Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj Koleś do południa został w domu z naszymi suczkami. Jedna kupa, jedno siku i nadgryziona listwa przy schodku. Wielka radość z mojego powrotu! Do miski nadal boi się podejść w obecności człowieka - stawiam jedzenie i odchodzę kilka kroków. Po smaczek z ręki też albo podejdzie, albo nie - chwyci ząbkami  i ucieka.

Po południu musiał zostać na 3 godziny w kojcu. A potem otworzyłam kojec i Koleś... biegał przy mnie, dał się pogłaskać, bawił się z Bezią i wszyscy razem weszliśmy do domu! Jeszcze nie zdejmuję tej taśmy przypiętej do obroży, ale niedługo tak zrobię.

W nocy idealnie - cichutko i czyściutko. Otworzyłam rano drzwi i wszystkie psiaki wyszły do ogrodu. Za chwilę wróciły drzwiami od tarasu i czekały na śniadanie 🙂

Teraz to inny pies! Jak opowiadam Ani, to nie chce wierzyć! 

Drzwi do ogrodu otwarte, Koleś wchodzi i wychodzi kiedy chce, a że gorąco, kładzie się pod stołem w salonie na gołej podłodze. Nad dworze biega swobodnie i co jakis czas przychodzi do mnie, przytula się do nogi i można go pogłaskać (!)

Takie to zmiany u nas!

• Like 4
  • Upvote 1
Posted

Sama jestem w szoku, ze to taki fajny piesio!

Ale jeszcze trochę pracy nas czeka - żeby nie bał się ręki wyciągniętej w jego kierunki, żeby przybiegał na zawołanie, a nie tylko, kiedy on chce itp. Dobre zdjęcia i jadziem z ogłoszeniami!

Posted

Tycka jest u nas ponad 2 lata i ciągle się boi wyciągniętej ręki. Do mojej podejdzie tylko na spacerze, a do pancia w domu Zawsze ze strachem w oczach.

• Like 1
Posted

Dziś rano było uroczyste zdjęcie taśmy z psiej obroży 🙂

Teraz już będzie tyko lepiej, a i podłogę oszczędzę, bo Koleś ciągnął za sobą tę taśmę, czasem zabłocona, czasem posikaną...

Posted

Taki jest kawaler z niego śliczniutki 🙂

Na szybko  z tym zdjeciami ogłosiłam go rano na Warszawę i wyróżniłam za 16 zł z groszami.

20220721_133755.jpg

20220721_133801.jpg

20220721_135249.jpg

• Like 2
  • Upvote 1
Posted

Koleś jest śliczny, a spojrzenie takie "prosto w serce" szybko kogoś zauroczy ❤️ 

Życzę, żeby zadzwonił TEN telefon, żeby nie dzwonili idioci itp. 😉

• Like 1
Posted
Dnia 26.07.2022 o 09:31, mari23 napisał:

Koleś jest śliczny, a spojrzenie takie "prosto w serce" szybko kogoś zauroczy ❤️ 

Życzę, żeby zadzwonił TEN telefon, żeby nie dzwonili idioci itp. 😉

Na razie nikt nie pyta o niego. A Koleś się zadomowił sadząc po zabawach z Bezią - szleją na całego! - i po noszeniu w ryjku co tam wpadnie pod drodze (kapeć, sandał, moje rajstopy z niedomkniętej szuflady, szorty). Nie niszczy tych rzeczy, ale wynosi na trawnik 🙂

• Like 1
Posted
Dnia 26.07.2022 o 14:45, malagos napisał:

Na razie nikt nie pyta o niego. A Koleś się zadomowił sadząc po zabawach z Bezią - szleją na całego! - i po noszeniu w ryjku co tam wpadnie pod drodze (kapeć, sandał, moje rajstopy z niedomkniętej szuflady, szorty). Nie niszczy tych rzeczy, ale wynosi na trawnik 🙂

On Ci po prostu robi przegląd garderoby 😉

• Like 1
Posted
Dnia 26.07.2022 o 16:02, agat21 napisał:

On Ci po prostu robi przegląd garderoby 😉

Dokładnie, bo a nuż pańcia zapomniała o jakimś ciuszku ?

• Like 1
Posted

Do kojca gminnego przywieźli psa, bardzo podobny do Kolesia. Kobieta, która go zgłosiła (do mnie dzwoniła w piątek, do gminy w poniedziałek) aż płakała - bo taki uroczy, przymilny, bawi się z dziećmi, przynosi piłeczkę...ale pani ma 3 swoje, jeden z nowotworem, nie może zostawić kolejnej biedy. Konfirm i Irenas znają tę panią Kasię, zawsze pomaga i psom, i kotom. 

Posted
Dnia 27.07.2022 o 12:51, Poker napisał:

A może mogłaby dać DT za karmę  żeby malagosków tak nie obciążać?

Nie, nie wchodzi to w grę, jej psy nie zaakceptowały przybysza, a i teściowa się złości na Kasię, że ta "taka wrażliwa" 😞

Posted
Dnia 27.07.2022 o 16:13, malagos napisał:

Nie, nie wchodzi to w grę, jej psy nie zaakceptowały przybysza, a i teściowa się złości na Kasię, że ta "taka wrażliwa" 😞

Psy może by i zaakceptowały po wspólnym spacerze, ale teściowa..... 😞