Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mrs.ka napisał(a):
polecam na grilla nasze miejscowe starachowickie "mięsko wyborcze" bo mnie już od samego smrodu mdli:angryy:

Mamy własne, tak samo śmierdzące:mdleje:

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mrs.ka']wiem,że młodym ludziom jest trudniej ,nawet pomagać zwierzętom bo te stare "dziody" zawsze się do czegoś przyczepią:mad: ,ja mam odwadgę żeby każdemu się sprzeciwić bo ... nie jestem od nikogo zależna ale wyobrażam sobie jaki mobing jest biorąc pod uwagę chociażby tylko wiek. Starszy zawsze ma racje :razz:, a jak tego nie uznasz to nagada rodzicom,nauczycielom i księdzu jeszcze. A mnie właśnie najbardziej zależy żeby to młodzież i dzieci najbardziej uwrażliwić na krzywdę zwierząt.Dla tego też spotykam się z uczniami szkół podstawowych i tłumaczę maluchom co to jest bezdomność zwierząt i jak temu zapobiegać. To jest program naszego UM wydziału ochrony środowiska ale myślę ,że warto edukować dzieci. Starych ludzi już się po prostu nie zmieni...

Ludzi się nie zmieni bez względu na wiek jeśli oni sami nie zrozumieją i nie zaakceptują faktu iż wszelkie zmiany to podstawa wszelkiego rozwoju.
Irracjonalny strach przed tym co ludzie powiedzą i postawa typu "lepiej się nie wychylać" pokutuje w naszym społeczeństwie.
Mam nadzieję że kiedyś przejmiemy skandynawskie wzorce w podejściu do zwierząt i całej natury.

A teraz z innej beczki. Teri zrobił kolejny podkop pod bramą i zwiał tyle, że tym razem nie ma go od 2 dni. Objechałam okolicę parę razy, pytałam ludzi, dzisiaj chodziłam po polach i nic. Mój chrześnik go widział jak biegał z grupką psów w okolicy ul. Poprzecznej, ale nie mogę ich zlokalizować. Jutro znowu tam się wybiorę, może będę miała więcej szczęścia.

Aniu102 - z kurami dam sobie przez ten weekend spokój, bo chcę poszukać Teriego i przypilnować kotkę - ta kiepsko się czuje po dzisiejszym zabiegu. Daj znać czy ta kobitka z Brodów będzie brała te kurki. Na PW podam ci moj email do przesłania zdjęć Prado. Jutro zrobię mu po angielsku stronę na Facebooku.

Posted

no właśnie przed chwila usłyszałam ,że Teri zwiał :mad:
po pierwsze : jestem przekonana ,że sam wróci bo chyba lepszego lokum nie znajdzie w okolicy:evil_lol:
po drugie : trzeba go wykastrować bo to jest na pewno pwód ucieczki,suki mają cieczki:razz:
po trzecie:właśnie dostałam maila w sprawie Teriego,nic nadzwyczajnego ale ma zadzwonić do Ella71

Posted

Mam nadzieję że go znajdę zanim zgłodnieje i zmarznie. Przy okazji sprawdzę plotki w sprawie wychudzonej bokserki która podobno włóczy się w okolicy zalewu i ul. Poprzecznej.

Posted

Ella71 napisał(a):
Mam nadzieję że go znajdę zanim zgłodnieje i zmarznie. Przy okazji sprawdzę plotki w sprawie wychudzonej bokserki która podobno włóczy się w okolicy zalewu i ul. Poprzecznej.

o nie !!! nawet nie chcę słyszeć o żadnej bokserce ,co z nią zrobimy?!

Posted

na razie się nie znalazł ale na pewno przylezie jak zgłodnieje,no chyba to taki typ wędrowca i już mu sie znudziło u Ella71 i szuka nowego lokum. Przecież On sie poprostu zjawił na podwórku i po prostu tam sobie zamieszkał bo tak sobie wybrał.
Całe szczęście,że Ella71 w swoich dzisiejszych poszukiwaniach nie znalazła również "wychudzonej bokserki"

Posted

a oto nowe info o bezdomnych pieskach z ronda na dolnych starachowicach:

"Właśnie wróciłam od tych psiaków z "Dolnych". Dzisiaj było ich tam całe mnóstwo - 7 albo nawet 8 - nie policzyłam dokładnie, bo cały czas się kręciły! Udało mi się zrobić kilka fotek, ale chyba nie są zbyt dobre do ogłoszeń.... Wysyłam Ci je - zobacz sama. One są w tym miejscu codziennie ( nie było ich tylko wczoraj, ale myślę że to ze względu na paskudną pogodę siedziały gdzieś w jakimś zacisznym miejscu...). Jest to dość ruchliwa ulica - codziennie przechodzą tamtędy setki ludzi! I nikt się nie zainteresuje tymi psiakami! W głowie się to nie mieści! Kompletna znieczulica! Opowiadam o tych psach wszystkim napotkanym znajomym, wydzwaniam do różnych osób, prosze, błagam, żeby się ulitowali i przygarnęli te biedulki, ale jak dotąd bez rezultatu - nikt ich nie chce. Ciągle słyszę odpowiedzi: nie wezmę bo to za duży kłopot, nie lubię psów, nie bo trzeba dać jeść a to kosztuje, lubię mieć czysto w domu, itd. Ludzie są bez serca! A te psiny są takie dzielne, chcą żyć! Ale czy ktoś da im szansę? Na pierwszym zdjęciu jest ten psiak, który tak bardzo trząsł się z zimna - najmniejszy chyba z nich wszystkich. Na drugim zdjęciu te po lewej stronie to są psiaki przeze mnie dokarmiane, ten po prawej to chyba jest czyjś, bo ma obróżkę (przyszedł chyba tylko na jedzonko). I obie te czarne to suczki! Najpierw myślałam, że ten cały czarny (ten w środku) to pies, ale teraz widać że to suczka i w dodatku szczenna!!!! Koszmar!!! Co z nią będzie i z jej małymi???? Kto przygarnie ciężarną suczke? Na trzecim zdjęciu widać lepiej tą ciężarną suczkę - ta po prawej stronie. Ta biedulka po lewej stronie w lecie tez miała szczeniaki, tylko nie udało mi się ich namierzyć. Teraz może mieć cieczkę lada moment, bo psy się nią interesują. Na czwartym zdjęciu jest cała trójeczka, która stale koczuje na tym kocyku pod drzewem: dwie czarne suczki i biało - brązowy piesek. Cały czas się zastanawiam, kiedy ten kocyk zacznie komuś przeszkadzać.... "

Posted

mrs.ka napisał(a):
Dla tego też spotykam się z uczniami szkół podstawowych i tłumaczę maluchom co to jest bezdomność zwierząt i jak temu zapobiegać. To jest program naszego UM wydziału ochrony środowiska ale myślę ,że warto edukować dzieci. Starych ludzi już się po prostu nie zmieni...

Ech żeby tak kazdy UM miał takie priorytety:placz:. Moja gmina nie ma umowy ze schronem. Problemu starają się nie widzieć.. Moja mama dzwoniac do wydziału ochrony środowiska została odesłana do schroniska a schronisko (słusznie) odesłało do gminy... Nasza gmina woli "budować drogi i inne potrzebne obiekty a nie płacić na psy"-oto uzasadnienie "władzy":placz:

Posted

Witam wszystkich,
Właśnie się zalogowałam na forum, a to dzięki tym psiakom z ronda na dolnych. Dokarmiam te psiny regularnie od września - wcześniej od czasu do czasu, bo rzadko bywałam w tym rejonie. Dzięki Mrs.ka, że wstawiłaś te fotki. Od wczoraj nie ma tej czarnej suni - ona była w ciąży i chyba się oszczeniła!!! Obeszłam dzisiaj całą okolicę szukając jej i szczeniaczków. Niestety, nie znalazłam. Pewna osoba doniosła mi, że kilka dni temu widziała jakiegoś psa wchodzącego w zarośla przy starej fontannie koło SCK. Szukałam tam , ale tam jest tak gęsto, że trudno dotrzeć w każde miejsce!!! Jutro dalej będę szukać, bo teraz najważniejsza sprawa to znaleźć szczeniaczki!!!! Zostawiłam koło tych krzaków jedzonko na wszelki wypadek.

Posted

witamy Ania44 :lol:
rozmawiałam dzisiaj z tym człowiekiem,który ma działkę przy rondzie i od zawsze psy tam jakieś koczują,suki sie szczenią:-( jutro ma tam być i sprawdzić czy na działce nie ma tej suni,będę jeszcze do niego jutro dzwonić ,żeby nie zapomniał.

Posted

Na dolnych dzisiaj zatrzęsienie psów! Pojawiły się jakieś nowe, duże - wcześniej ich tam nie widzałam. Suni Czarnulki nie ma już trzeci dzień. Przeszukałam całą okolicę, i najprawdopodobniej jest ona na tej działce koło ronda. Nie ma tam jak wejść - musi się pojawić właścicieltej działki! Tam też te wszystkie psy się kręciły - szcególnie do jednej kryjówki zaglądały. Na pewno jest tam ta sunia z małymi! Jak najszybciej trzeba skontaktowac się z tym facetem!!!!

Posted

[quote name='Ania102']Tragedia w tym naszym mieście:-(:-(:-(

A to fotka zakochanej pary spod tesco:-(

http://img641.imageshack.us/my.php?image=sta40379p.jpg]http://img641.imageshack.us/img641/7742/sta40379p.jpg" class="ipsImage" alt="">

I jeszcze taki maluch- dzisiaj przepadł
http://img36.imageshack.us/my.php?image=sta40392.jpg]http://img36.imageshack.us/img36/2875/sta40392.jpg" class="ipsImage" alt="">

Jeszcze do tego ten zakochany piesek pojawił się dzisiaj po 2 dniach nieobecności i mocno kuleje na przednią łapkę:placz:

Posted

Ella71 napisał(a):
W naszym powiecie naprawdę przydałoby się schronisko z prawdziwego zdarzenia, ale władze, tak jak piszecie, interesują się swoimi stołkami.

Ella ja akurat pisałam o "swoich władzach". Schronisko w powiecie jest, ale co z tego...:-( jak umowy nie mają.