Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 851
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hej hej no jestem w szpitalu i okazuje się że jestem jakimś mega ciekawym przypadkiem,mam płetwe przy strunach głosowych,chyba jestem jakimś mutantem :diabloti: chłop mi przyniósł na chwile laptop to do was pisze hehe może w poniedziałek będe miała operacje :-(

Posted

Hej fajne to hasło z syreną a ja dziś miałam okropne badanie,wkładali mi jakies rurki z kamerą do nosa(i oczywiście boli jak cholera) i oglądali mi krtań,nie wiedzą jak tą płetwę wyciąć bo jest bardzo blisko strun głosowych i boją się to ruszyć,wstępnie operacja ustalona na piątek rano,boje się jak cholera bo jak się majtną to mogę nie mówić. trzymajcie kciuki jak znów dostane laptop w swoje łapki to napisze

Posted

Aleksandra Bytom napisał(a):
dostałam dziś prezent na dzień matki i jestem w domu,mam się zgłosić do szpitala po tomografii komputerowej czyli 26 czerwca,już byłam z Danterem na spacerku i aż skakał jak weszłam do domku haha podobno był bardzo grzeczny :lol:

ooo no to super :multi: a jak zachowanie Danterka podczas Twojej nieobecności?

Posted

dostałam dziś prezent na dzień matki i jestem w domu,mam się zgłosić do szpitala po tomografii komputerowej czyli 26 czerwca,już byłam z Danterem na spacerku i aż skakał jak weszłam do domku haha podobno był bardzo grzeczny :lol:

Posted

chodzi o to, że niektórzy weci jak chipują to w ogóle nie rejestrują chipów w bazach danych i to wtedy nie ma sensu bo takiego chipa i tak nie można namierzyć - jest bezużyteczny :shake:

zdjęcia wysyłaj :loveu:

Posted

Minusem jest brak jednej bazy danych i ogólnego systemu zgłaszania do niej. Teraz jest kilka baz i każda twierdzi że jest główna i najlepsza. Różni weci i różne gminy różnie zgłaszają. Przeważnie jak chipujesz to cie do którejś zgłoszą, a do innych trzeba się zgłosić odpłatnie (ok. 30 zł). No ale później pytanie gdzie szukać właściciela jak np. psa znajdziesz :roll:
Kolejny minus to mała ilość lecznic z czytnikami no i ostatni minus to brak świadomości że psy są chipowane. Nawet w schronach nie sprawdzają bo albo nie mają czym albo im do głowy nie wpadnie.
No i jak zachipujesz to warto żeby na adresówce poza imieniem i telefonem była tez informacja że pies ma chip bo inaczej to nikt może na to nie wpaść.
A najlepiej żeby nigdy się nie przydał do poszukiwania.

Posted

aha a w bytomskim informatorze to same plusy były ech,pisali że każde schronisko ma czytniki czipów itd, no sytuacji że pies ucieknie sam pewnie nigdy nie będzie bo nie spuszczamy go ze smyczy wogóle ale czasem musze z nim iść do sklepu i słyszałam że zdarza się że ktoś dla żartu odpina smycz i nie wiem czy Danter w takim momencie nie dał by nogi,generalnie z tym czipem będe spokojniejsza ;)