Jump to content
Dogomania

Mam na imię Fuks:) Okazało się, że jestem starszym niewidomym pieskiem, a nie suczką i teraz zaczynam nowe życie u dogomaniaczki:)

Recommended Posts

Posted
53 minuty temu, Nesiowata napisał:

Nowy nie chce wychodzić jeśli pada deszcz! Dziś u nas leje ale w końcu trzeba było wyjść choć na chwilę. No i psy wyjechały na smycz, wszystkie. Lala, która jest uczulona na wszelkie odmiany wilgoci była najdzielniejsza.

Brawo Lalunia  🙂

Posted

Jak mus to mus! Woda z nieba na psa jest straszna - to prawda. ;) Mój pieseł tak przemókł na spacerze, że nie wiem kiedy wyschnie. Roztacza wonie.. mokrego psa!  :D

Posted
11 godzin temu, agat21 napisał:

Jak mus to mus! Woda z nieba na psa jest straszna - to prawda. ;) Mój pieseł tak przemókł na spacerze, że nie wiem kiedy wyschnie. Roztacza wonie.. mokrego psa!  :D

Ja uwielbiam zapach mokrego psa, a już upaprane ziemią opuszki łap to hicior. Pachną grzybowo : )

Posted
5 godzin temu, Nesiowata napisał:

Na szczęście rano bez deszczu i chłopaki wymaszerowali sami, bez problemów. Ale Lala na wszelki wypadek uciekła - jeszcze by wynieśli ja na dwór.

Królewna:)

Posted
15 godzin temu, agat21 napisał:

Lubię wsadzić nocha w sierść mokracza :) a uchodzone łapy psa to dla mnie zapach spokoju... 

• Like 3
Posted
1 godzinę temu, Nesiowata napisał:

Nowy nie zna suchej karmy. Od wczoraj daję mu rozmoczoną z puszką i stwierdził, że to też jest jadalne. Może z czasem spróbuje samej suchej?

To co jadł dotychczas?  Nie wygląda na takiego, który był jadł gotowane.

Posted
Przed chwilą, elik napisał:

To co jadł dotychczas?  Nie wygląda na takiego, który był jadł gotowane.

Prawdopodobnie resztki z pańskiego stołu

Posted
Przed chwilą, Tola napisał:

Prawdopodobnie resztki z pańskiego stołu

Na to wygląda. Zupy, ziemniaki i co tam zostało z obiadu. Czyli wszystko to, co pies jeść nie powinien.

Posted
6 godzin temu, elik napisał:

Na to wygląda. Zupy, ziemniaki i co tam zostało z obiadu. Czyli wszystko to, co pies jeść nie powinien.

Ale przed chwilą, kiedy wracał z dworu, przyuważył kocią miskę, coś w niej jeszcze zostało. Zdążył złapać chrupkę i ją pogryźć zanim go odciągnęłam. To już nie jest źle. Trzymajcie dziś kciuki za wizytę u weterynarza, zobaczymy co ma w środku.

• Like 3
Posted

3 godziny temu, Nesiowata napisał:

Trzymajcie dziś kciuki za wizytę u weterynarza, zobaczymy co ma w środku.

Czy ma my  🙂    151937018_kciuki1.jpg.d30e3d347ada22eb50aae280453bcc75.jpg

Posted

Kciuki pomogły (i to bardzo) chłopak jest zdrów! I kał i krew - wszystko w porządku. Jak to powiedział lekarz - fuksnęło mu się (podałam do badań imię Fuks, ale zarejestrowany będzie w bazie czipów  dopiero po zakończeniu bazarku). Dziś zaszczepiony na wirusówki, sprawdzone gruczoły okołoodbytowe (niewiele było). Zęby do czyszczenia, ale  to razem z kastracją. Jednym słowem - FUKS.

Jutro wstawię wyniki badań, teraz muszę jechać załatwić swoje spraw bo prawie do południa byłam uziemiona w domu przez kuriera. Chociaż część zdążę załatwić.

• Like 3
  • Upvote 1
Posted

Dziś pada więc mądrala nawet nie zbliżył się do drzwi. Już zapamiętał, że mogę pomóc w wyjściu i profilaktycznie nie zbliża się do nich. Aresowi nadałam kierunek więc spokojnie zrobił siusiu i spacerowym kroczkiem wrócił. A Nowy obrócił się na piętach i czmychnął mi z pola widzenia.

Posted
20 godzin temu, Nesiowata napisał:

Kciuki pomogły (i to bardzo) chłopak jest zdrów! I kał i krew - wszystko w porządku. Jak to powiedział lekarz - fuksnęło mu się (podałam do badań imię Fuks, ale zarejestrowany będzie w bazie czipów  dopiero po zakończeniu bazarku). Dziś zaszczepiony na wirusówki, sprawdzone gruczoły okołoodbytowe (niewiele było). Zęby do czyszczenia, ale  to razem z kastracją. Jednym słowem - FUKS.

Jutro wstawię wyniki badań, teraz muszę jechać załatwić swoje spraw bo prawie do południa byłam uziemiona w domu przez kuriera. Chociaż część zdążę załatwić.

tatty teddy dog off 71% -