Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Suczka z cieczką  biegała po ulicach,a za nia stado psów.Głodna,spragniona .Trwało to ok.dwóch tygodni.

Trudno było zbliżyc sie do niej,bo otaczały ja psy.Dokarmiałyśmy ja z sue.Widziałam,ze suczka chciałaby pójść ze mna,ale nie mogłam jej zabrać.

Jedyne miejsce gdzie mogłaby trafic to hotelik u Murki.Podjęłam taka decyzje dopiero  jak zobaczyłam ją śpiąca koło śmietników.Zwinięta w kłębek spała mocnym snem.

Nie chciałam,zeby za jakis czas oszczeniła sie pod tym śmietnikiem.

Suczka nie ma nic.Tylko  nas ,osoby,które zechcą jej pomoc finansowo.Bo potrzeby sa duże,odpchlenie,odrobaczenie,szczepienie,sterylizacja i pobyt w hoteliku.

Bardzo prosze o pomoc suni.

Wszystkie deklaracje prosze wplacać na konto Murki,bardzo dziekuje:)

Hotelik u Murki
Alior Bank
66 2490 0005 0000 4500 9421 4126

Stałe deklaracje:

sharka----20zł /od stycznia/

Radek---10zł /od stycznia/

Ingrid---40zł

elficzkowa

bakusiowa

Posted

To zdjęcie sprzed zabrania - w takich warunkach spała psinka po tym, jak całe dnie biegała kryjąc się przed psami i ludźmi, którzy ją przeganiali z miejsca na miejsce.

20181124_161803.thumb.jpg.2bffe0ec57f90d9cdc4d48ef2c5f877d.jpg

• Like 1
Posted
46 minut temu, elficzkowa napisał:

Poproszę o numer konta. Wyślę jednorazową 20 zł.

27 minut temu, mdk8 napisał:

ja też proszę o konto- gdzieś miałam ale nie mogę teraz znaleźć .

Bardzo dziekuje:)

Juz uzupełniłam w 1 poście.

Konto Murki,sunia juz tam jest.

Imie tylko przydało by się

Posted

Czy może ktos jeszcze finansowo wspomóc sunie?

na dzień dobry duże koszty

pobyt suni w lecznicy dwie doby 80zł,odrobaczanie,zwrot kosztów paliwa za transport suni do weta i hoteliku

do tego dojdzie szczepienie,drugie odrobaczanie, odpchlenie,sterylizacja,pobyt w hoteliku

bardzo prosze o pomoc

Posted

Ona jest trochę chuda, widać żebra, więc jeśli komuś uciekła to dłuższy czas się błąka. Chipa sprawdzali w klinice - brak. Obroży nie miała, tatuażu też nie widziałam, ale jeszcze sprawdzę dokładnie.

Posted
29 minut temu, terra napisał:

Na moje oko to prawie czechosłowacki wilczak.

I taki kombinatorski charakterek też by się zgadzał.

Bardzo ładna suka.

żadne ogłoszenie o zaginionym wilczaku się nie rzuca w oczy w sieci -  tylko te stare wyskakują ; a jak ona ma rok/ok roku to musi byc jakieś nowe zaginiecie -jeśli to wilczak 

wstawić ją na FB na fora wilczaków z zapytaniem?  czy lepiej nie?   

Posted
9 godzin temu, Patmol napisał:

żadne ogłoszenie o zaginionym wilczaku się nie rzuca w oczy w sieci -  tylko te stare wyskakują ; a jak ona ma rok/ok roku to musi byc jakieś nowe zaginiecie -jeśli to wilczak 

wstawić ją na FB na fora wilczaków z zapytaniem?  czy lepiej nie?   

Moim zdaniem warto ją pokazywać gdzie się da, bo może komuś zwiała, ale z drugiej strony strach, żeby jej nie zgarnął jakiś pseuduch.

To moje zdanie, nie jestem osobą decyzyjną w sprawie suni.

Czechosłowackie wilczaki mają swoje forum, ale tam ruch zamarł od czasu fb, tu link do tej stronki i odsyłacze do fb:

https://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=25558