Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Historia, przy której ręce opadają jak rzadko kiedy..

Do lublinieckiego schroniska został podrzucony pies, w wieku ok. 10 lat, w fatalnym stanie, z przepukliną, niewidomy..

"Właściciel" nie miał nawet odwagi zgłosić się do pracowników i podać historii psa, po prostu zamknął go w schroniskowym kojcu, gdzie po kilku godzinach znaleźli go pracownicy...

Jest smutny, zrezygnowany, nie chce jeść..

Bez Waszej pomocy podda się..

Sati się udało, udało się wielu innym psom z lublinieckiego przytuliska, które nie rokowały na adopcję..

Kontakt: [email protected]

• Replies 486
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

piesek jest bardzo biedny, w dzien porzucenia cały sie trząsł niewiedział co jest grane - nic dziwnego :shake::shake: tego gnoja co go wywali na stare lata oby spotkało to samo:mad::mad::mad:

Posted

biedny ten pies niesamowicie cierpi, dziś jak go głaskałam to cały sie trząsł, a wcześniej nie chciał wyjść z budy:shake::shake: zabić gnoja co go wywalił to mało...potrzebujemy pomocy, pies ma przepukline, chyba jakies zapalenie dziaseł bo nawet miesa nie chce jesć...jest bardzo przybity schroniskiem...jednym słowem tragedia....

Posted

O matko :( oby tego kto go tak zalatwil na stare lata spotkal ten sam los:shake:

wrzuce go na cafeanimal jak mi ruszy... moze go dadza do metra...ciezko o domek dla mlodych psow a taki boroczek...:placz:

Posted

Dogo - warunki są spoko - nowe ciepłe suche budy, dostatek żarcia, wody, pojedyncze kojce.
Co do leczenia - zawsze jest jakieś przeprowadzane jeśli pies tego wymaga, nie wiem niestety jednak, czy tu było już jakieś zastosowane, bo sprawa jest świeża.

Ola, najważniejszy jest jakiś DT, bo z tym psiakiem jest naprawdę krucho i wydaje mi się, że nie zniesie nawet najlepszych schroniskowych warunków..

Posted

No najlepiej dozywotni DT...
Kurcze widzialam ostatnio w pewnym brukowcu w miejscu gdzie zawsze wstawiaja jakas babke w bikini lub bez:razz: ogloszenie psiaka bez lapki...i kontakt i wszystko cacy:-o

nie pamietam tylko co to byla za gazeta:placz: jakis fakt moze?

moze by sie im podeslalo bidoka.
Oczywiscie zerowali na sensacji ze pies lezal ileś tam...gdizes tam bez jedzenia no ale licza sie efekty...

Posted

Ola la, sensacji żadnej nie ma, bo pies był niezauważony przez pracowników tylko kilka godzin, a ten, kto go podrzucił zostawił mu jedzenie i wodę, choć to w żaden sposób go nie usprawiedliwia..

Dogo, jakikolwiek, choć nam z płatnym będzie ciężko.. Niko w hotelu, Fiona na płatnym DT i Sati na dożywotnim płatnym DT..

Posted

wiq napisał(a):
Ola la, sensacji żadnej nie ma, bo pies był niezauważony przez pracowników tylko kilka godzin, a ten, kto go podrzucił zostawił mu jedzenie i wodę, choć to w żaden sposób go nie usprawiedliwia..

.

no widze ,ze wiesz o co mi chodziło;) ... eh ciekawe czy chociaz znalazl dom po tym ogloszeniu oszałamiającym..:shake:

oby dziadzio znalazl tymczas...moze sie komus miejsce zwolni...:shake:

Posted

xmatrix, ok..
postaram się zajrzeć do niego we wtorek, może zrobię jeszcze jakieś zdjęcia..

Agata, no niestety

Ola la, domyślam się, że wiesz, ale napisałam dla jasności jeszcze raz.. ;)
obyśmy tylko zdążyli z tym DT..

Posted

co do leczenia to dostał jakies 3 zastrzyki - niewiem co konkretnie i na co...fakty są nastepujące: oceniony na ok.10lat, duża przepuklina, chyba zapalenie dziąseł, cos tam widzi, ale....przybity oddaniem do schroniska jest bardzo,podchodzi wołany nawet, ale trzęsie sie przy głaskaniu chyba ze stresu:shake::shake:

Posted

wiq napisał(a):
xmatrix, ok..

Ola la, domyślam się, że wiesz, ale napisałam dla jasności jeszcze raz.. ;)
obyśmy tylko zdążyli z tym DT..

wiq no ja wlasnie nie wiedzialam ,ze a taka bajke napisali:shake:

dziadzu domku Ci życze:-( takie święta:(