Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
2 minuty temu, Jo37 napisał:

Jestem zaskoczona, że takie ładne, bezproblemowe  psy jak Kama i Andrea nadal bez domu.

Bo nie są młode. Na sunię podrostka ON, ogłaszaną na fb, 160 chętnych..... 

• Like 1
Posted
15 minut temu, Mazowszanka13 napisał:

Ja na pewno (zważywszy na mój wiek) nie wezmę już psa młodego.

Bo my jesteśmy dogomaniaczki. Dla nas każdy pies jest wart miłości, nie tylko "słitaśny sceniacek", no i jesteśmy mimo wszystko, realistkami. Zobacz, ile mocno starszych, często samotnych osób kupuje/bierze szczeniaka. A potem psy zostają....

Posted
13 godzin temu, konfirm31 napisał:

Bo my jesteśmy dogomaniaczki. Dla nas każdy pies jest wart miłości, nie tylko "słitaśny sceniacek", no i jesteśmy mimo wszystko, realistkami. Zobacz, ile mocno starszych, często samotnych osób kupuje/bierze szczeniaka. A potem psy zostają....

Na fb ktoś - opisuje siebie jako emerytkę - szuka dla siebie owczarka, najlepiej suczki, ale szczeniaka "by sobie go wychować". Za 10 lat będzie szukać domu dla starego psa, bo nie "radzi sobie" :(

• Like 2
Posted
9 godzin temu, malagos napisał:

Na fb ktoś - opisuje siebie jako emerytkę - szuka dla siebie owczarka, najlepiej suczki, ale szczeniaka "by sobie go wychować". Za 10 lat będzie szukać domu dla starego psa, bo nie "radzi sobie" :(

niestety, egoizm.... żeby jeszcze |"wychować" potrafili... a potem takie roczne, półroczne - zbieramy z ulicy, bo pies nie spełnia wymogów "wychowawcy" - właściciela :(

• Like 1
Posted
 Ciociu jeszcze z kramku Kamusiowego zakonczonego rozliczonego zapisz prosze,tez odrazu slalay ku Tobie z baz
    aagataa8  15 zl cegielka
         mari23  10 zl

Posted
15 godzin temu, Nadziejka napisał:
 Ciociu jeszcze z kramku Kamusiowego zakonczonego rozliczonego zapisz prosze,tez odrazu slalay ku Tobie z baz
    aagataa8  15 zl cegielka
         mari23  10 zl

już dawno zapisane, tylko ze cytowałam i zapisało się tłustym drukiem :)

Posted
1 godzinę temu, konfirm31 napisał:

Pozdrawiam słonecznie Malagossów i Kamusię, oraz całą sforkę psio- kocią :). 

Słonecznie? Ja pozdrawiam chmurnie i deszczowo, ale serdecznie...

• Like 1
Posted
23 godziny temu, malagos napisał:

Żeby jeszcze ktoś o Kamusię zapytał... a tu cisza:(

"TEN" domek zawsze zjawia się po dłuższym czekaniu.... za to będzie wspaniały - ja w to wierzę !

23 godziny temu, Jo37 napisał:

Małgosiu - o Andeę też.

Andrea też znajdzie swojego kochającego człowieka - to wspaniała sunieczka, obie z Kamusią skradły mi serce....tylko nic im po moim serduchu....

5 godzin temu, Poker napisał:

Słonecznie? Ja pozdrawiam chmurnie i deszczowo, ale serdecznie...

chmurnie, deszczowi, listopadowo wręcz, straszny ziąb u nas :( tym cieplejsze , serdeczniejsze pozdrowienia i ja przesyłam :)

• Like 1
Posted
25 minut temu, Poker napisał:

U nas nadal szaro, buro i ponuro. Mam ochotę zalegnąć w łóziu z książką i okładami  z naszych futrzaków.

A ja w czasie pandemii, przestałam czytać :(, chociaż zawsze dużo czytałam. Jedyne co, to filmy i seriale oglądam na Netflixie :(. Zdecydowanie - zgłupiałam :(((

Posted

Dwa moje poprzednie ogłoszenia się wczoraj skończyły, dziś zrobiłam jedno i wyróżniłam za 17,81 zł. 

Wpłynęło 100 zł od Figuni - dziękuję, jesteś kochana!

Posted
Dnia 14.03.2021 o 10:38, malagos napisał:

Kwestia faktycznej umiejętności wychowania i kasy. Z porządnie ułożonym psem nie sposób sobie nie radzić, a w razie choroby (swojej, albo psiej) można wynająć kogoś do pomocy.

Za dużo teraz się pisze o problemach z adopciakami. Traumy schroniskowe, czy inne, każdego psa z odpałami się tłumaczy, że coś robi dlatego że kiedyś go skrzywdzili itd., nie ma genów, charakteru, tylko te okropności go spotkały i behawiorysta zaraz, czy inne szkolenia. Ktoś sobie poczyta i chce tabulerase.

Posted

Miałam jeden telefon, ale z fb - pani, z głosu starsza, z wiekowym ONkiem i kotami, z Warszawy. I pierwsze piętro bez windy, i niemobilna ("Z Wrocławia to mi przywieźli psa...") i chyba tylko po to dzwoniła, żeby pogadać: o sobie, o każdym z kotów, o starym psie, o lekach itp. :(