Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
4 godziny temu, seramarias napisał:

Tak przy okazji odwiedzin u chłopaka nadmienię tylko, że numer konta i dane do przelewu nie doszły do mnie ;)

Przepraszam umknęło mi . Już wysyłam :)

Posted
2 minuty temu, Onaa napisał:

Teraz to oczki widać i Szaguś widzi oczkami :).

Naprawdę chyba mu wygodniej bez tych kudełków na pysiu, tym bardziej że sierść w złej kondycji a po częstym szczotkowani elektryzuje się

Posted
1 godzinę temu, Moli@ napisał:

Dopadła i wychrępoliła ,)

Szaguś pilnuje się stada...dreptusia za psami ale zawsze stara się mieć człowieka na oku.

4973b1f77f9e7a05med.jpg

Ładnemu we wszystkim ładnie :)

Cudeńko kochane :)

Posted

Nie wychrępoliła tylko fajnie obcięła.Teraz przynajmniej Szaguś będzie miał czystą mordkę i widział co się wkoło dzieje.Nie będą łzawić tak oczka i wchodzić sierść.

Posted

Świetnie Szaguś wygląda :) Na pewno mu wygodniej. Na elektryzowanie się są różne spraye i odżywki w płynie, którymi należy spryskać psa przed czesaniem. Kiedyś czytałam, że wystarczy spryskać psa nawet zwykłą wodą przed czasaniem, aby się nie elektryzowało, ale nie próbowałam. 

Posted
6 godzin temu, elficzkowa napisał:

To chyba dzisiaj Szaguś ma wizytę u weta. Oby wszystko dobrze było.

Już po wizycie u wetki.

Doktor Lenkiewicz bardzo dokładnie, bez pośpiechu obejrzała chłopczyk. Wykonała 2 RTG kończyn. Na prawej tylnej łapce zrost / narośl w stawie łokciowym ( stary uraz ). Łapka w tym miejscu jest grubsza, przy ucisku boli... jest zanik mięśni. W lewej tylnej mięśnie odbudowują się, nie boli, nie ma obrzęku, nie ma zmian w stawie.

Przechylenie główki do dołu i w bok, bolesność przy ucisku, wcześniejszy wyciek - wskazuje na zapalenie ucha wewnętrznego i środkowego.

Osłuchowo płuca , serce OK. Serce pracuje bardzo dobrze. Na kłach u nasady trochę kamienia (ściera/czyści żując gryzaki i twarde psie ciasteczka). Wiek trudny do określenia ... 10 +

Szagi dostał antybiotyk na 8 dni, tablety przeciwbólowe.

Koszt wizyty - zostałam rozliczona jak fundacja. Ślicznie dziękuję :)

Wizyta, badania - 2 RTG i leki to mój prezent dla Szagiego.

Po przyjeździe do domu - wyjście z koleżeństwem do ogrodu..., szamanko i lulu :)

Wszystkie zdjęcia RTG mam na płytkach... zmiany widoczne nawet dla laików. Postaram się dotrzeć do kogoś kto wstawi na dogo.

• Like 2
  • Upvote 1
Posted

Szagi z każdym dniem wygląda i czuje się lepiej. Główką obraca...i  coraz wyżej / częściej unosi w górę. Chodzi szybciej.., pewniej stawia łapki, mniej się potyka i chwieje. Nabiera masy..., na udkach wyczuwalne mięśnie :)

Ma problemy ze słuchem..., bardzo słabo słyszy - (coraz mniej wierzę że to ze stresu). Jak coś chce to ziapę piłuje aż uszy puchną..., nie odpuści ,) Sierść odrasta.

Z jedzeniem problem :(  pyszny jest chleb / bułka z masłem..., domowe jedzenie i mokra karma w sosie.

Puchy Rocco beee :( suchej do mordki nie bierze, namoczoną też pluje.

Wcinał z apetytem saszetki Orlando i  Doliny Noteci na Pedigree już się wypiął (takie miałam w domu)

Może teraz zamówić  - Dolinę Noteci w saszetkach (dużo sosu)

https://fera.pl/dolina-noteci-premium-bogata-w-kaczke-krolika-pakiet-probny-500-g.html

za opiekę dla stada.

https://fera.pl/pedigree-adult-wolowina-i-drob-15-kg-pl.html

• Like 1
Posted

Bardzo, bardzo się cieszę, że Szaguś coraz lepiej się czuje :) Może te problemy ze słuchem wynikają z zapalenia ucha, może z czasem się troszeczkę poprawi. Co do jedzenia to czyżby Szaguś zaczął gwiazdorzyć :) Ale skoro  lubi saszetki niech ma i je na zdrowie :) Szaguś ma kasę na koncie więc z zakupem nie będzie problemu.

Nie mogę wzroku oderwać od jego futra - jest piękne i błyszczące :) 

2 godziny temu, Moli@ napisał:

Szagi..., Promyczek, Roxi pozdrawiają, dziękują za życzenia Świąteczne :)

4b48cfb7e8a0cdd2med.jpg

Cała trójka z jednego przytuliskowego kojca i dzięki dogomaniakom znaleźli wspólnie swój raj na ziemi u Moli@. Zawsze myślę o tym czy oni się wcześniej spotkali.

• Like 1
Posted

Szaguś na spacerku..., ogonek coraz wyżej :)

Całkiem możliwe że problemy ze słuchem wynikają z zapalenia ucha /uszu. Zatkane były na maksa :(

7e80111b97d26923med.jpg

Nieźle już siedzi....ale nadal siusia jak panienka :)

afcfb87dcc3fe66cmed.jpg

e2c6d55e0015a9acmed.jpg

14cc938b107b9833med.jpg

3929f54fbfed642fmed.jpg

bec314047cd74dcemed.jpg

• Like 1
  • Upvote 2