Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
11 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

No i tak godzinami mogę oglądać....milosny-emotikon-ruchomy-obrazek-0007

Luka od razu nas poznała i bardzo się ucieszyła ze spotkania. Do domu wpadła jak do siebie... 

Marta płacze, ale wysyłam jej filmiku, żeby była spokojna. Sunia jest wyluzowana i chyba szczęśliwa, że jest z Baloo. Zaczepiała też Figę do zabawy. Pięknie zjadła całą porcję,  pobawiła się i padła.

• Like 1
Posted

Zadziwia mnie, że nagle z wycofanej suni zrobiła się taka wesoła, energiczna. Może jednak zgiełk miasta nie jest dla niej. My zawozimy psiaki z dala od tego i tam ganiała dzisiaj szczęśliwa. Poza tym doskonale czuje się w stadzie znanych sobie psów. Teraz drzemie na kanapie obok Jacka. Zobaczymy, czy po dwóch już spacerach będzie spala w nocy. Bo Marcie nie za bardzo daje pospać.

Posted
9 godzin temu, Ewa Marta napisał:

Zadziwia mnie, że nagle z wycofanej suni zrobiła się taka wesoła, energiczna. Może jednak zgiełk miasta nie jest dla niej. My zawozimy psiaki z dala od tego i tam ganiała dzisiaj szczęśliwa. Poza tym doskonale czuje się w stadzie znanych sobie psów. Teraz drzemie na kanapie obok Jacka. Zobaczymy, czy po dwóch już spacerach będzie spala w nocy. Bo Marcie nie za bardzo daje pospać.

Luka jest młodziutkim psiakiem, szczeniakiem, potrzebuje dużo uwagi, ruchu ( musi wzmocnić mięśnie, przytyć, wyładować energię) , zabawy, towarzystwa psów ( socjalizacja), od nich się dużo uczy. Poznawać nowe bodźce.
Uczyć się dotyku, pielęgnacji, jednym zdaniem strategii radzenia sobie  z emocjami  w trudnych sytuacjach.
I to Wy jej Ewuniu dajecie.

• Like 1
Posted

Cały czas piszemy do siebie z Martą. Ona przejmuje się Luką, ale sama widzi, że w innych warunkach jest mniej zestresowana. Luka potrzebuje większej grupy na stałe, żeby wyjść ze swoich strachów. 

My mamy z Jackiem za sobą bezsenną noc, bo zupełnie nie wiemy co zrobić. Myślimy, czy w przypadku wspólnej z Martą decyzji, że ona powinna zostać u nas damy radę w przyczepie z 4 psami. Nasz plan dotyczący znalezienia jej domu u naszej super zaufanej osoby musi się rozłożyć w czasie. Luka chwyciła za serce naszą Przyjaciółkę, ale ona jeszcze opłakuje swojego ukochanego psa. Nic na siłę, ale kropla drąży skałę...

• Like 2
Posted

Podziwiam, że przedmioty ze stołu i półek nie wylądowały w paszczach, a w najlepszym przypadku na podłodze.

Ewa Marta masz nadzwyczaj wrażliwego  męża ( na swojego też nie mogę narzekać).

Masz możliwość zaprosić przyjaciółkę do siebie ? Może Luka będzie tą kroplą , a jej serce skałą ?

Posted
21 minut temu, Poker napisał:

Podziwiam, że przedmioty ze stołu i półek nie wylądowały w paszczach, a w najlepszym przypadku na podłodze.

Ewa Marta masz nadzwyczaj wrażliwego  męża ( na swojego też nie mogę narzekać).

Masz możliwość zaprosić przyjaciółkę do siebie ? Może Luka będzie tą kroplą , a jej serce skałą ?

Mój mąż jest naprawdę super kochany, dlatego go wybrałam:)

Przyjaciółka spacerowała z nami dzisiaj rano. Ona ma jeszcze  naszą podopieczną Myszkę i z nią spaceruje. Zna oba psiaki i od początku była nimi zachwycona. Tylko co innego zachwyt, a co innego decyzja o adopcji. Potrzebuje trochę czasu.

Posted
18 godzin temu, Ellig napisał:

196889593_272222254646927_3647615441287225775_n.jpg

196469211_227559978900471_5432953712321924_n.jpg

196750437_476706340057727_8037639223004464520_n.jpg

4 godziny temu, Ellig napisał:

3 godziny temu, Ewa Marta napisał:

Cały czas piszemy do siebie z Martą. Ona przejmuje się Luką, ale sama widzi, że w innych warunkach jest mniej zestresowana. Luka potrzebuje większej grupy na stałe, żeby wyjść ze swoich strachów. 

My mamy z Jackiem za sobą bezsenną noc, bo zupełnie nie wiemy co zrobić. Myślimy, czy w przypadku wspólnej z Martą decyzji, że ona powinna zostać u nas damy radę w przyczepie z 4 psami. Nasz plan dotyczący znalezienia jej domu u naszej super zaufanej osoby musi się rozłożyć w czasie. Luka chwyciła za serce naszą Przyjaciółkę, ale ona jeszcze opłakuje swojego ukochanego psa. Nic na siłę, ale kropla drąży skałę...

Zachwycajace zachwycajace
Niechaj Moc bedzie wszelka z Wami wszelka spokojnosci 
oczywiscie ze ryczymy ze wzruszenia..
Sciskam ogromnie za wszystkie i za Lukuniatko

• Like 2
Posted

Miałam dzisiaj cudowne odwiedziny Ewuni z psiakami.
Jestem zachwycona Baloo i Luką.
Peruszka i Figa wiedzą , że je kocham❤️ dlatego o nich nie będę za dużo pisała.
Baloo to prawdziwy chłopak, wszedł pewnie, nie bał się, chociaż pilnuje się Ewuni i patrzy na co pozwala.
Luka  potrzebowała ciut więcej czasu, dosłownie 3 minuty , żeby oswoić się z nową sytuacją. Patrzy co robi Ewunia, co robią dziewczynki, zero paniki, pełne zaufanie, oczywiście były smaczki na powitanie i Luka też podeszła i potem jeszcze kilka razy wzięła ode mnie smaczki. Dziewczynki bardzo wylewnie jak zawsze się ze mną witały , to był też dobry przykład dla Szczeniaków 🙂
Luka i Baloo, pięknie chodzą po klatce i wchodzą bez problemu do windy. oczywiście to nauki Jacka i Ewuni są teraz realizowane w praktyce, zero stresu, trzymają się nogi, najważniejszy jest człowiek, co powie, co zrobi.
Luka to jest piękna sunia. Wierzę w to ,ze pokona swoje strachy bo widać ,ze bardzo tego chce, wiele rzeczy jest dla niej nowością ale z wsparciem Ewuni i Jacka to się musi udać.

• Like 2