Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ta cała czarna sunia,która stoi na tych dwóch zdjęciach jest wysterylizowana.
Więc jakiej szukamy ???

Skoro ten piesek ,którego wydałaś nadal ma dom to po co dzwoniłaś do BożenkiG. czy mogłaby go zabrać do siebie bo tamta Pani go już nie chce?
Jeśli nie miały wcześniej pekińczyka to dobrze bo to znaczy ,że inny dom chce szczeniaka;)

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mrs.ka']siostrzyczko ,jeszcze Ty mnie chcesz wykończyć:modla: kurs czytania ze zrozumieniem się kłania :eviltong: d o m u już nie ma , domu :wallbash:
Wybacz,o , wybacz....Jestem jeszcze świeżo po lataniu,czyli jeszcze z głową w chmurach...
Jeszcze nie doszłam do siebie... Wesoło było tym razem,wesoło! ;-)

Posted

[FONT=Times-BoldItalic][FONT=Times-BoldItalic][SIZE=1]Projekt[/FONT][/FONT][FONT=Times-BoldItalic]
[/FONT][FONT=Times-Roman][FONT=Times-Roman][SIZE=1]z dnia 25 października 2010 r.[/FONT]
[FONT=Times-Roman]Zatwierdzony przez[/FONT]
[/FONT][FONT=Times-Bold][FONT=Times-Bold][SIZE=3]UCHWAŁA NR[/FONT][/FONT][FONT=Times-Bold]
[SIZE=3][FONT=Times-Bold]RADY MIEJSKIEJ W STARACHOWICACH[/FONT]

[/FONT][FONT=Times-Roman][FONT=Times-Roman][SIZE=3]z dnia 25 października 2010 r.[/FONT]
[/FONT][FONT=Times-Bold][FONT=Times-Bold][SIZE=3]w sprawie wprowadzenia „Programu zapobiegania bezdomności zwierząt domowych na terenie[/FONT][/FONT][FONT=Times-Bold]
[SIZE=3][FONT=Times-Bold]Miasta Starachowice".[/FONT]

[/FONT][FONT=Times-Roman][FONT=Times-Roman][SIZE=3]Na podstawie art. 18 ust. 2 pkt. 15 ustawy z dnia 8 marca 1990 r. o samorządzie gminnym (Dz. U.[/FONT]
[FONT=Times-Roman]z 2001 r. Nr 142, póz. 1591 z póżn.zm.), art.lla ustawy z dnia 21 sierpnia 1997 r. o ochronie zwierząt[/FONT]
[FONT=Times-Roman](Dz. U. z 2003 r. Nr 106 , póz. 1002, z późn. zm.) uchwala się, co następuje.[/FONT]
[FONT=Times-Roman]§ 1. Uchwala się „Program zapobiegania bezdomności zwierząt domowych na terenie Miasta[/FONT]
[FONT=Times-Roman]Starachowice", stanowiący załącznik do uchwały.[/FONT]
[FONT=Times-Roman]§ 2. Wykonanie uchwały powierza się Prezydentowi Miasta Starachowice.[/FONT]
[FONT=Times-Roman]§ 3. Uchwała wchodzi w życie po upływie 14 dni od jej ogłoszenia w Dzienniku Urzędowym[/FONT]
[FONT=Times-Roman]Województwa Świętokrzyskiego.[/FONT]
[FONT=Times-Roman]Przewodniczący Rady[/FONT]
[FONT=Times-Roman]Miejskiej[/FONT]
[/FONT][FONT=Times-Bold][FONT=Times-Bold][SIZE=3]Zbigniew Rafalski[/FONT][/FONT][FONT=Times-Bold]
[/FONT][FONT=Times-Roman][FONT=Times-Roman][SIZE=3]Załącznik do Uchwały Nr[/FONT]
[FONT=Times-Roman]Rady Miejskiej w Starachowicach[/FONT]
[FONT=Times-Roman]z dnia 25 października 2010 r.[/FONT]
[FONT=Times-Roman]Zalacznikl.doc[/FONT]
[/FONT][FONT=Times-Bold][FONT=Times-Bold][SIZE=3]Program zapobiegania bezdomności zwierząt domowych na terenie Miasta Starachowice[/FONT][/FONT][FONT=Times-Bold]
[/FONT][FONT=Times-Roman][FONT=Times-Roman][SIZE=1]Id: OJYNH-BEXVT-THEOT-HZLBQ-OOJPF. Projekt Strona l[/FONT]
[/FONT][FONT=Times-Bold][FONT=Times-Bold][SIZE=3]Uzasadnienie[/FONT][/FONT][FONT=Times-Bold]
[/FONT][FONT=Times-Roman][FONT=Times-Roman][SIZE=3]Zgodnie z art. 11 a ustawy z dnia 21 sierpnia 1997r. o ochronie zwierząt (t. j. Dz. U. z 2003r. nr 106,[/FONT]
[FONT=Times-Roman]póz. 1002 z późn. zm.), rada gminy może w drodze uchwały przyjąć program zapobiegający[/FONT]
[FONT=Times-Roman]bezdomności zwierząt, obejmujący w szczególności:[/FONT]
[FONT=Times-Roman]1) sterylizację albo kastrację zwierząt[/FONT]
[FONT=Times-Roman]2) poszukiwanie nowych właścicieli dla zwierząt[/FONT]
[FONT=Times-Roman]3) usypianie ślepych miotów.[/FONT]
[FONT=Times-Roman]Przyjęcie powyższego programu pozwoli ograniczyć na terenie Miasta Starachowice zjawisko[/FONT]
[FONT=Times-Roman]bezdomności zwierząt, stanowiące zagrożenie dla ludzi oraz powodujące cierpienie zwierząt. Ilość[/FONT]
[FONT=Times-Roman]zabiegów wymienionych w uchwale będzie limitowana wysokością środków przeznaczonych[/FONT]
[FONT=Times-Roman]w budżecie na realizację tego programu w danym roku.[/FONT]
[/FONT][FONT=Helvetica][FONT=Helvetica][SIZE=1]mgr irtit Robert Adamczyk[/FONT]
[/FONT][FONT=Times-Roman][FONT=Times-Roman][SIZE=1]d OJYNH-BEXVT-IHEOT-HZLBQ-OOJPF Projekt Strona l[/FONT]
[/FONT][FONT=Times-Roman][FONT=Times-Roman][SIZE=3]Załącznik[/FONT]
[FONT=Times-Roman]do Uchwały Nr[/FONT]
[FONT=Times-Roman]Rady Miejskiej w Starachowicach[/FONT]
[FONT=Times-Roman]zdnia[/FONT]
[/FONT][FONT=Times-Bold][FONT=Times-Bold][SIZE=3]PROGRAM ZAPOBIEGANIA BEZDOMNOŚCI ZWIERZĄT[/FONT][/FONT][FONT=Times-Bold]
[SIZE=3][FONT=Times-Bold]DOMOWYCH NA TERENIE MIASTA STARACHOWICE[/FONT]

[/FONT][FONT=Times-Bold][FONT=Times-Bold][SIZE=4]Rozdział I[/FONT][/FONT][FONT=Times-Bold]
[SIZE=4][FONT=Times-Bold]Postanowienia ogólne.[/FONT]

[/FONT][FONT=Times-Roman][FONT=Times-Roman][SIZE=4]§1[/FONT]
[/FONT][FONT=Times-Roman][FONT=Times-Roman][SIZE=3]Program zapobiegania bezdomności zwierząt domowych na terenie Miasta Starachowice, dalej[/FONT]
[FONT=Times-Roman]zwany „Programem", ma zastosowanie w stosunku do wszystkich zwierząt domowych[/FONT]
[FONT=Times-Roman]przebywających w granicach administracyjnych Miasta Starachowice, w tym w szczególności do[/FONT]
[FONT=Times-Roman]psów i kotów.[/FONT]
[/FONT][FONT=Times-Roman][FONT=Times-Roman][SIZE=3]§2[/FONT]
[/FONT][FONT=Times-Roman][FONT=Times-Roman][SIZE=3]Celem Programu na terenie Miasta Starachowice jest:[/FONT]
[FONT=Times-Roman]1) zapobieganie bezdomności psów i kotów,[/FONT]
[FONT=Times-Roman]2) ograniczenie niekontrolowanego rozrodu domowych psów i kotów,[/FONT]
[FONT=Times-Roman]3) poprawa bezpieczeństwa i porządku publicznego,[/FONT]
[FONT=Times-Roman]4) edukacja społeczeństwa w zakresie obowiązków spoczywających na właścicielach[/FONT]
[FONT=Times-Roman]domowych psów i kotów,[/FONT]
[FONT=Times-Roman]5) promowanie prawidłowych postaw i zachowań człowieka w stosunku do zwierząt.[/FONT]
[/FONT][FONT=Times-Roman][FONT=Times-Roman][SIZE=3]§3[/FONT]
[/FONT][FONT=Times-Roman][FONT=Times-Roman][SIZE=3]Ilekroć w niniejszym Programie mowa jest o:[/FONT]
[FONT=Times-Roman]a) Gminie - należy przez to rozumieć Miasto Starachowice;[/FONT]
[FONT=Times-Roman]b) Lekarzu weterynarii - należy przez to rozumieć przedsiębiorcę świadczącego usługi w[/FONT]
[FONT=Times-Roman]zakresie usług weterynaryjnych, obsługi zwierząt domowych lub ochrony przed bezdomnymi[/FONT]
[FONT=Times-Roman]zwierzętami[/FONT]
[FONT=Times-Roman]c) Prezydencie - należy przez to rozumieć Prezydenta Miasta Starachowice;[/FONT]
[FONT=Times-Roman]d) Ustawie - należy przez to rozumieć ustawę z dnia 21 sierpnia 1997 r. o ochronie zwierząt[/FONT]
[FONT=Times-Roman](Dz..U. z 2003 r. Nr 106, póz. 1002, z późn. zm.);[/FONT]
[FONT=Times-Roman]e) Właścicielu - należy przez to rozumieć osobę będącą mieszkańcem Miasta Starachowice[/FONT]
[FONT=Times-Roman]posiadającą zwierzę lub zwierzęta, o których mowa w niniejszym Programie.[/FONT]
[/FONT][FONT=Times-Bold][FONT=Times-Bold][SIZE=4]Rozdział II[/FONT][/FONT][FONT=Times-Bold]
[SIZE=4][FONT=Times-Bold]Zapobieganie bezdomności psów i kotów.[/FONT]

[/FONT][FONT=Times-Roman][FONT=Times-Roman][SIZE=3]§4[/FONT]
[/FONT][FONT=Times-Roman][FONT=Times-Roman][SIZE=3]1. Gmina zapewnia dofinansowanie właścicielom psów i kotów w wysokości 50% kosztów[/FONT]
[FONT=Times-Roman]sterylizacji samic lub kastracji samców wraz z trwałym oznakowaniem za pomocą[/FONT]
[FONT=Times-Roman]elektronicznego mikroprocesora („czipowanie").[/FONT]
[/FONT][FONT=Times-Roman][FONT=Times-Roman][SIZE=3]2. Określa się następujące zasady dofinansowania zabiegów, o których mowa w ust. l:[/FONT]
[FONT=Times-Roman]1) Dofinansowanie przysługuje tylko mieszkańcom Miasta Starachowice, do zwierząt[/FONT]
[FONT=Times-Roman]stanowiących ich własność;[/FONT]
[FONT=Times-Roman]2) Miasto Starachowice zgodnie z ustawą prawo zamówień publicznych wyłania lekarza[/FONT]
[FONT=Times-Roman]weterynarii, z którym zawierana jest umowa na dokonywanie zabiegów kastracji lub[/FONT]
[FONT=Times-Roman]sterylizacji dofinansowywanych z budżetu Gminy;[/FONT]
[FONT=Times-Roman]3) właściciel chcący poddać zabiegowi posiadane zwierze zgłasza je do lekarza weterynarii,[/FONT]
[FONT=Times-Roman]z którym Gmina ma zawartą umowę na świadczenie usług, w celu przeprowadzenia[/FONT]
[FONT=Times-Roman]zabiegu oraz wypełnia oświadczenie (zał. do uchwały) zawierającą klauzulę o jawności[/FONT]
[FONT=Times-Roman]danych osobowych, którą lekarz weterynarii po przeprowadzeniu zabiegu przekaże do[/FONT]
[FONT=Times-Roman]Urzędu Miejskiego w Starachowicach;[/FONT]
[FONT=Times-Roman]4) właściciel zwierzęcia opłaca lekarzowi weterynarii 50% kosztów zabiegu po wykonaniu[/FONT]
[FONT=Times-Roman]zabiegu;[/FONT]
[FONT=Times-Roman]5) na warunkach określonych w umowie, Gmina płaci pozostałe 50% kosztu zabiegu[/FONT]
[FONT=Times-Roman]bezpośrednio lekarzowi weterynarii na podstawie wystawionego rachunku, do którego[/FONT]
[FONT=Times-Roman]dołączone będzie oświadczenie, o którym mowa w pkt. 3;[/FONT]
[FONT=Times-Roman]6) zabiegi sterylizacji lub kastracji dofinansowywane są tylko właścicielom psów, którzy[/FONT]
[FONT=Times-Roman]dopełnili obowiązku zaszczepienia psa i uiszczenia opłaty od posiadania psa w wysokości[/FONT]
[FONT=Times-Roman]i na zasadach określonych w stosownej uchwale Rady Miejskiej w Starachowicach lub[/FONT]
[FONT=Times-Roman]przedstawili dowód zwolnienia z obowiązku uiszczenia opłaty od posiadania psa,[/FONT]
[FONT=Times-Roman]7) dofinansowanie przysługuje właścicielom psów i kotów w ilości maksymalnie l szt.[/FONT]
[FONT=Times-Roman]rocznie;[/FONT]
[FONT=Times-Roman]§5[/FONT]
[FONT=Times-Roman]1. Gmina pokrywa koszty sterylizacji lub kastracji bezdomnych zwierząt, a w szczególności[/FONT]
[FONT=Times-Roman]wolno żyjących kotów przebywających na terenie Miasta Starachowice.[/FONT]
[FONT=Times-Roman]2. Określa się następujące zasady finansowania zabiegów, o których mowa w ust. l :[/FONT]
[FONT=Times-Roman]1) Miasto Starachowice zgodnie z ustawą prawo zamówień publicznych wyłania lekarza[/FONT]
[FONT=Times-Roman]weterynarii, z którym zawierana jest umowa na dokonywanie zabiegów kastracji lub[/FONT]
[FONT=Times-Roman]sterylizacji bezdomnych zwierząt, opiekę pooperacyjną oraz na trwałe oznakowanie za[/FONT]
[FONT=Times-Roman]pomocą elektronicznego mikroprocesora („czipowanie"), finansowywanych w 100% z[/FONT]
[FONT=Times-Roman]budżetu Gminy,[/FONT]
[FONT=Times-Roman]2) bezdomne zwierzęta, w szczególności koty będą na zlecenie gminy wyłapywane i[/FONT]
[FONT=Times-Roman]przewożone do lekarza weterynarii, o którym mowa w pkt. l w celu wykonania zabiegu[/FONT]
[FONT=Times-Roman]kastracji lub sterylizacji,[/FONT]
[FONT=Times-Roman]3) po przeprowadzeniu zabiegu, rekonwalescencji i zaczipowaniu zwierzęta wrócą do miejsc[/FONT]
[FONT=Times-Roman]macierzystych bądź trafią do adopcji,[/FONT]
[FONT=Times-Roman]4) na warunkach określonych w umowie, Gmina płaci 100% kosztów zabiegu lekarzowi[/FONT]
[FONT=Times-Roman]weterynarii na podstawie wystawionego rachunku.[/FONT]
[FONT=Times-Roman]§6[/FONT]
[FONT=Times-Roman]1. Gmina pokrywa 100% kosztów uśpienia miotów psów lub kotów bezdomnych lub[/FONT]
[FONT=Times-Roman]posiadających właścicieli.[/FONT]
[FONT=Times-Roman]2. Określa się następujące zasady finansowania zabiegów, o których mowa w ust. l:[/FONT]
[FONT=Times-Roman]1) uśpieniu mogą podlegać wyłącznie zwierzęta, które są jeszcze ślepe i nie ma możliwości[/FONT]
[FONT=Times-Roman]zapewnienia dla nich właścicieli;[/FONT]
[FONT=Times-Roman]2) zabieg uśpienia na zasadach określonych w ust. 2 pkt. l przeprowadza wyłącznie lekarz[/FONT]
[FONT=Times-Roman]weterynarii, z którym Gmina zawarła umowę na świadczenie usług w tym zakresie;[/FONT]
[FONT=Times-Roman]3) Gmina dokonuje zapłaty lekarzowi weterynarii za czynności opisane w niniejszym[/FONT]
[FONT=Times-Roman]paragrafie, zgodnie z warunkami określonymi w umowie;[/FONT]
[FONT=Times-Roman]4) zabiegi uśpienia ślepych miotów psów i kotów dofinansowywane są wyłącznie[/FONT]
[FONT=Times-Roman]właścicielom zwierząt, którzy są mieszkańcami Gminy i wypełnili oświadczenie, o[/FONT]
[FONT=Times-Roman]którym mowa w § 4 ust. 2 pkt. 3;[/FONT]
[FONT=Times-Roman]§7[/FONT]
[FONT=Times-Roman]1. Właściciel, który zamierza pozbyć się zwierzęcia jest zobowiązany do zapewnienia mu[/FONT]
[FONT=Times-Roman]opieki.[/FONT]
[FONT=Times-Roman]2. Za poszukiwanie nowych właścicieli dla psów i kotów odpowiadają ich dotychczasowi[/FONT]
[FONT=Times-Roman]właściciele.[/FONT]
[FONT=Times-Roman]3. Gmina może prowadzić poszukiwania nowych właścicieli dla psów i kotów poprzez:[/FONT]
[FONT=Times-Roman]1) prowadzenie akcji adopcyjnej bezdomnych zwierząt wyłapanych z terenu Gminy, za[/FONT]
[FONT=Times-Roman]pośrednictwem lekarza weterynarii, z którym Gmina zawarła umowę na świadczenie[/FONT]
[FONT=Times-Roman]usług w tym zakresie;[/FONT]
[FONT=Times-Roman]2) prowadzenie akcji edukacyjnych zachęcających do zaopiekowania się bezdomnym psem[/FONT]
[FONT=Times-Roman]lub kotem,[/FONT]
[FONT=Times-Roman]3) organizacje społeczne lub fundacje, których statutowym celem działania jest ochrona[/FONT]
[FONT=Times-Roman]zwierząt.[/FONT]
[/FONT][FONT=Times-Bold]§8[/FONT]
[FONT=Times-Roman][FONT=Times-Roman][SIZE=3]1. Bezdomność psów i kotów jest likwidowana również poprzez wyłapywanie zwierząt[/FONT]
[FONT=Times-Roman]bezdomnych to jest takich, które uciekły, zbłąkały się lub zostały porzucone i nie ma[/FONT]
[FONT=Times-Roman]możliwości ustalenia ich właścicieli lub innych osób, pod których opieką zwierzęta[/FONT]
[FONT=Times-Roman]dotychczas przebywały.[/FONT]
[FONT=Times-Roman]2. Zasady wyłapywania bezdomnych zwierząt, w tym psów i kotów oraz rozstrzyganie o[/FONT]
[FONT=Times-Roman]dalszym postępowaniu z tymi zwierzętami określa odrębna uchwała Rady Miejskiej w[/FONT]
[FONT=Times-Roman]Starachowicach.[/FONT]
[/FONT][FONT=Times-Bold][FONT=Times-Bold][SIZE=4]Rozdział III[/FONT][/FONT][FONT=Times-Bold]
[SIZE=4][FONT=Times-Bold]Edukacja.[/FONT]

[/FONT][FONT=Times-Bold][FONT=Times-Bold][SIZE=3]§9[/FONT][/FONT][FONT=Times-Bold]
[/FONT][FONT=Times-Roman][FONT=Times-Roman][SIZE=3]Gmina może prowadzić działania edukacyjne mające na celu podniesienie poziomu wiedzy[/FONT]
[FONT=Times-Roman]mieszkańców w zakresie obowiązków, jakie ciążą na osobach utrzymujących lub hodujących psy[/FONT]
[FONT=Times-Roman]albo koty między innymi poprzez ulotki, plakaty, zajęcia edukacyjne, konkursy, audycje.[/FONT]
[/FONT][FONT=Times-Bold][FONT=Times-Bold][SIZE=4]Rozdział IV[/FONT][/FONT][FONT=Times-Bold]
[SIZE=4][FONT=Times-Bold]Postanowienia końcowe.[/FONT]

[FONT=Times-Bold]§10.[/FONT]
[/FONT][FONT=Times-Roman][FONT=Times-Roman][SIZE=3]Realizacja Programu oraz jego zakres uzależnione są od wysokości środków finansowych, które[/FONT]

[FONT=Times-Roman]będą zabezpieczone corocznie w budżecie Miasta.[/FONT]
[/FONT]

Posted

Do Bożenki dzwoniłam, głównie po to, żeby dowiedzieć się o Sunię! A o psiaka zapytałam przy okazji, i zapytałam czy mogłaby mi pomóc, gdyby się okazało, że ta pani u której jest nie będzie chciała go zatrzymać, bo wczoraj była niezdecydowana. Zapytałam, tak na wszelki wypadek.
Jeśli jesteś pewna, że wysterylizowana sunia to ta czarna ze zdjęcia, to dobrze! Ale Rajek mówił, że sterylizował sukę bez ogona, a Ta ogon ma! Więc sama już nie wiem...
Na dolnych były prawdopodobnie dwie takie czarne, bardzo podobne do siebie suki.

Posted

Ania44 napisał(a):
Ale Rajek mówił, że sterylizował sukę bez ogona, a Ta ogon ma! Więc sama już nie wiem...
.

o boshe , nie bez ogona tylko, że miała przyciętą końcówkę :roll:,po za tym ona była u niego kilka dni po sterylce także na pewno by się nie pomylił.
Zresztą prosta sprawa,możesz przejść się na Sportową ,suka jest najczęściej w pobliżu domu sistry BożenyG i sprawdzić czy to ta;).

Posted

Może mi tylko ktoś wyjaśnić paragraf:
[FONT=Times-Bold]§8[/FONT]
[FONT=Times-Roman][FONT=Times-Roman][SIZE=3]1. Bezdomność psów i kotów jest likwidowana również poprzez wyłapywanie zwierząt[/FONT]
[FONT=Times-Roman]bezdomnych to jest takich, które uciekły, zbłąkały się lub zostały porzucone i nie ma[/FONT]
[FONT=Times-Roman]możliwości ustalenia ich właścicieli lub innych osób, pod których opieką zwierzęta[/FONT]
[FONT=Times-Roman]dotychczas przebywały.

Co oznacza to likwidowanie bezdomności? Wyłapywanie i co dalej?
[/FONT]
[/FONT]

Posted

Mnie suni też nie udało się znaleźć. Co do Teriego to widziano go w okolicach zalewu/dawny zajazd. Zostawiłam u jednej kobitki nr telefonu - jak go zobaczy to da mi znać. Dziwne, że tak zniknął bez śladu. Może go ktoś przygarnął? Ale masz rację Mrs.ka, wywieszę parę ogłoszeń.

Posted

[quote name='mrs.ka']no bo sunia jest na Sportowej, "pod sosną" rezydują te psiaki ,poza tym biało-żółtym,którego zabrała Ania44

http://img229.imageshack.us/my.php?image=kyt007.jpg]http://img229.imageshack.us/img229/6943/kyt007.jpg" class="ipsImage" alt="">

http://img259.imageshack.us/my.php?image=kyt008.jpg]http://img259.imageshack.us/img259/6808/kyt008.jpg" class="ipsImage" alt="">

http://img808.imageshack.us/my.php?image=kyt009.jpg]http://img808.imageshack.us/img808/8594/kyt009.jpg" class="ipsImage" alt="">

http://img716.imageshack.us/my.php?image=kyt012.jpg]http://img716.imageshack.us/img716/1176/kyt012.jpg" class="ipsImage" alt="">
A ten piesek z 3 zdjęcia to często bywa na radomskiej pod tesco razem z sunią. On to chyba lata po całym mieście

Posted

Ten psiak mrs.ka rzeczywiście nie radzi sobie na ulicy, łazi nie patrzac na samochody, nie solidaryzuje się z innymi bezdomniakami, jest gdzieś z boku. Żal go bardzo- jak wszystkich zresztą a DT brak:-(

Posted

no właśnie dobrze to ujęłaś, jest " z boku" ,ani ulica go nie zaakceptowała ,ani człowiek... chyba będzie moim nr.1 na liście żeby mu pomóc. On bardzo potrzebuje jakiegoś schronienia...nawet tymczasowego

Posted

Ten biało – brązowy piesek jest znowu bezdomny – wrócił na ulicę niestety. Jego niedoszli nowi właściciele nie dali mu właściwie żadnej szansy na adaptację do nowych warunków – był u nich tylko niecałe trzy dni! Wczoraj ta kobieta odwiozła go na „dolne” . Piesek i „starsza pani” nie mogli się dogadać - psina się jej bał i cały czas na nią warczał. Starsza pani w ogóle nie chciała ze mną rozmawiać, nie chciała skorzystać z mojej pomocy.
Cały czas miałam nadzieję, że jakoś się to ułoży i psiak będzie mógł zostać …. Jestem załamana!
Piesek dołączył do swoich dawnych kumpli – byłam ich dzisiaj nakarmić. Suni na Sportowej nie widziałam – nie było tam żadnego psa dzisiaj.

Posted

Ania44 napisał(a):
Ten biało – brązowy piesek jest znowu bezdomny – wrócił na ulicę niestety. Jego niedoszli nowi właściciele nie dali mu właściwie żadnej szansy na adaptację do nowych warunków – był u nich tylko niecałe trzy dni! Wczoraj ta kobieta odwiozła go na „dolne” . Piesek i „starsza pani” nie mogli się dogadać - psina się jej bał i cały czas na nią warczał. Starsza pani w ogóle nie chciała ze mną rozmawiać, nie chciała skorzystać z mojej pomocy.
Cały czas miałam nadzieję, że jakoś się to ułoży i psiak będzie mógł zostać …. Jestem załamana!
Piesek dołączył do swoich dawnych kumpli – byłam ich dzisiaj nakarmić. Suni na Sportowej nie widziałam – nie było tam żadnego psa dzisiaj.

Przecież ten mały psina to oaza spokoju. Przynajmniej na tyle widziałam jak go poznałam

Posted

[quote name='Ania44']Cały czas miałam nadzieję, że jakoś się to ułoży i psiak będzie mógł zostać …. Jestem załamana!
Piesek dołączył do swoich dawnych kumpli .

no niestety nic się samo nie ułoży:shake: ,a ten scenariusz był do przewidzenia,skoro od samego początku starej babie piesek nie pasował bo warczał:angryy:
poproszę Ania44 o przysłanie mi na PW namiarów na ten dom bo będzie na czarnej liście,żeby następny psiak nie był potraktowany jak przedmiot przez debilne miłośniczki psów, niech sobie rybki kupią to może nie będą warczeć(i to najlepiej piranie:angryy:)

Posted

[quote name='mrs.ka'][FONT=Times-BoldItalic][FONT=Times-BoldItalic][SIZE=1]Projekt[/FONT][/FONT][FONT=Times-BoldItalic]
[/FONT][FONT=Times-Roman][FONT=Times-Roman][SIZE=1]z dnia 25 października 2010 r.[/FONT]
[FONT=Times-Roman]Zatwierdzony przez[/FONT]
[FONT=Times-Roman]2. Zasady wyłapywania bezdomnych zwierząt, w tym psów i kotów oraz rozstrzyganie o[/FONT]
[FONT=Times-Roman]dalszym postępowaniu z tymi zwierzętami określa odrębna uchwała Rady Miejskiej w[/FONT]
[FONT=Times-Roman]Starachowicach.[/FONT]
[/FONT]
mrs.ka a masz może dostęp do tej odrębnej uchwały o zasadach wyłapywania?

Posted

[quote name='mrs.ka']no niestety nic się samo nie ułoży:shake: ,a ten scenariusz był do przewidzenia,skoro od samego początku starej babie piesek nie pasował bo warczał:angryy:
poproszę Ania44 o przysłanie mi na PW namiarów na ten dom bo będzie na czarnej liście,żeby następny psiak nie był potraktowany jak przedmiot przez debilne miłośniczki psów, niech sobie rybki kupią to może nie będą warczeć(i to najlepiej piranie:angryy:)
Tylko nie rybki! Bo kupią welona w kuli:angryy: Sama mam przygarnięte rybki, które ponad pół roku, żyły u kogoś we trzy w małej kuli (ryby ponad 10 cm):angryy: To znaczy trzy zostały z większej grupy:diabloti::angryy: Nie znoszę sadyzmu nad żadnym zwierzakiem, nawet niemym. Niech sobie babsztyle karaluchy chodują. Są tak samo wstrętne jak one.

Posted

no coś o tym wiem ,od kilku dni jestem posiadaczką żółwia lądowego też zabranego z okropnych warunków. Przyspieszony kurs o gadach lądowych,troche pytań na forum żółwi lądowych i stworzonko plażuje się pod lampą we własnoręcznie zrobionym przezemnie terrarium ,a biedny był trzymany ...na balkonie:angryy::mad: