Aleksandra Bytom Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 to to że jest w tej jednej bazie nie wystarczy? Quote
malawaszka Posted November 21, 2009 Author Posted November 21, 2009 nie wiem - nie wgłębiałam się temat chipowania jeszcze, ale poczytaj http://www.dogomania.pl/forums/431-Chipowanie Quote
malawaszka Posted November 21, 2009 Author Posted November 21, 2009 http://www.dogomania.pl/threads/15674-Rejestracja-psA-w-po-zaczip-w-ORZ-ostrzeA-enie-dla-WETERYN a tu sedno tylko ciut stary wątek - teraz zobaczyłam Quote
Aleksandra Bytom Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 im więcej na ten temat czytam tym jestem głupsza,temat rzeka i różne opinie,w sumie chyba lepiej czipować niż to olać bo nóż-widelec kiedyś to naszym zwierzakom pomoże,zawsze to zwiększa ich szanse na powrót do domu nie? Quote
weszka Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Niestety czipowanie w Polsce kuleje przez brak jednej bazy. Jest kilka i nie wiadomo która najlepsza. Ja zgłosiłam swoje do kilku ale jakoś nie mam wiary w skuteczność... nie ma jak poczciwa adresówka. Quote
Mysia_ Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 w Bytomiu dobre jest to, że wszyscy muszą zachipować swoje psiaki, wierzę w to, że gdyby wszędzie był taki obiowiązek to miało by to sens... W sumie od czegoś trzeba zacząć, chociaż początki są ciężkie i opinie podzielone :eviltong: i jeszcze moje marzenie - jedna baza danych dla wszystkich.... Quote
Aleksandra Bytom Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 zawsze to lepiej niż wcale nie oznakowany pies,w dodatku akcja całkowicie za darmo, myśle że dużo ludzi czipuje psy w bytomiu Quote
Mysia_ Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 ja tą akcję jak nabardziej popieram :) Quote
Aleksandra Bytom Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Jasne że tak, fajny pomysł tyle że za darmo tylko do końca roku, psy dostały też takie gumowe wściekło różowe obrączki na obroże żeby było widać że są zaczipowane, podobno od nowego roku właściciele nieczipowanych zwierząt mają dostawać kary Quote
malawaszka Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 no ja mam właśnie na tymczasie psa ze schroniska w Myszkiwe -ma chip i owszem... ale nigdzie nie znalazłam żeby był zarejestrowany... Quote
Aleksandra Bytom Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 nasz szczenior zgubił dziś pierwszy ząbek (kieł) i jest szczerbaty,nie moge się doczekać aż znikną te jego igły,jaki to jest numerant,tak się na nas stawia gówienko że szok a Danter mnie ostatnio w zabawie z Pazurkiem ugryzł w tyłek,on kłapie tą gębą na oślep bo młody jest dla niego za szybki hehe Quote
Aleksandra Bytom Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 moje są wpisane na www.safe-animal.eu tyle tylko że Pazurek ma tam wpisane że ma blizne na pysku a nie ma tylko mu na sznupce troszke sierść wyszła bo gubi to futro szczenięce i Danter ma błąd w rasie agresywnej bo niby Terier Rosyjski wszedł do listy psów agresywnych ale teraz to już nie wiem :roll: Quote
Onaa Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 http://www.dogomania.pl/threads/173217-Skarpeta-kudA-aczy-POMA-A-kudA-atym-psiaczkom/page4 Quote
Aleksandra Bytom Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 nikt nie odwiedza Danterka? chyba u nas za spokojnie :) Quote
eria Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 będą fotki Danterka to i ja będę :diabloti::diabloti: Quote
Aleksandra Bytom Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 eria a ty tylko fotki i fotki,ja nie umiem takich fajnych jak ty robić,ja mam w subskrybcjach Twoją galerie to se oglądam na bierząco i potem mi głupio swoje wklejać :P Quote
Aleksandra Bytom Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 aha to wy tu podglądacie nas i nic nie piszecie hje hje,erio myśle że jak się zima skończy to będziesz miała okazje się Danterzastym nacieszyć do trzeba będzie skrócić mu futerko,strasznie mi się ostatnio kołtuni szczególnie na brzuszku,nie lubi go czesać oj nie lubi,a futerko na uszach mu się wywija na końcach na zewnątrz i śmiesznie to wygląda Quote
Aleksandra Bytom Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 a może przy okazji strzyżenia będzie okazja poznać osobiście Danterowe cioteczki hm? Quote
eria Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 No ja stale mam nadzieję ,że mnie z Danterem odwiedzisz po zimie :) Quote
Aleksandra Bytom Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 ja jestem tego pewna bo nikogo innego nie biore nawet pod uwage :) ciekawe jak na Twoją dziewczynkę zareaguje bo on taki nieokrzesany jest,Pazurek to jedyny pies z którym ma kontakt,jeszcze nie ryzykujemy podejścia do innego psa bo Danter to szaleniec hehe Quote
eria Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Na spacerku po strzyżeniu schroniskowym był i mój Kreon i Foxi i nie było żadnych problemów . Ale teraz jak on już zadomowiony i pewny to może być inaczej , ale suczkę myślę zaakceptuje , choć ja Foxi zamykam w kuchni jak ktoś z psem do mnie przychodzi bo ona chyba se przypomina ,że 4 lata temu też psa przyprowadziłam i został hihihi :D i jest zazdrosna jędza , ale na spacerze z psami chce się bawć. Quote
Aleksandra Bytom Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 ja wiem przeczytałam swojego czasu cały Danterowy wątek,a Foxi jest świetna,lubie oglądać jej fotki,taka wariatka :) szczeniaka to raczej w domku zostawie bo to za dużo zwierząt by było poza tym do wiosny to Pazur już nie będzie szczeniakiem,jejku jak on rośnie a ja ciągle myśle co z tego psa będzie bo głupszego nie widziałam Quote
Recommended Posts