Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale wiesz Jaaga co jest najgorsze, że to nie jest biedne miasto co chwila coś nowego powstaje: basen, fontanna, plac widokowy- Miasto ma pieniądze ale wyrwać grosza na bezdomniaka graniczy z cudem.
A wiesz jacy ludzie taka włądza- liczą się inne priorytety:-(

Posted

[quote name='Ania44']( nie chciałabym, żeby psina przeżył kolejne rozczarowanie – ja też już bym tego nie zniosła!!!!).QUOTE]

Ania44 przedewszystkim to psów się nie wydaje tylko adoptuje i właśnie po to są te procedury łącznie z podpisywaniem umowy adopcyjnej ,żeby pies nie był potraktowany jak rzecz ,którą można oddać jak się nie spodoba. Jeśli nie miałabyś nic przeciwko temu to mogłybyśmy razem porozmawiać z tą panią i przy okazji zobaczysz jak taka rozmowa przedadopcyjna powinna przebiegać. Pomimo,że piesek jest na ulicy to nie znaczy ,że lepiej oddać go byle jak i byle gdzie,nowy właściciel też musi spełniać pewne warunki i od samego początku psa szanować.

Posted

mrs.ka, ja tez czasem mówię o wydawaniu, a oczywiście jestem wybredna, wybieram dom, podpisuję umowę. U nas jest jeszcze gorzej ;):eviltong:, bo najpierw kandydata magluje Erka, a potem trafia dopiero do mnie. Myślę, ze użyte słowo nie ma aż takiego znaczenia, jesli chodzi o to samo, czyli znalezienie psu dobrego domu na całe jego zycie. Ania44 chce dobrze, a po kilku latach bedzie całkiem wyrobiona i przez sen bedzie mówić o "adopcji" :evil_lol:.
czasem mówię ludziom o adopcji, szczególnie tym starszym czy spoza ogłoszeń internetowych, to nie wiedza o co chodzi. Nie znaczy to, ze nie stworzyliby psu odpowiednich warunków.

Przy okazji chciałam zapytac o tą sunię z cmentarza, która informacyjnie się tu przewinęła. Czy ktoś jest w stanie zrobic jej zdjęcie i wstawić tu? Chciałabym ja pokazać mamie. Głównie chodzi o wielkość.

Posted

Ania102 napisał(a):
Ludzie w tym materialnym świecie przestali być ludzmi

niestety... przestają :puppydog:
dzisiaj na spacerze usłyszałam wycie psiaka - okazało się że w miejscu gdzie jest plac budowy (od niedawna) przywiązali do budy psa na grubym łańcuchu :angryy: na domiar złego tylko około 1,5 metra :mad: czyli na tyle żeby dostał się do budy :mad: a obok budy leżał gnat oczywiście pozbawiony jakiegokolwiek mięsa ale ubabrany w ziemi. Ostatnio chodzę na spacery z dawką żarcia tak na wszelki wypadek i dobrze że akurat go usłyszałam - pożarał karmę jakby nie jadł od kilku dni :crazyeye: na pewno nie jadł przez weekend kiedy budowa jest zamknięta.
Jutro pójdę pogadać żeby chociaż psa spuszczali z łańcucha na noc i na weekend. O jedzenie juz ja się zatroszczę.
Takiego bydlaka bym zakuła w łańcuch i położyła mu łysego gnata :pissed: pewnie byłby zachwycony.

Posted

agni napisał(a):
niestety... przestają :puppydog:
dzisiaj na spacerze usłyszałam wycie psiaka - okazało się że w miejscu gdzie jest plac budowy (od niedawna) przywiązali do budy psa na grubym łańcuchu :angryy: na domiar złego tylko około 1,5 metra :mad: czyli na tyle żeby dostał się do budy :mad: a obok budy leżał gnat oczywiście pozbawiony jakiegokolwiek mięsa ale ubabrany w ziemi. .

a gdzie to było? w Starachowicach?

Posted

nie no spoko,oczywiście pisz co się tam dzieje, nie tylko u nas jest taki dramat. Ja poprostu zapytałam bo jakby to było w Starach. to bym podjechał i poprostu psa z tego łańcucha uwolniła i nawet puściła wolnego na ulice

Posted

no niestety psiak nie złapany i co gorsze to Ania102 ma "czarne wizje" :angryy: bo przeszukała całe miasto i ... wogóle prawie nie było bezdomych psów. Akurat w naszym mieście śmierci to dobrze nie wróży :mad:

Posted

[quote name='mrs.ka']no niestety psiak nie złapany i co gorsze to Ania102 ma "czarne wizje" :angryy: bo przeszukała całe miasto i ... wogóle prawie nie było bezdomych psów. Akurat w naszym mieście śmierci to dobrze nie wróży :mad:

Kurcze...Oby nie jakaś "akcja czystka" ... :-(