Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Elka_Ka']No dobra, niech będzie tylko nie krzycz już;)

muszę chyba bardziej panować nad emocjami skoro nawet jak piszę to słychać,że krzyczę:evil_lol:

chciałam podziękować dobrej duszy Uli ze Starach. przywiozła dzisiaj do mnie 12 kg świetnej karmy ,o którą prosiłam :loveu::loveu::loveu:

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mrs.ka mimo,że nie piszę to stale czytam..jedynie jak mogę pomóc to ogłoszeniowo/ choć i z tym ost ciężko.../ alee napisz mi plis co masz najbardziej adopcyjnego czy pilnego to postaram się machnąć choć na kilka portali ;)

Posted

dzieki ewelinka_m i wiem,że mozna na Ciebie liczyć :loveu:ale nawet nie śmiem zawracać Wam w Kielcach głowy w świetle tych wydarzeń co tam macie:crazyeye:.
Jeśli chodzi o ogłoszenia to kupuje pakiety na bazarkach na sosnowieckie schronisko, cel szczytny ,a jam spokojną głowę:lol:

Posted

[quote name='mrs.ka']dzieki ewelinka_m i wiem,że mozna na Ciebie liczyć :loveu:ale nawet nie śmiem zawracać Wam w Kielcach głowy w świetle tych wydarzeń co tam macie:crazyeye:.
Jeśli chodzi o ogłoszenia to kupuje pakiety na bazarkach na sosnowieckie schronisko, cel szczytny ,a jam spokojną głowę:lol:[/QUOTE]
kasy czasem szkoda zwłaszcza przy Twoich długach :oops: także jak masz coś pilnego to krzycz i wołajjjj,nas jest ciut wiecej w kielcach ,a Ty jesteś pozostawiona tu praktycznie sama , także zawsze chwilę znajdę zeby coś tam zrobić :lol:
ahh i jakbyście szukały jakiegoś transportu do ds czy dt..pisz u nas na wątku..czasem ktoś jeździ,czasem komuś się obije o uszy,że transport takowy jest i może sie uda od razu ;)

Posted

tak faktycznie z tym transportem to trzeba trochę porozgłaszać bo właśnie potrzebujemy do W-wy , a ogłoszenia już napisałam na wątku "minidolarków" :loveu:,że muszę Cię jednak poprosić o pomoc bo ja ich sama,z własnej nieprzymuszonej woli nie wydam:diabloti: a jak Ty zrobisz ogłoszenia to tak jak ja bym do tego ręki nie przykładała:eviltong: będę poprostu zmuszona-prawie,ze siłą ,oczywiście perswazji:evil_lol:

Posted

cholera:angryy: robiłam aktualizacje na pierwszej stronie i ... skasowałam główny post. Załamka,jakbym mało miała do roboty to musze tworzyć od nowa:cool3:

Posted

Mam takie pytanie odnośnie opieki nad bezdomnymi zwierzętami w Starachowicach? Czy ktoś się tym zajmuje tak oficjalnie? Czy te wszystkie pieski zdane są na łaskę dobrych ludzi? Ostatnio zauważyłam kilka psiaków. Kręcą się koło Tesco na Radomskiej. Pieski się zmieniają, ale zawsze jest tam jedna suczka. Jest bardzo przyjazna i karmię ją codziennie idąc do pracy. Ale chciałabym jej znaleźć jakiś dobry dom bo naprawdę polubiłam tego psiaka a mieszkam w bloku i sama mam suczkę więc nie mogę wziąć kolejnej. Jest tylko jeden problem. Suczka prawdopodobnie ma cieczkę i raczej nie uniknęła ciąży.Naprawdę boli mnie los bezdomnych psów bo w naszym mieście widzę ich coraz więcej:placz:

Posted

aagataa8 w naszym mieście jest garstka osób, która pomaga bezdomniakom i robimy to we własnym zakresie, za własne pieniądze- miasto nic do tego nie dokłada. Oficjalnie mamy hycla!a nieoficjalnie mordownię stworzona przez miasto dla wygody. Sunia z cieczką to ogromny problem bo za jakiś czas pojawią się bezdomne szczeniaki. Może porób suni zdjęcia i porozgłaszaj ja trochę. Może jakiś Twój znajomy weźmie ją pod opiekę a Ty mogłabyś szukać jej domku, ktoś na pewno pomoże w ogłoszeniach.

I sorki wielkie allegro zrobiła Zuzka2

Posted

[quote name='aagataa8']Mam takie pytanie odnośnie opieki nad bezdomnymi zwierzętami w Starachowicach? Czy ktoś się tym zajmuje tak oficjalnie? :[/QUOTE]

tak,oficjalnie zgodnie z ustawą zajmuję się UM wydział komunalny,a jak sie zajmuje napisała Ania 102

[quote name='aagataa8']Czy te wszystkie pieski zdane są na łaskę dobrych ludzi? Ostatnio zauważyłam kilka psiaków. Kręcą się koło Tesco na Radomskiej. Pieski się zmieniają, ale zawsze jest tam jedna suczka. Jest bardzo przyjazna i karmię ją codziennie idąc do pracy. Ale chciałabym jej znaleźć jakiś dobry dom bo naprawdę polubiłam tego psiaka a mieszkam w bloku i sama mam suczkę więc nie mogę wziąć kolejnej. Jest tylko jeden problem. Suczka prawdopodobnie ma cieczkę i raczej nie uniknęła ciąży.Naprawdę boli mnie los bezdomnych psów bo w naszym mieście widzę ich coraz więcej:placz:[/QUOTE]

tak ,te pieski zdane są na łaskę dobrych ludzi więc jak sie do nich zaliczasz i jak piszesz boli Cię ich los to poprostu zacznij im pomagać tak jak my im pmagamy. Czyli szukamy domów,karmimy,leczymy i wszystko oczywiście za własne pieniądze,jeśli jesteś gotowa to zapraszamy do pomocy.

Posted

Mrs.ka dzwonił ktoś? Chyba z ogłoszenia Zuzki2 zadzwonił do mnie pan w sprawie czekoladek, przekierunkowałam do Ciebie i czekam na wieści. Mam nadzieję że soboie nic nie zrobisz jak się zaczną tel:)

Posted

[quote name='mrs.ka']tak,oficjalnie zgodnie z ustawą zajmuję się UM wydział komunalny,a jak sie zajmuje napisała Ania 102

Ale czy to jest normalne? Czy miasta naprawdę nie stać na to żeby stworzyć prawdziwe schronisko? może warto by było się tym bliżej zainteresować i napisać chociaż jakąś petycje do prezydenta miasta żeby się tym zainteresował? jesteśmy teraz przed wyborami więc chyba powinno im zależeć żeby zjednać sobie jak najwięcej wyborców.

Posted

a co do suni to właśnie myślalam nad jakimiś zdjęciami i chciałam ją zabrać to weterynarza żeby stwierdził stan zdrowia i ewentualną ciążę ale nie wiem czy na takie stwierdzenia nie jest za wcześnie. a jak wygląda sprawa ze szczepieniami bezdomnych psów. Mogłabym ją normalnie zaszczepić na wściekliznę itp.?

Posted

Agatko - zejdź na ziemię...w Kielcach mamy schron i co z tego jak bronimy psów przed trafieniem do niego - patrz link do petycji...

jak nie my zajmiemy się psami to zajmą się tacy, którzy to zrobią i ślad po nich ginie:(

Posted

[quote name='aagataa8']a co do suni to właśnie myślalam nad jakimiś zdjęciami i chciałam ją zabrać to weterynarza żeby stwierdził stan zdrowia i ewentualną ciążę ale nie wiem czy na takie stwierdzenia nie jest za wcześnie. a jak wygląda sprawa ze szczepieniami bezdomnych psów. Mogłabym ją normalnie zaszczepić na wściekliznę itp.?[/QUOTE]

dobrze,że chęci chociaż masz bo wiedzy o bezdomności psów to chyba zadnej. Mam nadzieję,że wytłumaczy Cię młody wiek.
Sukę nie tylko można ale trzeba zabrać do weta jeżeli chcesz jej pomóc. Jeżeli nie jest w ciąży lub na początku trzeba ją wysterylizować, oczywiście po zabiegu musi być gdzieś w domu. Jeżeli jest bliska porodu trzeba poczekać i przypilnować gdzie urodzi i zaraz po, zabrać sukę z małymi i uśpić ślepy miot,a sukę wysterylizować.
Natomiast nie rozumiem pytania dotyczącego szczepień, psy bezdomne tak jak wszystkie szczepi się na wścieklizne oraz p/ko wirusówkom.
Nie muszę chyba dodawać ,że robi się to na własny koszt.

Posted

[quote name='mrs.ka']dobrze,że chęci chociaż masz bo wiedzy o bezdomności psów to chyba zadnej. Mam nadzieję,że wytłumaczy Cię młody wiek.
Sukę nie tylko można ale trzeba zabrać do weta jeżeli chcesz jej pomóc. Jeżeli nie jest w ciąży lub na początku trzeba ją wysterylizować, oczywiście po zabiegu musi być gdzieś w domu. Jeżeli jest bliska porodu trzeba poczekać i przypilnować gdzie urodzi i zaraz po, zabrać sukę z małymi i uśpić ślepy miot,a sukę wysterylizować.
Natomiast nie rozumiem pytania dotyczącego szczepień, psy bezdomne tak jak wszystkie szczepi się na wścieklizne oraz p/ko wirusówkom.
Nie muszę chyba dodawać ,że robi się to na własny koszt.[/QUOTE]
Ale ja to wszystko rozumiem, tyle że na stwierdzenie ciąży jest chyba za wcześnie. I wiem,że psy można szczepić. Chodzi mi o to, czy można zaszczepić psa bezdomnego bez rejestracji na daną osobę jako właściciela? wiem również, że takie suki powinno się sterylizować żeby nie rodziły więcej kolejnych bezdomnych szczęniąt a o przebywaniu w domu suki po zabiegu nie musisz mówić bo sama mam sukę po sterylizacji więc wiem co to znaczy.

Posted

[quote name='andzia69']Agatko - zejdź na ziemię...w Kielcach mamy schron i co z tego jak bronimy psów przed trafieniem do niego - patrz link do petycji...

jak nie my zajmiemy się psami to zajmą się tacy, którzy to zrobią i ślad po nich ginie:([/QUOTE]
Dobrze,ale to jest w Kielcach i wiem o co chodzi bo tą petycję podpisywałam. Tylko czy naprawdę nie stać powiatu starachowickiego na stworzenie własnego schroniska?

Posted

I uważam,że wcale nie musicie tak po mnie jechać bo chciałabym pomóc psince tak jak wy pomagacie. A piszę tutaj bo zdaję sobie sprawę z tego,że macie w tym większe doświadczenie