szafirka Posted January 14, 2020 Posted January 14, 2020 Poker, Gretka jest grzeczna i do moich dzieci również. Może to jeszcze niepewność, ale jakby miała być krzywdzona w przeszłości, to by się ich bała, a nie wykazuje tego. Quote
Jo37 Posted January 14, 2020 Author Posted January 14, 2020 Jeżeli domek podczas wizyty PA wypadnie dobrze a dziecko jest ciche i spokojne to dla mnie taki dom jest OK. Quote
Poker Posted January 14, 2020 Posted January 14, 2020 W takim razie pokażę ją chętnym. Kiedy by była do zabrania? Czy jest wysterylizowana? I gdzie są jej parametry? wiek, waga , wysokość? Quote
Onaa Posted January 14, 2020 Posted January 14, 2020 Jejku, Greta to pchełka, myślałam, że ona tak 10-12 kg waży. Quote
Havanka Posted January 15, 2020 Posted January 15, 2020 Joasiu, podeślij mi proszę numerek do wpłaty. Dziś kończy sie bazarek i Grecia dostanie trochę grosików. Quote
Jo37 Posted January 15, 2020 Author Posted January 15, 2020 Dnia 13.01.2020 o 21:27, szafirka napisał: Greta była dzisiaj u weta, była bardzo grzeczna. Waży 5,8 kg, ma około 3 lata. Dzisiaj rano pierwszy raz załatwiła swoje potrzeby na dworze. 17 godzin temu, Poker napisał: W takim razie pokażę ją chętnym. Kiedy by była do zabrania? Czy jest wysterylizowana? I gdzie są jej parametry? wiek, waga , wysokość? Sunia jest wysterylizowana. Teoretycznie do zabrania od zaraz ale myślę, że kilka dni u Szafirki pozwoli lepiej ją poznać. Quote
Anula Posted January 15, 2020 Posted January 15, 2020 My też czekamy na opisy Effi i Fanni i ruszymy z ogłoszeniami.Na podstawie opisu będziemy tworzyć tekst i szukać odpowiedniego domku. Quote
szafirka Posted January 18, 2020 Posted January 18, 2020 Greta bardzo lubi towarzystwo psiaków, lubi biegać, wygłupiać się. Człowieka lubi i obawia się jednocześnie. Czasem przychodzi żeby ją pogłaskać, posmyrać za uchem,a czasami drętwieje jak koło niej przechodzimy. Nie ma w niej agresji. Dalej kombinuje jakby zwiać między nogami przez drzwi, sprawdza, czy czasem gdzieś płot nie ma większej szczeliny. Czystość utrzymuje w 80 % Interesuje się kotami jako partnerami do zabawy. Quote
Jo37 Posted January 18, 2020 Author Posted January 18, 2020 Dzięki za opis. Martwi mnie chęć do zwiewania i to, że nie utrzymuje w 100% czystości. Quote
szafirka Posted January 18, 2020 Posted January 18, 2020 Nie przejmuj się brakiem czystości, bo to się da dopracować, krótki czas minął. Jeśli chodzi o ucieczki, to będzie to problemem dla kogoś w bloku, natomiast w domu z ogrodem jak cały płot okaże się szczelny, to powinna odpuścić. Quote
Anula Posted January 18, 2020 Posted January 18, 2020 Myślę,że Greta lubi być na dworze i także lubi spacery.Dlatego ucieka z domu.W hoteliku w tej chwili są ograniczenia jeżeli chodzi o spacer,wybieg.Latem jest to częste,psiaki wychodzą na wybieg.Są pilnowane przez szafirków,nigdy nie są same na wybiegu.Są wypuszczane turami tak aby nie doszło do awantury między psiakami. Quote
Tola Posted January 18, 2020 Posted January 18, 2020 Szafirka podesłała mi zdjęcia - wspaniale oglądać sunie wolne, szczęśliwe:) Quote
Havanka Posted January 18, 2020 Posted January 18, 2020 Tak niewiele im do szczęścia potrzeba; pełna miska i możliwość zabawy z kumplami... Joasiu, na pewno masz juz na koncie przelew na Gretę. Potwierdź na bazarku. Quote
b-b Posted January 18, 2020 Posted January 18, 2020 Tak wspaniale ogłada się zdjęcia szczęśliwych i przede wszystkim bezpiecznych psiaków poza schroniskiem. Quote
Jo37 Posted January 19, 2020 Author Posted January 19, 2020 18 godzin temu, Havanka napisał: Tak niewiele im do szczęścia potrzeba; pełna miska i możliwość zabawy z kumplami... Joasiu, na pewno masz juz na koncie przelew na Gretę. Potwierdź na bazarku. Na konto Grety wpłynęło 56 zł z bazarku Havanki. Bardzo serdecznie dziękuję. Quote
Havanka Posted January 23, 2020 Posted January 23, 2020 Grecia bardzo szczęśliwa i skora do zabaw. Fajnie, ze ma się gdzie i z kim pobawić. Quote
szafirka Posted January 23, 2020 Posted January 23, 2020 Greta najlepiej czuje się wtedy, gdy może poszaleć, więc myślę, że warto byłoby poszukać jej domu z drugim psem. Jest jeszcze troszkę zdystansowana, ale coraz bardziej swobodna, coraz bardziej ciekawa i potrafi już podejść, gdy ma chęć na pieszczoty. W ogrodzie nie traci już czasu na kombinowanie ucieczki, natomiast w drzwiach jeszcze owszem, czasami mam wrażenie, że robi to dla rozrywki :) Quote
Tola Posted January 23, 2020 Posted January 23, 2020 41 minut temu, szafirka napisał: Greta najlepiej czuje się wtedy, gdy może poszaleć, więc myślę, że warto byłoby poszukać jej domu z drugim psem. Jest jeszcze troszkę zdystansowana, ale coraz bardziej swobodna, coraz bardziej ciekawa i potrafi już podejść, gdy ma chęć na pieszczoty. W ogrodzie nie traci już czasu na kombinowanie ucieczki, natomiast w drzwiach jeszcze owszem, czasami mam wrażenie, że robi to dla rozrywki :) Może wcześniej była takim psem biegajacym bez kontroli i zostały jej stare nawyki;) Jeszcze par zdjęć od Hani Quote
Jaaga Posted January 24, 2020 Posted January 24, 2020 Moja koleżanka, która objęła adopcją wirtualną Amber, po jej wyjeździe do domu zdecydowała sie, że swoją comiesięczną deklarację 80 zł na jedzonko czy weta wpłacane na konto ZEA przeniesie na Gretę. Pierwszą wpłatę dokona na początku lutego. Quote
Recommended Posts