Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

paros napisał(a):
W grudniu w Sochaczewie zaginął czarno-biały nowofundland :-(
będę robiła mu ogłoszenia, mam fotki - może ktoś coś słyszał??

Z tym psem to dziwna historai. To raczej jest zwykła kradziez.

Posted

Evra napisał(a):
A mnie zastanawia jeden fakt, jak adoptowałam swoją suczkę ze schronu to była dwie doby po sterylizacji, była normalnie w kojcu z budą, na piasku z innymi sukami. Szwy miała rozpuszczalne, żadnego kołnierza czy kaftana, szybko się zagoiło, dosłownie kilka razy tylko musiałam przemyć Povidonem.

To samo z kotką, szwy rozpuszczalne, na drugi dzień już biegała po podwórku, szwy lizała i nic jej się nie stało.

Sterylizowałam też suczkę od chłopa ze wsi, godzinę po zabiegu odwiozłam i trafiła na swoje miejsce, czyli do budy, tak samo szwy rozpuszczalne, zero ubranek i kołnierza, była to sterylka aborcyjna, więc cięcie było ciut większe. Po miesiącu ją odwiedziłam, wszystko w porządku...A chłop na pewno nie przemywał i nie pilnował, żeby nie lizała.

Zastanawiam się czy to nie przesada z tą opieką posterylkową.

To miałaś szczęście,że nie było problemu.Ja sterylizowałam 4 suczki jak były u mnie na tymczasie.Dwie z nich miały założone szwy rozpuszczalne(nastepnym założylismy już nie rozpuszczalne) i obydwie były uczulone na rozpuszczająca się nić.Rana zaczęła sie paprać,ropieć i konieczny był antybiotyk,przemywanie i w efekcie założenie kaftana,żeby rana spokojnie sie zagoiła i nie wdało sie zakażenie.Także jak widzisz jeden pies reaguje na szwy rozpuszczalne bez problemu,a inny odczynem alergicznym.Dlatego suczki po zabiegach powinny być odseparowane i czesto oglądane,aby w pore uchwycić ewentualne powikłania

Posted

Ziutka napisał(a):
Nie był podawany adres...ale jak Luka wróci z działki to napisze Ci na PW adres p. Trynkusów :lol:
Elik, bardzo Ci dziękujemy za pomoc...BARDZO

Kasa na sterylkę poszła, ale adresu do przesyłek rzeczowych nadal nie mam :cool1:

Posted

luka1 napisał(a):
Elik , a gadu gadu to Ty czytała, a

Luka, bij... nie mam oed Ciebie wieści na gg :shake:
Zaglądnełam nawet do archiwum ale tam też nie mam żadnej korespondencji na ten temat.
Mogę prosić jeszcze raz ?

Posted

wielkie dzięki, postaram sie o zdjecia i info - ale to troche potrwa, bo to troszeczke daleko. Może w sobotę lub niedzielę się tam wybiorę, bo mamy zabierać MYsia.

Posted

Sunię dałam do "szukają domu" na forum OP. Czekam na foty i jakiś opis. Podsunęłam pomysł, żebyśmy dołożyli się do sterylki suni i jakiejś pomocy. Czekam na odzew- dam znać co uradziliśmy:roll:

Posted

mc_mother napisał(a):
Póki co podhalaniarze oferują jakieś karmy, smycze, obróżki, miski- gdzie mamy to wysłać?

zbieramy wszysko w Fundacji - 96-500 Sochaczew ul. Kochanowskiego 37/12
Wielkie dzieki - wszystkosię przyda

Posted

Doszły wpłaty od :

Elik - 150,- na sterylizację
Erazm - 50,-

Serdecznie Wam cioteczki dziękujemy :multi:

Elmirko jak się miewa Cala :roll: ?
Musimy ładnie poprosić ciocię Lukę o założenie wątku malutkiej :cool3: :oops:

[quote name='mc_mother']Póki co podhalaniarze oferują jakieś karmy, smycze, obróżki, miski- gdzie mamy to wysłać?
Wielkie dzięki :multi:
Wszystko to nam się przyda i to bardzo!!!

Adres :
Fundacja na Rzecz Ochrony Praw Zwierząt NERO
ul. Kochanowskiego 37/12
96-500 Sochaczew

mc_mother podziękuj w naszym imieniu podhalanarzom :loveu: :multi:

Posted

Ziutka napisał(a):

Elmirko jak się miewa Cala :roll: ?
Musimy ładnie poprosić ciocię Lukę o założenie wątku malutkiej :cool3: :oops:

Ładnie prosimy :)

Cala jest bardzo fajnym pieskiem. Przeszła już spotkanie z kotem, małym ludziem, duzymi ludźmi, sporymi psami, starym psem ;)
Jest bardzo spanikowana. Zjadła trochę karmy z puszki. Zsikała się i zrobiła...:oops: tez, ale w łazience. Boi sie na dworze, chce na rączki. Bezpiecznie czuje sie na fotelu za moimi plecami, tzn. ona leży na fotelu, aj asiedzę na podłodze:evil_lol: Ten fotel kiedys był moj...
Cały czas chce dawac busi.
Biedulka jest ogólnie. jutro to chyba zabiore ja ze sobą do szkoły, bo sobie mnie upatrzyła i lazi za mna krok w krok. mam nawet towarzystwo w toalecie:lol:

Posted

elmira napisał(a):

Biedulka jest ogólnie. jutro to chyba zabiore ja ze sobą do szkoły, bo sobie mnie upatrzyła i lazi za mna krok w krok. mam nawet towarzystwo w toalecie:lol:

Zakochała się :cool3: :loveu: :cool3:

Elmirko co Ci jest potrzebne dla suni na chwilę obecną ?

Posted

Ziutka napisał(a):
Zakochała się :cool3: :loveu: :cool3:

Elmirko co Ci jest potrzebne dla suni na chwilę obecną ?

Zakochała się. Tak samo powiedzialo moje dziecko:evil_lol:

Ziutka potrzebny nam kaftanik. Taki fartuszek na "po sterylce".

Posted

elmira napisał(a):

Ziutka potrzebny nam kaftanik. Taki fartuszek na "po sterylce".

Monia a czy masz możliwość zakupić taki kaftanik u siebie w Pruszkowie ? Jeśli tak to proszę kup (oczywiście jeśli to nie problem) a my przelejemy Ci pieniążki ile trzeba :lol: myślę, że tak będzie najprościej niż ja bym miała jechać i potem Ci zawozić bo może masz możliwość zakupić na miejscu :roll:
No ale jak nie masz możliwości to jakoś się to szybko załatwi ;)

Posted

Qrcze tak sobie myslę, co to bedzie jak zaczna sie cieczki?:shake: Potrzebne było by wiecej domów, które dały by suniom schronienie po sterylizacji. Moze jeszcze ktoś się skusi na pomoc suczce z Iłowa?

Posted

Ziutka napisał(a):
...Buda ? Kojec ? O czym mowa ? Tam nie ma ani kawałka budy a o kojcu już nie wspomnę :shake:

O rany, to gdzie te psiaki chowają się przed deszczem, czy śniegiem ? :-? :ekmm:

Posted

elik napisał(a):
O rany, to gdzie te psiaki chowają się przed deszczem, czy śniegiem ? :-? :ekmm:

Mieszkają w domu z tymi ludźmi...