Jump to content
Dogomania

['] ***** OGÓREK *** czyste złoto piesek ***** JUŻ w Domu Stałym *** DZIĘKUJĘ!!! ***

Recommended Posts

Posted
23 minuty temu, katakka napisał:

tak, tak, staram się, ale u mnie nerwówka straszna, Niemcy 16go zamykają  granice, przypadkiem sie dowiedzieliśmy, bo ktoś wracał dziś do Polski, w telewizji nic nie mówią a mój mąż daleko poza domem ........ 

https://www.gov.pl/web/koronawirus/zamykamy-granice-przed-koronawirusem1

co do infolinii nie wiem ale po Polaków wysyłają samoloty jest akcja "lot do domu" trza się zgłosić, poszukaj informacji lub posłuchaj tvp tam trąbią do znudzenia co i gdzie.Przede wszystkim uspokój się psiarnia Cię potrzebuje!

Posted

dzięki pyra , mój mąż samochodowy, dogrzebaliśmy się do informacji , że od 8 rano będą zamknięte , więc zdąży przejechać . W tv na razie na ten temat zero informacji , nic nie mówią , jutro powiedzą jak już dla mnóstwa osób będzie za późno :(

A ta infolinia z tej ich strony .... - słów mi brak, tyle nerwów straciłam, że .... , dopiero ze mnie powietrze schodzi ...

Posted
23 godziny temu, rozi napisał:

Jak Kasia (DT) pojawi się na wątku, to poproszę :)

Jak jest i Abi i Ogórek,to może zrobić dwa w jednym i nazwać go np.Abi-rek,Ab-órek...?

Posted
Przed chwilą, bou napisał:

Jak jest i Abi i Ogórek,to może zrobić dwa w jednym i nazwać go np.Abi-rek,Ab-órek...?

O nie!

To już lepiej mówić do niego Ogi.

Posted
8 minut temu, rozi napisał:

A do Psiego Domku wchodzi bez problemu?

Może ten próg coś dla niego znaczy, w Psim też jest taki próg?

W psim, progu nie ma, ale żeby chciał wchodzić chętnie , to też nie bardzo, Ogórcio jakby mógł decydować, to pewnie wcale nie chciałby się zamykać w środku.

Próg do domu nie jest raczej problemem, dużo jest prostszy do dania kroku niż pokonywanie schodów,  nawet mikrusy dają radę .

Posted
Przed chwilą, Alaa napisał:

A co zlego jest w imieniu Ogorek?

Trzeba zmieniac?

Już się nie chcę złościć, nie wiem czemu dziewczyny się uparły trzymać imię schronowe.

Posted
1 minutę temu, katakka napisał:

W psim, progu nie ma, ale żeby chciał wchodzić chętnie , to też nie bardzo, Ogórcio jakby mógł decydować, to pewnie wcale nie chciałby się zamykać w środku.

Próg do domu nie jest raczej problemem, dużo jest prostszy do dania kroku niż pokonywanie schodów,  nawet mikrusy dają radę .

Wiem, że nie jest problemem. Mówiłam, że może dla niego coś znaczy. Na schody się wchodzi, próg się przekracza  :)

Posted
8 minut temu, rozi napisał:

Wiem, że nie jest problemem. Mówiłam, że może dla niego coś znaczy. Na schody się wchodzi, próg się przekracza  :)

no tak :), ale tak czy inaczej z ogólnej obserwacji , nie wyglądało mi na to , żeby ten próg mógł robić jakąś różnice, raczej miałam wrażenie, że nie zna domu lub boi się wejść z jakiś powodów ;)

Posted

Pewnie że fajne. A zresztą dostał to imię ode mnie i ja się nie zgadzam, żeby mnie ignorować w tej kwestii.

Kasia, mów do niego Ogórek, bo jak nie, to ja do Ciebie będę mówić Mariola.

Posted
35 minut temu, rozi napisał:

Ale mnie ubawiłaś.  A może Kunegunda?

Ja robiłam numer jak zdarzało mi się  w Mc Donald's  zamawiać czasem frytki. Przy płaceniu pytali o  imię i szlag mnie trafiał. Raz podawałam właśnie Kunegunda, innym razem Hermenegilda. Miałam ubaw jak niektórzy próbowali wpisać imię na paragonie i się nie mieściło albo robili oczy wielkie jak talary.

Posted
17 minut temu, rozi napisał:

Pewnie że fajne. A zresztą dostał to imię ode mnie i ja się nie zgadzam, żeby mnie ignorować w tej kwestii.

wedle życzenia już dziś go przerabiałam na Ogórka

• Like 1
Posted

Mam zakumplowaną wronę, dostaje na parapet kostki od Kulki drobiu. Nazwałam ją Wioletta. Otwieram okno, wołam Wiolka!!! i przylatuje  :D

• Like 1
Posted
40 minut temu, Poker napisał:

Ale mnie ubawiłaś.  A może Kunegunda?

Ja robiłam numer jak zdarzało mi się  w Mc Donald's  zamawiać czasem frytki. Przy płaceniu pytali o  imię i szlag mnie trafiał. Raz podawałam właśnie Kunegunda, innym razem Hermenegilda. Miałam ubaw jak niektórzy próbowali wpisać imię na paragonie i się nie mieściło albo robili oczy wielkie jak talary.

Spróbuj kiedys z Dżondża Lampalka  to moje autorskie imię i nazwisko :))))

Posted

Kasia pewnie pod wieczór dopiero zajrzy. Ze względów rodzinnych. Wiem tylko, że Ogórek bronił domu i podwórza przed Właścicielem   :D

Posted
1 godzinę temu, rozi napisał:

Kasia pewnie pod wieczór dopiero zajrzy. Ze względów rodzinnych. Wiem tylko, że Ogórek bronił domu i podwórza przed Właścicielem   :D

No to się rozkręca...