Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 28.11.2022 o 09:16, malagos napisał:

Ares jest w grupie najmniej adopcyjnych psiaków: czarny, duży, nie szczeniak.

Zupełnie tego nie rozumiem. Ja tam kocham czarne i duże 😄

Ares jest naprawdę ujmujący, i jeszcze tak szybko się uczy "ludzia". Brawo Wy!

• Like 1
Posted

Wczoraj i dziś poznawanie smyczy. Tomek przypina Aresowi smycz, da się to zrobić, ale z kojca nie chce wyjść.

Na razie będziemy podchodzić, przypinać i nagradzać. Z tym jest kłopot, bo Ares nie umie brać smaczków z ręki! Tak gwałtownie zabiera, z całą dłonią, niestety 😞

Ale duża kość szpikowa to jest to!

20221130_115501.jpg

• Like 1
Posted

Zaraz będzie fajny i oswojony pies 🙂 Zobaczył, że ma do czynienia z przyzwoitymi ludźmi, to i on staje się przyzwoitszy 😉 Jak zaspokoi trochę jeszcze głód, to i ręki nie będzie zjadał. On pewnie i teraz nie chce tej ręki zjeść, tylko ochota na smaka przeważa jeszcze nad przyzwoitością 😁

• Like 1
Posted
Dnia 30.11.2022 o 16:42, agat21 napisał:

Zaraz będzie fajny i oswojony pies 🙂 Zobaczył, że ma do czynienia z przyzwoitymi ludźmi, to i on staje się przyzwoitszy 😉 Jak zaspokoi trochę jeszcze głód, to i ręki nie będzie zjadał. On pewnie i teraz nie chce tej ręki zjeść, tylko ochota na smaka przeważa jeszcze nad przyzwoitością 😁

Widać, ze nikt nigdy mu z ręki nie podawał jedzenia -  psiak myśli, ze trzeba to szybko porwać i uciekać, zanim zabiorą. 

Na razie to taki nieokrzesaniec, taki radośnie podniecony w naszej obecności w kojcu 🙂 Nie może doczekać się jak postawię miskę na ziemi czy naleję wodę, mało mnie nie przewróci i chce zabierać tę butelkę, z której nalewam wodę. Ale to taka różnica: Ares sprzed tygodnia a Ares dziś. 

Na razie wybieramy się do Makowa do naszej dr Magdy z Binką - owczarką na kontrolę uszu i badanie krwi (bierze leki na tarczycę)i

Posted
Dnia 30.11.2022 o 13:11, Tyśka) napisał:

Ares jest przystojniakiem, jaki on tam zwyczajny 😉 Ogłoszę, kiedy będzie już gotowy do adopcji.

To prawda, przystojniak :) i strachu w oczach już nie widać...

Posted
Dnia 30.11.2022 o 13:11, Tyśka) napisał:

Ares jest przystojniakiem, jaki on tam zwyczajny 😉 Ogłoszę, kiedy będzie już gotowy do adopcji.

Tysiu, a czy "w międzyczasie" dasz rade ogłosić Wulkana? to ten piesio z kojca gminnego, siedzi już 2 miesiące 😞 

Edit - już ogłosiłam, jako Misio i jako Wulkan, wyrózniłam na max, razem 50 zeta.

Posted

Dziś na badanie pojechała Aresowa kupa, dzielnie zbierana przez 3 dni. To tak przy okazji zbierania kupek Binki (w badaniu krwi wyszło dużo eozynofili i dr Magda obawia się jakiegoś zarobaczenia). Tak że zobaczymy, czy Aresik ma jakieś życie wewnętrzne.

Pierwsze spacery poza kojcem - no, nie bardzo, ciągnie, dusi się, kaszle. Ale powolutku, powolutku...

Posted

A umie brać smaczki z ręki? Jak tak, to trzymaj smaka w zamkniętej dłoni  opuszczonej ręki, żeby go czuł i wąchał. Co parę kroków daj mu go zjeść. Jest szansa, że oduczy się ciągnąć.

Posted
Dnia 24.11.2022 o 19:29, Nadziejka napisał:

Malgosiu rozliczam pierwszy Aresikowy 
wysle lada dzien jak juz bede miec wplatenki 
     trzymajcie sie trzymajcie cieplo i w spokojnosci
  • Like 1
Posted
Dnia 5.12.2022 o 19:12, Poker napisał:

A umie brać smaczki z ręki? Jak tak, to trzymaj smaka w zamkniętej dłoni  opuszczonej ręki, żeby go czuł i wąchał. Co parę kroków daj mu go zjeść. Jest szansa, że oduczy się ciągnąć.

W tym cały problem - nie umie brać z ręki, całym sobą się rzuca i nawet większą kość bardzo gwałtownie wyrywa, prawie z palcami!... Tomek go dziś wziął na długiej smyczy, ja rzucałam  na ziemię chrupki. I tak chwilę pochodzili, ale Ares zobaczył, że weszłam do kojca dorzucić słomy do budy (wielki wór nabyliśmy u rolnika za 20 zeta) i nie było już mowy o spacerowaniu, tylko szybko do kojca, bo może i micha się znajdzie?... Bardzo kocha jedzenie, ale musi odbudować tkankę podskórną, bo dość szczuplutki jest.

Posted
Dnia 2.12.2022 o 15:22, malagos napisał:

Tysiu, a czy "w międzyczasie" dasz rade ogłosić Wulkana? to ten piesio z kojca gminnego, siedzi już 2 miesiące 😞 

Edit - już ogłosiłam, jako Misio i jako Wulkan, wyrózniłam na max, razem 50 zeta.

Przepraszam, choroba w nasyzm domu trochę mnie zmiotła... Ogłoszę, proszę podeślij na e-mail zdjęcia i krótki opis. I na jakie miasto.

Posted
Dnia 5.12.2022 o 22:03, malagos napisał:

W tym cały problem - nie umie brać z ręki, całym sobą się rzuca i nawet większą kość bardzo gwałtownie wyrywa, prawie z palcami!... Tomek go dziś wziął na długiej smyczy, ja rzucałam  na ziemię chrupki. I tak chwilę pochodzili, ale Ares zobaczył, że weszłam do kojca dorzucić słomy do budy (wielki wór nabyliśmy u rolnika za 20 zeta) i nie było już mowy o spacerowaniu, tylko szybko do kojca, bo może i micha się znajdzie?... Bardzo kocha jedzenie, ale musi odbudować tkankę podskórną, bo dość szczuplutki jest.

A może na jego łapczywość pomoże dostawanie smakołyków w saszetkach? Wystarczy naciąć w dużej saszetce mokrej karmy trójkącik i wyciskać prosto do pyska odrobinkę (dobrze np. rozporwadza się Dolina Noteci) albo kupić saszetkę wielorazową i tam chować mokrą karmę, którą je? Saszetki tego typu: https://allegro.pl/oferta/wielorazowe-saszetki-na-pokarm-220-ml-3-sztuki-12867675863?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dck_bg_pla_pmax&ev_campaign_id=17997606178&gclid=Cj0KCQiA7bucBhCeARIsAIOwr--7epQCND52l5aMAwHzjzuKOlruzLDTtSZoVCQyl35pFyQqsGtJIQMaAlB8EALw_wcB 

Posted
Dnia 6.12.2022 o 13:29, Tyśka) napisał:

Przepraszam, choroba w nasyzm domu trochę mnie zmiotła... Ogłoszę, proszę podeślij na e-mail zdjęcia i krótki opis. I na jakie miasto.

Poczekajmy do niedzieli - jest zainteresowana osoba na horyzoncie... zdrówka, Kochana!

• Like 2