Poker Posted August 31, 2019 Posted August 31, 2019 Witajcie na wątku małego , przerażonego piesia zabranego ze schronu w M. Maluch trafił do hoteliku, a ja podjęłam się opieki nad nim zarówno finansowej jak i szukania mu domu. Decyzje taką podjęłam ze względu na stan naszego Dolarka , który na razie uniemożliwia mi tymczasowanie. Koszt pobytu Marlonka to 400 zł miesięcznie z karmą. Chłopak jest wykastrowany , zaczipowany i zaszczepiony. Koszt transportu poniosła Ewa Marta za co bardzo jej dziękuję. Ona też będzie skarbnikiem piesia. Rozliczenia będą w drugim poście. Pierwszy miesiąc zobowiązałam się opłacić. Zostały mi pieniądze po Kofi, resztę dołożę. Ale na kolejny miesiąc będę prosiła o deklaracje. Moja stała będzie wynosiła 80 zł. Będę robić bazarki. Ale dobrze by było uzbierać deklaracji na około 250 zł. Pomożecie? Marlon jeszcze w schronie. Dnia 24.08.2019 o 13:23, elik napisał: 1 1 Quote
Ewa Marta Posted August 31, 2019 Posted August 31, 2019 Post rozliczeniowy: Deklarowana pomoc: 31.08 - 210 zł - wpłata z dochodów Kofi przekazana przez Poker 31.08 - 80,00 zł - stała deklaracja od Poker POMOC RZECZOWA: WPŁATY: 02.09 - 20,00 zł - Nesiowata 03.09 - 210 zł - wpłata z dochodów Kofi przekazana przez Poker 03.09 - 80,00 zł - stała deklaracja od Poker BAZARKI dla psiaków: 30.09 - 100,00 bazarek walizkowy Poker (pieniądze są u Poker) 17.10 - 150 zl - bazarek obrazkowy Poker W sumie zebrane: 560,00 zł WYDATKI: W dniu 1 października 100 zł zostalo przekazane na koty ze Szczebrzeszyna i 100 zł na koty ewu. Przelewy robila Poker. W dniu 15.10 110 zł zostało przekazane dla starszego, rudego psiaka, którego zabrała Ewa Marta i Ellig ze schroniska W sumie wydane: 310,00 zł Na koncie pozostało: 250,00 zł, które są aktualnie u Poker. Quote
Poker Posted August 31, 2019 Author Posted August 31, 2019 Marlon jest bardzo przestraszony , ale na szczęście nie kłapie ząbkami. jest bardzo chudy i będzie wymagał porządnego odkarmienia no i sierść ma w opłakanym stanie. jak się trochę zaaklimatyzuje , to trafi do SPA. Nie umie chodzić na smyczy i wywija korkociągi. Ewa Marta, wpisz proszę ode mnie 290 zł z tego 210 po Kofi , a 80 zł moja stała. Zaraz otworzę bazarek na Marlonka. Już otwarty https://www.dogomania.com/forum/topic/350443-malowane-obrazy-na-marlona-do-0509-g22/ Quote
Ewa Marta Posted August 31, 2019 Posted August 31, 2019 13 minut temu, Poker napisał: Marlon jest bardzo przestraszony , ale na szczęście nie kłapie ząbkami. jest bardzo chudy i będzie wymagał porządnego odkarmienia no i sierść ma w opłakanym stanie. jak się trochę zaaklimatyzuje , to trafi do SPA. Nie umie chodzić na smyczy i wywija korkociągi. Ewa Marta, wpisz proszę ode mnie 290 zł z tego 210 po Kofi , a 80 zł moja stała. Zaraz otworzę bazarek na Marlonka. Wpisałam w deklarowane kwoty. Jak tylko dojdą do mnie na konto, zapisze we wpłatach. Tak wyglądał Marlon dzisiaj rano w hotelu. Przerażone oczka, aż się płakać chce:( Oby jak najszybciej przekonal się, że nic mu nie grozi i można się uśmiechnąć: Quote
Ewa Marta Posted August 31, 2019 Posted August 31, 2019 i jeszcze jedno zdjęcie. Nieostre, ale pokazuje, co Marlon myśli o smyczy. Quote
Poker Posted August 31, 2019 Author Posted August 31, 2019 Dziękuję za wklejenie zdjęć Marlonka. Mój śliczny. Nie martw się , będzie dobrze. Znajdziemy ci taki domek ,że mucha nie siada. Quote
Ewa Marta Posted August 31, 2019 Posted August 31, 2019 Rozmawialam przed chwilą z Anetą. Maleńki nie zjadł dzisiaj nic. MIejmy nadzieję, że w nocy, kiedy zapadnie cisza coś skubnie:( Quote
Poker Posted August 31, 2019 Author Posted August 31, 2019 pewnie jest przerażony. Oby tylko nie był chory. Ciekawe kiedy był kastrowany i czy jest wygojony. Jutro spytam Anecik. Quote
ona03 Posted August 31, 2019 Posted August 31, 2019 Oj Pokerku, ale masz cudnego chłopaka :) Przycupnę sobie .... 1 Quote
b-b Posted August 31, 2019 Posted August 31, 2019 Zapisuje się i ja u chłopaka.Oby i om pokonał jak najszybciej strach! Quote
Poker Posted August 31, 2019 Author Posted August 31, 2019 1 godzinę temu, ona03 napisał: Oj Pokerku, ale masz cudnego chłopaka :) Przycupnę sobie .... możesz nawet zasiąść nie tylko przycupnąć. Dopiero przed chwilą dotarło do mnie dlaczego Marlon wpadł mi w oko. On jest dość mocno podobny Lolcia. !! 42 minuty temu, ewu napisał: Był kastrowany dwa tygodnie temu. 34 minuty temu, b-b napisał: Zapisuje się i ja u chłopaka.Oby i om pokonał jak najszybciej strach! Witaj bebusiu i nie opuszczaj. 1 Quote
Dusia-Duszka Posted August 31, 2019 Posted August 31, 2019 Witaj Marlon. Poker, moje pierwsze skojarzenie na jego widok, to... Lolcio od bazarków roślinnych. 3 Quote
Isiak Posted August 31, 2019 Posted August 31, 2019 2 godziny temu, Dusia-Duszka napisał: Witaj Marlon. Poker, moje pierwsze skojarzenie na jego widok, to... Lolcio od bazarków roślinnych. U mnie było tak samo :))) 1 Quote
MALWA Posted September 1, 2019 Posted September 1, 2019 Zaglądam do słodziaka :) pokazałam Marlona mojej mamie i usłyszałam: dlaczego nie uczesałaś dzisiaj Tosi ? Bo on tak bardzo podobny do mojej sunieczki z tego samego schroniska. Czy coś wiecej o nim wiadomo ? W jakim jest wieku ? 1 1 Quote
ona03 Posted September 1, 2019 Posted September 1, 2019 8 godzin temu, Dusia-Duszka napisał: Witaj Marlon. Poker, moje pierwsze skojarzenie na jego widok, to... Lolcio od bazarków roślinnych. Lolcio całym pysiem, tylko jakiś długonogi :))))) 1 Quote
Poker Posted September 1, 2019 Author Posted September 1, 2019 Kochane Ciocie! pierwszy miesiąc finansuję sama , ale na następne miesiące potrzebne wsparcie. POMOŻECIE ? Quote
Poker Posted September 1, 2019 Author Posted September 1, 2019 17 minut temu, Nesiowata napisał: Czyli konto do wpłat Ewy Marty? Tak Quote
Moli@ Posted September 1, 2019 Posted September 1, 2019 Śliczny... :) Hotel ze szkoleniowcem i behawiorystą bez problemu powinien nauczyć chodzenia na smyczy (może umie tylko przerażony nowym otoczeniem) Wykastrowany, ma czip to chyba ktoś kiedyś dbał? ...odkarmią, zawiozą do spa i telefon będzie dzwonił :) Quote
Dusia-Duszka Posted September 1, 2019 Posted September 1, 2019 1 godzinę temu, ona03 napisał: Lolcio całym pysiem, tylko jakiś długonogi :))))) Bo to jest "wyżeł" a roślinkowy Lolcio to "niżeł". 3 2 Quote
Poker Posted September 1, 2019 Author Posted September 1, 2019 1 godzinę temu, Moli@ napisał: Śliczny... :) Hotel ze szkoleniowcem i behawiorystą bez problemu powinien nauczyć chodzenia na smyczy (może umie tylko przerażony nowym otoczeniem) Wykastrowany, ma czip to chyba ktoś kiedyś dbał? ...odkarmią, zawiozą do spa i telefon będzie dzwonił :) Ja nie jestem szkoleniowcem , a nauczyłam wiele dzikusek chodzenia na smyczy. Myślę ,że jak minie strach , to chłopak załapie ,że spacer w ubraniu to nic złego. 1 godzinę temu, Dusia-Duszka napisał: Bo to jest "wyżeł" a roślinkowy Lolcio to "niżeł". Świetnie to ujęłaś. Bomba. Quote
Recommended Posts