Jump to content
Dogomania

Psiaczek, który już na nic nie czeka. Nie patrzy już nawet przez kraty na człowieka, który podchodzi do boksu. Nie patrzy mu w oczy. PONGO już w hotelu. Zapraszam do dropiatego biedaka - Ponguś zamieszkał we Wrocławiu!! ♡♡♡.

Recommended Posts

Posted

Zdjęcia świetne, zwłaszcza te tuż po przebudzeniu :-))

Czy mi się wydaje, czy Pongo trochę zrzucił ciałka i nie ma już atletycznej postury ?  Taki zgrabniejszy jakiś się wydaje ....

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, limonka80 napisał:

Zdjęcia świetne, zwłaszcza te tuż po przebudzeniu :-))

Czy mi się wydaje, czy Pongo trochę zrzucił ciałka i nie ma już atletycznej postury ?  Taki zgrabniejszy jakiś się wydaje ....

Może w ruchu się wysmukla ;) Bo ciałka raczej nie stracił. Jest konsekwentny w utrzymywaniu swej lekkiej i wdzięcznej nadwagi  :)

• Like 1
Posted
9 godzin temu, agat21 napisał:

Może w ruchu się wysmukla ;) Bo ciałka raczej nie stracił. Jest konsekwentny w utrzymywaniu swej lekkiej i wdzięcznej nadwagi  :)

Może wciąga brzuch do zdjęć ;) ;) ;)

Kochany, rozczulający Ponguś <3 

• Upvote 1
Posted

Ale super ogród jest u anecik, tyle przestrzeni. Mały raj dla psów i ludzi

Zdjęcia przefajne a na plecach z otwartymi oczami to hit.

Już minęło to zarzucanie zadkiem czy jeszcze? Zdrowia Ponguniu

Posted
Dnia 26.07.2021 o 15:02, agat21 napisał:

A sąsiadka nie chce Baksa - bis? ;))

Pani   Teresa już nie żyje..a krótko po  Niej i Baksiu zaginął...

Pongus jeszcze znajdzie dobry domek, na pewno. To taki miły, przytulak, i jaki ładny piesio. 

Posted
4 godziny temu, KrystynaS napisał:

Ale super ogród jest u anecik, tyle przestrzeni. Mały raj dla psów i ludzi

Zdjęcia przefajne a na plecach z otwartymi oczami to hit.

Już minęło to zarzucanie zadkiem czy jeszcze? Zdrowia Ponguniu

Niestety zarzucanie zadkiem się utrzymuje. Zaczynam oswajać się z myślą, że to już tak zostanie. Wiele psiaków nie wraca już w 100% do zachowania sprzed choroby :/

Posted
22 godziny temu, agat21 napisał:

Jest konsekwentny w utrzymywaniu swej lekkiej i wdzięcznej nadwagi  :)

Poboba mi się określenie "wdzęczna nadwaga"  - bardzo trafne  :-))

Posted
9 godzin temu, beataczl napisał:

Pani   Teresa już nie żyje..a krótko po  Niej i Baksiu zaginął...

Pongus jeszcze znajdzie dobry domek, na pewno. To taki miły, przytulak, i jaki ładny piesio. 

Oby Twe słowa stały się ciałem :)

Posted
4 godziny temu, KrystynaS napisał:

No tak,  ale jeśli mu to nie zagraża, jeśli będzie pod kontrolą lekarską i nie przeszkadza mu to w funkcjonowaniu to niech sobie od czasu do czasu pokręci zadkiem

Pewnie nie zagraża, może trochę przeszkadza, ale oby nie było już gorzej.

Posted

Odwiedzam Pongusia;  na zdjęciach widzimy go radosnego, rozbawionego, jak bardzo zmieniło się to jego smutne życie.

Dopełnieniem byłby na pewno własny dom, nie traćmy nadziei. 

Posted
14 godzin temu, agat21 napisał:

Oby Twe słowa stały się ciałem :)

i to jak najszybciej!!! <3

13 godzin temu, agat21 napisał:

Pewnie nie zagraża, może trochę przeszkadza, ale oby nie było już gorzej.

Myślę, że lepiej może już nie być, oby rzeczywiście tylko się nie pogarszało, to jest się z czego cieszyć, tak naprawdę nie wiemy, ile Pongo ma lat, szacujemy wg pobytu w schronisku.

Ale cuda się zdarzają - niech i tutaj zdarzy się podwójny cud: adopcyjno - zdrowotny! <3

• Upvote 1
  • agat21 changed the title to Psiaczek, który już na nic nie czeka. Nie patrzy już nawet przez kraty na człowieka, który podchodzi do boksu. Nie patrzy mu w oczy. PONGO już w hotelu. Zapraszam do dropiatego biedaka. Ma na razie 255 zł deklaracji miesięcznych.
Posted

No i widzicie gdzie ona wlazła? I myśli, że taka cwana, jak inni z trochę mniej długimi łapkami nie mogą. A tu na dole jest po prostu godniej!

received_513664793044796.jpeg

• Like 4
  • Upvote 1
Posted
1 godzinę temu, Aska7 napisał:

Co te psy takie grube ? No nie żebym : ) grubych nie lubiła, ale urocze grubasy. Szczęśliwe mają być niezależnie od gabarytów : )))

A to już ich właścicieli trzeba pytać, bo teraz w hotelu towarzyszą Pongusiowi głównie psy, których państwo się wakacjują. 

Posted

Gruba jest sunia na ławce, ci na dole wg mnie "waga średnia" ;) piszę to jako samo-usprawiedliwienie, bo i moje do szczupłych się nie zaliczają ;)

ale Ponguś jest na tej fotce tak rozczulający, że serce się roztapia, jak lód latem <3 <3

kochany, cudny Pongusio..... ludzie, gdzie wy szukacie psów do adopcji?? no gdzie??? tu jest takie cudne i kochane psie serce!!!!!

Posted
8 minut temu, mari23 napisał:

kochany, cudny Pongusio..... ludzie, gdzie wy szukacie psów do adopcji?? no gdzie??? tu jest takie cudne i kochane psie serce!!!!!

Prawda? Stoi z minką aniołka, jedno łapką nieco wysuniętą <3 Jak pies, który spędził całe życie na dworze królewskim.

Posted
1 godzinę temu, Tyśka) napisał:

Prawda? Stoi z minką aniołka, jedno łapką nieco wysuniętą <3 Jak pies, który spędził całe życie na dworze królewskim.

Corgi królowej Elżbiety :) :)