej się żyło niż z tym merdającym się kikutem. Mam nadzieję Elu. I jeszcze żeby ktoś go pokochał i dał dom. Quote
elik Posted January 21, 2022 Posted January 21, 2022 Dnia 21.01.2022 o 10:11, Tola napisał: Mam nadzieję Elu. I jeszcze żeby ktoś go pokochał i dał dom. Na pewno tak będzie. On jest taki wzruszający i osoby z empatią na pewno go wypatrzą. Trzymam za to kciuki Quote
Jaaga Posted January 21, 2022 Posted January 21, 2022 Zamieniłam dziś link do zbiórki i juz pojawiło się nowe zdjecie. Poudostepniałam na wiele grup pomocowycvh, bo odzew od wczoraj był znikomy. Quote
Tola Posted January 21, 2022 Author Posted January 21, 2022 Dnia 21.01.2022 o 11:17, Jaaga napisał: Zamieniłam dziś link do zbiórki i juz pojawiło się nowe zdjecie. Poudostepniałam na wiele grup pomocowycvh, bo odzew od wczoraj był znikomy. Dzięki Jagna. Wrzucę tutaj link z nowym zdjęciem, znowu proszę o udostępnianie https://www.ratujemyzwierzaki.pl/kalekisand Quote
Tola Posted January 22, 2022 Author Posted January 22, 2022 Mam dobrą informację dla wszystkich, których wzruszył i zmartwił los 2 suczek pozostawionych w budynku gospodarczym po śmierci właściciela. Dzisiaj pojechały do Ewy do Fundacji Ostatnia Szansa. Poprosiłam, aby znalazła dla nich miejsce, bo zamarzną na tej wsi. Skontaktowałam też właściciela z Ewą, miał wpłacić jakąś kwotę do fundacji. Opłacił również wynajęty transport. Zea zobowiązała się do opłaceni sterylizacji u drugiej suczki i szczepień u obu. Jak będę miała więcej info, dam znać. Nic innego nie udało się załatwić. 6 Quote
Recommended Posts