Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 486
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wcale nie jest dobrze:shake::-(

Przed sekundą miałam kolejny telefon - Erni przy podawaniu narkozy (podobno bardzo bezpiecznej), już po pierwszym zastrzyku dostał zapaści - był reanimowany i już jest w miarę dobrze, zaczyna się wybudzać - stan stabilny.
Jest pod kroplówkami ale wyklucza to operację; udało się go w ostatnim momencie uratować i nie zaryzykują z głęboką narkozą kolejny raz:shake:
Tak więc operacji nie będzie...
Pozostaje podawanie leków przeciwbólowych, przeciwzapalnych i antybiotyków; za kilka dni morfologia i zobaczymy co z tym stanem zapalnym organizmu..

Posted

Leyla napisał(a):
Trzeba być w kontakcie z lekarzem, on musi nam mówić wszystko....mianowicie kiedy zacznie cierpieć, kiedy będzie go boleć. Miałam suczkę która była na sterydach i na początku było super...ale potem leki już nie działały i....:-( Wiem też że jak pies chce żyć to jego organizm jest silniejszy i walczy..... Ernisia trzeba też przytulać i całować, bo tylko wtedy zapomni o bolącej duszy.

Boże! :placz: jakie to smutne!!!!

Posted

uch, jak pisała anett zdechł mi komp, a tu się tyle dzieje!;)
wbiłam na maszynę znajomej, xmatrix, zdjęcia wklejam, możesz dodać na allegro (choć są paskudne, ale może jeszcze się przydadzą.. ;) )

Posted

Trzeba być w kontakcie z lekarzem, on musi nam mówić wszystko....mianowicie kiedy zacznie cierpieć, kiedy będzie go boleć. Miałam suczkę która była na sterydach i na początku było super...ale potem leki już nie działały i....:-( Wiem też że jak pies chce żyć to jego organizm jest silniejszy i walczy..... Ernisia trzeba też przytulać i całować, bo tylko wtedy zapomni o bolącej duszy.

Posted

Dogo07 napisał(a):
A na co na operacja jest - i czy ona musi być?
Myślałam, że pieska nic nie boli.

Ma poważną przepuklinę i zapalenie okostnej:-(
Jaki on jest maleńki...życie go tak boleśnie doświadcza. Muszę jescze poczekać na większy dom, ale jak już będzie to po niego pojadę i zabiorę.

Posted

Leyla jestem w stałym kontakcie z lekarzem; będzie dzwonił jak tylko cokolwiek będzie się działo;
Nie wiemy jak długo piesek już funkcjonuje z tą przepukliną - jak na razie mimo problemów z pęcherzem nerki funkcjonują sprawnie, więc: 1) albo nie zaburza to funkcji nerek albo 2) ... No może na razie pozostańmy przy wariancie 1;)
Teraz Erni jest na kroplówkach, środkach przeciwzapalnych, przeciwbólowych i antybiotykach.
Z samą przepukliną można żyć, to duży dyskomfort ale jeszcze nie wyrok - najgorsze jest to że blokuje pęcherz i istnieje duże ryzyko uszkodzenia nerek:-(

Co to tej zapaści - zdaniem weta może to być wada serca. Z tych emocji nie zapytałam czy badał Erniego tylko osłuchowo czy ma EKG.
Moim zdaniem psiak jest w stanie skrajnego stresu to wystarczy chyba żeby doprowadzić do takiej zapaści; należałoby przeprowadzić badania serca, żeby potwierdzić/wykluczyć jakieś nieprawidłowości i może się okazać, że po wzmocnieniu organizmu i w lepszej kondycji psychicznej jednak operacja jest możliwa..

Posted

Maszaberla napisał(a):
Zjawiam sie na bo info juz wyslala cioteczka Lu Gosiak:loveu: Jak mozna pomoc biedakowi? :oops:

dzieki Agus:loveu::loveu:, ze jesteś.....teraz juz sama niewiem:-(:-( dzisiaj Erni przewieziony został do lecznicy i miał miec operowaną przepuklinę, stad potrzebne były pieniążki na operacje a przed chwilka okazało sie, że przy pierwszej narkozie miał zapaść i go reanimowali... i o operacji nie ma mowy, niewiem co bedzie teraz:-( ale dalej na pewno potrzebne beda pieniazki na leczenie /srodki przeciwbólowe, przeciwzapalne i sterydy/ i utrzymanie

napisałam do Renatki czy ma miejsce u siebie zobaczymy...

Posted

Xmartix piękne allegro DZIĘKUJĘ:loveu::lol:

Maszaberla potrzebna jest przede wszystkim pomoc finansowa - diagnostyka, leczenie i utrzymanie w lecznicy to będą ogromne koszty.
Reklamujcie proszę allegro!!!
Poza tym potrzebne jest DT !!!!! Piesek miał być w lecznicy na okres opieki pooperacyjnej; jeżeli operacja będzie niemożliwa to zdecydowanie szybsze efekty leczenie przyniesie w warunkach domowych.

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
Renatka w domu nie ma niestety wolnego miejsca:-( mógły mieszkać z Sati

poprosiłam by zajrzała do nas...

Jestem dziewczynki...kurcze w domu nie mam miejsca,moge miec tylko 3 psiaki i tyle mam i nie wiem kiedy coś się zwolni:shake:

Posted

nescca napisał(a):
a tak na marginesie..... nie wiem jak to sie dzieje ,że te wszystkie dogociotki ,które mam okazje poznawać....są to takie laski.
hmmmmm.......
daj Nika numer konta...prześlę Ci pieniążki za obrozke i smycz.
Pozdrawiam wszystkie zainteresowane akcją..... BŁYSKAWICZNĄ AKCJĄ!!!!

Hehe, dobre :evil_lol:
Nie ma potrzeby przesyłać kasy...niech Erni ma obróżkę ode mnie, może poczuje się w ten sposób lepiej, bo na pewno chodził na smyczy-bardzo ładnie chodzi !
Przepraszam że dotarłam dopiero teraz, zaraz wrzucę moje fotki :cool3:

Strasznie się martwiłam co się dzieje z Ernim, bo nie mogłam wcześniej włączyć komputerka. Cieszę się, że wyniki są w miarę dobre ale martwi mnie, że nie może być operacji :-( Myślę że on bardzo cierpi,na pewno ciągle czuje parcie i kropelkuje :placz: Każdy kto miał choćby najmniejsze zapalenie pęcherza wie jaki to ból !
Inna sprawa...Czy tych leukocytów nie powinno się zbić antybiotykiem ale ukierunkowanym po posiewie moczu ?

Zastanawia mnie to serce,bo psiak nie wykazywał żadnego zmęczenia podróżą ani spacerkiem, nie ziajał ani nic takiego,nawet nie chciał się wody napić ! :roll: Ja też mam cichutką nadzieję, że jednak będzie się dało przeprowadzić operację by mu ulżyć w cierpieniu.

Leyla gratuluję synka !:lol:

Posted

Jak tak na niego patrze ,to pękam z dumy:wink: Dzielny chłopak da radę. Jak nic go nie będzie bolało to zapomni o smutkach...zaraz będzie wylegiwanko w słonku :razz: