Tyśka) Posted September 18, 2021 Posted September 18, 2021 Mam promocję 50% na wyróżnienia, trwa do jutra. Promowanie MAXI to teraz koszt 8,91. Mogę wyróżnić, jeśli ktoś chce fundnąć, ale poproszę o zwrot na konto (przepraszam, nie mam jak sfinansować tego). U mnie Oreo ma dwa ogłoszenia, dzisiaj je odświeżyłam ;) 1 Quote
Poker Posted September 18, 2021 Posted September 18, 2021 Ja mogę wyróżnić, też mam 50 % zniżki. Daj link do ogłoszenia. Quote
Tyśka) Posted September 18, 2021 Posted September 18, 2021 Przed chwilą, Poker napisał: Ja mogę wyróżnić, też mam 50 % zniżki. Daj link do ogłoszenia. Dziękuję. Wrocław: https://www.olx.pl/d/oferta/slodki-oreo-w-typie-szpica-delikatny-skrzywdzony-piesio-CID103-IDLjRf5.html Kraków: https://www.olx.pl/d/oferta/malenkie-cudo-mix-szpic-szuka-cierpliwego-spokojnego-domu-CID103-IDLjRWG.html Quote
Poker Posted September 18, 2021 Posted September 18, 2021 Ogłoszeni, podmieniłam Myszeńkę. Zrobiłam na Andrychów, bo mała miejscowość i w nim znalazła super domek moja podopieczna Lusia. https://www.olx.pl/d/oferta/rubin-piesio-tylko-dla-koneserow-CID103-IDLnlzV.html 1 Quote
elik Posted September 19, 2021 Posted September 19, 2021 21 godzin temu, Livka napisał: Z wielkim opóźnieniem poszła moja deklaracja dla Oreo. Dzięki Dam znać, gdy dotrze na konto 🙂 Quote
Jaaga Posted September 19, 2021 Posted September 19, 2021 21 godzin temu, Tyśka) napisał: Mam promocję 50% na wyróżnienia, trwa do jutra. Promowanie MAXI to teraz koszt 8,91. Mogę wyróżnić, jeśli ktoś chce fundnąć, ale poproszę o zwrot na konto (przepraszam, nie mam jak sfinansować tego). U mnie Oreo ma dwa ogłoszenia, dzisiaj je odświeżyłam 😉 Nie wiedziałysmy z Tola, ze Oreo miał jakies oszczędności, dlatego przekazałysmy dla niego 200 zł nazbierane dla Borysa. Myslę, ze w tej sytuacji wyróznienia jego ogłoszeń może opłacać Elik z zebranych pieniędzy. Nie przepraszaj, bo rozumiemy sytuację. Kilka psów do wyróznienia i kwota robi sie spora. Cieszę sie, że pomagasz w ogłaszaniu, mimo że masz "swoje" psiaki do ogłaszania. Zaczęłam łapać Oreo i przytulać. Za pierwszym razem cały drżał, ale teraz daje sie w domu złapac, brać na ręce i przytulać. Nie jest jakoś szczególnie zadowolony, ale tez nie wyrywa się i nie trzęsie, a to już moim zdaniem dużo. Nie było o niego zadnego zapytania, nie licząc telefonu dzieciaka, który zadzwonił dla żartu i koniecznie chciał mój adres. Tez mam nastolatki, ale jakoś nie sa takie głupie. 1 1 Quote
jankamałpa Posted September 19, 2021 Posted September 19, 2021 12 godzin temu, Jaaga napisał: Nie wiedziałysmy z Tola, ze Oreo miał jakies oszczędności, dlatego przekazałysmy dla niego 200 zł nazbierane dla Borysa. Myslę, ze w tej sytuacji wyróznienia jego ogłoszeń może opłacać Elik z zebranych pieniędzy. Nie przepraszaj, bo rozumiemy sytuację. Kilka psów do wyróznienia i kwota robi sie spora. Cieszę sie, że pomagasz w ogłaszaniu, mimo że masz "swoje" psiaki do ogłaszania. Zaczęłam łapać Oreo i przytulać. Za pierwszym razem cały drżał, ale teraz daje sie w domu złapac, brać na ręce i przytulać. Nie jest jakoś szczególnie zadowolony, ale tez nie wyrywa się i nie trzęsie, a to już moim zdaniem dużo. Nie było o niego zadnego zapytania, nie licząc telefonu dzieciaka, który zadzwonił dla żartu i koniecznie chciał mój adres. Tez mam nastolatki, ale jakoś nie sa takie głupie. Ja tak nie do końca rozumiem po co to branie na ręce ? Czy Oreo nadal łapie za kostki i podgryza? Quote
elik Posted September 19, 2021 Posted September 19, 2021 12 godzin temu, Jaaga napisał: Myslę, ze w tej sytuacji wyróznienia jego ogłoszeń może opłacać Elik z zebranych pieniędzy. Jestem tylko skarbnikiem, a nie dysponentem funduszy Oreo. Skontaktuję się z Onaa i uzgodnię ewentualne wyróżnianie ogłoszeń bez konieczności każdorazowego uzyskania zgody. Dzisiaj jest już po 21-wszej więc zadzwonię jutro. Myślę, że Onaa wyrazi zgodę, ale zapytać muszę 🙂 Quote
Poker Posted September 19, 2021 Posted September 19, 2021 28 minut temu, jankamałpa napisał: Ja tak nie do końca rozumiem po co to branie na ręce ? Czy Oreo nadal łapie za kostki i podgryza? Ja też nie wiem po co brać psa na ręce, którego to stresuje. Quote
rozi Posted September 19, 2021 Posted September 19, 2021 Psa, który obawia się kontaktu, można na dwa sposoby. Albo grzecznie czekać, aż sam zechce Albo właśnie brać, aż przywyknie i nie patrzeć na to, co sam wymyśli, bo może nie wymyślić nic. To trochę tak, jak z czesaniem - pies nie lubi, bo nie przyzwyczajony. No to trzeba przyzwyczaić. Jestem zwolennikiem przywykania. No zależy jaki. 2 Quote
Poker Posted September 19, 2021 Posted September 19, 2021 Ale pies naprawdę nie musi mieć chęci być branym na ręce. Kontakt z psem nie wymaga brania na ręce. To tak jakby zmuszać nas do całowania przez obcych ludzi. Ten temat był poruszany na dogo wielokrotnie i sądzę , że pozostaniemy przy swoich zdaniach. 2 Quote
rozi Posted September 19, 2021 Posted September 19, 2021 U Jaagi za długo to trwa. Ma rację, że próbuje. 1 Quote
Poker Posted September 19, 2021 Posted September 19, 2021 55 minut temu, rozi napisał: U Jaagi za długo to trwa. Ma rację, że próbuje. Wcale niedługo. Loczka jest u nas kilka lat i nie lubi brania na ręce. Robi się sztywna i przerażona. Tyćka też nie lubi, Dolar też nie lubił, wyrywał się. Quote
elik Posted September 19, 2021 Posted September 19, 2021 Jeden człowiek lubi klepanie po plecach, a innego to denerwuje. Nie wszystkie psy lubią to samo i tak, jak człowiek nigdy nie zaakceptuje tego, czego nie lubi, tak samo i psy. Trudno polubić coś czego się nie toleruje, tylko dlatego, że ktoś powtarza to wiele razy. Quote
jankamałpa Posted September 20, 2021 Posted September 20, 2021 7 godzin temu, wiolhelm170 napisał: Jaga na pewno wie co robi. Ja tego nie kwestionuję. Bardziej mnie jednak intersuje, czy Oreo chodzi na smyczy dobrze i czy nadal łapie za kostki do krwi? Quote
Poker Posted September 20, 2021 Posted September 20, 2021 8 godzin temu, wiolhelm170 napisał: Jaga na pewno wie co robi. Ogólnie biorąc na pewno wie i ma ogromną wiedzę, ale nie ma ludzi nieomylnych. Quote
rozi Posted September 20, 2021 Posted September 20, 2021 Dnia 19.09.2021 o 08:53, Jaaga napisał: Zaczęłam łapać Oreo i przytulać. Za pierwszym razem cały drżał, ale teraz daje sie w domu złapac, brać na ręce i przytulać. Nie jest jakoś szczególnie zadowolony, ale tez nie wyrywa się i nie trzęsie, a to już moim zdaniem dużo. Świetnie 🙂 Quote
Tyśka) Posted September 20, 2021 Posted September 20, 2021 Najważniejsze, że takie działanie przynosi efekt i Oreo mniej się stresuje:) Podnoszenie czy przetrzymanie jest czasem potrzebne, np. podczas wizyty u weta (krew pobierana jest na stole), do samochodu, przy znoszeniu ze schodów czy gdyby pies zranił sobie łapę na spacerze. Dobrze jest to przepracować, a nie za każdym razem serwować psu stres. Owszem, szanować psie granice i preferencje, ale wymagać, ćwiczyć, budować dobre skojarzenia chyba warto:). Trzymam kciuki za Strachulca. 2 Quote
Jaaga Posted September 22, 2021 Posted September 22, 2021 Przepraszam, że nie zaglądałam na dogo, ale musiałam ogarnać własne emocje po stracie taty. Nie jestem jakimś maniakiem przytulającym dzikie zwierzątko na siłę, tylko dlatego, ze uważam, że musi się oswoić i najlepiej bedzie mu przy człowieku. Mam doświadczenie z odchowaniem wolno zyjących zwierząt i wiem, ze najwieksze znaczenie w relacji z czlowiekiem zawsze ma czas, w którym zwierzę ma pierwszy kontakt z człowiekiem. Dałam czas Oreo i niestety, nie było z tego żadnego efektu, wręcz przeciwnie. Im więcej wolności, luzu i przestrzeni tym bardziej dziczał i wybierał psie towarzystwo niż ludzkie. Napisałam tu wczesniej post , który oddał moją sytuację i mozliwości. Nie udało się nic zmienić. Ogłoszenia Oreo tez nie przyniosły efektu. Zostałam z psiakiem i problemem sama. Gdyby nie jego maniaklne polownia na kury i gesi, to pewnie dałabym za wygraną i napisała, że moze zostać u nas, tak jak to miało miejsce z wojtyszkową dzika Adą. Tylko, ze Oreo to młodzik i na nasze warunki wybitnie problematyczny, wiec cos musze robić. No i okazało się, że jednak dało efekt moje branie go na ręce. Teraz już mogę go za kazdym razem dotknąć, złapac i zanieść na piętro, skąd mi nie smyrgnie do ogrodu, żeby zadusic kurę. Wczoraj, po powrocie z pogrzebu połozyłam się psychicznie wypruta na trochę i mąż mnie zwlókł z łózka, bo nie dał radę zwabić Oreo z wyjścia na siusianie do domu. Przyznacie, ze to nie jest normalna sytuacja i trzeba próbowac, czego się da? wstałam, zawołałam go modulując odpowiednio glos i po 30 sekundach Oreo był już w domu. Jesli znajdzie DS, to ja za dotknięciem różdżki nie pojawię się w każdej problematycznej sytuacji i go nie "uratuję". Trzeba chłopaka trochę ćwiczyć i oswajać z normalnym życiem. Jeżeli ktoś uważa, że robię coś źle, to zapraszam do nas poznac Oreo, zawsze też można go adoptować czy chociaż przyjać jako dom tymczasowy. Uwierzcie, ze gdyby nie moja miość do zwierzaków, to przy tym, czego doświadczyłam w ostatnim czasie, po prostu dałabym znac, że opiekunka ma go zabierać. Jest lepiej, jestem teraz w stanie zawsze go w domu wzić na ręce. zrobię mu tez sesję do ogloszeń, tylko potrzebuję jeszcze kilku dni oddechu. Quote
wiolhelm170 Posted September 22, 2021 Posted September 22, 2021 Jaga bardzo współczuję tego że straciłaś tatę. Quote
limonka80 Posted September 23, 2021 Posted September 23, 2021 Bardzo mi przykro Jaaga .... A co do Oreo, uważam że najlepiej wiesz jak postępować z psem będąc z nim na co dzień. 1 Quote
elik Posted September 24, 2021 Posted September 24, 2021 Dnia 18.09.2021 o 11:58, Tyśka) napisał: Dziękuję. Wrocław: https://www.olx.pl/d/oferta/slodki-oreo-w-typie-szpica-delikatny-skrzywdzony-piesio-CID103-IDLjRf5.html Kraków: https://www.olx.pl/d/oferta/malenkie-cudo-mix-szpic-szuka-cierpliwego-spokojnego-domu-CID103-IDLjRWG.html Limonko Wrocław Kraków Quote
elik Posted September 24, 2021 Posted September 24, 2021 Na konto Oreo wpłynęły poniższe kwoty: 20,00 zł od Livka deklaracja IX - 20.09. 30,00 zł od Pani Ani G-R deklaracja X - 21.09. Bardzo serdecznie dziękujemy Quote
elik Posted September 24, 2021 Posted September 24, 2021 Dnia 18.09.2021 o 23:29, Poker napisał: Ogłoszeni, podmieniłam Myszeńkę. Zrobiłam na Andrychów, bo mała miejscowość i w nim znalazła super domek moja podopieczna Lusia. https://www.olx.pl/d/oferta/rubin-piesio-tylko-dla-koneserow-CID103-IDLnlzV.html Czy to ogłoszenie jest wyróżnione? Quote
Recommended Posts