Jump to content
Dogomania

Pajda w DS w Warszawie:) Bixi za TM:( Reszka w DS we Wrocławiu:) Psia rodzina z opuszczonej stodoły :(:(:(

Recommended Posts

Posted

Zaglądam z doskoku, bo na wsi mam kiepski internet, ale jak oglądam i czytam te wspaniałe fotorelacje, to jestem bardzo, bardzo szczęśliwa:)

Pomimo chwilowych problemów udało się uratować tą cudowną psia rodzinkę, bardzo Wam wszystkim dziękuję :).

Teraz tylko musimy przeczekać cieczkę Pajdy, wyleczyć i wzmocnić Reszkę i jej synka i będziemy już działać z górki;)

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Na koncie ZEA zameldowała się  wpłata 50, 35 zł z bazarku b-b - pięknie dziękuję serce-ruchomy-obrazek-0820.gif.

Kwota zostanie podzielona po połowie dla Reszki i Bixi.

Posted
12 minut temu, Tola napisał:

Na koncie ZEA zameldowała się  wpłata 50, 35 zł z bazarku b-b - pięknie dziękuję serce-ruchomy-obrazek-0820.gif.

Kwota zostanie podzielona po połowie dla Reszki i Bixi.

Tolu to pieniążki tylko dla Reszki.

Dla małego przesłałam już do Anulki.

Pajda też dostała.

Każde dostało po tyle samo :))

Proszę potwierdź wpłatę na bazarku https://www.dogomania.com/forum/topic/351867-rozliczam-błyskawiczny-bazarek-z-nową-pościelą-dla-psiej-rodzinki-do-1205-2100/

Anula i Marysia już mi potwierdziły :)

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
7 minut temu, b-b napisał:

Tolu to pieniążki tylko dla Reszki.

Dla małego przesłałam już do Anulki.

Pajda też dostała.

Każde dostało po tyle samo :))

Proszę potwierdź wpłatę na bazarku https://www.dogomania.com/forum/topic/351867-rozliczam-błyskawiczny-bazarek-z-nową-pościelą-dla-psiej-rodzinki-do-1205-2100/

Anula i Marysia już mi potwierdziły :)

No tak, przecież sama o tym pisałam;)

Muszę koniecznie odpocząć;););)

Dzięki, że czuwasz:)

Posted
2 godziny temu, Mazowszanka13 napisał:

Dawno Cie nie widziałam Marysiu na dogo i widzę, że masz zupełnie inne psy.

Tak Mazowszanko, na dogo „nie widać” mnie od prawie trzech lat, zaglądam, czytam i śledzę wiele wątków, czasem coś napiszę, ale udzielam się bardzo niewiele. Dużo się przez ten czas w moim życiu pozmieniało, również jeśli chodzi o psy. Od maja 2018 w ciągu półtora roku straciłam cztery suczki - najpierw dość nagle i pomimo leczenia odeszła na serce buldożka Figa, potem kolejno Jagoda i Borówka - obie po operacjach guzów nowotworowych miały przerzuty, w przypadku obu musiałam podjąć w pewnym momencie niebywale trudną decyzję o pomocy w przejściu za TM. W grudniu zeszłego roku, tuż po Świętach pożegnaliśmy również mopsicę Pestkę. Była najstarsza z nich wszystkich, miała prawie 17 lat (byłam dzieckiem kiedy jako cudny mały szczeniaczek pojawiła się w mojej rodzinie) i już od dłuższego czasu był z nią bardzo ograniczony kontakt, żyła w swoim świecie. Nie chorowała, odeszła ze starości. Z dużego psiego stada została z nami tylko Czika. Również ze względu na nią od stycznia jest z nami Agrest adoptowany z Fundacji Pan i Pani Pies.

To tak w skrócie historia zmian w moim stadzie. Przepraszam za prywatę na wątku Reszki i Pajdy, ale skoro Mazowszanka zapytała to chciałam napisać co i jak, zresztą może ktoś jeszcze pamięta moje stado z „dawnych czasów”.

• Like 5
  • Upvote 1
Posted

Pajda mocno wpadła w serce i w oko mojej przyjaciółce i jej mężowi. Myśleli już od jakiegoś czasu o psiaku, myśleli, podsyłałm im różne "kandydatury" i - buch! - wymyślili. :) Pajda przypomina im sunię, którą pożegnali kilka lat temu. Mogą podjechać poznać sunię choćby jutro. :) 

• Like 5
  • Upvote 1
Posted
1 godzinę temu, agat21 napisał:

Pajda mocno wpadła w serce i w oko mojej przyjaciółce i jej mężowi. Myśleli już od jakiegoś czasu o psiaku, myśleli, podsyłałm im różne "kandydatury" i - buch! - wymyślili. :) Pajda przypomina im sunię, którą pożegnali kilka lat temu. Mogą podjechać poznać sunię choćby jutro. :) 

Ale niespodzianka

Posted
8 godzin temu, Mazowszanka13 napisał:

Dawno Cie nie widziałam Marysiu na dogo i widzę, że masz zupełnie inne psy.

Nie zaglądasz na wątek Sylwiji - Marysia tam bardzo pomaga

A wieści od agat superowe :)

Posted
2 godziny temu, agat21 napisał:

Agat, dziękuję pięknie, że pokazałaś Pajdę :)

Sprawa jest w toku, jestem już po pierwszej rozmowie telefonicznej z p. Małgosią, prawdopodobnie jutro rodzina przyjedzie na zapoznanie, zobaczymy co z tego wyniknie, będę oczywiście dawać znać :)

• Like 3
Posted
16 minut temu, Marysia R. napisał:

Spotkanie potwierdzone, Państwo przyjadą jutro o 18. Proszę o kciuki :)

A tak panna Pajda wylegiwała się dzisiaj na kanapie ;)

IMG_0914_Easy-Resize_com.thumb.jpg.91e523de767a5d00c4a0f9e4011e11ba.jpg

Dziewczyna wie co dobre :))

Trzymam kciuki aby zaiskrzyło :))

Posted
Dnia 11.05.2020 o 20:22, Havanka napisał:

Pieniążki dla Reszki też już w drodze. zameldują sie na koncie Fundacji.

Zameldowało się 210 zł, pięknie dziękujemyserce-ruchomy-obrazek-0830.gif

Posted
17 godzin temu, Marysia R. napisał:

Spotkanie potwierdzone, Państwo przyjadą jutro o 18. Proszę o kciuki :)

A tak panna Pajda wylegiwała się dzisiaj na kanapie ;)

IMG_0914_Easy-Resize_com.thumb.jpg.91e523de767a5d00c4a0f9e4011e11ba.jpg

Sama słodycz:)

Posted

Do hoteliku dotarła paczka dla Bixi i Reszki od pańci zamojskiej Bezy vel Moli:).

Pani Magda obiecała jeszcze jedna przesyłkę:)

received_569145523986558.jpg

received_677657582801810.jpg

• Like 2
  • Upvote 2