Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 25.03.2021 o 10:55, Poker napisał:

Ja też chociaż Kama z pewnością nie czeka..

Kama to by chyba nam za złe miała, gdyby wiedziała, że życzymy jej opuszczenia malagosowego domku i pójścia do "obcych" ;)

• Like 1
Posted
10 godzin temu, mari23 napisał:

Kama to by chyba nam za złe miała, gdyby wiedziała, że życzymy jej opuszczenia malagosowego domku i pójścia do "obcych" ;)

Kamusia się zupełnie u nas zadomowiła, i gdyby nie te koty....wczoraj chodziłyśmy sobie po sadzie, i kot (nasza czarna koteczka) wyskoczyła z krzaków i popędziła do domu. Kama tak ją ścigała, tak goniła, tak głucha na wszelkie wołanie, że aż mi się przykro zrobiło. Kotka oczywiście umknęła, a Kama jeszcze długo z nosem przy ziemi biegała na ogrodzie, aż ją złapałam i przypięłam smycz. Wróciła do kojca, ale cała w napięciu, wyprężona, czujna. 

Posted

Przypomnij sobie, Malagosku, ile czasu przyzwyczajałaś Diankę do kotów. Kamusia siedzi w kojcu i jak z niego wyjdzie, to koty  goni. Moja Bliss też nie wie, co to mieszkanie razem z kotem, więc na spacerze jest tak samo. Chociaż teraz już stara i kotów  najczęściej nie zauważa. Niestety, owczarki " same z siebie", raczej kotów nie lubią ;) 

Posted
17 godzin temu, b-b napisał:

Gdzie twój domek dziewczyno...

A może zrobić jej na jeszcze jakieś inne miasto?

Sama nie wiem... kolejny raz wyróżniłam wczoraj, bo wykorzystam 50% zniżki OLX. I zamówiłam kolejna partię Doliny Noteci, wykorzystałam rabat 5% w Zooplusie oraz kod na darmowy 1 kg suchej karmy Wolf of Wilderness. Zobaczymy, co to za cudo, bo dość drogie.

Rozmawiałam z naszą dr Magdą o tym guzku Kamy. Oczywiście, ze trzeba zoperować, ale i zrobić sterylizację. Schronisko nie zrobiło, "bo suka za stara, 13 lat, nie przeżyje narkozy", a nie jest tak źle. Lada chwila może przyplątać się ropomacicze, i tak trzeba będzie ciąć. Umówione jesteśmy na 14 kwietnia.

Posted

Kama ma owczarkowy czujny nos - od kilku dni wsadzała nochala w stertę chrustu i liści w sadzie, dziś zaczęła rozkopywać - dobrze, ze podeszłam, bo pod gałęziami odkryła jeża :). Szybko psa zabrałam, gniazdko jeżowe zakryłam gałęziami. Ale chyba lada chwila powinny się jeże budzić?...

Posted

Dziś pod gabinet przyjechała kobieta na rowerze, pytała o Tomka - na kierownicy wisiała płócienna torba, w niej... małe, kudłate śliczne, smutne... Przybłąkała się, babka nie moze zatrzymać, "do lasu przecież nie wywiozę"... 

Siedzi u nas kuchni, małe, cichutkie, dość młode, zaniedbane bardzo.

Dla wszystkiego dałam na fb ogłoszenie o znalezieniu, ale lepiej, żeby właściciel mi się na oczy nie pokazał :(

c46d24bf7eda.jpg

8e21b3fcb7d5.jpg

• Like 1
Posted

Masz rację. Oby nikt się nie zgłosił.... no chyba, że to wyjątkowo nieszczęśliwy wypadek i oboje z sunią, padną sobie w ramiona - w co nie wierzę. 

Sunia śliczna i szybko znajdzie wspaniały dom :) 

Posted

Dziś jedziemy z małą sunia do dr Magdy na usg - bo ciąża jest, ale o termin sterylizacji ciężko. Może wskoczy na termin Kamusiowy, 14 albo 15 kwietnia.

Posted
3 godziny temu, malagos napisał:

Dziś jedziemy z małą sunia do dr Magdy na usg - bo ciąża jest, ale o termin sterylizacji ciężko. Może wskoczy na termin Kamusiowy, 14 albo 15 kwietnia.

To sprawa najpilniejsza.  Oby znalazł się szybki termin.

• Like 1
Posted

W kolejce do dr Magdy spotkałyśmy się z konfirm :)

Szybkie usg i decyzja - jutro rano operacja. Magda przyjdzie do pracy wcześniej, a Tomek dowiezie niunię na 8.00

• Like 1
Posted

To było takie nieplanowane spotkanie u miejscowej (najlepszej!) lekarki weterynarii w Lecznicy. Malagos była ze swoją najnowszą znajdą, a ja z Lerką. A że Malagos przywiozła do Lecznicy Irenas, to było to potrójne spotkanie dogomaniackie :D