Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja nie mam siły pisać bo jestem na maxa w...(piiiiip)...na:angryy: jak dojdę do siebie to napiszę chociaż też nie wiem bo i tak nie mogę napisać tego co bym chciała bo to jest bardzo ...niepoprawne politycznie skoro w tv regionalnym wycieli. Chociaż i tak nie mnie tylko prezydenta ale zostałam mocno ocenzurowana:angryy:

Posted

To nasze nowe wyrzutki. Prosimy o pomoc. Sunia z 2 szczeniakami wyrzucona na strefie ekonomicznej, wczoraj psiaki zostały zabrane, zaszczepione, odpchlone i odrobaczywione. Zawiezione do domu tymczasowego ale...dzisiaj dowiedziałysmy się że mogą w nim być do niedzieli. Prosimy o DT.
Elka_Ka to właśnie o nich Ci pisałam...pomyśl. My naprawdę nie mamy już gdzie upychać.

Posted

nowe psy trafiły pod mój dach. Co prawda nie była to moja decyzja ale oczywiście nie było innego wyjścia. Nie będę już pisać co o tym sądzę bo chyba wszyscy wiedzą jakie niecenzuralne słowa by sie tu znalazły. Fakty sa takie ,że mam u siebie 12 psów i dwie sarny i zaczynam się denerwować,że nie jestem w stanie zapewnić im utrzymania i opieki weterynaryjnej. Poświęcam cały swój prywatny czas na zwierzęta i pewnie pieniądze też każde na nie wydaje tylko że czasowo ich nie mam... nie tylko na zwierzaki ale jak zabraknie na spłate kredytu to wszyscy wylądujemy na ulicy i bardzo jestem ciekawa czy wszyscy ,którzy do tej pory umieszczali u mnie psy w potrzebie choćby odbiorą odemnie telefon. Ale nie bójcie się ,nie zadzwonię...
pomimo,że Brax i Dollar mają nużycę,którą leczę od kilku miesięcy,a zarażona była jeszcze Kola i Rubik,a jedna dawka Advocata koszt.40 zł., że mam 4 szczeniaki ,które wymagają specjalnej karmy ,a dwa przez miesiąc leczyłam na APZS i generalnie wstydzę się do weta już o cokolwiek zwracać bo jest taki dług .
No, ale cieszę się bo mam śliczną,dziką sunię z dwoma szczeniakami,też suczki :lol:

ETNA i jej córki SIENNA i PAULA

Posted

Mrs.ka...chyba nie przesadzę jak powiem, że.....masz przes..ne:(

a ta sunieczka to duża?chodzi mi o matkę maluchów...jak mała - bo tak wygląda, że szczeniory są większe od niej;) - to może szybko znajdzie domek...

Posted

andzia69,sunieczka jest mała faktycznie,szczeniorki już takie jak ona,a mają dwa mies:eviltong:
ale chodzi o to ,że sterylka najwcześnie za dwa-trzy tyg. ,maluchy rosną,a ja musze to towarzystwo jakoś wykarmić:-o nie potrafię karmić takich bid najtańszą karmą z biedronki tylko muszą mieć pełnowartościowe posiłki,najczęściej gotuję bo i tak taniej wychodzi ,a po za tym to wiem jak im smakuje:lol:
ale cholera mnie bierze jak mam nad sobą widmo zagłady i śmierci głodowej tzn. karmienia wszystkich zwierzaków łącznie z sarenkami jakimś gównem :angryy: bo mam 12 psów zamiast 6-7:angryy:

Posted

andzia69 napisał(a):
Mrs.ka...chyba nie przesadzę jak powiem, że.....masz przes..ne:(

.

po za tym to andzia zawsze człowieka jakoś podtrzyma na duchu słowem wsparcia:evil_lol:

Posted

informuję,że ze składki zostało 65 zł na drugie szczepienie szczeniaków "ze strefy" czyli Sienny i Pauli oraz jest 100 zł ,które mam zamiar przeznaczyć na zakup karmy dla całej trójki.

Posted

to nie są dzikie psy !!! Dzikie psy to mieszkają w lesie i są bezdomne z pokolenia na pokolenie. Etna jest tylko porzuconym młodym psiakiem,który stracił zaufanie do ludzi:angryy:
A szczeniaki zachowują się całkiem narmalnie jak przystało na małolaty,wariują,bawią się i są bardzo spontaniczne. Cała trójka już nie jest zamykana w kojcu ani izolowana od pozostałych zwierząt. Zachowują się bardzo fajnie i nie sprawiają żadnych kłopotów.
Co do zachowania czystości to nie sprawdzałam i raczej nie muszę . Każdy dorosły pies ,który trafi do domu kontroluje swoje potrzeby fizjologiczne. A zwłaszcza psy ,które przebywały tylko na zewnątrz i w zwiazku z tym sikały i srały tylko na trawkę ,na pewno nie bedzie dla takich sytuacją komfortową załatwiać tych spraw na kiepskiej wykładzinie czy sztucznych panelach. No chyba ,że zafundujesz dywan shaggy 5 cm włos o zapachu trawy lub nie wyjdziesz z psem tak często jak potrzebuje:razz:

Posted

Sama napisałaś, że trafiły Ci się dzikie psy to myślałam, że faktycznie nie miały kontaktu z człowiekiem:oops: Nie mam takiego doświadczenia jak Ty, dlatego pytam o zachowanie czystości bo nie wiem jak może się zachować dorosły pies, który nie wiadomo czy kiedyś mieszkał w domu. Miałam psa od szczeniaka i załatwiać swoje potrzeby na dworzu nauczył się w kilka dni.

Posted

[quote name='Elka_Ka']Sama napisałaś, że trafiły Ci się dzikie psy to myślałam, że faktycznie nie miały kontaktu z człowiekiem:oops: Nie mam takiego doświadczenia jak Ty, dlatego pytam o zachowanie czystości bo nie wiem jak może się zachować dorosły pies, który nie wiadomo czy kiedyś mieszkał w domu. Miałam psa od szczeniaka i załatwiać swoje potrzeby na dworzu nauczył się w kilka dni.[/QUOTE]

no faktycznie można było tak zrozumieć,napisałam ,że mam "śliczną ,dziką sunie" ale nie chodziło mi,że to są dzikie psy. Ona na pewno kiedyś miała człowieka bo szaleje z radości na mój widok pomimo ,że się boi. Jak już przełamie pierwsze lęki to ...liże mnie po policzku. Ale sorry pytania o zachowanie czystości poprostu mnie denerwują.Przecież wiadomo,że naturalnym psim odruchem jest załatwianie swoich potrzeb w miejscach gdzie robia to inne psy,a wpadki zdażają sie bez względu jaki to pies,jak długo jest w domu , jak bardzo chce mu się siusiu i jak szybko właściciel potrafi zareagować i wyprowadzić na dwór.

Posted

No dobra, niech będzie tylko nie krzycz już;) Miałam tylko jednego psa to nie wiem jak tam jest z innymi. Jemu wpadki zdarzały się kiedy był już bardzo wiekowy i trochę poprzestawiało mu się w łepetynie przez to:-(