Gabi79 Posted April 18, 2021 Posted April 18, 2021 6 godzin temu, Tola napisał: Runo to bardzo ładny psiak, przestraszył się wyjściem z boksu, ale w kontenerku było już ok. Dla nich wszystkich ten dzień to ogromny stres, muszą go jednak przeżyć, żeby zacząć nowe życie. Jaki on cudny. Trochę podobny do mojej Kajuni. Słodziak. Znowu się zakochałam 1 Quote
mari23 Posted April 18, 2021 Posted April 18, 2021 Chyba już są na miejscu, albo lada moment będą....ważna chwila... 1 Quote
Alaskan malamutte Posted April 18, 2021 Author Posted April 18, 2021 28 minut temu, mari23 napisał: Chyba już są na miejscu, albo lada moment będą....ważna chwila... Nie mam jeszcze info.... Quote
mari23 Posted April 18, 2021 Posted April 18, 2021 Powita ich może Rudy we własnej rudej osobie :) 1 Quote
Alaskan malamutte Posted April 18, 2021 Author Posted April 18, 2021 Mam info od Dexterki. Runo na miejscu.troche speszony, czmychnął do budki. Jak dexterka dała jeść to chetnie wyszedł i zjadł. Kupę zrobił bez robali i bez pszenicy... 1 Quote
Alaskan malamutte Posted April 18, 2021 Author Posted April 18, 2021 Dexterka była zaskoczona wielkością psa :-) Na zdjęciach wydaje się zdecydowanie większy a to taki średniak jest! Nieśmiały uśmiech się pojawił ... 1 Quote
Alaskan malamutte Posted April 18, 2021 Author Posted April 18, 2021 Z książeczki wynika, że Runo ma 9 lat... Quote
Alaskan malamutte Posted April 18, 2021 Author Posted April 18, 2021 4 minuty temu, Ellig napisał: Bardzo fajny pies, taki trochę Chesterek :) Trochę tak :-) Quote
Alaskan malamutte Posted April 18, 2021 Author Posted April 18, 2021 Wreszcie mogę odsapnąć...Psiaki na miejscu, zaopiekowane, dostały jedzonko, Nikusia wygłaskana, Runo na razie nieśmiały, niepewny. Dexterka mi napisała, że da mu tyle czasu ile potrzeba. 2 1 Quote
Alaskan malamutte Posted April 18, 2021 Author Posted April 18, 2021 Aska7, z całego serca dziękuję!! 2 Quote
Alaskan malamutte Posted April 19, 2021 Author Posted April 19, 2021 Mam info od Dexterki i prawdę powiedziawszy jestem troszkę zaskoczona zachowaniem Runo... W schronisku mówili, że to fajny, przyjazny pies..Tola też takie info dostała.. A tu okazuje się, że na widok smyczy ucieka do budy, smaczki z ręki bierze i czmycha w kąt.... Mam nadzieję, że to szybko minie.... Quote
beataczl Posted April 19, 2021 Posted April 19, 2021 Przeżywa psiak wszystkie zmiany. Nowe miejsce zapachy ,ludzie nowi. Poczekajmy trochę. Biała u Murki podobne problemy ze smycza miała. ...one smyczy nie znają albo się źle kojarzą pewnie... Fajny psiak z Runa. Mi też trochę właśnie Chesterka przypomina jak Ellig napisała. Quote
beataczl Posted April 19, 2021 Posted April 19, 2021 Wiadomo ile czasu był w schronie I jakie miał imię? Oczywiście nie używane... Quote
Alaskan malamutte Posted April 19, 2021 Author Posted April 19, 2021 8 minut temu, beataczl napisał: Wiadomo ile czasu był w schronie I jakie miał imię? Oczywiście nie używane... Runo ma założoną nowiuteńką książeczkę, z wpisaną datą urodzenia (zdjęcie powyżej) i zaświadczeniem o ostatnim szczepieniu....Jest tam tez wpisane imię, ale ja nie potrafię odczytać tych "hieroglifów"... Tola przejrzy zdjęcia i zobaczy mniej więcej od którego roku Runo tam się pojawia...Mnie się kojarzy od 2016...Być może się mylę... Quote
agat21 Posted April 19, 2021 Posted April 19, 2021 Moim zdaniem te hieroglify tworzą imię Donald :D Quote
Alaskan malamutte Posted April 19, 2021 Author Posted April 19, 2021 6 minut temu, agat21 napisał: Moim zdaniem te hieroglify tworzą imię Donald :D O masz...No to imię mu wymyślili... Wolę zdecydowanie Runo... Quote
Onaa Posted April 19, 2021 Posted April 19, 2021 Gucio w schronisku dostał imię Shrek, a gdzie on do Shreka podobny :). Quote
Alaskan malamutte Posted April 19, 2021 Author Posted April 19, 2021 Rozmawiałam z Dexterką...uffff nie jest tak źle. Runo speszony, zestresowany, ale zero agresji. Pozwolił sobie zapiąć smycz i nawet pospacerował. 2 Quote
Nesiowata Posted April 19, 2021 Posted April 19, 2021 Lajków to ja znów nie mam, ale psiak śliczny. Quote
Alaskan malamutte Posted April 19, 2021 Author Posted April 19, 2021 Jeszcze niepewny, jeszcze ogonek w dole, ale to tylko kwestia czasu... Dexterka mówi, że Runo nie śmierdzi bardzo...ma nawet czyste to futro, tylko do wykąpania i wyczesania. Runo dostał Simparicę Trio od kleszczy. w tym tygodniu wizyta u weta, badania krwi i kału. Potem SPA. 1 Quote
konfirm31 Posted April 19, 2021 Posted April 19, 2021 Jak nie ma agresji i nie ucieka przed człowiekiem, to szybko się ogarnie przy pomocy Dexterki :). Będzie dobrze :) Quote
Alaskan malamutte Posted April 19, 2021 Author Posted April 19, 2021 2 minuty temu, konfirm31 napisał: Jak nie ma agresji i nie ucieka przed człowiekiem, to szybko się ogarnie przy pomocy Dexterki :). Będzie dobrze :) Dokładnie pytałam, czy nie kłapie, czy nie odwija się zębami. Dexterka powiedziała, że to bardziej niepewność i stres związany ze zmianą...Ma założoną obrożę i przypiętą smycz. Bez problemu wyszedł z kojca, zrobił kupę i siku na zewnątrz. Runo jest bardzo łasy na smaczki, bierze je z ręki. Quote
mari23 Posted April 19, 2021 Posted April 19, 2021 1 godzinę temu, Alaskan malamutte napisał: O masz...No to imię mu wymyślili... Wolę zdecydowanie Runo... Mnie też Runo bardzo się podoba :) 51 minut temu, Onaa napisał: Gucio w schronisku dostał imię Shrek, a gdzie on do Shreka podobny :). Mały Kubuś w książeczce ma imię Red ;) A Gucio - Shrek ????? no, nie napiszę może nic ;) 21 minut temu, Alaskan malamutte napisał: Dokładnie pytałam, czy nie kłapie, czy nie odwija się zębami. Dexterka powiedziała, że to bardziej niepewność i stres związany ze zmianą...Ma założoną obrożę i przypiętą smycz. Bez problemu wyszedł z kojca, zrobił kupę i siku na zewnątrz. Runo jest bardzo łasy na smaczki, bierze je z ręki. Jak jest łasy, to Dexterka szybko przez żołądek do serduszka mu trafi :) :) 1 Quote
Recommended Posts