Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
15 minut temu, auraa napisał:

Nikt dotychczas jej nie wychowywał. Nawet nie miała imienia. Albo stała przywiązania na sznurku do trzepaka albo biegała a za psoty była bitą. Teraz poczuła się bezpiecznie ale musi poznać zasady dobrego psiego wychowania

Na pierwszym miejscu trzeba ćwiczyć zostawanie w domu, bo z tym może być ciężko.

Posted

Dzięki agat21:) ,która powiedziała o Myszce koleżance, są pierwsi zainteresowani adopcją.

Jest to młode małżeństwo z raczkującym dzieckiem (brat i bratowa koleżanki). Mieli już psy, są psy w rodzinie, wiedzą na co się decydują.

Nie wiem czy Myszka nie będzie dla tego dziecka za żywa. Z drugiej strony psy są mądre i wiedzą jak się zachować.

Państwo wracają z urlopu w weekend, koło wtorku będziemy się kontaktować.

Najlepiej byłoby spotkać się w domu, ale do Warszawy na Wolę kawał drogi. Zobaczymy co da się wymyślić.

• Like 1
Posted

Może któreś z innych zwierzydeł przy zabawie jej odgryzło. Mówiłaś, że szaleje z Łezką. Może gdzieś leży odgryziona na polu, i nawet nie ma szans na znalezienie.

Posted

Co do szczepienia - nie należy szczepić jednocześnie przeciw wściekkliźnie i na wirusówki, powinien być odstęp co najmniej dwa tygodnie. Mam weta od 1985 roku bo dobry i on tak radzi bo inaczej oba szczepienia nie działają w pełni.

Posted
1 minutę temu, dwbem napisał:

Co do szczepienia - nie należy szczepić jednocześnie przeciw wściekkliźnie i na wirusówki, powinien być odstęp co najmniej dwa tygodnie. Mam weta od 1985 roku bo dobry i on tak radzi bo inaczej oba szczepienia nie działają w pełni.

Dzięki :)

Też tak myślę, że poczekamy.

Posted
4 godziny temu, Dusia-Duszka napisał:

Gdzieś widziałam też z przynitowaną na gładko do obroży blaszką z danymi.

Mój kundliszon tak miał na starej obroży, tzn miał zamówioną specjalnie mniejszą (węższą) blaszkę z danymi i ją pzynitowaną do obroży ;) Super sprawa. Teraz ma adresówki i na obróżce, i na szelkach - zawsze mam też parę w zapasie. Od 10lat mój ma adresówki z tej samej firmy, są tanie  i trwałe. 

Posted
1 godzinę temu, Tyś(ka) napisał:

Mój kundliszon tak miał na starej obroży, tzn miał zamówioną specjalnie mniejszą (węższą) blaszkę z danymi i ją pzynitowaną do obroży ;) Super sprawa. Teraz ma adresówki i na obróżce, i na szelkach - zawsze mam też parę w zapasie. Od 10lat mój ma adresówki z tej samej firmy, są tanie  i trwałe. 

To podaj namiary, proszę. Zamówię parę z "imieniem" Dom Tymczasowy.