Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 851
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hej hej mam pytanko czym karmić i jak odchować szczeniaka który ma około 3 tygodni dopiero,mój Krzyś kupił takiego od dzieciaków na ulicy,widać że jeszcze powinien być przy mamie. czekam na odpowiedź :oops:
a u Danterzastego okey,wczoraj był plusiany i jest puchaty ale nie da z siebie zrobić zastępczej mamy hehe

Posted

Ola - tylko mleko dla szczeniąt - do kupienia u weterynarzy i w zoologicznych - żadnego mleka krowiego!!!!! możesz spróbować kaszki dla dzieci, albo te takie zupki ze słoiczków dla niemowląt - tylko stopniowo i powoli - jak postanowisz że kaszki to coś nowego dopiero po kilku dniach, mocno rozdrobnione mięsko z kurczaka z rozgotowanym ryżem i marchewką - ale takie na papkę mokre, trzymam kciuki za maluszka! są tez takie suche karmy - z royala chyba starter się to nazywa - malutkie trójkąciki, które się na początku rozmacza

Posted

maluszek nauczył się już chodzić,robiłam mu kaszke dla dzieci a teraz spokojnie je taki cienki rosołek i gotowanego kurczaka w małych kawałkach,on wyje całą noc,wstajemy do niego co pól godziny na zmiane,nosimy siusiu papu i usypiamy jak małe dziecko,Pazurek bo tak się nazywa stawia się już na Dantera a ja czekam aż wielki zje małego a tak serio to jestem już kosmicznie zmęczona i bardzo bym się ucieszyła jakby ktoś fajny by się w nim zakochał i zabrał do siebie hehe ale i tak pewnie bym go nie oddała tylko tak se marudze :placz:

Posted

masuje masuje,pamiętam jeszcze jak moja Julcia była taka malutka i jej też masowałam,kurcze tak sobie na niego patrze i nie mam pojęcia co z niego wyrośnie bo taki średnio duży jest,bardzo gruby,czarno podpalany,już się złapałam na tym że oglądam wszystkie kundle i porównuje,wielki na pewno nie będzie a ja nigdy nie miałam małego psa,Danter jest najmniejszy ze wszystkich moich psów. a tak z życia domowego to Danterzasty strasznie na nas obrażony o małego,nie bardzo chce jeść,pół dnia siedzi sam w przedpokoju,obraził się na swoje ukochane spanko,nie daje się czesać,masakra a młody łazi za nim cały dzień i piszczy bo duży na niego warczy,myślicie że się dogadają? nie wiem jak mam Dantera rozczesać :shake:
powoli zwierzowiec się u nas robi:evil_lol:. aha a ze śmiesznych rzeczy to mój Krzyś ostatnio znów spotkał dzieci które mu sprzedały Pazurka z kolejnymi szczeniętami i jak je opieprzył że takie małe oddają to oznajmiły że pieski już 2 miesiące mają:-o!!!!! a tak nawiasem mówiąc to dzieciaki mają około 6 lat hehe śmiać się czy płakać??

Posted

jeszcze nie jest odrobaczony,a już mogę go odrobaczać? myślałam że jest za malutki, Danter już go kocha hehe nawet ostatnio dwa placki razem spały :eviltong: postaram się wysłać dziś malawaszce jego fotki,jest śliczny i ma grube łapki to może taki malutki nie będzie

Posted

Aleksandra Bytom napisał(a):
jeszcze nie jest odrobaczony,a już mogę go odrobaczać? myślałam że jest za malutki, Danter już go kocha hehe nawet ostatnio dwa placki razem spały :eviltong: postaram się wysłać dziś malawaszce jego fotki,jest śliczny i ma grube łapki to może taki malutki nie będzie

Dantera fotki też prosimy!!!!!!!! :multi:

Posted

będą foteczki Danterka ale teraz u siostry jestem i tu ich nie mam a mam za to pytanie erio ile kosztuje u ciebie strzyżenie i trymowanie? i czy wogóle warto to robić przed zimą bo się zastanawiam czy by go trochę jednak nie zafutrzyć na zime?

Posted

bez obaw, Mysia, jestem regularnie, już pisałam do Oli PW tego dnia co napisała post :lol:

słodki ten maluch :loveu: ale ja na foty dużego czekam

Posted

a co do tego że maluch rottkowy jest to chyba nie bo jest puchaty ale nie widać tego na zdjęciach bo teraz mam kiepski aparat i tak jak pisałam to Dantera teraz wogóle ładnie złapać nie mogę na tych zdjęciach echhhhhhhhhhhh a takie pytanie do ekspertek czy myślicie po tych zdjęciach które są czy młody będzie duży? łapki ma grube ale nie długie

Posted

Maluch słodziak :) Na odrobaczanie z pewnoscią nie jest za wcześnie. Szczeniaki pierwszy raz odrobacza sie w 3 tyg., kolejny raz w 6 tyg. i trzeba to zrobić koniecznie bo przeważnie takie maluchy mają bogate życie wewnętrzne ;) nawet jak są z dobrych domowych warunków.

• 3 weeks later...
Posted

hej szukam domu dla rocznego amstaffa,jest śliczny zdrowy ale niestety poprzedni właściciel niczego go nie nauczył,nie zna podstawowych komend,zabrała go do siebie moja siostra ale mama kazała psa wyprowadzić z domu bo boi się psów tej rasy i teraz w naszym małym mieszkanku mieszka Danter,Pazurek i właśnie Quatro,w sumie 4 osoby i 3 psy na 40 m2. Danter z tym astem się nie znoszą i oba wiszą w domu na smyczach,pomóżcie,właściciel umył ręce i nie chce wziąść psa z powrotem,nie oddamy psa do schroniska ani nikomu niesprawdzonemu bo jest bardzo silny i dobrze zbudowany czyli świetny do walk a tego nie chcemy,gdzie go ogłosić?

Posted

powiem wam że ręce opadają 2 psy wykończone i złe bo wisza na tych smyczach z drugiej strony to lepsze niż walka Dantera z Quatro,jutro wkleje foty a raczej wyśle kochanej malawaszce,jest cały biały ma tylko czarną łate na grzbiecie,jest zadbany,zdrowy, zaszczepiony. Dla kogoś kto go pokocha to będzie cudowny psiak a podziękowania to dla mojej sis bo się na niego uparła bo wolała się wyprowadzić z domu niż się tego psa pozbyć. nawet śpi przywiązana do niego w nocy żeby se psy ustawki nie zrobiły