Jump to content
Dogomania

Nasz Michu ma DOM :) MICHU już poza schroniskiem. Bardzo potrzebuje kasy na hotel i weta.

Recommended Posts

Posted
Dnia 17.12.2022 o 08:51, Ewa Marta napisał:

Wspanialy widok♥️ Michu juz zadomowiony i kochany♥️

Gdy zobaczyłam te zdjęcia i filmiki, zwłaszcza ten pt Wyznanie,  oczy zrobiły mi sie jakieś mokrawe.  Tym razem ze szczęścia.  Przyznam, że nie spodziewałam się, że Michu znajdzie swój własny dom. Szukałam mu hotelu z ciepłym pomieszczeniem - w doku lub ogrzewanym budynku. Niestety kolejne próby nie przyniosły pozytywnego rezultatu. To był jakiś przedziwny traf. W tamtym czasie zadzwoniło do mnie trzech poważnie zainteresowanych adopcją Micha ludzi. Mężczyźni. Z Wolbromia, Częstochowy i Legnicy. Wybrałam Legnicę. Wcześniej i później zero telefonów. 

• Like 1
Posted

Brawo dla tego Pana. Pies widzi szykowanie jedzenia, Pan podaje psu jedzenie stojąc tuż obok - to sygnał dla psa oczywisty, informacja, że to człowiek daje jeść, a nie miska. I Pan nie wymaga żadnej tzw. "samokontroli", co jest nie samokontrolą, ale zachowaniem wymuszonym przez człowieka; źródełkiem poważnych nerwic u wrażliwych psów.

• Like 1
Posted

Co do miski wyżej - pół wieku temu czytałam,  że miska powinna być wyżej, a potem weci zmienili zdanie i zalecają, aby stała na ziemi.

Posted
Dnia 17.12.2022 o 09:55, mgog napisał:

Miszka w domu wspaniały widok. Elu tylko czy miska nie powinna być trochę wyżej byłoby mu łatwiej?

Dnia 17.12.2022 o 09:59, Sowa napisał:

Co do miski wyżej - pół wieku temu czytałam,  że miska powinna być wyżej, a potem weci zmienili zdanie i zalecają, aby stała na ziemi.

Też spotkałam się z różnymi zdaniami na ten temat. 
Być może budowa układu pokarmowego psów powoduje to, że lepiej trawią, gdy jedzą z poziomu ziemi?

• mdk8 changed the title to Nasz Miszka ma DOM :) MICHU już poza schroniskiem. Bardzo potrzebuje kasy na hotel i weta.
  • mdk8 changed the title to Nasz Michu ma DOM :) MICHU już poza schroniskiem. Bardzo potrzebuje kasy na hotel i weta.
Posted

"Przez wiele lat weterynarze oraz osoby związane z psami zawodowo zalecali stawianie miski na podwyższeniu, aby pies mógł wygodniej jeść. Według nich ułatwianie zdobywania pokarmu odciążało przednie łapy oraz przełyk szczególnie ważne było to dla dużych psów. Jednak w ostatnich latach zmieniono stanowisko w tej sprawie: twierdzi się, że bardziej naturalny, a co za tym idzie zdrowszy sposób jedzenia, to jedzenie z ziemi. Obecnie weterynarze łączą ryzyko wystąpienia skrętu żołądka z jedzeniem karmy z miski na podwyższeniu. Twierdzi się, że taka postawa może powodować skłonności do tego niebezpiecznego schorzenia".

-artykuł z Krakvetu. 

Posted
Dnia 17.12.2022 o 11:35, Sowa napisał:

"Przez wiele lat weterynarze oraz osoby związane z psami zawodowo zalecali stawianie miski na podwyższeniu, aby pies mógł wygodniej jeść. Według nich ułatwianie zdobywania pokarmu odciążało przednie łapy oraz przełyk szczególnie ważne było to dla dużych psów. Jednak w ostatnich latach zmieniono stanowisko w tej sprawie: twierdzi się, że bardziej naturalny, a co za tym idzie zdrowszy sposób jedzenia, to jedzenie z ziemi. Obecnie weterynarze łączą ryzyko wystąpienia skrętu żołądka z jedzeniem karmy z miski na podwyższeniu. Twierdzi się, że taka postawa może powodować skłonności do tego niebezpiecznego schorzenia".

-artykuł z Krakvetu. 

I ta argumentacja wydaje mi się logiczna i uzasadniona.

Cytat

Twierdzi się, że taka postawa może powodować skłonności do tego niebezpiecznego schorzenia".

Przypomniałam sobie, że już gdzieś spotkałam się z takim zdaniem.

Posted
Dnia 17.12.2022 o 12:41, AniaB napisał:

Najcudowniejsze filmy swiata!!!🥰🥰 Wzruszylam sie bardzo!! Nasz Misio ma dom i to jaki wspanialy!!!😍  tak dobrze widziec go szczęśliwego:)))

A to Ty zapoczątkowałaś jego przemiany i drogę do własnego domu  514596344_brawoTy.jpg.188255b5543127ca763652eac1ed314f.jpg  756936144_BeDzikujCi.png.0d627f4ba56c85734ed9542ef4a5e82f.png    

Ja się popłakałam przy oglądaniu tych filmów.

Posted

Dotarłam i ja tutaj do Micha, bardzo szczęśliwa,  z gratulacjami,  bo ten dom, który się Michowi trafił to taki kolejny cud na dogomanii i najpiękniejszy prezent dla wszystkich kibicujących temu psu.

Dużo miłości Michu!

• Like 4
Posted

Na konto Miszka wpłynęły poniższe kwoty:

50,00 od  koja  deklaracja  XII  -  12.12.
    50,00 od  ania75 deklaracja  XII  -  12.12.
    30,00 od  Gabi79  deklaracja XI-XII  -  12.12.
    20,00 od  Livka  deklaracja XII  -  13.12.
  100,00 od  Karen116 deklaracja XII -  14.12.
    20,00 od  Dulska  deklaracja XII  -  16.12.

Bardzo serdecznie dziękuję 

457429233_choinka21.jpg.f80b03331ff5e43700f8215d55b5d02b.jpg 

34647423_pikne1.jpg.ede26ef1ada78f3f6ea11630610f5eee.jpg

Posted
Dnia 17.12.2022 o 09:55, elik napisał:

Gdy zobaczyłam te zdjęcia i filmiki, zwłaszcza ten pt Wyznanie,  oczy zrobiły mi sie jakieś mokrawe.  Tym razem ze szczęścia.  Przyznam, że nie spodziewałam się, że Michu znajdzie swój własny dom. Szukałam mu hotelu z ciepłym pomieszczeniem - w doku lub ogrzewanym budynku. Niestety kolejne próby nie przyniosły pozytywnego rezultatu. To był jakiś przedziwny traf. W tamtym czasie zadzwoniło do mnie trzech poważnie zainteresowanych adopcją Micha ludzi. Mężczyźni. Z Wolbromia, Częstochowy i Legnicy. Wybrałam Legnicę. Wcześniej i później zero telefonów. 

I mnie się oczy mocno spociły...

• Like 1