paros Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 W grudniu w Sochaczewie zaginął czarno-biały nowofundland :-( będę robiła mu ogłoszenia, mam fotki - może ktoś coś słyszał?? Quote
luka1 Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 paros napisał(a):W grudniu w Sochaczewie zaginął czarno-biały nowofundland :-( będę robiła mu ogłoszenia, mam fotki - może ktoś coś słyszał?? Z tym psem to dziwna historai. To raczej jest zwykła kradziez. Quote
Lionees Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Evra napisał(a):A mnie zastanawia jeden fakt, jak adoptowałam swoją suczkę ze schronu to była dwie doby po sterylizacji, była normalnie w kojcu z budą, na piasku z innymi sukami. Szwy miała rozpuszczalne, żadnego kołnierza czy kaftana, szybko się zagoiło, dosłownie kilka razy tylko musiałam przemyć Povidonem. To samo z kotką, szwy rozpuszczalne, na drugi dzień już biegała po podwórku, szwy lizała i nic jej się nie stało. Sterylizowałam też suczkę od chłopa ze wsi, godzinę po zabiegu odwiozłam i trafiła na swoje miejsce, czyli do budy, tak samo szwy rozpuszczalne, zero ubranek i kołnierza, była to sterylka aborcyjna, więc cięcie było ciut większe. Po miesiącu ją odwiedziłam, wszystko w porządku...A chłop na pewno nie przemywał i nie pilnował, żeby nie lizała. Zastanawiam się czy to nie przesada z tą opieką posterylkową. To miałaś szczęście,że nie było problemu.Ja sterylizowałam 4 suczki jak były u mnie na tymczasie.Dwie z nich miały założone szwy rozpuszczalne(nastepnym założylismy już nie rozpuszczalne) i obydwie były uczulone na rozpuszczająca się nić.Rana zaczęła sie paprać,ropieć i konieczny był antybiotyk,przemywanie i w efekcie założenie kaftana,żeby rana spokojnie sie zagoiła i nie wdało sie zakażenie.Także jak widzisz jeden pies reaguje na szwy rozpuszczalne bez problemu,a inny odczynem alergicznym.Dlatego suczki po zabiegach powinny być odseparowane i czesto oglądane,aby w pore uchwycić ewentualne powikłania Quote
elik Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Ziutka napisał(a):Nie był podawany adres...ale jak Luka wróci z działki to napisze Ci na PW adres p. Trynkusów :lol: Elik, bardzo Ci dziękujemy za pomoc...BARDZO Kasa na sterylkę poszła, ale adresu do przesyłek rzeczowych nadal nie mam :cool1: Quote
luka1 Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 elik napisał(a):Kasa na sterylkę poszła, ale adresu do przesyłek rzeczowych nadal nie mam :cool1: Elik , a gadu gadu to Ty czytała, a Quote
elik Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 luka1 napisał(a):Elik , a gadu gadu to Ty czytała, a Luka, bij... nie mam oed Ciebie wieści na gg :shake: Zaglądnełam nawet do archiwum ale tam też nie mam żadnej korespondencji na ten temat. Mogę prosić jeszcze raz ? Quote
mc_mother Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Czy podhalan, którego widać na 8 chyba stronie jeszcze tam jest? Czy on jest do adopcji? Można coś się o nim dowiedzieć? Bo nie znalazłam nic... Quote
luka1 Posted May 29, 2009 Author Posted May 29, 2009 to jest suka, nie znam szczegółów - wieku itd. Dowiem się, ale jeśli będzie do adopcji to dopiero po sterylizacji. Quote
mc_mother Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Ok, to poczekam na wieści. Szukam psa, ale umieszczę info o suni na forum OP- może ktoś od nas się nią zainteresuje. Quote
luka1 Posted May 29, 2009 Author Posted May 29, 2009 wielkie dzięki, postaram sie o zdjecia i info - ale to troche potrwa, bo to troszeczke daleko. Może w sobotę lub niedzielę się tam wybiorę, bo mamy zabierać MYsia. Quote
mc_mother Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Sunię dałam do "szukają domu" na forum OP. Czekam na foty i jakiś opis. Podsunęłam pomysł, żebyśmy dołożyli się do sterylki suni i jakiejś pomocy. Czekam na odzew- dam znać co uradziliśmy:roll: Quote
elmira Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Malunia juz u mnie. Ale wystraszeniec:placz: Ale chodzi i ogonem macha. Quote
mc_mother Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Póki co podhalaniarze oferują jakieś karmy, smycze, obróżki, miski- gdzie mamy to wysłać? Quote
luka1 Posted May 29, 2009 Author Posted May 29, 2009 mc_mother napisał(a):Póki co podhalaniarze oferują jakieś karmy, smycze, obróżki, miski- gdzie mamy to wysłać? zbieramy wszysko w Fundacji - 96-500 Sochaczew ul. Kochanowskiego 37/12 Wielkie dzieki - wszystkosię przyda Quote
Ziutka Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Doszły wpłaty od : Elik - 150,- na sterylizację Erazm - 50,- Serdecznie Wam cioteczki dziękujemy :multi: Elmirko jak się miewa Cala :roll: ? Musimy ładnie poprosić ciocię Lukę o założenie wątku malutkiej :cool3: :oops: [quote name='mc_mother']Póki co podhalaniarze oferują jakieś karmy, smycze, obróżki, miski- gdzie mamy to wysłać? Wielkie dzięki :multi: Wszystko to nam się przyda i to bardzo!!! Adres : Fundacja na Rzecz Ochrony Praw Zwierząt NERO ul. Kochanowskiego 37/12 96-500 Sochaczew mc_mother podziękuj w naszym imieniu podhalanarzom :loveu: :multi: Quote
elmira Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Ziutka napisał(a): Elmirko jak się miewa Cala :roll: ? Musimy ładnie poprosić ciocię Lukę o założenie wątku malutkiej :cool3: :oops: Ładnie prosimy :) Cala jest bardzo fajnym pieskiem. Przeszła już spotkanie z kotem, małym ludziem, duzymi ludźmi, sporymi psami, starym psem ;) Jest bardzo spanikowana. Zjadła trochę karmy z puszki. Zsikała się i zrobiła...:oops: tez, ale w łazience. Boi sie na dworze, chce na rączki. Bezpiecznie czuje sie na fotelu za moimi plecami, tzn. ona leży na fotelu, aj asiedzę na podłodze:evil_lol: Ten fotel kiedys był moj... Cały czas chce dawac busi. Biedulka jest ogólnie. jutro to chyba zabiore ja ze sobą do szkoły, bo sobie mnie upatrzyła i lazi za mna krok w krok. mam nawet towarzystwo w toalecie:lol: Quote
Ziutka Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 elmira napisał(a): Biedulka jest ogólnie. jutro to chyba zabiore ja ze sobą do szkoły, bo sobie mnie upatrzyła i lazi za mna krok w krok. mam nawet towarzystwo w toalecie:lol: Zakochała się :cool3: :loveu: :cool3: Elmirko co Ci jest potrzebne dla suni na chwilę obecną ? Quote
elmira Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Ziutka napisał(a):Zakochała się :cool3: :loveu: :cool3: Elmirko co Ci jest potrzebne dla suni na chwilę obecną ? Zakochała się. Tak samo powiedzialo moje dziecko:evil_lol: Ziutka potrzebny nam kaftanik. Taki fartuszek na "po sterylce". Quote
Ziutka Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 elmira napisał(a): Ziutka potrzebny nam kaftanik. Taki fartuszek na "po sterylce". Monia a czy masz możliwość zakupić taki kaftanik u siebie w Pruszkowie ? Jeśli tak to proszę kup (oczywiście jeśli to nie problem) a my przelejemy Ci pieniążki ile trzeba :lol: myślę, że tak będzie najprościej niż ja bym miała jechać i potem Ci zawozić bo może masz możliwość zakupić na miejscu :roll: No ale jak nie masz możliwości to jakoś się to szybko załatwi ;) Quote
Ziutka Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Oddzielny wątek Cali która jest na po sterylkowym DT u Elmirki : http://www.dogomania.pl/forum/f28/sochaczew-cela-z-krainy-zielonych-lak-138786/#post12365915 Quote
elmira Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Qrcze tak sobie myslę, co to bedzie jak zaczna sie cieczki?:shake: Potrzebne było by wiecej domów, które dały by suniom schronienie po sterylizacji. Moze jeszcze ktoś się skusi na pomoc suczce z Iłowa? Quote
łolkiee Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 elmira napisał(a):Pomoc potrzeeeeebna! Racja racja!! Quote
elik Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Ziutka napisał(a):...Buda ? Kojec ? O czym mowa ? Tam nie ma ani kawałka budy a o kojcu już nie wspomnę :shake: O rany, to gdzie te psiaki chowają się przed deszczem, czy śniegiem ? :-? :ekmm: Quote
Ziutka Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 elik napisał(a):O rany, to gdzie te psiaki chowają się przed deszczem, czy śniegiem ? :-? :ekmm: Mieszkają w domu z tymi ludźmi... Quote
Recommended Posts