Tyśka) Posted February 20, 2021 Author Posted February 20, 2021 5 minut temu, Ewa Marta napisał: A czy nie lepiej, żeby zaczekala u kogoś kto ja przenocuje do poniedziałku? Bo w poniedziałek Magda pracuje bardzo długo, więc może lepiej nie zostawiać jej od razu samej na wiele godzin? Klatka jest na pewno w piwnicy, bo ja widzę. Czekam tylko aż mąż wstanie, bo odsypia nocna jazde. Poszperam w zapasach i może jakąś kołdrę znajdę na tymczasowe posłanko. Mam już spakowana smycz agat21, 5metrowa linkę, 3 pluszaki, piłeczkę gumową, piłka na sznurku nie najlepszej jakości, ale na początek wystarczy. No i obroże, ale nie Wiem, czy będzie dobra. Dorzucilam słoik naturalnych małych ciasteczek na nagrody na spacer. Wiesz, że też o tym pomyślałam? Ale nie wiem tylko czy uda sie znaleźć kogoś, kto w poniedziałek pracowałby z domu albo miałby wolne. Tutaj wyjątkowo udało się uprosić pana Łukasza na jedną noc. Bardzo, bardzo Ci dziękuję. Spora lista :) Dziękuję. Na zooplusie nie ma zabawek z lanej gumy, w ogóle za bardzo dobrych zabawek nie ma (a jak już są to drogie i małego rozmiaru). Chyba najlepiej będzie kupić stacjonarnie. Quote
Moli@ Posted February 20, 2021 Posted February 20, 2021 Tysiu, pisałam że zabawki kupuję w sklepach zoologicznych (stacjonarnych)..., nie ma jak towar "macany" ,) Z cienkiej gumy, z plastiku czy szmatek strach dawać do zabawy :( Quote
Ellig Posted February 20, 2021 Posted February 20, 2021 48 minut temu, Ewa Marta napisał: A czy nie lepiej, żeby zaczekala u kogoś kto ja przenocuje do poniedziałku? Bo w poniedziałek Magda pracuje bardzo długo, więc może lepiej nie zostawiać jej od razu samej na wiele godzin? Klatka jest na pewno w piwnicy, bo ja widzę. Czekam tylko aż mąż wstanie, bo odsypia nocna jazde. Poszperam w zapasach i może jakąś kołdrę znajdę na tymczasowe posłanko. Mam już spakowana smycz agat21, 5metrowa linkę, 3 pluszaki, piłeczkę gumową, piłka na sznurku nie najlepszej jakości, ale na początek wystarczy. No i obroże, ale nie Wiem, czy będzie dobra. Dorzucilam słoik naturalnych małych ciasteczek na nagrody na spacer. Zdjecie części rzeczy od Ewy Marty. 1 Quote
Tyśka) Posted February 20, 2021 Author Posted February 20, 2021 Dziękuję :) Spory zestaw. Pozwoliłam sobie wykorzystać ze spadku Amika 200zł na potrzeby Łatki, aby nie zaczynała od minusa. Pieniądze będę zbierać na konto Krecika, nie było czasu poszukać skarbnika ;). Ja właśnie zrobiłam zakupy na zooplus. Zabawkę z lanej gumy oraz szelki poproszę, aby Pani Magda kupiła stacjonarnie. Quote
agat21 Posted February 20, 2021 Posted February 20, 2021 Mam twardą gumową laną piłeczkę do zabawy, którą mój pies się nie bawi. Chętnie przekażę dla Łatki. Jakieś gryzaki twarde też znajdę i chyba mam obróżkę dość małą po jakimś psiaku. Tylko logistycznie jakoś to muszę ogarnąć, bo ode mnie do Wilanowa spory kawał i jechanie z paroma drobiazgami nie ma sensu, ale może jakoś zbierzemy to wszystko do tak zwanej kupy i razem dostarczymy pani Magdzie? Mogłabym ewentualnie jutro wieczorem do niej podjechać. Po drodze mogę zrobić jakaś rundkę po trasie i odebrać inne rzeczy. Zgłaszać się kto chętny dorzucić swoje rzeczy? 1 Quote
Mta82 Posted February 20, 2021 Posted February 20, 2021 Ja bardzo chętnie ale chyba do mnie zupełnie nie po drodze. Z domu mogę ruszyć się dopiero jutro. Quote
agat21 Posted February 20, 2021 Posted February 20, 2021 1 minutę temu, Mta82 napisał: Ja bardzo chętnie ale chyba do mnie zupełnie nie po drodze. Z domu mogę ruszyć się dopiero jutro. Martusiu, tym razem ja podjadę do Ciebie, nie ma sprawy, wyślij mi tylko smsem adres. Quote
Tyśka) Posted February 20, 2021 Author Posted February 20, 2021 Magda (jesteśmy już po imieniu, bo tak łatwiej :)) to wspaniała osoba. Aby Łatka pierwsze dni nie zostawała sama Magda przyjedzie z Siostrą, dzięki czemu sunia będzie mieć na razie całodobową opiekę. W poniedziałek pójdą do tej Pani, od której były kupione szelki dla Amberka. :) Magda przywiezie też od rodziców legowisko, bo koc w domu ma :). Podesłałam wątek Magdzie do poczytania. Musi być dobrze! :) 1 Quote
Ewa Marta Posted February 20, 2021 Posted February 20, 2021 Super! Ja nam już kołdrę z poszewka do wkładania do kenelu. Niebawem Jacek zejdzie po klatkę i mogę się umawiać na zawiązanie rzeczy. Dzisiaj, jutro, kiedy Magdzie będzie wygodniej. Po drodze zajdę do Ellig, która mieszka obok Magdy po jej rzeczy. Bardzo fajnie, że Małgosia z PSOR dogaduje szelki guardy:) 1 Quote
Sowa Posted February 20, 2021 Posted February 20, 2021 1 godzinę temu, Tyśka) napisał: sunia będzie mieć na razie całodobową opiekę. Ale od razu trzeba zacząć przyzwyczajanie do samotności - bodaj zobojętniać ubieranie się. podchodzenie do drzwi, otwieranie i zamykanie, ruch klamką - uczyć siadu przy drzwiach na sekundę najpierw. Opis od czego zacząć jest na nosem.pl - Co zrobić, aby pies nie szczekał - zachowanie ciszy w domu. 1 Quote
Ellig Posted February 20, 2021 Posted February 20, 2021 1 godzinę temu, Sowa napisał: Ale od razu trzeba zacząć przyzwyczajanie do samotności - bodaj zobojętniać ubieranie się. podchodzenie do drzwi, otwieranie i zamykanie, ruch klamką - uczyć siadu przy drzwiach na sekundę najpierw. Opis od czego zacząć jest na nosem.pl - Co zrobić, aby pies nie szczekał - zachowanie ciszy w domu. Dodam link. https://nosem.pl/pies-w-domu/pies-adoptowany/co-zrobic-zeby-pies-nie-szczekal-zachowanie-ciszy-w-domu/ https://nosem.pl/pies-w-domu/pies-adoptowany/adoptowany-pies-w-nowym-domu-pierwszy-miesiac/ Quote
seramarias Posted February 20, 2021 Posted February 20, 2021 2 godziny temu, Sowa napisał: Ale od razu trzeba zacząć przyzwyczajanie do samotności - bodaj zobojętniać ubieranie się. podchodzenie do drzwi, otwieranie i zamykanie, ruch klamką - uczyć siadu przy drzwiach na sekundę najpierw. Opis od czego zacząć jest na nosem.pl - Co zrobić, aby pies nie szczekał - zachowanie ciszy w domu. Nie wiem czy to fachowo i poprawnie, ale jak Mazurek został sam, to wychodząc do pracy dawałam mu kurzą łapkę, on się nią zajmował a ja wychodziłam. Po kilku dniach moje wyjście kojarzyło mu się z czymś przyjemnym i czekał na przysmak. 2 Quote
agat21 Posted February 20, 2021 Posted February 20, 2021 49 minut temu, Ellig napisał: Kilka rzeczy ode mnie dla Łatki. Ale Łacisko będzie bogate! Tyle darów dostanie :) Quote
agat21 Posted February 20, 2021 Posted February 20, 2021 Znalazłam niedużą obróżkę, nie jest nowa, ale na początek Łatusi wystarczy. 1 Quote
Ewa Marta Posted February 20, 2021 Posted February 20, 2021 46 minut temu, seramarias napisał: Nie wiem czy to fachowo i poprawnie, ale jak Mazurek został sam, to wychodząc do pracy dawałam mu kurzą łapkę, on się nią zajmował a ja wychodziłam. Po kilku dniach moje wyjście kojarzyło mu się z czymś przyjemnym i czekał na przysmak. Robilam identycznie i tak naprawdę psiaki w weekend, kiedy nie jechałam do pracy były rozczarowane:) Jestem już umówiona z Magda na jutro wieczorem. Da znać kiedy mogę podjechać. Pewnie koło 19 3 Quote
Tyśka) Posted February 20, 2021 Author Posted February 20, 2021 Łatka juz w Warszawie. :) Pan Łukasz, który ją nocuje ma namiary do Magdy, więc będą się umawiać. Pan mieszka na Mokotowie. Jestem bardzo wzruszona Waszą dobrocią i błyskawiczną akcją pomocową ♡ Łatka ma na sobie brzydka skórzaną obróżkę, którą miała jeszcze na sobie kiedy była na łańcuchu. Nie będzie wybrzydzać czy obróżka podarowana jest używana, czy nowa ;) Co do imienia, nie wiem czy nawet Łatka reaguje na swoje imię. Jeśli Magda będzie chciała zmienić imię to oczywiście nie mam nic przeciwko:) 1 1 Quote
Tyśka) Posted February 20, 2021 Author Posted February 20, 2021 :) złodziejka serc dostała od jednej Cioci szelki na podróż na start w lepsze życie, dziękuję za tę niespodziankę. A z Panem Łukaszem tak siedzi, akrobatka mała :) Z córcią Pana Łukasza. Droga minęła spokojnie. Łatka chyba lubi norki, bo w transporterze przespała całą podróż:). Psiaki chciały nachalnie poznać się z Łatką, suczka postawiła jasno granice. 1 Quote
Tola Posted February 20, 2021 Posted February 20, 2021 Wspaniale czyta się o tej akcji pomocowej dla suni, tyle osób zaangażowało się w odmianę jej życia, tyle Cioteczek czuwa, aby wszystko się udało, ze teraz musi być dobrze:) Quote
agat21 Posted February 20, 2021 Posted February 20, 2021 Lajki mi na dziś już wcięło, ale zdjęcie z panem Łukaszem miód malina :D Fajna psuńcia :) Ja też pewnie podjadę ok. 19.00, a wcześniej pojadę do Mty82 po prezenty dla suni od niej i razem z moim "sprzętem" zawiozę. Może się spotkam z Ewą :) 1 Quote
Tyśka) Posted February 20, 2021 Author Posted February 20, 2021 4 minuty temu, agat21 napisał: Lajki mi na dziś już wcięło, ale zdjęcie z panem Łukaszem miód malina :D Fajna psuńcia :) Ja też pewnie podjadę ok. 19.00, a wcześniej pojadę do Mty82 po prezenty dla suni od niej i razem z moim "sprzętem" zawiozę. Może się spotkam z Ewą :) Mam jeszcze filmik z córcią Pana Łukasza, jak Łatka bawi się z nią, ale widać za bardzo twarz dziewczynki. Swoją drogą, przesympatyczna Rodzina, Pan Łukasz sam psiarz i jak się okazało, też prowadzi DT i ma właśnie tymczasiki u Siebie. Dziękuję Wam, kochane Kobiety. Nie wiem co bez Was bym zrobiła :) I bez Magdy. Tacy Ludzie jak Wy to skarb, naprawdę. Quote
Ewa Marta Posted February 20, 2021 Posted February 20, 2021 6 minut temu, agat21 napisał: Lajki mi na dziś już wcięło, ale zdjęcie z panem Łukaszem miód malina :D Fajna psuńcia :) Ja też pewnie podjadę ok. 19.00, a wcześniej pojadę do Mty82 po prezenty dla suni od niej i razem z moim "sprzętem" zawiozę. Może się spotkam z Ewą :) Byłoby fajnie.Ja tamnpodjadd wcześniej, zebyvwpasc do Ellig po rzeczy. Dobrze byłoby wrzucić wszystko razem. Quote
agat21 Posted February 20, 2021 Posted February 20, 2021 Przed chwilą, Ewa Marta napisał: Byłoby fajnie.Ja tamnpodjadd wcześniej, zebyvwpasc do Ellig po rzeczy. Dobrze byłoby wrzucić wszystko razem. Możemy się umówić pod domem p. Magdy o 19.00 i pójdziemy razem, żeby jej nie niepokoić co chwilę wizytami. Tak sobie "wycyrkluję" podróż na Bródno do Marty, żeby na 19.00 dojechać do Wilanowa. Quote
Ewa Marta Posted February 20, 2021 Posted February 20, 2021 A może trochę po 19, bo ona zdaje się w domu dopiero wtedy będzie. Quote
Recommended Posts