Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 21.09.2024 o 20:47, kiyoshi napisał:

Trzymam mocno kciuki !

Gdybyś jednak czuła, że brak "chemii" to może rozważ jakiego innego pieska pokazać, w razie "w". To powinni byc dobrzy i wrazliwi ludzie skoro wypatrzyli takiego psiaka.

OBY SIĘ UDAŁO. Życze tego całym sercem ❤️

Dzięki za kciuki, trzymaj mocno. Oczywiście, też o tym pomyslałam, żeby pokazać innego, gdyby coś było nie tak w relacjach. Chyba Nemo byłby kandydatem "na wszelki wypadek" do przedstawienia. W domu jest kot, więc  pies musi być dobry względem niego. 

Zobaczymy, jak jutro przebiegnie spotkanie.

Posted

Szymek chyba będzie szykować się do drogi do Bytomia 😀 Nie pokazał się jakoś  szczególnie z najlepszej strony, ale zaprezentował się taki, jaki jest, więc wiarygodnie. Klapnął nawet zębami na córkę państwa,  ale ich to nie zraziło. Córki też nie. Dodam, że córka jest dorosła 😉 w domu jest kot, wnuki to młodsze nastolatki i tylko odwiedzają dziadków,  państwo po pięćdziesiątce. Bardzo sympatyczna i ciepla rodzina, Pani zachwycała się Szymkiem, jakby był malutkim puchatym szczeniorkiem. Ogólnie psom się spodobali, do tego stopnia, że podeszła nawet Malinka, a nie darła dziuba z odległości połowy ogrodu, Andżela nie odstępowała na krok i była bardzo zawiedziona, że to Szymek, a nie ona poszedł na spacer.

Szymkowi wyszły szczepienia, więc musimy doszczepic, dam odrobaczenie. Pani ma dzwonić do Toli. Mam nadzieję,  że najbliższe dni przyniosą mu własny dom. Oboje z mężem jesteśmy na tak.

Wiadomo, że nie jest milusińskim pieskiem i trzeba będzie odczekać z radością po zmianie domu, ale jeśli ma zmienić dom, to u tych państwa ma największe szanse.

• Like 5
Posted
Dnia 22.09.2024 o 12:34, Jaaga napisał:

Szymek chyba będzie szykować się do drogi do Bytomia 😀 Nie pokazał się jakoś  szczególnie z najlepszej strony, ale zaprezentował się taki, jaki jest, więc wiarygodnie. Klapnął nawet zębami na córkę państwa,  ale ich to nie zraziło. Córki też nie. Dodam, że córka jest dorosła 😉 w domu jest kot, wnuki to młodsze nastolatki i tylko odwiedzają dziadków,  państwo po pięćdziesiątce. Bardzo sympatyczna i ciepla rodzina, Pani zachwycała się Szymkiem, jakby był malutkim puchatym szczeniorkiem. Ogólnie psom się spodobali, do tego stopnia, że podeszła nawet Malinka, a nie darła dziuba z odległości połowy ogrodu, Andżela nie odstępowała na krok i była bardzo zawiedziona, że to Szymek, a nie ona poszedł na spacer.

Szymkowi wyszły szczepienia, więc musimy doszczepic, dam odrobaczenie. Pani ma dzwonić do Toli. Mam nadzieję,  że najbliższe dni przyniosą mu własny dom. Oboje z mężem jesteśmy na tak.

Wiadomo, że nie jest milusińskim pieskiem i trzeba będzie odczekać z radością po zmianie domu, ale jeśli ma zmienić dom, to u tych państwa ma największe szanse.

Rodzina otrzymała bardzo dobrą opinię od p. Aleksandry, wizytatorki z Bytomia, usłyszałam same pochwały:  ludzie z wielkim sercem, od lat oboje pomagają bezdomniakom -  szukają Dt, uczestniczą w zbiórkach karmy, finansują leczenie i są w tym bardzo zgodni i konsekwentni. Zawsze też zwracali szczególną uwagę na psy mniej adopcyjne, starsze i tam kierowali szczególną pomoc. Mieli oczywiście i własne;  ostatni staruszek niedawno odszedł, stąd chęć pomocy kolejnemu. Szymek zamieszka w dużym mieszkaniu w bloku z windą, będzie też często jeździł na działkę, chodził na spacery. Mam nadzieję, że ta tak trudna dla wszystkich stron adopcja za jakiś czas okaże się bardzo udana. 🧡

• Like 3
Posted
Dnia 22.09.2024 o 20:34, limonka80 napisał:

Kto by pomyślał ...

Szymek.jpg

Dnia 22.09.2024 o 21:19, elik napisał:

A jednak  gifpodskokizradoci.gif.296bccafab5d62adf32da5943270d727.gif

Jednak warto dawać szansę  takim "niewidzialnym"

Posted
Dnia 22.09.2024 o 22:31, Jaaga napisał:

Jednak warto dawać szansę  takim "niewidzialnym"

No właśnie. Mamy na dogo kilka takich przykładów  🙂 

Posted

MOcno trzymam kciuki za JUTRO, to będzie trudny czas, oby wszystko było dobrze a Szymek odnalazł się w nowych warunkach. Na radośc przyjdzie czas, teraz pozostaje wierzyć i czekać. Powodzenia piesku ❤️

Posted

Ojej, ale wieści. Jeśli Państwo są tak empatyczni i to nie będzie ich pierwszy piesek myślę, że dadzą Szymusiowi czas na aklimatyzację. On jest niby taki zwykły, ale ma w sobie to "coś" i bardzo się cieszę, że Państwo to dostrzegli. Trzymam kciuki z całych sił ❤️

• Like 3
Posted

Się Szymuś doczekał. Teraz kciuki, żeby się chłopak zaaklimatyzował. Przecież tam u Jagusi zwierzaki mają tak dobrze, że może mu się wydawać, że stracił swój azyl, do którego trafił po przeżyciach schroniskowych. Oby szybko zrozumiał, że właśnie dostał swój prawdziwy, własny domek i własnych ludzi. Powodzenia. Marzy mi się jeszcze by szczęście uśmiechnęło się dla pozostałych podopiecznych, zwłaszcza do tych, którzy się trochę zasiedzieli w domku tymczasowym ...