andzia69 Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 [quote name='aagataa8']I uważam,że wcale nie musicie tak po mnie jechać bo chciałabym pomóc psince tak jak wy pomagacie. A piszę tutaj bo zdaję sobie sprawę z tego,że macie w tym większe doświadczenie[/QUOTE] Agatko - nikt tu nie jeździ po tobie:shake: tylko czasami na dogo wchodzą osoby, które chcą pomagać, ale nie mają bladego pojęcia właśnie jak to tutaj w tym naszym województwie jest i chcemy im to "unaocznić - czasem dosadnie"...a jest tragicznie! Większe miasta niż Starachowice nie robia schronisk - bo po co? przecież wystarczy podpisać umowę z jakimś tam hyclem - a co on z psem zrobi - a kogo to w urzędzie obchodzi? nikogo! umowa podpisana, ludzie zadowoleni, bo psy się nie szwędają - a ze nie wiadomo co z psami się potem dzieje po złapaniu - to już nie jest ich biznes...Kieleckie schronisko miało w 2008 r podpisane umowy z 31 gminami - jak myślisz - dlaczego? Co do pomocy psince...jeśli mozesz dać domek tymczasowy - to największa pomoc dla bezdomnych bied - szczepienia, sterylki - to juz wlaśnie w domkach tymczasowych...cieżko jest zrobić np. sterylkę, gdy się nie jest w stanie zapewnic psiakowi opieku pooperacyjnej... jak jeszcze coś być chciała wiedzieć - pytaj;) Quote
mrs.ka Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 nooo właśnie jest tak jak andzia69 napisała. cieszę się bardzo,że masz jakiś plan działania i możesz do mnie napisać pw to się skontaktujemy może telefonicznie jeśli chcesz poznać szczegóły co konkretnie trzeba zrobić dla tej konkretnej suczki. Dużym problemem są finanse bo wszystkie te zabiegi weterynaryjne sporo kosztują ale mam plan ;) i też zamierzam coś z tym zrobić ,zeby nie trafić na listę dłużników za mój dług u weta:evil_lol: więc najlepiej skontaktuj się ze mną bezpośrednio Quote
Elka_Ka Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 [quote name='andzia69']Agatko - nikt tu nie jeździ po tobie:shake: tylko czasami na dogo wchodzą osoby, które chcą pomagać, ale nie mają bladego pojęcia właśnie jak to tutaj w tym naszym województwie jest i chcemy im to "unaocznić - czasem dosadnie"...a jest tragicznie! Większe miasta niż Starachowice nie robia schronisk - bo po co? przecież wystarczy podpisać umowę z jakimś tam hyclem - a co on z psem zrobi - a kogo to w urzędzie obchodzi? nikogo! umowa podpisana, ludzie zadowoleni, bo psy się nie szwędają - a ze nie wiadomo co z psami się potem dzieje po złapaniu - to już nie jest ich biznes...Kieleckie schronisko miało w 2008 r podpisane umowy z 31 gminami - jak myślisz - dlaczego? Co do pomocy psince...jeśli mozesz dać domek tymczasowy - to największa pomoc dla bezdomnych bied - szczepienia, sterylki - to juz wlaśnie w domkach tymczasowych...cieżko jest zrobić np. sterylkę, gdy się nie jest w stanie zapewnic psiakowi opieku pooperacyjnej... jak jeszcze coś być chciała wiedzieć - pytaj;) Sie wetne w dyskusję - bo to jest tak: ktoś kocha zwierzęta, ma albo i nie jakieś w domu, nie jest mu obojętny ich los, chce pomagać i tak trafia na dogo albo inne forum i dopiero tu dowiaduje się jak to jest naprawdę z tą bezdomnością, pomocą i zainteresowaniem naszych "kochanych" władz teremowych i ogólnopolskich. Bo prawda jest taka, że rządzący to mają w głębokim poważaniu i psy i ludzi:angryy: Wystarczy obejrzeć jakikolwiek program interwencyjny, publicystyczny czy reportaż. Ja osobiście w schronie w Kielcach nie byłam ale już pare lat temu czytałam niepochlebne artykóły na jego temat, ale dopiero na dogo po obejrzeniu zdjęć i przeczytaniu relacji wolontariuszy dowiedziałam się o tym piekle na ziemi, więc też włączyłam się w akcję rozsyłania maili do kogo się da. Przynajmniej tyle mogę zrobić na odległość. Dobrze,ale to jest w Kielcach i wiem o co chodzi bo tą petycję podpisywałam. Tylko czy naprawdę nie stać powiatu starachowickiego na stworzenie własnego schroniska? Jasne, że stać, ale po co budować jakieś tam schronisko. To takie mało medialne i niepopularne społecznie. O wiele fajniej jest (tak jak w Skarżysku) wywalić 8mln na sztuczne lodowisko - potrzebne tu jak dziura w głowie albo prawie 1mln na fontanne, która wygląda jak jedna wielka porażka. Kogo obchodzą jakieś tam brudne i śmierdzące zwierzęta:-( Nie łudźmy się większość ludzi nie lubi zwierząt a część z nich najchętnej by wymordowała wszystko co się rusza. Ci, którzy zajmują się zwierzakami traktowani są jak ciężko poszkodowani na umyśle. U mnie w biurze (oprócz mnie) pracuje jeszcze 7 osób i nastawienie jest mniej więcej takie: "wezmę do domu psa jak mi się w głowie popsuje". A przecież ci co rządzą wywodzą się z takich samych środowisk czyli też nie kochają zwierzaków i ich los mają gdzieś, zależy im tylko na nabijaniu własnej kabzy a nie na bezdomnych zwierzętach czy ludziach Quote
Ania102 Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 My też mamy fontannę i nowy basan a dzisiaj w tygodniku wyczytałam, że jesteśmy gminą dbającą o finanse mieszkańców. Szkoda, że niektórzy są pominięci w tym dbaniu...bo to my odwalamy kawał roboty za gmine i my płacimy z własnej kieszeni- za coś na co mają przeznaczone pieniądze (mam na myśli bezdomniaki). Quote
mrs.ka Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 to ja o konkretach: widzę problem w zachowaniu szczeniaków od suczki ze strefy ETNY . Tak jak sunia już do mnie przychodzi i nawiązuje kotakt to szczeniaki coraz bardziej dziczeją tzn. wogóle nie nawiązują ze mna kontaktu,nie podchodzą nawet wabione na parówki. bez przerwy na mój widok się chowaja i myślę,że trwa to troche za długo:shake: Trzeba je jak najszybciej rozdzielić z matką bo nawyki się utrwalą. Szukamy więc jakiegoś tymczasu albo dla suki albo dla maluchów. Quote
aagataa8 Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Chciałam dzisiaj rano zrobić zdjęcia tej suni i jej koledze, ale nie bardzo dała sobie zrobic fotki. Bo tak się cieszy jak do niej ktoś podchodzi że nie może spokojnie ustać w miejscu. mam tylko zdjęcia jej pyszczka. I zdjęcie "kolegi":cool3: I mały offtopic: jak tu się wstawia zdjęcia? Quote
andzia69 Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 zdjecia najpierw musisz wgrać na jakis serwer - np. www.imageshack.us - pomniejszając do rozmiaru 640x480:) potem kopiujesz linka i tu klikasz na żółty obrazeczek u gory odpowiedzi, wklejasz i gotowe:) Wybaczcie, ale szczeniaki umierają nam na rękach Wszystkie mają babeszjozę! Jedna sunia odeszła przedwczoraj za TM, dzisiaj druga jest na pograniczu śmierci. Może ją uratować tylko transfuzja krwi. Potrzebujemy 300 zł, inaczej sunia umrze Prosze zajrzyjcie i pomóżcie, choćby rozsyłając watek!! pliss Quote
aagataa8 Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 [quote name='andzia69']zdjecia najpierw musisz wgrać na jakis serwer - np. www.imageshack.us" rel="external nofollow noopener">www.imageshack.us - pomniejszając do rozmiaru 640x480:) potem kopiujesz linka i tu klikasz na żółty obrazeczek u gory odpowiedzi, wklejasz i gotowe:) Wybaczcie, ale szczeniaki umierają nam na rękach http://www.dogomania.../images/smilies/icon_frown.gif" class="ipsImage" alt=""> Wszystkie mają babeszjozę! Jedna sunia odeszła przedwczoraj za TM, dzisiaj druga jest na pograniczu śmierci. Może ją uratować tylko transfuzja krwi. Potrzebujemy 300 zł, inaczej sunia umrze http://www.dogomania.../images/smilies/icon_frown.gif" class="ipsImage" alt=""> Prosze zajrzyjcie i pomóżcie, choćby rozsyłając watek!! pliss http://tiny.pl/h9v99"]http://i56.tinypic.com/2vs3erl.jpg" class="ipsImage" alt=""> wejdźna pw Quote
aagataa8 Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Poszło. Mam tylko nadzieję że nie będzie za późno i że uzbieracie resztę:-( Quote
KIWI2023 Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 mrs.ka wysłałam kolejne ogłoszenie dla Teriego. Ciekawa jestem czy sarenki zjadły brukiew czy nią wzgardziły ;-) Quote
Wet-siostra Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 O,właśnie...Coś dawno nie czytałam o sarenkach..Co u chłopaków??? Trzymam kciuki za szczeniaczki... Quote
mrs.ka Posted October 15, 2010 Author Posted October 15, 2010 [quote name='Ella71']Ciekawa jestem czy sarenki zjadły brukiew czy nią wzgardziły ;-) starannie wyselekcjonowały i nawet przez przypadek nie zjadły nawet kawałeczka:diabloti: ale za to jabłuszka mniam,mniam bardzo im smakują:evil_lol: Quote
Wet-siostra Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Ależ ten młodszy już wyrósł! :-) Prawdziwe chłopisko się z niego zrobiło! :-) A Jasio już przestał być zazdrosny? Quote
KIWI2023 Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Jabłek jeszcze trochę uzbieram, a brukiew sama zjem ;) Quote
Ania102 Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 aagata8 jak wygląda sunia którą dokarmiasz? biała z czarnymi uszkami? jeśli o tą chodzi to jest ciachnięta przez jednego starachowickiego pomagacza. Psów na radomskiej rzeczywiście masa, trudno się połapać który bezdomny a który czyjś:-( Quote
aagataa8 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 [quote name='Ania102']aagata8 jak wygląda sunia którą dokarmiasz? biała z czarnymi uszkami? jeśli o tą chodzi to jest ciachnięta przez jednego starachowickiego pomagacza. Psów na radomskiej rzeczywiście masa, trudno się połapać który bezdomny a który czyjś:-( Sunia jest czarna z białymi "wstawkami":razz: i byłam u niej wczoraj była po drugiej stronie ulicy. tylko że miała towarzystwo jakiegoś nastepnego kolegi. wołałam wołałam ale poleciała za tym psem. Zostawiłam jedzenie tam gdzie zwykle i mam nadzieję że znalazła. Zobaczymy czy będzie dzisiaj. Quote
Ania102 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 To nie ta w takim razie wysterylizowana sunia. Ten rejon jest okropny, masa tam psiaków przy ruchliwej ulicy. Przychodzą tam bo są dokarmiane przez panie z zusu i tesco. Quote
aagataa8 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Coś o tym wiem bo sama je dokarmiam.A dzisiaj pojawił się tam nowy psiak:placz: i wygląda na bardzo młodego. A jaki wystraszony i chudy:-( to jest straszne Quote
aagataa8 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 http://img254.imageshack.us/i/kolezanka.jpg/ a tutaj zdjęcie suni. jakoś nie mogę sobie poradzić z wrzuceniem bezpośrednio. Zdjęcie trochę niewyraźne ale przez to że sunia cały czas się rusza i nie da sobie zrobić zdjęcia Quote
Ania102 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Agata o tym piesku piszesz? Straszna bidunia, pojawił się pod tesco koło tygodnia temu. Quote
aagataa8 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 [quote name='Ania102']http://img683.imageshack.us/img683/2967/sta40365.jpg" class="ipsImage" alt=""> Agata o tym piesku piszesz? Straszna bidunia, pojawił się pod tesco koło tygodnia temu. Rzeczywiście.tego pieska też dokarmiam ale jest z nim sunia i one są takie wspaniałe:-( nie mam pojęcia co zrobić:placz: a one są tak związane ze sobą że po prostu masakra. i ten piesek o mało co a by kopa dzisiaj dostał właśnie pod tesco od jednego napranego gościa. Az sie krew we mnie zagotowała:angryy: Quote
mrs.ka Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 no niestety ,ja też nie mam pomysłu co z nimi robić ale tylko dla tego ,że mam u siebie 11 psów ,z tego też powodu nie za bardzo mam czas i możliwość jakielkolwiek pomocy. Mam do wyadoptowania 5 psów ,jak to zrobię będę mogła myśleć o pomocy następnym. Ale przecież nie tylko ja w tym mieście kocham psy i chce je ratować. Quote
mrs.ka Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 Ella71 napisał(a):Jabłek jeszcze trochę uzbieram, a brukiew sama zjem ;) bardzo dziekujemy za jabłuszka i zapomniałam napisać ,że Ella71 przekazała super rzeczy na bazarki.Dziękujemy:Rose: dzisiaj zrobię ksiązkowy,jutro ciuchowy;) Quote
Recommended Posts